Glow Baby! Λαμπερή τις γιορτές Step 4: Hair Care

 

H αγαπημένη μου hair guru η Σταυρούλα, μου έχει εξομολογηθεί πολλές φορές, το μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες με τα μαλλιά μας:

 

« Η μεγαλύτερη πλειοψηφία, έχει μια λανθασμένη άποψη για την περιποίηση. Νομίζουν πως τα μαλλιά τους θα είναι όμορφα, χωρίς φροντίδα, μόνο και μόνο επειδή θα πάνε μια φορά στους δύο μήνες στο κομμωτήριο, θα τα βάψουν και θα κάνουν εκεί και μια μάσκα. Δεν γίνονται όμως όλα ως δια μαγείας και χωρίς προσπάθεια.  Στο εξωτερικό οι γυναίκες χρησιμοποιούν συνέχεια καλλυντική φροντίδα για τα μαλλιά τους, μάσκες, conditioner, θεραπείες, εδώ δεν κάνουμε τίποτα σχεδόν…».

 

Είναι έτσι; Πιστεύουμε πως τα μαλλιά δεν κουράζονται, δεν γερνούν, δεν φθείρονται με τα χρόνια, με τις συνεχείς τεχνικές και χημικές επεξεργασίες, με τις βαφές ή ακόμα και με τα χτενίσματα κομμωτηρίου ή το πιστολάκι στο σπίτι; Εγώ πάντως αυτό που παρατηρώ, τόσο σε νέες κοπέλες, όσο και μεγαλύτερες, είναι η εμμονή να μην κόβουμε τα μαλλιά μας, «το σύνδρομο της Ραπουνζέλ», μας πάνε δεν μας πάνε τα μακριά κι ενώ συχνά είναι γεμάτα «ουρές».  Αδύναμα, άχαρα, καμένα, αρκεί να μην είναι κομμένα… Ασε το άλλο, το «σύνδρομο της ξανθιάς…» που καταλήγει σε μαλλιά κίτρινα κι οξυζεναρισμένα…

 

Όμορφα μαλλιά είναι τα γερά, υγιή μαλλιά. Τα μαλλιά που τα φροντίζουμε μακροπρόθεσμα και σταθερά. Κι αν πρέπει να κοπούν ή να σκουρήνουν, ας το κάνουμε. Πολλές φορές η εικόνα που έχουμε ή είχαμε για τον εαυτό μας απ΄τα είκοσι μας, δεν ισχύει πλέον.  Μια όμορφη μοντέρνα κουπ, μια άλλη απόχρωση μπορεί να μας χαρίσει πολύ περισσότερη λάμψη και νεότητα και προπαντός να μας ανανεώσει. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι ίδιοι οι κομμωτές που βλέπουν τόσα τα μάτια τους κι ακούν ακόμα πιο πολλά τ΄αυτιά τους, με τις γυναικείες αγκυλώσεις και εμμονές.

 

 

Μέρες που έρχονται σίγουρα οι επισκέψεις στο κομμωτήριο θα πληθύνουν. Εξάλλου, οι κομψές γυναίκες υποστηρίζουν, ότι τα φροντισμένα μαλλιά και νύχια αρκούν για να είσαι άψογη και σικάτη για κάθε περίσταση, ακόμα κι αν δεν φοράς τίποτα σπουδαίο ή δεν είσαι ιδιαιτέρως βαμμένη. Επειδή όμως τα μαλλιά μας θα ταλαιπωρηθούν ούτως ή άλλως αυτές τις μέρες και προκειμένου να αναδείξουμε την πιο όμορφη εκδοχή τους, πρέπει να τα βοηθήσουμε κι εμείς, προσφέροντας τους μια ιδιαίτερη φροντίδα.  Στο κομμωτήριο μπορούμε να κάνουμε πολλές ειδικές θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες της τρίχας, όπως αναδόμησης, τριχόπτωσης, λιπαρότητας, λάμψης ακόμα και κερατίνης.

 

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε conditioner, εφαρμόζουμε μια μάσκα ή κάνουμε μια θεραπεία στα μαλλιά μας είναι σαν να τους προσφέρουμε ένα κοκτέιλ βιταμινών, ενυδάτωσης και θρεπτικών συστατικών, ακριβώς όπως όταν εφαρμόζουμε στο πρόσωπο μας τις κρέμες, τα σερουμ και τις μάσκες μας ή κάνουμε τις καλλυντικές μας θεραπείες. Πως θα ανταπεξέλθουν διαφορετικά στο στρες, στη ρύπανση, στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τις καιρικές συνθήκες, πως θα αμυνθούν στη φθορά και τη γήρανση, αν δεν τους δώσουμε την απαραίτητη τροφή ν’ ανταπεξέλθουν; Διαφορετικά θα είναι σαν να καμουφλάρουμε με make up μια προβληματική επιδερμίδα. Έτσι και οι βαφές ή ένα χτένισμα, θα είναι απλά ένα καμουφλάρισμα σε μαλλιά άτονα, θαμπά, αφυδατωμένα.

 

 

 

Μπορούμε όμως και στο σπίτι, παράλληλα με την ειδική φροντίδα ομορφιάς που προτείναμε τις προηγούμενες μέρες, να επωφεληθούμε από χειροποίητες και φυσικές μάσκες και συνταγές και να τονώσουμε την υγεία των μαλλιών μας.  Ενώ κάνουμε το χαλαρωτικό μας μπάνιο, μπορούμε παράλληλα να έχουμε απλώσει στα μαλλιά μας λάδι τζοτζόμπα ή αργκάν με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

 

Τα έχουμε τυλιγμένα με μια ζεστή πετσέτα και όσο χαλαρώνουμε ή κάνουμε απολέπιση στο σώμα, τα μαλλιά δυναμώνουν και γίνονται λαμπερά και απαλά. Έτοιμα να ανταποκριθούν στα χτενίσματα του ρεβεγιόν και των γιορτινών ημερών. Ακόμα κι αν δεν έχουμε χρόνο μπορούμε να κάνουμε μια αντίστοιχη θεραπεία με έλαια το βράδυ, ενώ κοιμόμαστε. Μια πετσέτα στο μαξιλάρι θα εμποδίσει τα έλαια να το λεκιάσουν κι εμείς θα σηκωθούμε το πρωί, θα λουστούμε και τα μαλλιά μας θα είναι ακόμα πιο ενδυναμωμένα. Αν το πρόβλημα μας είναι η τριχόπτωση και η αδύναμη τρίχα μια θεραπεία με δαφνόλαδο 2-3 φορές την εβδομάδα, θα τα δυναμώσει πριν τα ταλαιπωρήσουμε περισσότερο.

 

Μια επίσης σπουδαία φυσική θεραπεία είναι αυτή με το αβοκάντο.  Λιώστε μισό από ένα πολύ ώριμο αβοκάντο, προσθέστε μία κουταλιά γλυκού μέλι, μία κουταλιά σούπας δαφνέλαιο κι άλλη μία έλαιο αργκάν, τζοτζόμπα ή αβοκάντο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Απλώστε το μίγμα για κανένα μισάωρο, ενώ κάνετε το μπάνιο σας και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

 

 

 

 

Μια άλλη εναλλακτική για ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως σέρουμ για κάθε φορά που λούζεστε, όσο και ως μάσκα μαλλιών για μια περίοδο που χρειάζεστε θεραπεία, είναι το MORE THAN PERFECT! Beautifying Hair Serum των Stella’s Recipy.

 

 

 

Ένα ευεργετικό προϊόν ενδυνάμωσης, θρέψης, λείανσης και λάμψης από σύμπλεγμα βιταμινών, αιθέριων και φυτικών ελαίων, πανθενόλη (προβιταμίνη Β5), πρωτεΐνες ρυζιού και εκχύλισμα γαρδένιας των Ίνκας.  Η πανθενόλη τείνει να γίνει σήμερα το άγιο δισκοπότηρο της κοσμετολογίας των μαλλιών, χάρη στην συνάφεια της με την κερατίνη της τρίχας.  Ως αξεπέραστο υγραντικό συστατικό ενυδατώνει, αλλά και συγκρατεί τα αποθέματα υγρασίας στην τρίχα, με αποτέλεσμα να τη διατηρεί λεία και απαλή.  Καθώς καλύπτει και σφραγίζει τα θυλάκια της, λιπαίνει τον άξονα και κάνει έτσι τα μαλλιά, απίθανα λαμπερά.

 

Η πρωτεΐνη ρυζιού ενισχύει την ελαστικότητα και την πυκνότητα της τρίχας, βοηθώντας τα μαλλιά ν’ αποκτήσουν δύναμη, φυσικό όγκο με διάρκεια, ελαστικότητα και «νεύρο», χωρίς φριζάρισμα. Συστατικό εξαιρετικό στην τριχόπτωση και την ενδυνάμωση της ρίζας. Η γαρδένια των Ίνκας ευωδιάζει υπέροχα, περιέχει Ω6-λιπαρά και αντιοξειδωτικά, προορισμένα να χαρίσουν μαλλιά ελαστικά, απαλά, λαμπερά, με κίνηση και νεύρο, υγεία, δύναμη! Τα ξηρά, κατεστραμμένα, θαμπά, τραχιά, φριζαρισμένα, άτονα μαλλιά αναγεννιούνται και γίνονται λεία και δυνατά.

 

 

Ως σέρουμ αρκούν δυο – τρεις σταγόνες για μετά το λούσιμο, πριν το στέγνωμα, αποφεύγοντας τις ρίζες και όσο είναι ακόμα νωπά. Σε περίπτωση που χρειάζεστε ακόμα μεγαλύτερη πειθαρχία στα μαλλιά, μπορείτε να προσθέσετε μια, δυο σταγόνες και σε στεγνά μαλλιά, στο χτένισμα.  Δεν λαδώνει τα μαλλιά,  δεν περιέχει ίχνος από χημικό πρόσθετο ή σιλικόνη και δε μοιάζει με κανένα κοινό λάδι μαλλιών.

 

Εναλλακτικά χρησιμοποιείται και ως μάσκα μαλλιών, για ενδυνάμωση, τριχόπτωση και θρέψη.  Απλώνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών και στις ρίζες, αφήνετε για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε και στη συνέχεια λούζεστε.

 

Αντίστοιχο προϊόν το FEMININE SEDUCTION ELIXIR Hair & Body Oil, κάνει τα μαλλιά, δυνατά, ευκολοχτένιστα, λαμπερά, υγιή, ενυδατωμένα. Αναδομεί, επανορθώνει, προστατεύει από τις χημικές επεξεργασίες και βαφές. Χρησιμοποιείται και αυτό, είτε ως μάσκα (τοποθετείται από τις ρίζες ως τις άκρες κι αφήνετε για όσο περισσότερο μπορείτε. Λούζεστε στη συνέχεια και δεν χρειάζεται ούτε μαλακτικό), είτε ως έλαιο (2-3 σταγόνες πριν το στέγνωμα, στις άκρες). Τα μαλλιά σας θα ευωδιάζουν ανεπανάληπτα και θ΄αντέξουν τις ταλαιπωρίες.

 

 

Καλοχτενισμένες λοιπόν στις γιορτές με μαλλιά υγιή, όμορφα, λαμπερά, τιθασευμένα.  Θα έχετε κατοχυρώσει ήδη τη μισή σας γοητεία!

 

Stella

 

Δείτε  ΕΔΩ το Χριστουγεννιάτικο δώρο σας από τα Stella’s Recipy!

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Kαλησπερα. Θα συμφωνησω σε ολα χρησιμοτατες συμβουλες. Σε ενα μονο θα διαφωνησω. Οτι στο εξωτερικο προσεχουν πολυ τα μαλλια τους Προσωπικα στις λιγες χωρες που πηγα δεν το ειδα. Την δε προηγουμεν εβδομαδα που ημουν Λισσαβωνα αν βλεπατε ολες τις γυναικες ανεξαρτητου ηλικιας πως κυκλοφορουσαν θα βλεπατε την διαφορα με τις Ελληνιδες. Ολες αχτενιστες μαλλια αβαφα νυχια δεν το συζητω ακομη και νεα κοριτσια με καθολου βαψιμο.Ισως να ετυχε η πολη που μολις βγηκαν και αυτοι απο κριση Δεν ξερω

  2. @rania Δεν έχω εμπειρία απο Πορτογαλία για να σου πω, αλλά σε άλλες χώρες ισχύει. Για παράδειγμα στην Αμερική έχει υπολογισθεί, ότι πουλιέται ένα μπουκάλι μαλακτικής κρέμας μαζί με κάθε μπουκάλι σαμπουάν και οι Αμερικάνες θεωρούνται κορυφαίες σε ότι αφορά την περιποίηση των μαλλιών. Απο κει και πέρα πάντα υπάρχουν και οι ιδιαιτερότητες.

  3. Πραγματικα @Stella για να το συζητω μου εκανε φοβερη εντυπωση Οπως επισης και το γεγονος οτι δεν κυκλοφορει ουτε στα μαγαζια ουτε στους δρομους καθολου η μαλλον σχεδον καθολου ανιμαλ πριντ

  4. Πολύ ωραίες συμβουλές, μου αρέσει πολύ να διαβάζω συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών, καθώς προσπαθώ όσο μπορώ να φροντίζω τα μαλλιά μου με μάσκες και ειδικά λάδια και θέλω να ενημερώνομαι..

  5. @Στελλα θα συμφωνήσω απόλυτα μαζι σου για την Αμερική,μιας και εχω συγγενείς εκεί ,πριν απο πολλα χρονια η ξαδέρφη μου είχε τρέλα με τα σαμπουαν θυμάμαι μου είχε φέρει τότε δωρο την μάρκα KMS καταπληκτικα προιοντα τα έφεραν εδω μετα απο μια δεκαετία …
    Και σίγουρα κάποια στιγμή πρεπει να δοκιμάσω το μαγικό σου λαδακι!!!
    @Τζουλια θα συμφωνήσω απόλυτα και με την hair guru το συνδρομο της Ραπουνζελ ειναι η κυρία αιτία που δεν θελουμε να αποχαιρετήσουμε την μακρια μας κόμη!Και εγώ μετα απο 15 χρονια πήρα αποφάση και έκοψα τα μαλλια μου καρέ (σου εχω στείλει φωτο😄) για να δυναμώσουν και να σου πω δεν το μετάνιωσα ίσως τα ξανακοψω λίγο ακομα μέχρι να πάρουν τα πανω τους😆

  6. Εγώ θεωρώ πως ηλικία και μήκος μαλλιών πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογα…όσο μεγαλώνει μια γυναίκα το μήκος να κονταίνει…κόβω τα μαλλιά μου κάθε τρίμηνο το αργότερο…τελευταία έχω επενδύσει και σε μια συσκευή αφαίρεσης ψαλίδας…προσπαθώ να τα φροντίζω με ορούς και μάσκες για να τα διατηρώ υγιή!!!

  7. Μεγάλη υπόθεση το υγιές μαλλί. Προσπαθώ όσο μπορώ να τα φροντίζω κι ευτυχώς ύστερα από τόσες ταλαιπωρίες που τράβηξαν τα μαλλιά μου παραμένουν σε αρκετά καλό επίπεδο.
    Μουτςς❤️

  8. Τα μαλλιά παίζουν σπουδαίο ρόλο στην εμφάνιση μας. Θέλουν την περιποίηση τους… Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές!!!!! 💖💜💛💚❤💙💚💚💛💟💙❤💙❤💙💗💖💖💖💜💛💛💚💙💟💚❤❤💛💛

  9. Πολύ πολύ καλές συμβουλές για όμορφα μαλλιά, που σίγουρα θα ακολουθήσω!
    χχ

  10. Πολύ ωραίες συμβουλές και συνταγές. Παραδέχομαι ότι έχω το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Είχα για καιρό μακριά τα μαλλιά μου, ενώ δεν μου πολυταιριάζουν, επειδή έχω τετράγωνο πρόσωπο. Μου αρέσουν τα χτενίσματα που γίνονται σε μακριά μαλλιά κοτσίδες και τέτοια, όμως εγώ ποτέ δεν τα κατάφερνα να τα φτιάξω.
    Conditioner δεν πολυχρησιμοποιώ, καθώς είναι μάλλον λιπαρά τα μαλλιά μου, και μάλιστα τώρα δεν χρησιμοποιώ καθόλου, καθώς τα έχω κοντά. Βάζω όμως λαδάκια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.