Gucci: O κήπος του Αλχημιστή

 

Μετά τα Herrera Confidential  από μητέρα και κόρη Herrera αλλά και τα Les Mirages από Prada άλλη μια σειρά haute couture αρωμάτων κάνει την εμφάνισή της στο αγαπημένο μας beauty planet. Υποδεχτείτε τα  “The Alchemist’s Garden” του οίκου Gucci.

 

H σειρά αποτελείται από 14 αρωματικές δημιουργίες , επτά αρώματα, τρία αρωματικά «νερά» και τέσσερα αρωματικά έλαια, δια χειρός Alberto Morillas με σκοπό το απόλυτο layering, έτσι ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να δημιουργήσει το δικό της άρωμα υπογραφή σε ένα σύνολο 48 διαφορετικών συνδυασμών.

 

 

 

“Τα αρώματα Gucci The Alchemist’s Garden, βασίστηκαν σε πολυτελείς πρώτες ύλες και οι πρωταγωνιστές είναι  επτά νότες γύρω από τις οποίες ξετυλίγονται τα αρώματα: oud, κεχριμπάρι, βιολέτα, ίριδα, μιμόζα, τριαντάφυλλο και ξύλα. Κάθε ένα άρωμα είναι συνδεδεμένο και με μια μνήμη- μια βόλτα στο δάσος, ένας περίπατος στους δρόμους της Ρώμης όταν οι μιμόζες ανθίζουν, η αγνότητα της μυρωδιάς του τριαντάφυλλου λίγο πριν   τη συγκομιδή του. Απλά «παίξτε» μαζί τους για να βρείτε το αγαπημένο σας όπως ένας αλχημιστής θα εργαζόταν έως ότου ανακαλύψει τη χρυσή φόρμουλα” δήλωσε ο αρωματοποιός.

 

 

 

 

 

Για τις συσκευασίες δεν χρειάζεται να πούμε πολλά- είναι μικρά αριστουργήματα εμπνευσμένα από τα Ιταλικά “farmacia”  μιας άλλης εποχής- της εποχής των boudoirs των γυναικών της αριστοκρατίας, της εποχής των ελαίων και των πομάδων. Αλλά και τα ονόματα είναι απόλυτα ταιριαστά με την όλη φιλοσοφία: Tears Of Iris, The Last Day Of Summer, The Voice Of The Snake,  The Violet Kiss, A Nocturnal Reverie.

 

 

 

 

Διαβάζοντας τις ονομασίες τους ήταν δύσκολο να μη μου έρθουν στο μυαλό gothic μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται τον 18ο αιώνα από τη μέτρ του είδους Victoria Holt. “Snare of Serpent”, “Mask of the Enchantress”,  “Black Opal”,  “Hunters Moon”. Βιβλία που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές όπως ακριβώς αυτή η αρωματική σειρά.

 

Η σειρά δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της στη χώρα μας αλλά την περιμένουμε εναγωνίως. Όσο αφορά τώρα σε haute couture αρωματικές  σειρές, αν εξαιρέσουμε τα Private του Tom Ford, έως τώρα η αγαπημένη μου είναι η σειρά Parco Palladiano του οίκου Bottega Veneta. Λέτε ο Αλχημιστής, να καταφέρει να πάρει την πρωτιά;  Ίδωμεν.

 

To διαφημιστικό σποτ σκηνοθετημένο από τον Colin Dodgson.

 

 

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Και μόνο τις συσκευασίες να δεις,θέλεις να τα αποκτήσεις!!

  2. Eκπληκτικές και ασυνηθιστες συσκευασιες,σίγουρα και το περιεχόμενο θα είναι εξαιρετικό!

  3. 48 διαφορετικοί αρωματικοί συνδυασμοί! Τέλειο! Κι αυτά τα υπέροχα λουλουδατα μπουκάλια… φανταστικα!
    χχ

  4. Υπέροχα!! Και τα ονόματα σε προδιαθέτουν απολύτως θετικά!

  5. Τι καταπληκτικές συσκευασίες είναι αυτές….. πάντως οι 48 διαφορετικοί συνδυασμοί σου δίνουν μια μεγάλη γκάμα να πειραματιστείς και να διαλέξεις αλλά σε μπερδεύουν κιόλας!!!

  6. Ερωτευτηκα τα μπουκαλια ειδικα το λευκο με τα λουλουδια, σιγουρα θα μυριζουν και υπεροχα

  7. Το διαφημιστικό σποτάκι τέλειο.
    Μουτςς

  8. Μεταφέρθηκα νοερά σε ένα αρωματοπωλείο στη Φλωρεντία που ανήκε σε ένα μοναστήρι και όλες οι παλιές ξύλινες βιτρίνες αναδείκνυαν την ομορφιά τέτοιων μπουκαλιών!

  9. @Sofia Marga & Celia: 48 συνδυασμούς σύμφωνα με τον Morillas. Αν μου έδινες εμένα και τα 14, πάω στοίχημα θα έκανα 148! 🙂 🙂 🙂

  10. Απ ότι κατάλαβα γίνεται αν θες layering όπως στα jo malone.. Μόνο που αυτά τα μπουκάλια είναι πραγματικά κομψοτέχνηματα!!!!

  11. Kαταπληκτικές συσκευασίες πιστεύω οτι και τα αρώματα που περιέχουν θα είναι εξίσου ιδιαίτερα !!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.