Dubai: Ομορφιά από τη Μέση Ανατολή

 

 

Μεγάλη κινητικότητα τα τελευταία χρόνια όσο αφορά μάρκες ομορφιάς με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ιδιαίτερα από το Dubai.

 

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

 

Huda Beauty

Η αρχή φυσικά έχει γίνει με τη Huda Katan την make up artist που ξεκίνησε μεν την καριέρα της στο Ηollywood,  αλλά ήταν στη γενέτειρα της το Dubai που λάνσαρε τη δική της σειρά προϊόντων μακιγιάζ με τεράστια επιτυχία.

 

 

 

 

Kayali

 

Σε συνεργασία με τη αδερφή της το 2018 η Huda λάνσαρε και αρωματική σειρά. Οι αδερφές Katan συνεργάστηκαν με τον διάσημο Γαλλικό οίκο αρωμάτων Firmenich. Τέσσερα αρώματα από το δροσερό CITRUS | 08’, έως το βαρύ και ανατολίτικο ELIXIR | 11,  με έμπνευση από τη Μέση Ανατολή και με σκοπό να φορεθούν είτε μόνα τους, είτε κάνοντας layering, γνωστή αρωματική πρακτική της ανατολής.

 

 

 

 

Shiffa

 

H Dr. Lamees Hamdan, μητέρα, σύζυγος και γνωστή δερματολόγος στο Dubai,  δημιούργησε το brand Shiffa με μεγάλη επιτυχία.  Το πρώτο προϊόν του brand ήταν βασισμένο σε φυσικά έλαια στις κατάλληλες δοσολογίες για να αντιμετωπίσει τις ραγάδες κατά  την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Πλέον τα προϊόντα Shiffa έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, είναι sold out σε πολλές χώρες και η γκάμα τους περιλαμβάνει από προιόντα περιποίησης μέχρι αρώματα.

 

 

 

 

Izil

Αφήνοντας τη γενέτειρά της το Μαρόκο η Mouna Abassy μετακόμισε στο Dubai το 2005. Ψάχνοντας χωρίς επιτυχία  για φυσικά προϊόντα ομορφιάς ξεκίνησε το δικό της all natural brand  με έμπνευση από τη φύση και παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς της μαμάς και της γιαγιάς της βασισμένες στο έλαιο argan, τον κρόκο και το ροδόνερο. Στην γκάμα του brand Izil βρίσκουμε σαπούνια, μάσκες ομορφιάς, θρεπτικά έλαια για τα μαλλιά, προιόντα απολέπισης και πλούσιες κρέμες σώματος.

 

 

 

 

Arcadia

H αρωματοποιός Amna Al Habtoor δημιούργησε την αρωματική σειρά Arcadia χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας  πρώτες ύλες. Κρόκος, τριαντάφυλλο, βανίλια, περγαμόντο, tuberose, vetiver και ‘Hassaku High’ μόσχος, ενώ σύμφωνα με την ίδια «τα αρώματα σε «ταξιδεύουν» με νοσταλγία σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής.»

 

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Βλέπω δεν εχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις υπόλοιπες χώρες 😊Σίγουρα σε λίγα χρονια θα δούμε και άλλες εταιρίες …

  2. @Τζουλια εχω και μια ερώτηση το όνομαARCADIA που χρησιμοποιεί η Anna Al Habtoor δεν σου κάνει Ελληνικό? Εμένα αμεσως μου έκανε ταύτιση με την γνωστή μας Ελληνική Αρκαδία και αμεσως μετα με την
    ονομασία μου εχει δώσει ο Κορρες στην σειρα Αρκαδική καστανια🧐

  3. @SofiaT: To Arcade στα αγγλικά έχει διάφορες σημασίες. Arcade μπορεί να είναι ένας χώρος όπου παίζονται συνήθως ηλεκτρονικά παιγνίδια. Επίσης Arcade λέγεται και ένα στενό πέρασμα ανάμεσα από αψίδες. Ή κάποιο περιστύλιο ή στοά. Μήπως εννοεί το Arcadia ως «το φόρουμ» των αρωμάτων της; Μπορεί. Πάντως είναι λογικό το Arcadia να φέρνει στο μυαλό το Ελληνικό Αρκαδία και όλα να παραπάνω με κάποιο τρόπο να συνδέονται. Και είναι και τόσο εύηχο το Arcadia.

  4. Οταν ακούω για σειρές απο τέτοιες χώρες, μου έρχονται στο μυαλό πλούσιες υφες, έλαια και βαριά αρώματα…

  5. Έχω δει τη Huda Beauty και πραγματικά είναι πολύ καλής ποιότητας με τα χρώματα που μου αρέσουν.

  6. @ΑnastasiaV: Ναι, είναι αυτό το 1000 και μια νύχτες που μας έρχεται στο μυαλό.. παρόλα αυτά, οι περισσότερες είναι με φυσική έμπνευση και κατεύθυνση.

  7. Πάντως αν κάνουν “ανοίγματα” στην χώρα μας (άσχετα απο την οικονομική της κατάσταση) ή στην Τουρκία, θα έχουν κάποια αποδοχή στο αγοραστικό κοινό. Γιατί όσο “δυτικοί” και να είμαστε, το “ανατολίτικο” δεν φεύγει απ’το αίμα μας🙂

  8. Τα tutorials της Huda τα βλέπω κατά καιρούς, γιατί είναι πολύ επεξηγηματικά. Ειδικά στο κομμάτι του contouring με βοήθησαν πάρα πολύ. Και να σημειώσω πως η ίδια είναι μια κούκλα! Με τη φωτό που ανοίγει το άρθρο και την μπούρκα έχω ένα θέμα (μεγάλο), αλλά ας όψεται… Δευτέρα σήμερα, δύσκολη μέρα!
    Όσον αφορά την απορία για το “Arcadia”, να προσθέσω ότι η Αρκαδία (ναι, η περιοχή της Ελλάδος) στη μυθολογία μας θεωρείται ο τόπος καταγωγής του θεού Πάνα και αποδίδεται στην τέχνη (ποίηση, ζωγραφική κτλ) ως Παράδεισος (ξέρετε, με λιβάδια, τρεχούμενα νερά κτλ). Έτσι πέρασε και στη λατινική μυθολογία (ο Βιργίλιος στις “Εκλογές” του την απεικονίζει έτσι) και μεταγενέστερα, στην Αναγέννηση, η Αρκαδία θεωρείται ουτοπία, ο ιδανικός τόπος διαμονής. Άρα, έχει λογική η προέλευση του ονόματος της σειράς να είναι ελληνική. Αυτά.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

  9. @Sheena: Thank u darling! Πάντως είναι ένα υπέροχο όνομα και ήταν από τα υποψήφια σε περίπτωση που έκανα κόρη.

  10. @Julia: Αρκαδία? Αλήθεια? Wow! Μου φαίνεται αρκετά ασυνήθιστο, αν και στο χωριό της γιαγιάς μου υπήρχαν κάποιες με το όνομα Θεσσαλία και Μακεδονία! Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι μου αρέσουν αρκετά τα αρχαιοελληνικά ονόματα (Κλειώ, Δανάη, Άρτεμις κτλ), άνετα θα τα επέλεγα για ονοματοδοσία κόρης μελλοντικά (αν και θέλω γιο, χαχαχα)

  11. Θα σας φανεί αστείο..στο μέρος που μένω, τα πλέον σύνηθες ονόματα σε παιδιά γεννημένα απο το 2010 κι έπειτα… είναι Ορφέας, Φοίβος, Νεφέλη (πολλές Νεφελες), Δανάη, Άρτεμις και Αριάδνη…

  12. @SHEENA Ευχαριστουμε για την πληροφορία!!!!!!! 😉😊

  13. Δεν είμαι και σίγουρη αλλά έχω την εντύπωση πως έχω τα δείγματα από τα Kayali.Ένα σετ σε άσπρη συσκευασία θυμάμαι αλλά πρέπει να το τσεκάρω.
    Μουτςς

  14. @SHEENA ευχαριστούμε πολύ για την αναδρομή στην ελληνική μυθολογία!
    Ωραίες οι ανατολίτικες εσάνς , αλλά στο τομέα beauty η μπουργκα δείχνει “κάπως”…
    χχ

  15. Eγώ θυμόμουν (και μου το επιβεβαίωσε κι η wiki) πως η Κattan είναι γεννημένη στην Οκλαχόμα από γονείς Ιρακινούς…σε ηλικία 23 μετακόμισε στο Dubai και λίγα χρόνια αργότερα έφυγε για το LA…Επέστρεψε ξανά στο Dubai και δημιούργησε την Huda Beauty …(αν βρείτε ψεύτικες βλεφαρίδες της εταιρείας,να τις αγοράσετε….είναι καταπληκτικές)

  16. @Sheena & Sofia Marga: Δεν θα το έλεγα ακριβώς μπούρκα. Η μπούρκα είναι το ολόμαυρο σεντόνι που καλύπτει τα πάντα από την κορυφή έως τα νύχια. Φοράει λευκή μαντήλα που επιβάλλεται (καλώς η κακώς..) λόγω σεβασμού στις παραδόσεις της δικής της θρησκείας.

  17. @Celia: Ώπα! Ώπα! Oklahoma, Hollywood, Ιράκ! Celia darling έσκισες στα ληξιαρχικά! Ούτε η ίδια δεν θα τα θυμάται αυτά που έκανε την καριέρα και τα εκατομμύρια της ως επίσημη Dubai citizen. 😂😂😂

  18. Το χιτζάμπ είναι το πιο «δυτικό», το πιο μετριοπαθές μουσουλμανικό μαντήλι, που καλύπτει μόνο το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας σε πλήρη θέα, ελεύθερο το πρόσωπο της γυναίκας. Πρόσφατα, μάλιστα, μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών έβγαλε το πρώτο αθλητικό χιτζάμπ για τις μουσουλμάνες αθλήτριες! ****Πηγή: wiki

  19. Όταν θέλουμε ξεπερνάμε τη Wikipedia…
    Παρότι κινούνται σε μονοπάτια ανατολής τα περισσότερα προϊόντα κλείνονται σε δυτικότροπες συσκευασίες. Άλλωστε το Dubai είναι η Δύση της Ανατολής.

  20. Την HUDABEAUTY γνωρίζω μόνο από αυτές,αλλά σίγουρα δεν πάνε πίσω και οι άλλες!

  21. Την παλετα Huda beauty θα ηθελα να τη δοκιμασω !! Καταπληκτικες σκιες

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.