To “Lost Cherry”, του Tom Ford.

 

 

Ο Tom Ford δεν μας έχει συνηθίσει σε  «ζαχαρώδη», φρουτένια και gourmand αρώματα. Αυτό άλλαξε με το πρόσφατο λανσάρισμα του Lost Cherry, στη σειρά Private Blend,  που βασίζεται στις νότες του ζουμερού κερασιού.

 

Σύμφωνα με τον TF είναι ένα  άρωμα που ακροβατεί ανάμεσα στην αθωότητα και τον αισθησιασμό. Κλείνει το μάτι στις συμβάσεις και το κάποτε- απαγορευμένο.

 

Η αρωματοποιός  Luise Turner έχτισε την αρωματική συνταγή γύρω από το κεράσι το οποίο  χρησιμοποίησε  με τρεις τρόπους: εξωτικό μαύρο κεράσι, λικέρ κερασιού και σιρόπι  Griotte, που φτιάχνεται  από γλυκά κεράσια.  Μια δόση πικραμύγδαλου στην κορυφή, συνεχίζει με  πέταλα από τουρκικό  ρόδο, γιασεμί sambac και tonka στην καρδιά. Η αθωότητα δίνει τη θέση της στον αισθησιασμό στη βάση του αρώματος με νότες  από βανίλια,  σανδαλόξυλο, vetiver και κέδρο.

 

 

Σκοπός του TF ήταν  να προσεγγίσει και ένα κοινό που αγαπά τις πιο «γλυκές» οσμές ή στην άλλη περίπτωση  να γοητεύσει ένα άλλο κοινό που αποστρέφεται οποιουδήποτε είδους gourmand άρωμα.

 

 

 

 

Και αν αυτό δεν μπορέσει να το καταφέρει με το ίδιο το άρωμα, πάντως σίγουρα και αυτή η δημιουργία του δεν θα περάσει απαρατήρητη . Πιστός στην πρακτική του να «αναστατώνει» τις μάζες είτε με άκρως αποκαλυπτικές διαφημιστικές καμπάνιες, είτε με ονομασίες που λογοκρίνονται (βλέπε Fucking Fabulous)  έπραξε το ίδιο και με το Lost Cherry.

 

 

 

 

 

Και αν δεν ήταν αυτός που είναι και αν δεν ξέραμε το μοναδικό του ταλέντο, μπορεί να μας περνούσε από το μυαλό ότι πρωταρχικός του σκοπός είναι η πρόκληση και όχι η ουσία.

 

Ζουμερό κεράσι.  Χαμένο Κεράσι. Lost Cherry.  Φράση που στην αγγλική/ αμερικανική αργκό σημαίνει «έχασα την παρθενιά μου».

 

Βλέπε και το κατακόκκινο χρώμα του μπουκαλιού που κρύβει μέσα τον αρωματικό χυμό και είναι σαν να υπάρχει μια μικρή ρωγμή που σε αφήνει να κρυφοκοιτάξεις φευγαλέα, μέσα στο μυαλό του Mr Ford και τον δικό του τρόπο σκέψης.

 

Για lost cherries  δεν μπορώ να ξέρω, αυτό όμως που  ξέρω είναι ότι τα πορτοφόλια πρέπει να ανοίξουν διάπλατα  γι αυτή τη νέα δημιουργία που κοστίζει $320 τα 50ml.

 

Τιμή διπλάσια σχεδόν από τα υπόλοιπα Private Blends που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο περισσότερο πολύτιμο είναι αυτό το “Lost Cherry” από τα άλλα … Private, του κυρίου Ford.

 

 

 

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Πολύ ακριβά την αποτιμά την παρθενιά του, ο αγαπητός μας Θωμάς! Μου θύμισε τις παρθένες και ανερχόμενες μαιτρέσες που τα τελευταία χρόνια είναι μόδα να την πουλάνε στο internet σε πλειστηριασμό. Τον αγαπάμε τον Θωμά μας, αλλά νομίζω, ότι για ένα ακόμα gourmand, όταν η αγορά βρίθει και της έχει βγει το είδος αυτό απ΄τ΄αυτιά ίσως όλο αυτο να είναι υπερβολικό….

  2. @Stella, τι ωραία και εμπεριστατωμένα που έθαψες την επιλογή του αγαπημένου μας!

  3. @Stella: (δυστυχώς) δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη για το άρωμα αυτό καθαυτό. Πάντως σε πολλά εξειδικευμένα perfume sites, έχει πάρει εξαιρετικά καλές κριτικές.Θεωρήθηκε κορυφή στη κατηγορία gourmand, μια κατηγορία που αγαπιέται πολύ από πολλές.

  4. @Τζουλια θα συμφωνήσω και εγώ με την @Στελλα…εγώ ακομα σκέφτομαι πως έναν τόσο γλυκό άρωμα μου κάνει περιγραφή τουρτας(Black forest) ειναι unisex…δεν θα μου άρεσε να το το μυρισω σε έναν άνδρα 🤪

  5. Και μόνο το χρώμα του, με ξετρελαίνει!!!
    χχ

  6. Βρίσκω πιο σοκαριστική την τιμή του παρά την ονομασία του. 😛
    Μουτςς

  7. Το ποσο συμφωνώ με τη Στέλλα και τη Λίτσα με κάνει να μην μπορώ να γράψω κάτι παραπάνω γιατί εξέφρασαν ακριβώς τη γνώμη μου..

  8. Πειράζει που αντί να το μυρίσω, θέλω να το φάω?

  9. Φανταστικός Tom Ford για άλλη μια φορά. Έψαξα και εγώ λίγο και πράγματι το άρωμα έχει εξαιρετικές κριτικές. Όσο για την τιμή, τσουχτερή βέβαια, αλλά αυτές είναι οι τιμές των niche αρωμάτων. Πολύ juicy, πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω.
    (αν δεν έχετε δει το Nocturnal Animals να το δείτε οπωσδήποτε!)

  10. @SofiaT: Μη το λες! Μη το λες! Ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου κάνει κλικ ένας άντρας που θα μυρίζει σαν “το κερασάκι στην τούρτα”
    🙂 🙂 🙂 😛 😛 😛

  11. @ANASTASIA: Ναι!!! Ναι!! Το είδα πριν 10 μέρες στο Netflix και τρελάθηκα!!!!
    (stylish, σκοτεινό, πανέξυπνο, εντελώς TF..)

  12. κερασάκι στην τούρτα… μμμμ… cherry on the top…. Δεν μπορώ να πω αυτά που σκέφτομαι, θα κόψει το …. ΕΣΡ….. 😉

  13. Παρα πολυ ακριβο ιουυυ, αλλα να το μυρισω ειναι δωρεαν κατι ειναι κι αυτο

  14. ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΥΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!

  15. Εκπληκτικο χρωμα. Θα ηθελα να το δω σε βερνικι και σε κραγιον. Καταπληκτικο μου αρεσει παρα πολυ Ελπιζω να ειναι τοσο ομορφο και το αρωμα του

  16. Όταν πρωτοείχα ακούσει αυτήν την έκφραση θυμάμαι πως είχα πέσει κάτι και χτυπιόμουν από τα γέλια….
    Χαμένη παρθενιά είναι αυτή…γι’ αυτό και η τιμή…..αχαχαχαχαααα….in Tom we trust!!!

  17. Θα το παίξω υπεράνω χρημάτων κ θα πω.. Πώς δε τα προτιμώ τα φρουτενια αρώματα… (ψεμμαααα) 😎😆

  18. Καταπληκτικη συσκευασια υπεροχες νοτες ακουγεται πολυ λαχταριστο αρωμα !!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.