Πες μου τι κραγιόν φοράς, να σου πω ποια είσαι.

 

 

Ερώτηση: ποιο ήταν το πρώτο ever καλλυντικό που χρησιμοποιήσατε; καταλάβατε βέβαια ότι η ερώτηση είναι ρητορική και δεν επιδέχεται απάντησης. Για το 99% των γυναικών το πρώτο καλλυντικό που δοκίμασαν ήταν το κραγιόν (ακόμα και αν ήμασταν τεσσάρων και φυσικά δεν βγήκαμε ποτέ έξω από το σπίτι).

 

(το υπόλοιπο 1% που ίσως χρησιμοποίησε κάτι άλλο είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)

 

Μη νομίζετε ότι η επιλογή του κραγιόν είναι κάτι απλό. Δείχνει πολλά περισσότερα για την προσωπικότητά μας, από ό,τι φαντάζεστε.Ας δούμε παρακάτω κάποια αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που αφορά στη χρήση του κραγιόν και μετά τα συζητάμε για να δούμε αν συμφωνούμε:

 

 

 

Πάμε!

 

Όσο πιο συχνά φοράς κραγιόν, τόσο πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση έχεις.

-Όσες φοράνε έντονο κραγιόν έχουν σχεδόν τα διπλάσια ψηλοτάκουνα παπούτσια από όσες δεν φοράνε.

-Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το κραγιόν είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σεξουαλική αφύπνιση. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι το πρώτο καλλυντικό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες από πολύ νεαρή ηλικία

-Όσες χρησιμοποιούν έντονα χρώματα και ειδικότερα μεγαλώνουν τα χείλια τους με το μολύβι χειλιών θεωρείται πως έχουν πιο έντονη σεξουαλική ζωή και δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Όσες φοβούνται  να ξεπεράσουν ακόμα και ελαφρώς το φυσικό τους περίγραμμα ή δεν βάφουν καθόλου τα χείλια τους έχουν περισσότερες αναστολές  και καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.

-Μια έρευνα που έγινε πρόσφατα στην Αμερική και αφορούσε τις εργαζόμενες γυναίκες σε επιχειρήσεις απέδειξε ότι όσες βάφονται και χρησιμοποιούν προϊόντα μακιγιάζ  με Νο 1 το κραγιόν είχαν και τις υψηλότερες θέσεις στον εργασιακό τους χώρο.

 

 

 

 

Προσωπικότητα και Χρώμα

 

Όσες επιλέγουν κόκκινο κραγιόν: θεωρούνται πιο δημιουργικές και τολμηρές. Είναι αυτές που σπάνια θα δεις στο σπίτι τα Σαββατόβραδα- συνήθως βρίσκονται σε κάποιο bar με αγαπημένη παρέα. Και τέλος είναι αυτές που γυμνάζονται συχνότερα (!).

 

Όσες επιλέγουν ροζ και τις κοντινές του αποχρώσεις: θεωρούνται άκρως κοινωνικές και διασκεδαστικές. Και παρόλο που θεωρείται ρομαντικό χρώμα, εν τούτοις  είναι ένα χρώμα δυναμικό που το επιλέγουν πολλές senior executives.

 

Όσες επιλέγουν μπορντό και δαμασκηνί αποχρώσεις: είναι ανεξάρτητες και αυτάρκεις. Δεν έχουν ανάγκη την πολυκοσμία, κάνουν πολύ καλή παρέα με τον εαυτό τους, τους αρέσει να ασχολούνται με το σπίτι τους τα σαββατοκύριακα, σχεδόν ποτέ δεν θα ανεβάσουν selfie και έχουν τα λιγότερα παπούτσια από τις υπόλοιπες.

 

Όσες επιλέγουν nude, γήινες αποχρώσεις: είναι τρυφερές, καλοσυνάτες, με ζεστή προσωπικότητα, «μητρικές». Θα ακούσουν κάθε πρόβλημα της φιλενάδας με το έντονο κόκκινο κραγιόν και πάντα θα βρουν την πιο λογική λύση. Πρακτικές, έξυπνες, ψύχραιμες. Και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι αυτές που φορούν πιο συχνά κραγιόν από όλες τις υπόλοιπες συνεπώς έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση.

 

 

Και αφού εμπεδώσαμε τα παραπάνω, ας ρίξουμε και μια ματιά στην νέα συλλογή κραγιόν Estee Lauder,

 

Pure Color Desire Rouge Excess Lipstick.

 

 

 

 

Τα νέα κραγιόν περιέχουν  25% περισσότερες χρωστικές που αναδεικνύουν την ένταση του χρώματος και σε συνδυασμό  Advanced Moisture Complex και το Time Released HyaColor, προσφέρουν εντατική ενυδάτωση αλλά και  έντονο, πλούσιο χρώμα που «γλιστράει» στα χείλη με μία μόνο εφαρμογή, χαρίζοντας μια  άνετη και ανάλαφρη αίσθηση και  λείο αποτέλεσμα. Στα plus και το  φρουτώδες, λουλουδάτο άρωμα του κραγιόν.  Δύο υφές, Crème για σατινέ τελείωμα και Chrome για έντονο αποτέλεσμα με λάμψη.

 

Οι αποχρώσεις του; Πολλές. Sexy nude, προκλητικά δαμασκηνί, φανταχτερά κόκκινα, ώριμα  και έντονα ροζ και έτσι τώρα όλες εσείς που ανήκετε  σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να βρείτε το κραγιόν που ζητούσατε.

 

 

Ελάτε. Η σειρά σας. Σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκετε; Πείτε τα όλα!

 

 

26 Σχόλια
  1. Μου αρέσουν αυτά τα τύπου τεστάκια! Λοιπόν πιο πολύ στην καθημερινότητα φοράω nude και σε εξόδους σκούρο ροζ. Και είναι αλήθεια κάποια από τα παραπάνω με αντιπροσωπεύουν!!

  2. Ωραία τα νέα κραγιόν! Θα τους ρίξω μια ματιά το Σάββτο που είναι shopping day!

  3. Τελικά δεν ειναι τυχαίο που μου αρέσει το ροζ💖💖💖senior executive Χμ….δεν ειναι κακό καθολου χαχαχαχχα

  4. @ANNAK: Ναι! Νομίζω ότι όλες ανήκουμε σε παραπάνω από μια κατηγορία, αλλά σε κάποιες αποχρώσεις έχουμε μεγαλύτερη αδυναμία!

  5. @SOFIAT: Α, Κυρία senior executive, δε μας τα είχατε πει αυτά!

  6. Καλημέρα!Δεν πάω πουθενά χωρίς το κραγιόν μου,και μάλιστα έντονο.Όσα γράφεις Τζούλια για τα κραγιόν στην εισαγωγή,με αντιπροσωπεύουν απόλυτα.Τώρα,για τα χρώματα,δεν μπορώ να πω,γιατί τα βάζω όλα,εκτος από nude.

  7. Χαχαχαχα, ναι σε όλα (με εξαίρεση το έντονο κραγιόν και τα ψηλοτάκουνα στην περίπτωσή μου)! Εννοείται πως το πρώτο πράγμα που “έκλεψα” από τη μαμά μου ήταν το κραγιόν, αν και πλέον τα τελευταία χρόνια φοράω σε σταθερή βάση, σχεδόν καθημερινά. Μεγάλη φαν των μπορντό αποχρώσεων (μου ταιριάζει απόλυτα και η περιγραφή), τα τελευταία 2-3 χρόνια το έχω γυρίσει στο κόκκινο, ενώ πριν λίγους μήνες με πείσατε οι beauty guru και αγόρασα και τα πρώτα nude κραγιόν. Εδώ θα κάνω και ένα impromptu review: εδώ και ένα μήνα ενέδωσα και έχω κολλήσει απίστευτα με το double dare της Kat von D, έρωτας ανελέητος, το φοράω και μέσα στο σπίτι!!

  8. Μπα σ΄εμενα εχει πέσει τελείως έξω το τεστ! Τα ψηλοτάκουνα ούτε με σφαίρες από τα δεκάξι… Ειμαι φανατικά υπέρ του φλατ κι όσο μεγαλώνω ακόμα περισσότερο. Οσο για τα σαββατοκύριακα…. προτιμώ πλέον να μένω μεσα παρά να ξεσαλώνω… Με τη δημιουργικότητα κάτι γίνεται, αλλά μάλλον είμαι πιο κοντά στην κατηγορία “δαμασκηνί-μπορντώ”. Πάντως όσες μεγαλώνουν τα χείλια τους ή κανουν περίγραμμα έξω απ΄το φυσικό τους…. ας το ξανασκεφτούν καλύτερα και ας λέει το τεστ… Τώρα θα μου πεις, εδω έχουμε πήξει στο υαλουρονικό φουσκωτόχειλο το περίγραμμα θα μας πειράξει?

  9. Πως γίνεται να ανήκω σε όλες τις κατηγορίες, απορώ! Φοράω κόκκινο, ροζ, nude, δαμάσκηνι, μέχρι και τόσο σκούρο μωβ σαν μαύρο.. Ανάλογα την εποχή, τη διάθεση και το που πηγαίνω, δεν έχω ένα χρώμα στάνταρ.. Και είμαι η εξαίρεση του κανόνα γιατί το πρώτο πράγμα που έβαλα σαν καλλυντικο μικρή, κρυφά από τη μαμά μου, ήταν μαύρο μολύβι ματιών 😉

  10. Για μένα το τεστ είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ανήκω στη κατηγορία που φορώ καθημερινά κραγιόν! Είναι το πρώτο (φυσικα!) καλλυντικό που δοκίμασα! Έχω περάσει από τις κόκκινες & φούξια αποχρώσεις, για να εγκατασταθω στα γήινα – μόκα χρώματα.
    χχ

  11. Και ξέχασα, συμφωνώ με Στέλλα, προτιμώ πολλά ΣΚ να μένω μέσα πλέον.. Και αν και φοράω συχνά τα σκούρα χρώματα στα χείλη, εχω αμέτρητα ζευγάρια παπούτσια και βγάζω selfie.. Κάτι δεν πάει καλά με το τεστ ή εμενα 😊😊

  12. Kαλημερα. Και σε μενα επεσε εξω Φορω κυριως μπορντω και δαμασκηνι…σπανια ροζ αλλα εχω πολλα ψηλοτακουνα οχι χαμηλα και λιγα. Επισης βγαινω εξω και δεν θελω να τα λεω μονο με τον εαυτο μου.

  13. Συμφωνω οτι δεν βγαζω ποτε selfie ουτε ανεβαζω φυσικα και μου αρεσει να εχω το σπιτι καθαρο συνηθως τις δουλειες του σπιτιου τις κανω Δευτερα και οχι Σαββατοκυριακο

  14. Η διχασμένη μου προσωπικότητα για μια ακόμη φορά κάνει την εμφάνιση της!μιας και τα φοράω όλα ανάλογα την διάθεση κ την περισταση😄Αλλά ποτέ χωρίς κραγιόν…

  15. @Marianna: Μακριά τα nude από μας φίλη μου!! 🙂 🙂 🙂

  16. @Maryl: (ε, ένας Υδροχόος είναι αξιωματικά εξαίρεση.. 🙂
    Ναι, ναι, αυτές οι έρευνες- τεστ γίνονται σε δείγμα γυναικών που απάντησαν. Πχ ρωτήθηκαν 1000 γυναίκες. Δεν πέφτουν μέσα 100% κατά προσέγγιση είναι όλο αυτό. Δεν πρόσεξες που έβαλα θαυμαστικό στο κόκκινο κραγιόν και γυμναστήριο; Κόκκινο φοράω ευλαβικά, αλλά γυμναστήριο εγώ; Χχαχαχαχαχ!!! Το ανέκδοτο της μέρας! Από την άλλη ναι, λατρεία στα ψηλοτάκουνα και σίγουρα προτιμώ ωραία παρέα με συζήτηση και κρασί ένα σαββατόβραδο, από το να μείνω μέσα.

  17. @ Stella: Περίμενε! Περίμενε! Η έρευνα δε λέει αν “πρέπει”, αν είναι «κολακευτικό», ή «ωραίο», ή faux pas το περίγραμμα στα χείληι. Λέει τι καταδεικνύει για τον χαρακτήρα των γυναικών που το κάνουν (very sexy women, στην προκειμένη)

  18. @AnastasiaV: Kαλά δεν το συζητώ… bb girl, χωρίς κραγιόν; Αλίμονό μας!! 🙂 🙂 🙂 🙂

  19. Σύμφωνα με το τεστ νομίζω πως πάλι είμαι κατηγορία από μόνη μου.
    Μουτςς

  20. @Sheena: Υou are for sure a burgundy girl. Έτσι ακριβώς σε έχω και εγώ στο μυαλό μου!

  21. Αν διάβαζα το άρθρο το Δεκέμβριο θα έλεγα nude και πάλι nude. Τώρα λέω nude, αλλά με διάθεση απιστίας με ζωηρές κεραμιδί και βαθιές ροζ αποχρώσεις.
    Οι στατιστικές είναι αριθμοί και εμείς είμαστε προσωπικότητες με ευμετάβλητη διάθεση. Οπότε οι καθημερινές διαφοροποιήσεις είναι δεδομένες. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι ότι “όσο πιο συχνά φοράς κραγιόν, τόσο πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση έχεις”…
    Όμορφα τα νέα κραγιόν της Estee Lauder. Άλλωστε, πάντα μου άρεσαν τα κραγιόν της μάρκας γιατί απλώνονται εύκολα και περιποιούνται τα χείλη.

  22. Nude ή απαλό ροζ το πρωί, κόκκινο το βράδυ, αγαπώ ψηλοτάκουνα, και όλα τα Σάββατα δεν είναι το ίδιο. Άλλες φορές θέλω να βγω με φίλους και άλλες απλά να χαλαρώσω στο σπίτι. Ωραίο post!

  23. Κι εγώ φοράω διάφορες αποχρώσεις….πάντως, η κόκκινη δεν είναι από τις αγαπημένες μου και δεν την προτιμώ συχνά…
    Από τα Pure Color Desire Rouge Excess Lipsticks θα διάλεγα nude,δαμασκηνί κι έντονο ροζ!!!

  24. Φοραω ολα τα χρωματα αλλα τωρα τελευταια πολυ nude

  25. εγω εχω όλη την γκάμα λίγα περισσότερα φουξ ροζ αν και τωρα τελευταια είμαι στα καφε νιουντ μπορντώ φάσεις είναι!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.