Aveda: Love yourself first

 

Love yourself first. Αγάπα πρώτα τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένη και κοινότοπη- μια φράση βγαλμένη από τα κιτς βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά at the end of the day και αλήθεια είναι και δυστυχώς δεν τη τηρούμε.

 

Πόσες φορές έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι θα κάνετε κάτι μόνο για σας και μετά μπαίνουν στη μέση οι υποχρεώσεις, η καθημερινότητα, οι δουλειές, το άγχος να τα προλάβουμε όλα και ξεχνάτε την υπόσχεση που δώσατε στον εαυτό σας;

 

Εμένα – δυστυχώς – μου συμβαίνει πολύ συχνά. Και συνήθως (νόμος του Μέρφι είναι αυτό) τις μέρες που ξυπνάω το πρωί και είμαι αποφασισμένη να κάνω κάτι απολαυστικό μόνο για μένα- σίγουρα κάτι απρόοπτο θα συμβεί και πάνε τα πλάνα μου περίπατο.

 

Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες κάνω ένα τρυκ και θέλω σήμερα να σας το πω γιατί μπορεί να σας αρέσει και να το κάνετε και εσείς.

 

Έχουμε πέντε αισθήσεις σωστά; Όραση, Αφή, Ακοή, Γεύση, Όσφρηση. Η τέλεια ισορροπία έρχεται όταν μπορείς στην καθημερινότητα σου να απολαμβάνεις στο έπακρο και τις πέντε. Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί. Το τρυκ μου λοιπόν είναι ότι προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω χαρούμενη έστω μια από τις αισθήσεις μου και κάποιες φορές παραπάνω από μια.

 

 

 

Εξηγώ.  Όταν το σπίτι έχει κοιμηθεί, βλέπω μια αγαπημένη ταινία, χωρίς να με διακόψει κανείς. (όραση) Ανάβω πολλά αρωματικά κεριά. (όσφρηση) Κάποια βράδια βάζω ένα ποτήρι καλό κρασί και ακούω μουσική. Τέρψη γεύσης και ακοής.

 

Αν και όσο αφορά το καλό κρασί ο μπαμπάς μου, μου είπε κάποτε όταν ήμουν μικρή,  ότι είναι το μόνο που μπορεί να τέρψει και τις πέντε αισθήσεις. Όραση,  αν το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί. Αφή, αν το σερβίρεις σε ένα ακριβό κρυστάλλινο ποτήρι. Γεύση, το αυτονόητο και ειδικά αν έχεις την τύχη το κρασί να είναι grand cru. Όσφρηση, γιατί πριν πιεις την πρώτη γουλιά, πρέπει να το μυρίσεις παίρνοντας μια βαθιά ανάσα για να απολαύσεις το μπουκέτο της μυρωδιάς του.

 

“Και η ακοή; Που είναι η ακοή;”  θυμάμαι να ρωτάω τον μπαμπά μου εκεί γύρω στα 14.

«Είναι εύκολο», μου απάντησε εκείνος. «Όταν τσουγγρίζεις το ποτήρι σου με κάποιον που αγαπάς»

 

 

 

Έχει ξημερώσει μια ηλιόλουστη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου (και ελπίζω να κρατήσει γιατί ο καιρός τις τελευταίες μέρες έχει κάτι από σκωτσέζικο ντους)

 

Βγάλτε λοιπόν τα σημειωματάρια σας όσες ζείτε στην Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα και όσες ζείτε στη Θεσσαλονίκη γιατί η Aveda και μας θύμισε ότι πρέπει πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας και  μας καλεί να απολαύσουμε εντελώς δωρεάν  αγιουρβέδικης φιλοσοφίας ιεροτελεστίες ομορφιάς σε κλειστές ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες ομορφιάς με τα ολιστικά προϊόντα περιποίησης προσώπου της μάρκας:

 

  • Facial Massage με καθαρισμό, λάμψη, αποτοξίνωση και αναζωογόνηση, λεμφικό μασάζ προσώπου με αγιουρβέδικες πρακτικές που περιλαμβάνουν μάσκες, έλαια και φυσικούς ορούς, ζεστές πετσέτες και βιολογικά αιθέρια έλαια.

 

  • Stress fix rituals: Τελετουργίες μασάζ εμπνευσμένες από την Αγιουρβέδα σε αυχένα, χέρια, ώμους με αρωματοθεραπεία και Chakra Mists

 

  • Scalp Check: Η ψυχή βρίσκεται στη κορυφή, τα μαλλιά μας θέλουν να λάμψουν για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Ανακαλύψτε τις ανάγκες του τριχωτού και των μαλλιών σας μέσω ειδικής διαγνωστικής κάμερας και μετά την περιποίηση απολαύστε και hair styling στο counter της Aveda

 

 

 

 

Που; στο Attica Golden Hall και στο Attica Τσιμισκή την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου. Συγκεκριμένα Τρίτη 12/2 έως και Σάββατο 16/2 από τις 11:00 έως τις 18:00.

 

Για ραντεβού καλέστε: Αveda Attica Golden Hall 211.1814053 | Αveda Attica Τσιμισκή 231.1819119 και σας το γράφω από σήμερα γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

 

Καλό υπέροχο σαββατοκύριακο bb girls και βάλτε τον εαυτό και τις αισθήσεις σας στην πρώτη γραμμή.

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Ακουγεται τελεια ιδεα , καθαρισμος, μασαζ κριμα να μην εχει και στο attica στο συνταγμα

  2. @ΜΑΡΙΑ Κ: Είδες Μαράκι.. δικαιώθηκα σε αυτά που έγραφα παραπάνω. Τι πειράζει και αν είναι λίγο πιο μακριά, προκειμένου να κάνεις κάτι για σένα; Είμαι σίγουρη όμως, θα σκέφτηκες όλες τις άλλες υποχρεώσεις σου. Δυστυχώς έτσι κάνουμε οι περισσότερες.

  3. Κρίμα να μην υπάρχει και στον Πειραιά μας κατι αντίστοιχο η έστω Αθήνα.. Πόσο συμφωνώ Τζούλια μου ότι είναι τρομερά περιορισμένος ο χρόνος μας αλλά και ότι οπωσδήποτε πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας κ να του αφιερώνουμε χρόνο, κάτι που πάντα προσπαθώ έστω και δύσκολα να το πετύχαινω(αυτό με τις ταινίες κ εγώ το κάνω) Απλά είναι λίγο δύσκολο όταν είναι αρκετά μακριά από εκεί που μένεις κ ο χρόνος σου είναι χρήμα 😉

  4. Πάντως η δικιά μου καθημερινή απόλαυση ειναι να φτιαχνω καφεδάκι και να διαβάζω τα αθρα του αγαπημένου μου ΒΒ😍

  5. @Maryl: Σωστό και αυτό! Μη νομίζεις τα γράφω μήπως τα τηρήσω και εγώ..

  6. @SofiaT: ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  7. Όσο και να προσπαθώ να βρίσκω χρόνο αποκλειστικά για μένα σπάνια τα καταφέρνω.Δεν το βάζω κάτω όμως,συνεχίζω ακάθεκτη 😛
    Μουτςς

  8. Εγώ φέτος θα γιορτάσω anti-Valentine….θα μαζευτούμε γυναικοπαρέα και θα κάνουμε όλα αυτά τα γυναικεία (mani/pedi/μάσκες κλπ) και μαραθώνιο netflix (Good girls, season 1)

  9. Είναι υπέροχα! Ο,τι κι αν καταφέρουμε να κάνουμε λόγω καθημερινού τρεξίματος. Ένα τέλειο δώρο προς τον εαυτό μας.
    χχ

  10. Ακούγεται τέλεια ιδέα αλλά και οι πληροφορίες για το κρασί εξίσου τέλειες!Πάμε για τσούγκρισμα!

  11. Τι υπέροχα αυτά που σου έλεγε ο μπαμπάς σου για το κόκκινο κρασί! Θα το σκέφτομαι κάθε φορά που βάζω ένα ποτηράκι κρασί… ❤❤❤❤❤❤❤💚💚💚💚💚💚💚💚💛💛💛💛💛💛💛💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💙💙💙💙💙💙💙💙💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖 πάντα πρέπει να κάνουμε δωρα στον εαυτό μας!!!! Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εαυτό μας!!!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💚💚💚💚💚💚💚💚💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💜💜💜💜💜💜💜💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.