Μαλλιά με Source Essentielle από τη L’Oreal Professionnel.

 

Εμπεριέχοντας από 80% έως 100%  συστατικά  φυσικής  προέλευσης  και  υψηλής ποιότητας, η Source Essentielle, είναι η πρώτη σειρά επαγγελματικής περιποίησης με συσκευασίες που μπορούν  να  ξαναγεμιστούν σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

 

Άμεσα αναγνωρίσιμη χάρη στο ντελικάτο εναιώρημα λουλουδιών της, η Source Essentielle είναι υπόδειγμα βιώσιμης καινοτομίας, παραγωγής και κατανάλωσης.

 

Για να δημιουργήσουν τη Source Essentielle, τα Εργαστήρια L’Oréal χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ποικίλες προκλήσεις: έπρεπε να συνδυάσουν τη Φυσική Προέλευση με την αποτελεσματικότητα, αλλά και να δημιουργήσουν μια σύνθεση στην οποία τα φυτικά συστατικά θα αιωρούνταν μέσα στο προϊόν. Ένα διπλό επίτευγμα.

 

 

 

 

Βήμα πρώτο: αυστηρή επιλογή φυτικών συστατικών.

 

Βήμα δεύτερο: για να απομακρύνει τους ρύπους και τα βακτήρια από τα επιλεχθέντα φυτά, η L’Oréal Professionnel ανέπτυξε, σε συνεργασία με τον προμηθευτή της, την εταιρεία Lessonia*, μια πρωτοποριακή μέθοδο θερμικής απολύμανσης. Τα άνθη προ-ξηραίνονται και έπειτα τοποθετούνται επίπεδα σε φούρνο, σε ορισμένη θερμοκρασία και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με το κάθε άνθος: για παράδειγμα, 5 ώρες στους 100°C για το γιασεμί.

 

Bήμα τρίτο:  η κατανομή των ανθών μέσα στο προϊόν. Για να εξασφαλιστεί η ομοιογενής κατανομή και η διατήρησή τους σε εναιώρημα μέσα στο υδατικό διάλυμα, οι ερευνητές αξιοποίησαν ένα φυσικό κόμμι: το κόμμι Gellan, το οποίο σχηματίζει ένα είδος αόρατου πλέγματος μέσα στη σύνθεση.

 

 

Πέραν της φυσικής προέλευσης και vegan σύνθεσής της, η σειρά Source Essentielle σχεδιάστηκε ώστε να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και να προσφέρει στις καταναλώτριες τη δυνατότητα να ξαναγεμίσουν το μπουκάλι του σαμπουάν τους απευθείας σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

 

 

 

Χωρίς αμφιβολία όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αλλά θέλω να σταθώ στις υπέροχες συσκευασίες των προϊόντων καθώς και στις μοναδικές τους μυρωδιές.

 

Ένα σετ της σειράς Sourse Essentielle θα ήταν κατά την άποψή μου ένα όμορφο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Εξ άλλου ποια από μας δεν θέλει υπέροχα, λαμπερά και μοσχομυριστά μαλλιά;

 

 

10 Σχόλια
  1. Να, αυτά μου αρέσουν – να συνδυάζεις το beauté με περιβαλλοντική συνείδηση. Θα το ψάξω!

  2. Εδω η L’Oréal χτυπησε διανα στις προτιμησεις μου!!!Τελευταια ολα τα σαμπουαν που αγοραζω κοιταω να ειναι τουλαχιστιν με 90% και πανω με φυσια συστατικα η bio😀 και βρισκω πολυ εξυπνη την ιδεα του ξαναγεμισματος😃

  3. Με εντυπωσίασαν αυτά που διάβασα όσο κι επαναγεμιζόμενες συσκευασίες….πάω να ψάξω για κομμωτήριο που διαθέτει την σειρά ….στα +++++ και τα συστατικά φυσικής προέλευσης.

  4. Κι εγώ περισσότερο εντυπωσιαστηκα με τις επαναγεμιζομενες συσκευασίες, σίγουρα αυτό σημαίνει μεγαλύτερη οικονομία… Θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω..

  5. Τα είχα δει στο κομμωτήριό μου και είχα εντυπωσιαστεί από τη λιτότητα των συσκευασιών και το άρωμα των προϊόντων. Στην επόμενη επίσκεψή μου μάλλον θα κάνω και μία αγορά.

  6. Πολυ ενδιαφέρον! Μου αρέσει που όλο και περισσότερες εταιρίες αποκτούν -ουσιαστική- περιβαντολλογικη συνείδηση! Βέβαια, δε θα περίμενα κάτι λιγότερο από την αγαπημένη μου L’ OREAL. Δηλώνω fun των περισσότερων προϊόντων της και δεν με έχει απογοητεύσει! σε σαμπουάν, κρέμες σώματος-προσώπου-λαδάκια, οτι μπορώ να φανταστώ! Οπότε άλλη μια ευκαιρία να αγοράσω -ξανά- το Delicate Shampoo της σειράς από το κομμωτήριο που είναι εξαιρετικό!
    xx

  7. Πολύ καλή ιδέα!Τι θυμήθηκα τώρα!όταν ήμουν μικρή η μαμά μου με έστελνε σε ένα σπίτι κοντινό μας ,η ιδιοκτήτρια του οποίου είχε μαγαζάκι με καλλυντικά,να αγοράσω χύμα λακ.Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά και τα διάφορα πραγματάκια που πουλούσε.

  8. Και φυτικα και τα ξαναγεμιζεις ποσο τελεια ακουγονται ολα αυτα ,θα παω να τα δω απο κοντα

  9. δεν ηξερα οτι μπορεις να τα ξαναγεμισεις σε επιλεγμενα κομμωτηρια!!! τελεια!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.