Ανθόνερα: ένα φυσικό “θαύμα” για την ομορφιά μας.

 

Τα ανθόνερα, δεν είναι απλά ευωδιαστά νεράκια που φέρουν το άρωμα των βοτάνων ή των φυτών. Τα σωστά, ποιοτικά κι ευεργετικά ανθόνερα είναι υδροδιαλύματα ή υδρολύματα, δηλαδή προϊόντα απόσταξης βοτάνων και διαθέτουν μερικά από τα πιο πολύτιμα συστατικά της φύσης.

 

Προσφέρουν ευεξία, τόνωση, ενυδάτωση αλλά και ανακούφιση από πολλές ενοχλήσεις που εμφανίζονται στο σώμα, στα μαλλιά ή στο δέρμα και δρουν καταλυτικά ακόμα και στην ψυχική μας διάθεση. Σε πολλές δε περιπτώσεις, τα ανθόνερα θεραπεύουν δερματικά προβλήματα όπως ακμή ή πανάδες (λεβάντα, τειόδεντρο, αμαμελίδα) ακόμα και του τριχωτού της κεφαλής (δενδρολίβανο) ή του σώματος (μέντα για την κακοσμία και τα βακτήρια).

 

Τα ανθόνερα, χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρωματοθεραπεία, είτε μόνα τους είτε ως βασικό συστατικό των φυσικών καλλυντικών. Παράγονται κατά την διαδικασία παραγωγής του αιθέριου ελαίου, όπου μαζί με αυτό εξάγεται και το νερό του φυτού.

 

Τα ανθόνερα (υδροδιαλύματα) έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, γιατί τα βακτήρια και τα μικρόβια είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν στο όξινο περιβάλλον τους. Αν συντηρηθούν σωστά και σε σκοτεινό, δροσερό μέρος μακριά από ατμοσφαιρικό αέρα, μπορούν να διατηρηθούν και περισσότερο από δυο χρόνια. Το ανθόνερο για να είναι γνήσιο πρέπει να είναι 100% καθαρό, βιολογικό, πιστοποιημένο, ψυχρής έκθλιψης προϊόν απόσταξης.

 

 

 

 

Που και πως χρησιμοποιούνται τα Ανθόνερα

 

– Ολοκληρώνουν τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

 

-Αντικαθιστούν την συμβατική τονωτική λοσιόν σας, με ένα υψηλής ποιότητας αγνό φυσικό καλλυντικό προϊόν, σημαντικής αντιρυτιδικής και συσφικτικής δράσης.

 

-Είναι δραστικά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου και δέρματος, τις αφυδατωμένες επιδερμίδες, ακόμα και τους ερεθισμούς των μωρών. Δραστικά ως αντισηπτικά σε μυκητιάσεις, στην ακμή, αλλά και σε δερματικούς ερεθισμούς, καθώς και σε καψίματα π.χ λεβάντα.

 

Αντί για leave-in conditioner μαλλιών, σε απλές περιπτώσεις που τα θέλουμε ευκολοχτένιστα και απαλά, έως και θεραπευτικές περιπτώσεις τριχόπτωσης και ενδυνάμωσης.

 

-Στο νερό του μπάνιου, μετατρέποντας το αμέσως σε ένα home spa, ανάλογα με τις ιδιότητες του κάθε ανθόνερου για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία κ.λ.π

 

-Στα πόδια μας για περιπτώσεις κακοσμίας ή μυκητιάσεων, αλλά και για ξεκούραση ή μετά το πεντικιούρ.

 

 

 

 

Ποια είναι τα Ανθόνερα που κάνουν θαύματα στην ομορφιά μας:

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ή ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (ΝΕΡΟΛΙ): Ιδανικό για φρεσκάδα και τόνωση, συμβάλει στην ορατή βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει “φρέσκια” και νεανική. Είναι πολύ καλό στην αναζωογόνηση, αναγέννηση και ενυδάτωση κάθε τύπου δέρματος κι είναι γενικότερα εξισορροπητικό, όμως είναι και ιδιαιτέρως καλό για το πολύ ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα.

 

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ (Witchazel):  Εκπληκτικό θεραπευτικό ανθόνερο, για πανάδες, δυσχρωμίες, ευρυαγγείες και λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων του για ακμή, ψωρίαση, έκζεμα. Συσφίγγει και καθαρίζει τους πόρους του δέρματος.  

 

ΓΕΡΑΝΙ: Είναι το κατ’ εξοχήν ανθόνερο για την λιπαρή επιδερμίδα και δη την εφηβική, γιατί αποτελεί ιδανικό ρυθμιστή των ορμονών της επιδερμίδας. Βοηθάει πολύ στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος και στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ροής σμήγματος. Ανεξαρτήτου ηλικίας είναι κατάλληλο για τις πολύ λιπαρές επιδερμίδες καθώς επαναφέρει την ισορροπία.

 

ΛΕΒΑΝΤΑ: Ενα εξαιρετικό τονωτικό της επιδερμίδας και έχει σπουδαίες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μοναδικό για περιπτώσεις ακμής, δυσχρωμιών, λιπαρότητας, στιγμάτων και τοπικών ερεθισμών (σπυράκια, κοκκινίλες κτλ). Η λεβάντα έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθειά στους πόρους χωρίς να τους φράζει και να απελευθερώνει τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες, αντιμετωπίζοντας έτσι αποτελεσματικά κάθε δερματική διαταραχή και ατέλεια του δέρματος. Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

 

 

 

ΤΕΪΟΔΕΝΤΡΟ (TEA TREE) : Το ανθόνερο Τεϊόδεντρου (Australian Tea Tree) είναι ισχυρά αντιβακτηριδιακό και το πιο δραστικό μας όπλο απέναντι στην βαριά ακμή. Μειώνει τις εκκρίσεις του δέρματος κι αυτό το κάνει ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες. Ταυτόχρονα ενισχύει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα στα σημεία όπου γίνεται επάλειψη και γι΄ αυτό είναι ένα πολύ καλό προϊόν σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και γενικότερα κακής υγείας των μαλλιών. Αναζωογονεί τις ρίζες των μαλλιών και συμβάλει στην ανάπτυξη υγιούς, ελαστικής και λαμπερής τρίχας.

 

ΧΑΜΟΜΗΛΙ (Athemis Nobilis): Αποτελεί ιδανικό καταπραϋντικό για ευαίσθητες και ερεθισμένες επιδερμίδες, ότι πιο αγνό για τονωτικό της επιδερμίδας σας. Ταιριάζει σε όλα τα δέρματα σε νεανικές, κανονικές, ευαίσθητες, ξηρές επιδερμίδες. Είναι από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για μαύρους κύκλους κι ερεθισμένα ή πρησμένα μάτια. Το ανθόνερο χαμομηλιού χαλαρώνει σώμα και νου. Ψεκάστε με αυτό την ατμόσφαιρα του δωματίου ή χρησιμοποιείστε το στη μπανιέρα ή στο μαξιλάρι σας βρέχοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα ύφασμα, πριν κοιμηθείτε.

 

 

 

 

ΡΟΔΟΝΕΡΟ

Το κορυφαίο όλων των ανθόνερων, η ιδανική λοσιόν για κάθε δέρμα κάθε ηλικία, κάθε ανάγκη είναι το ροδόνερο. Είναι αξεπέραστο για τις ρυτίδες και τη σύσφιξη του δέρματος, κάνει για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για κάθε ηλικία. Είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη και παρουσιάζει ένα ενοχλητικό και επίμονο “κοκκίνισμα”. Η καταπραϋντική του δράση, το κάνει ιδιαίτερα ωφέλιμο σε περιπτώσεις ακμής και εγκαυμάτων. Επαναφέρει το φυσικό pH στην επιδερμίδα και προάγει την αναπαραγωγή νέων κυττάρων με αποτέλεσμα την αύξηση της φυσικής ελαστικότητα του δέρματος. Δρα ευεργετικά στην επιδερμίδα μετά τον καθημερινό καθαρισμό, το μπάνιο σας, ακόμα και μετά το ξύρισμα.

 

Αγνά, βιολογικά 100% καθαρά και ψυχρής έκθλιψης ανθόνερα χρησιμοποιούνται πάντα  στα φυσικά προϊόντα περιποίησης,  Stella’sRecipy.

 

 

Stella

 

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Πολύ ενδιαφέρον post. Γνωρίζoυμε καθόλου τις τιμές αυτών των ανθόνερων και που μπορούμε να τα προμηθευτούμε;

  2. Θα ψάξω άμεσα για tea tree, η ανιψιά μου μπήκε στην εφηβεία και έχει θέμα με ακμή. Είναι δύσκολη η συντήρηση των ανθόνερων; Θέλουν ψυγείο και πόσο καιρό περίπου κρατάνε;

  3. @Eleytheria Οι τιμες ποικίλουν ανάλογα την ποιότητα και την εταιρεία. υπάρχουν σε καταστήματα βιολογικών προιόντων και φυσικών προιόντων, αλλά μπορείς να βρεις και εδω https://www.homecosmetics.gr/viologika-anthonera που υπαρχουν τα εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικά ανθόνερα της Γαλλικής aroma-zone.

  4. @Tina ολα τα φυσικά συστατικά που δεν έχουν συντηρητικά και χημικά πρόσθετα χρειάζονται ψυγειο. Προσωπικά δεν το θεωρώ δυσκολο. Η διάρκεια τους προσδιορίζεται από τον παρασκευαστή.

  5. @Stella: Ευχαριστούμε πολύ! Η αλήθεια είναι ότι ψήθηκα πολύ – ειδικά για χρήση αντί λοσιόν που χρησιμοποιώ κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό. Και ιδίως για το χαμομήλι, γιατί οι μαύροι κύκλοι τελευταία έχουν χτυπήσει τιλτ!

  6. Πολύ ενδιαφερουσες πληροφορίες, ευχαριστούμε πολύ Στέλλα μας!!! Προσωπικά χρησιμοποιώ μια λοσιόν ροδόνερο από την Avon, και είμαι πολύ ικανοποιημένη!!

  7. Και τώρα που το σκέφτομαι και ανασύρω μνήμες από την παιδική ηλικία, η μαμά μου πάντα είχε ροδόνερο στο ντουλαπάκι του μπάνιου! Χμ…
    Καλή εβδομάδα!

  8. STELLA Αρχιζω να ψηνομαι για φυτικα προιοντα ολο και πιο πολυ με αυτα που διαβαζω
    Καλημερα καλη εβδομαδα

  9. Τι υπέροχα που μυρίζουν όλα! Αδυναμία μου αυτό με τα άνθη πορτοκαλιάς!
    xx

  10. Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τοσα πολλα ειδη ανθονερου

  11. Θα δοκιμάσω το Tea Tree στα μαλλιά μου.Είχα την εντύπωση πως είναι μόνο για ακμή.
    Μουτςς

  12. Αποθηκεύτηκε και αυτό το post – μίνι σεμινάριο!!!

  13. Stella σε ένα παλαιότεροι post έγραφες ότι το έλαιο δενδρολιβανου δεν πρέπει να χρησιμοποιηται από άτομα με υπέρταση . Ισχύει το ίδιο και για το ανθονερο ?? Θα ήθελα να γράφεις και σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ή τα ανθόνερα . Ευχαριστώ πολύ !!

  14. Πολύ ενδιαφέρον post. Μου τράβηξε την προσοχή ιδιαίτερα το ανθόνερο Neroli και θα το ψάξω σίγουρα.

  15. @ΕΙΡΉΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ Αγαπητή μου Ειρήνη. Το αιθεριο έλαιο δενδρολίβανου είναι οντως πολύ δραστικό και πρεπει να αποφευγεται σε άτομα με υπέρταση. Το ανθόνερο δεν έχει την ίδια ισχύ, εκτός αν ο γιατρός εχει απαγορεύσει γενικότερα να καταναλώνεται έστω και ως τροφή. Συνήθως σε σοβαρές περιπτώσεις οι γιατροί δίνουν καποια κατευθυντήρια διατροφική γραμμή. Γενικότερα αυτα που συστηνω ως συστατικά είναι όσα θεωρούνται ασφαλή.
    Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που έχω αναφέρει κατά καιρούς στα άρθρα μου. Τα αιθέρια έλαια δεν ενδείκνυνται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, αλλεργιών, επιπεφυκίτιδας, δερματικών ή τροφικών δυσανεξιών, επιληψίας, κιρσών, φλεβίτιδας.

  16. @STELLA εξαιρετικο αθρο οπως παντα!!Αγαπω το tea tree oil το χρησιμοποιώ σχεδόν παντου😆

  17. Ευχαριστούμε,Στέλλα μας…κατατοπιστική όπως πάντα!!!

  18. Εγώ χρησιμοποιώ ανθόνερο λεβάντας και ροδόνερο ως λοσιόν και βλέπω τεράστια βελτίωση στη μούρη μου όταν καταφέρνω και τα χρησιμοποιώ συστηματικά. Το ανθόνερο γεράνι και τειόδεντρο δεν τα χα ξανακούσει και φαίνονται ιδανικά για τη λιπαρή μου μούρη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.