Ξέρετε ποια ήταν τα 3 πρώτα προϊόντα της Apivita;

 

Το 1972, οι ιδρυτές της Apivita Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και εκχυλίσματα βοτάνων.

 

Εμπνεύστηκαν από την κοινωνία της μέλισσας, τη μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία. Το 1979 δημιούργησαν την Apivita. Tο όνομά της, προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας».

 

Για την ιστορία (μια που κάθε ιστορία έχει τη δική της γοητεία) η Νίκη Κουτσιανά έκλεισε σε ένα ξύλινο κουτί 48 χειροποίητα σαπούνια κι άρχισε να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας, προσπαθώντας να τα πουλήσει. Τα σαπούνια ήταν ελληνικά χωρίς τις όμορφες μυρωδιές που οι καταναλώτριες είχαν συνηθίσει και  σε τιμή δεκαπλάσια σε σχέση με ένα κοινό σαπούνι, καθώς οι βασικές πρώτες ύλες -πρόπολη και θυμάρι- ήταν φυσικές και γι’ αυτό ακριβές. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια σε συνέντευξη της «’Ήμασταν στην εποχή -η οποία συνέχισε για πάρα πολλά χρόνια μετά- που κανένας στον κόσμο δεν πίστευε στα φυσικά καλλυντικά και κανένας δεν αγόραζε ελληνικά προϊόντα και πολύ περισσότερο καλλυντικά.».

 

Ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά. 

 

Από τότε έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, η Apivita είναι πλέον ένας κολοσσός με παγκόσμια επιτυχία και γιορτάζει φέτος τα 40 της χρόνια. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τα πρώτα 3 προϊόντα που ξεκίνησαν αυτή την ιστορία φυσικής ελληνικής ομορφιάς.

 

 

Το σαπούνι με Πρόπολη από το 1979. To πρώτο σαπούνι που ενσωμάτωσε πρόπολη στη σύνθεσή του. Περιλαμβάνει επίσης βιολογικό αιθέριο έλαιο θυμάρι για ήπια αντισηπτική δράση. Καθαρίζει σε βάθος χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.

 

 

Το τονωτικό Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για γυναίκες. Εμπλουτισμένο με 4 βιταμίνες, πρωτεΐνες σιταριού και λούπινου δυναμώνει τη ρίζα της τρίχας, ενισχύει τα αδύναμα μαλλιά και προστατεύει από την τριχόπτωση.

 

 

 

 

Το Lip Care Honey. Φόρμουλα που εκτός από μέλι, περιλαμβάνει κερί μέλισσας, ελληνικό ελαιόλαδο, βιταμίνες και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού.

 

 

 

 

Και έτσι, με τρια μόλις προιόντα,  ξεκινήσε ένα από τα πιο σπουδαία success stories της χώρας μας.

 

13 Σχόλια
  1. «’Ήμασταν στην εποχή -η οποία συνέχισε για πάρα πολλά χρόνια μετά- που κανένας στον κόσμο δεν πίστευε στα φυσικά καλλυντικά και κανένας δεν αγόραζε ελληνικά προϊόντα και πολύ περισσότερο καλλυντικά.». Την θυμάμαι πολύ καλά αυτη την περίοδο και δεν ίσχυε μόνο για τα καλλυντικά, αλλά και για τη διατροφή… Χαίρομαι που αυτή η ταση αλλάζει και αρχίζουμε να ψάχνουμε αυτά τα θέματα περισσότερο.

  2. Πρεπει να ήταν γύρω στα 1990/1991 οταν το φαρμακειο στην περιοχη που εργαζόμουν έφερε την σειρα
    Personal εξατομικευμένα καλλυντικα της Apivita όπου με μια κρεμα βάση πρόσθετες ανάλογα της ανάγκες σου τα αντίστοιχα αιθέρια ελαια!!Καταπληκτικο και πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή!!!!!
    Μόλις εχθές παρέλαβα το σαμπουαν και το λαδακι κατα της ξηροδερμίας ❤️❤️❤️Κρατάει πολλα χρονια αυτη η αγαπη💖

  3. Θυμαμαι ότι την περίοδο που μόλις είχα γεννήσει την πρώτη μου κόρη, πριν 22 χρόνια πολλά, λόγω λοχειας και ορμονών, είχα πάθει μια περιοδική τριχόπτωση και τοτε ο φαρμακοποιος μου είχε συστήσει το σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης της Apivita(νομίζω ότι ήταν το παραπάνω). Αυτό σε συνδυασμό με μια λοσιόν που μου είχε συστήσει ο δερματολόγος τότε, όχι μόνο σταμάτησαν την τριχόπτωση, αλλά μου δημιούργησσν και καινούργιες φύτρες!!

  4. Μέσα στα σχόλια έγραψα και άσχετες λέξεις κατά λάθος – ας είναι καλά το smartphone που τα γράφει μόνο του..

  5. Kαλά, το σαπούνι πρόπολης το καλύτερο μακράν….έχω αγοράσει άπειρα….κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια (παραφράζω λίγο τα γραφόμενα της Σοφίας)

  6. Λατρεμενα apivita , lip care αγαπημενο εδω και χρονιααα

  7. Kαλησπερα Εχω και εγω καλη γνωμη για τα προιοντα αυτης της Ελληνικς εταιρειας . Τουλαχιστον οσα εχω χρησιμοποιησει.
    Οχι τοσο ευχαριστημενη μαλλον δυσαρεστημενη απο το σερουμ αδυνατισματος με πιπερι

  8. Στρατηγικά επιλεγμένα αυτά τα τρία προϊόντα.Μπράβο τους .
    Μουτςς

  9. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να κρυφοκοιτάξεις στο μέλλον. Το έκαναν και τα κατάφεραν με το παραπάνω!

  10. Μετά την 4ήμερη καλωδιακή βλάβη του ΟΤΕ που μας άφησε χωρίς τηλέφωνο και internet, να’μαι πάλι εδώ! Αγαπώ Apivita και το Lip care βούτυρο κακάο το είχα τιμήσει δεόντως!

  11. Τι να πρωτοπεί κανείς για την Apivita.Κατά καιρούς αγοράζω διάφορα,δεν με απογοητεύουν ποτέ.Τα δύο τα έχω δοκιμάσει,μόνο το συγκεκριμένο σαμπουάν δεν έχω δοκιμάσει.Αλλά και τα άλλα είναι υπέροχα!!

  12. Απο τα πιο αγαπημενα και αποτελεσματικα προιοντα 😀

  13. αγαπημένη ελληνική εταιρεία με προσεγμένα και ποιοτικά προϊόντα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.