Διάσημες «μούσες» της Chanel στο πέρασμα των δεκαετιών.

 

 

Ως φόρο τιμής στον Karl Lagerfeld που «έφυγε» την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις “μούσες” της Chanel στο πέρασμα των δεκαετιών.

 

 

Catherine Deneuve 1974

Και όμως. Υπήρξε μια εποχή που τα μοντέλα ήταν μοντέλα και οι ηθοποιοί δεν εμφανίζονταν  σχεδόν ποτέ σε διαφημίσεις. Η φωτογράφηση της Deneuve,  για το Chanel No 5, εκτίναξε τις πωλήσεις του αρώματος στα ύψη, εκείνη τη χρονιά.

 

 

Ines de la Fressange, δεκαετία του 1980

Το 1983 το super model της εποχής ήταν και η πρώτη που  υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον οίκο Chanel και τον Lagerfeld. Η συνεργασία διεκόπει άδοξα το 1989 (δεν πήρε την άδειά του για να ποζάρει ως “Marianne” το Σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας και την απέλυσε) αλλά το 2011 έκανε και πάλι την εμφάνιση της στον οίκο,  στο ντεφιλέ Άνοιξη 2011.

 

 

Stella Tennant, δεκαετία του 1990

Λέγεται ότι η Tennant έμοιαζε πολύ στη Gabrielle Chanel και το 1996 υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας. Εξακολουθεί έως σήμερα να εμφανίζεται σε κάποιες από τις καμπάνιες του οίκου.

 

 

Linda Evangelista 1991

Η γνωριμία του super model των 90’ς με τον Lagerfeld έγινε πίσω στο 1985, αλλά το 1991 την έχρισε μούσα του οίκου και πρώτη των πρώτων στα ντεφιλέ του.

 

 

Claudia Schiffer 1992

Μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας με την Ines de la Fressange, η ξανθιά Γερμανίδα καλλονή και  συμπατριώτισσά του έγινε το “αγαπημένο” του κορίτσι και για κάποια εποχή περπάτησε σε όλα του τα ντεφιλέ και φωτογραφήθηκε για τις καμπάνιες του οίκου.

 

 

Nicole Kidman 2004

Λίγο μετά την ταινία Moulin Rouge, ο Karl ζήτησε από την Kidman να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ σκηνοθετημένο από τον Baz Lurhmann. Η διαφήμιση για το άρωμα Chanel Νο 5, κόστισε $33 εκ και είναι έως σήμερα, η ακριβότερη όλων των εποχών. H Nicole πήρε  $3 εκ.

 

 

Audrey Totou 2009

Πρωταγωνίστρια της βιογραφικής ταινίας “Coco before Chanel” και πρόσωπο της καμπάνιας του αρώματος, εκείνη τη χρονιά.

 

 

Blake Lively 2011

Την εποχή που η ηθοποιός έκανε τεράστια επιτυχία με το “Gossip Girl”,  ο Karl αποφάσισε ότι είναι “the American Dream girl”. Και ό,τι έλεγε ο Karl ήταν νόμος.

 

 

Cara Delevigne 2012

Nτεμπούτο  στον οίκο στο ντεφιλέ  Άνοιξη  2012 και αγαπημένη του Karl.

 

 

Kristen Stewart 2012

Υπέγραψε συμβόλαιο το 2012 και έχει εμφανιστεί σε πολλές καμπάνιες του οίκου για αξεσουάρ, γυαλιά, τσάντες ενώ πρωταγωνίστησε και στην καμπάνια του αρώματος Gabrielle.

 

 

Κeira Knightley 2016

Mούσα του αρώματος Coco Mademoiselle και του κραγιόν Rouge Coco, η Keira ήταν από τις τυχερές που φόρεσε νυφικό Chanel στο γάμο της και της άρεσε τόσο πολύ που το ξαναφόρεσε στα Oscars.

 

 

Lily-Rose Depp 2017

Με εκπληκτική ομοιότητα στη μητέρα της Vanessa Paradis,  η οποία επίσης υπήρξε μούσα του οίκου.

 

 

Και φυσικά ο Pharrell Williams. Σπάνια βλέπουμε άντρες στις καμπάνιες του οίκου αλλά ο Pharrell τα κατάφερε να περπατήσει στο ντεφιλέ, να πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες και να σχεδιάσει και τα δικά του sneakers για το brand

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Η Κατρίν Ντενέβ!! Τι κλασική ομορφιά και φυσική κομψότητα!! Από τις σύγχρονες μου άρεσε πολύ η Κρίστεν Στιουαρτ

  2. Η νικολ κιντμαν και η κλοντια σιφερ κλεβουν τις εντυπωσεις

  3. Η Linda Evangelista είναι η αγαπημένη μου.
    Μουτςς

  4. Το εκτόπισμα της Deneuve δεν το είχε καμμιά. Αμέσως μετά η Ines de la Fraissange είχε την μοναδική γαλλική φινέτσα που συνδέεις συνειρμικά με τον οίκο Chanel. Επειδή την θυμάμαι πολύ έντονα την περίοδο της βασιλείας της, σε αυτήν οφείλεται η αναγέννηση του image του οίκου.

  5. Ξεχωρίζω την Κατρίν Ντενέβ,αλλά και οι άλλες κούκλες είναι.Μόνο η Stewart δεν μου αρέσει.

  6. Ιδιαίτερες επιλογές με βλέμμα στο μέλλον…

  7. Μόνο και μόνο απο θέμα γαλλικής φινέτσας γιατι ολες ειναι μοναδικές διακρίνω πρωτη την Deneuve και μετα
    τηνAudrey Totou.

  8. Deneuve και Ines de la Fressange…συνώνυμα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ κομψότητας!!!

  9. από τότε που ήμουν έφηβη, η Linda με εντυπωσίαζε..
    xx

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.