Ρυζέλαιο: Το ευεργετικό έλαιο, για αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

 

To ρυζέλαιο -το  έλαιο που διυλίζεται από το πίτουρο- τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού είναι  ένα από τα πιο παλιά καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας, στην ιστορία.

 

Για αιώνες, οι γκέισες της Ιαπωνίας άλεθαν το ρύζι και χρησιμοποιούσαν τη σκόνη του ως πούδρα. Αυτό βοηθούσε στο να  να απαλλαγούν από κηλίδες, δυσχρωμίες, ν’ απαλύνουν τις ρυτίδες και να μετριάσουν τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος και να αποκτήσουν αυτό το  κατάλευκο, αψεγάδιαστο, πορσελάνινο δέρμα σύμβολο της τέλειας ομορφιάς τους.

 

Στην Ιαπωνία, αλλά και σε όλη την Ασία, το Ρυζέλαιο – Rice Bran oil (Oryza sativa) δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό διατροφικό συστατικό, αλλά το έλαιο που απλώνεται σε καθημερινή χρήση ακόμα κι απευθείας στο δέρμα, τα μαλλιά, το σώμα και χρησιμοποιείται για λάμψη και φυσική κατάλευκη όψη, χωρίς σημάδια και δυσχρωμίες.

 

 

 

Η χημική δομή του ρυζέλαιου είναι παρόμοια με τα ceramides και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο νεανικό δέρμα. Ταυτόχρονα έχει και εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Τα  ένζυμα του ρυζιού συμβάλλουν στην ανάπλαση των φλεγμονών, τόσο της ακμής, όσο και της επούλωσης των ρυτίδων κι είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες Ε και Β, λιπαρά οξέα, λινολεϊκό και ολεϊκό οξύ, αντιοξειδωτικές, εξαιρετικές αντιγηραντικές, μαλακτικές και ενυδατικές ουσίες.  Είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία Ζinc, φώσφορο, μαγνήσιο, ποτάσσιο και μαγγάνιο.

 

Περιλαμβάνει μεγάλο ποσοστό σε φυτοστερόλες, κυρίως φερουλικό οξύ, καθώς και αλλαντοίνη. Πρόκειται για δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και καθιστούν το ρυζέλαιο ιδανικό για την βαθιά θρέψη, την τόνωση του ταλαιπωρημένου, φθαρμένου από τον ήλιο και το χρόνο δέρματος.

 

 

 

Το ρυζέλαιο αναπλάθει τα κύτταρα και σταδιακά δίνει μοναδική ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος, είτε πρόκειται για σημάδια φθοράς του χρόνου, είτε για δυσχρωμίες, κηλίδες, πανάδες που προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα αποκτά φυσική λάμψη, χρωματική ομοιογένεια και τονικότητα που το κάνει να δείχνει ακόμα πιο νέο, χωρίς τους περιορισμούς και τις επιπτώσεις των χημικών λευκαντικών προϊόντων.Προστατεύει από τις μολύνσεις του περιβάλλοντος, τις καιρικές μεταβολές, τον αέρα, το κρύο, τη ζέστη, τους κλειστούς χώρους, τη θερμότητα.

 

Η υφή του είναι εξαιρετικά λεπτόρρευστη και το καθιστά ιδανικό για κάθε δέρμα και κάθε ηλικία, κάθε στιγμή και κάθε εποχή. Διεισδύει βαθιά κι όπως όλα τα καθαρά φυτικά έλαια είναι μη φαγεσορογόνο (δεν φράζει τους πόρους).

 

 

 

 

 

Αυτό το μοναδικό έλαιο ρυζιού, με τις τόσες καλλυντικές ιδιότητες,  σε συνδυασμό με σκόνη αληθινών μαργαριταριών (fresh water pearls) περιλαμβάνεται σε δυο μοναδικά προϊόντα της φυσικής σειράς Stellas Recipy.  Στην 24ωρη Radiant Pearls Face & Eye Cream για το πρόσωπο και τα μάτια και στο  Radiant Pearls Face & Eye Night Serum.

 

Η 24ωρη Radiant Pearls Face & Eye Cream, για το πρόσωπο και τα μάτια χαρίζει μοναδική λάμψη και φωτεινότητα, λευκότητα και χρωματική ομοιογένεια στο θαμπό, άτονο, κουρασμένο, ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο δέρμα.  Εξαιρετική για τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τις πανάδες και τα σημάδια του χρόνου ή της ακμής, αλλά και για αντιγήρανση και σύσφιξη. Επιπλέον χάρη στη σύνθεσή της, ενυδατώνει, αναδομεί, αναπλάθει, και προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση και τις επιπτώσεις του ήλιου. Τέλος είναι ιδανική βάση για το μακιγιάζ γιατί έχει την ικανότητα αντανακλά το φως, ενισχύοντας την φυσική λάμψη του δέρματος.

 

 

 

 

 

Το Radiant Pearls Face & Eye Night Serum, για το πρόσωπο και τα μάτια είναι εξαιρετικά δραστικό για λάμψη, αντιγήρανση και βαθιά ενυδάτωση.  Ενισχύει την βραδινή δράση της κρέμας με συστατικά που δρουν σε συνδυασμό για ολοκληρωμένη αντιγηραντική περιποίηση ενώ εσείς κοιμάστε.  Περιέχει επιπλέον βιταμίνη Α,  την φυσική μορφή ρετινόλης, καθώς και προβιταμίνη Β5 και σας καλύπτει όπως κι η κρέμα εξ ολοκλήρου, αφού φοριέται παντού σε μάτια, πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

 

 

 

 

Επενδύστε σε δυο προϊόντα που θα θωρακίσουν το δέρμα σας από τις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται καθημερινά, αλλά και από τις λαμπερές, όμορφες αλλά και φθορογόνες ακτίνες του ήλιου. Καλωσορίστε μια λαμπερή επιδερμίδα και πείτε αντίο σε σημάδια, κηλίδες, δυσχρωμίες, θαμπό και άτονο δέρμα.

 

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!!
    Καλα δεν το συζητάω οτι η Στελλα μας χρησιμοποιεί τα πιο ψαγμένα υλικά!!!
    Εγώ μια φορα ειχα δει και φτιαξει ρυζονερο 😁 και το έκανα χρηση σαν τονερ😄
    αλλα και για τα μαλλια 😊

  2. @SOFIAT Καλά Σοφία μου κι εσύ ψαγμένη είσαι, δεν σ΄έχω για τυχαία… Το ρυζελαιο ειναι σούπερ και στα μαλλιά! Και εξαιρετικά ελαφρύ!

  3. Τώρα κατάλαβα γιατί οι γκέισες έχουν τέτοια τέλεια επιδερμίδα!! Πέρα από πολύ καλό στο δέρμα, γνωρίζω ότι και το ριζονερο κάνε πολύ καλό στον οργανισμό.. Θυμαμαι ότι τις κρέμες-σκόνη των παιδιών μου τις έφτιαχνα με ριζονερο για να είναι πιο δυναμωτικες και για ενίσχυση του οργανισμού τους..

  4. @STELLA❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  5. @MARYL Ολες οι μαμάδες έβαζαν ρυζόνερο στις κρέμες κάποτε. Μαζί με βρώμη κι αλλα αγνά συστατικα. Τότε αρρωσταίναμε για 3 μερες μια φορά το χειμώνα. Σήμερα τα παιδιά και οι ενήλικες δεν λένε να συνέλθουν από τις συνεχείς ιώσεις. Μεταλάξεις ιών αλλά και πολύ αντιβίωση…. Τέλος πάντων, μεγάλες συζητήσεις….

  6. Παρα πολυ ενδιαφερον αρθρο , τελικα μαθαινουμε κι αλλα για την επιδερμιδα

  7. Θαυματουργό το ρυζέλαιο ,θαυματουργή και η Στέλλα μας.
    Μουτςς

  8. Πόσο ζηλεύω αυτό το κατάλευκο δέρμα στις κυρίες της Άπω Ανατολής…..

  9. Υπέροχο post! Τα περισσότερα που διάβασα δεν τα γνώριζα.
    xx

  10. Κοίτα να δεις το -κατά τ’ άλλα- ταπεινό ρυζάκι…

  11. Άιντε Στέλλα,τι άλλο θα ανακαλύψεις και κατόπιν θα συνθέσεις;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.