RIP (για λίγο…) μαύρο μολύβι ματιών…

 

Δεν είχα στο μυαλό μου να γράψω το σημερινό post, αλλά για άλλη μια φορά ήταν τα δικά σας σχόλια που με κατεύθυναν.

 

Προχθές είδαμε σε preview το ανοιξιάτικο μακιγιάζ της Clarins και έγραψα ότι σιγά -σιγά έρχεται η εποχή που θα αποχωριστούμε για λίγο το μαύρο μολύβι ματιών. Κάποιες από εσάς (Maryl, Marianna, Sofia)  γράψατε ότι το μαύρο σας μολύβι δεν το αποχωρίζεστε ποτέ και δικαίως.

 

Γράφω με το δίκιο σας, γιατί είναι αλήθεια ότι το μαύρο μολύβι ανοίγει το βλέμμα, τραβάει την προσοχή στα μάτια, τονίζει το χρώμα τους, κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν πιο πλούσιες και αν εφαρμοστεί σωστά (πολύ σημαντικό αυτό) τα κάνει να δείχνουν και μεγαλύτερα.

 

Θεωρώ όμως ότι μπορεί να γίνει λίγο «σκληρό» σε μέρες με ηλιοφάνεια και αντί να «ανοίξει» το βλέμμα να το κάνει να δείχνει «κουρασμένο». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ως προϊόν μακιγιάζ θα σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε για τους επόμενους 6 μήνες. Αλίμονο!

 

Απλά πιστεύω – και  μου το έχουν πει και πολλοί επαγγελματίες make up artists-  ότι είναι πιο κολακευτικό  αν  το επιλέξουμε σε μια άλλη λιγότερο σκούρα απόχρωση. Διότι δεν εννοώ από το μαύρο χρώμα ξαφνικά να περάσουμε στο μπλε ηλεκτρίκ.

 

 

Ενδιάμεσα υπάρχουν αποχρώσεις που αν και είναι σκούρες εν τούτοις δεν δείχνουν «σκληρές»  και με κάποιο μαγικό τρόπο και πάλι έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και είναι και πιο κολακευτικό.

 

Δείτε τι έγραψε η Sofia Marga:

 

«…..μα είναι απίθανα τα χρώματα της Clarins! Όσο για το δαμασκηνί- μοβ μολύβι που λες στην @Marianna και στην @Maryl, έχω να πω, πως & γω το απέρριπτα. Όταν όμως, μου το έβαλε η αισθητικός της Clarins, άλλαξα παντελώς γνώμη! Ήταν φανταστικό!
xx»

 

Aυτό ακριβώς που έγραψε η Sofia,  εννοώ και εγώ. Δώστε μια ευκαιρία σε μια άλλη απόχρωση και το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα!

Δείτε τις αποχρώσεις στα μολύβια ματιών της Clarins Waterproof Pencils από τα πιο σταθερά μολύβια της αγοράς.  Βάφουν τέλεια, δεν μουτζουρώνουν, κρατάνε όλη μέρα και είναι και αδιάβροχα.

 

Νο 03 Blue Orchid, No 04 Fig, No 05 Forrest, Νο 03 Smoked Wood

 

 

 

 

 

Φυσικά στη συλλογή υπάρχει και το μαύρο 01 Βlack Tulip αλλά και ένα πολύ ωραίο καφέ το Νο2 Chestnut

 

 

 

 

Στα νεότερα, η μάρκα λανσάρει φέτος την Άνοιξη και μια νέα mascara την Wonder Perfect Mascara 4D. Ονομάζεται 4D γιατί έχει σχεδιαστεί να κάνει 4 «δουλειές» (συν μια ακόμα). Δίνει όγκο, χαρίζει μήκος, δημιουργεί έντονη καμπύλη και διαχωρίζει χωρίς κόμπους μια -μια τις βλεφαρίδες. Το συν μια ακόμα που έγραψα παραπάνω,  έχει φυσικά να κάνει με την περιποίηση αφού στη σύνθεσή της περιέχει φυτικά κεριά και πανθενόλη που προστατεύουν τις βλεφαρίδες ενώ χάρη στο Lash Boosting Complex, με καθημερινή χρήση  οι βλεφαρίδες μακραίνουν.

 

 

 

Τη δοκίμασα. Με την πρώτη στρώση το αποτέλεσμα ήταν καλό. H mascara ήταν πιστή στα claims της. Με τη δεύτερη  όμως στρώση,  οι βλεφαρίδες μου διπλασιάστηκαν!

 

 

 

 

Όσο για σκιές εννέα νέα χρώματα και 3 επιλογές σε υφές: Matt crème gel για ματ αποτέλεσμα, Satin creme gel για σατινέ διάφανο αποτέλεσμα και Sparkle Powder για έντονο και λαμπερό αποτέλεσμα. Και εδώ οι αποχρώσεις είναι κολακευτικές και οι υφές για όλα τα γούστα.

 

Matt Cream gel

από αριστερά προς τα δεξιά: No 1 White Shadow, No 2 Pink Paradise, No 3 Woman in Black

 

 

 

Satin cream gel

 

από αριστερά προς τα δεξιά: 03 Purple Rain, 04 Baby Blue Eyes, 05 Green Mine

 

 

 

Sparkle Powder

 

από αριστερά προς τα δεξιά: No 101 Gold Diamond, No 102 Peach Girl, No 103 Blue Lagoon

 

 

 

 

 

Και νομίζω ότι κάπου εδώ ολοκληρώσαμε για το μακιγιάζ των ματιών τα είδαμε όλα, μολύβια, mascara, σκιές και εγώ δεν έχω παρά να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο μακιγιάζ σας bb girls! Τριήμερο μπροστά μας!

 

 

17 Σχόλια
  1. Αντε Τζούλια μου με έπεισες!! Όπως είχα ακούσει να λένε στην Κρήτη “το πολύ λέει λέει κάνει το κοπέλι να θελει” 😉😉.. Δεν λέω ότι θα αποχωριστώ το μαύρο, αλλά μου άρεσε πολύ και το γκρι μολύβι που είδα στη φώτο.. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι έχω τολμήσει και φοράω τυρκουαζ μολύβι και δείχνω εντελώς διαφορετική αλλά με την καλή έννοια.Πολλα φιλιά bb girls και καλό μας τριήμερο!!

  2. Οι μάσκαρα τις clarins δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ σίγουρα θα πάρω και αυτή!!!!!

  3. @Maryl: Καλό τριήμερο αγαπημένη!

    ( πράγματι είναι πολύ ωραία αυτή η γκρι απόχρωση αλλά θα μου άρεσε και το Forest το σκούρο πράσινο για σένα! 😘😘)

  4. @Alkistis: Την έχω ευχαριστηθεί πολύ αυτή τη μάσκαρα. Δοκίμασέ τη! 😘

  5. Καλημερα. Τελικα καταληγω και εγω οτι δεν πρεπει να απορριπτω τιποτα. Το δαμασκηνί το εχω βαλει και οντως φωτιζει πολυ τα ματια. Οπως παλια ειχα αγορασει μασκαρα της PUPA η της JUVENA δεν θυμαμαι ακριβως σε χρωμα σκουρο μπορντω και ηταν πολυ διαφορετικη. Μπορω να πω οτι μου αρεσε η τοποθετηση της στα ματια. Τα αναδεικνυει οντως. Οσα καινουργια ειδα μου αρεσαν

  6. Καλό τριήμερο bbgirls ! Για την μάσκαρα της Clarins έχω να πω, πως είναι μο να δι κη! Απίστευτα σταθερή, (το λέω, γιατί έχω τη κακή συνήθεια να πειράζω τα μάτια μου μετά χέρια μου) έδωσε πολύ όγκο στις βλεφαρίδες μου, και δεν κολλούσαν μεταξύ τους! Το post για το μακιγιάζ των ματιών τέλειο! Λέω να δοκιμάσω τη σκιά Green Mine…κάτι μου λέει πως θα γίνει πολύ mine!
    xx

  7. Θα δοκιμασω σιγουρα τη μασκαρα και καποιο απο τα μολυβια μαλλον το γκρι

  8. Αν και δεν πολυχρησιμοποιώ πράσινα,η σκιά Green Mine μου άρεσε.Καλά να περάσετε bbgirls.
    Μουτςς

  9. @Sofia Marga: Χα!!!! Πολύ καλοοοο Σοφία μου, το λογοπαίγνιο!!! Yours η Mine λοιπόν!!

  10. Αν και ανήκω σε αυτές που δεν αποχωρίζονται το μαύρο μολύβι, θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το καλοκαίρι τα μάτια δείχνουν πιο κουρασμένα και οι μαύροι κύκλοι χειρότεροι, όπως και το βλέμμα φαίνεται αρκετά “θαμπό”. Πολύ ωραίες οι αποχρώσεις πάντως, ειδικά των σκιών, ερωτεύσιμες θα έλεγα!
    Υ.Γ. Καλό τριήμερο (αν και έμεινε 1.5 μερούλα ακόμη)
    ΥΓ. 1: Τι “ντυθήκατε” για τις Απόκριες, bb girls?

  11. Εγώ εχω να εξομολογηθώ κάτι…εχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές μαυρο μολύβι 🤪
    παντα μου ταίριαζε η μου άρεσε το καφε σκούρο το θεωρούσα πιο γλυκό και ταιριαστό
    σε μενα😀😀😀😀

  12. Παλαιότερα φορούσα μπλε ελεκτρίκ μολύβι επί τρία χρόνια και παραπάνω…χειμώνα και καλοκαίρι….με το μαύρο δεν είχα ποτέ καλή σχέση…πλέον φοράω δαμασκηνί/μοβ τον χειμώνα και γκρι το καλοκαίρι….

  13. Αν και εγώ δεν αποχωρίζομαι το μαύρο μολύβι, παρότι έχω προσπαθήσει πολύ, μάλλον θα δώσω μια ευκαιρία στο Fig ή στο Smoked Wood. Η μάσκαρα μπήκε στο άμεσο wish list.

  14. Εχω μειώσει κατά πολύ και το μαύρο μολύβι, αλλά και το γκρι μαυρο smoky. Δεν έχω καλύτερο από το γκρι, μολυβί, δαμασκηνί, μωβ, πράσινο είτε σμαραγδί είτε πετρόλ, μπλε ραφ ή μπλε νουάρ, που συνήθως τα συνοδεύω με το ανάλογο smoky… Νομίζω, ότι όσο μεγαλώνουμε αυτα τα χρώματα κολακεύουν περισσότερο, ενώ αντιθετα το μαυρο σκληράινει πολύ το βλέμμα και τονίζει βίαια την περιοχή των ματιών και τις ατέλειες της.

  15. Και γω είμαι λάτρης του μαύρου μολυβιού αλλά συμφωνώ με όσα λες παραπάνω!!!! Ειδικά τις ζεστές μέρες το μαύρο μολύβι μουντζουρωνεται και “τρέχει ” με αποτέλεσμα να δημιουργεί το αντίθετο από αυτό που περιμένουμε. Τελευταία χρησιμοποιώ πολύ σκιες σε απαλους τόνους για να τονίσω τα μάτια μου και αποφεύγω το έντονο μακιγιάζ. Θα δοκιμάσω και εγώ κάποιο μολύβι με χρώμα!!!! Είναι μια καλή ιδέα να ξεφύγω από το κλασσικό μαύρο…. 🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤💙💚💛💜💜💛💛💚💙💙💛💛💜💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💛💚💙💙💚💛💛💚💙💙💚💛💛💜💜

  16. @julia,με έπεισες-δεν χρειαζόταν και πολύ-να δοκιμάσω χρωματιστό μολύβι.Πριν το Πάσχα θα ανανεώσω το μακιγιάζ μου,συνεπώς η clarins είναι στο μυαλό μου μετά από αυτό το post.Tέλειες σκιές!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.