Trends SS 2019: Tι θα φορέσουμε την Άνοιξη;

 

Φέτος η μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2019 τα έχει σχεδόν όλα και νομίζω ότι κάθε μια από εμάς θα  βρει κάτι που θα την ευχαριστήσει.

 

Για να βάλουμε τα πράγματα  σε μια σειρά θα ξεκινήσω από τα χρώματα και τις χρωματικές επιλογές των οίκων μόδας. Φέτος την Άνοιξη θα δούμε πολύ total beige – ένα χρώμα κλασσικό και εκλεπτυσμένο που θα φορεθεί από την κορυφή ως τα νύχια.

 

 

Άλλο ένα  χρώμα που θα επικρατήσει είναι  το χρυσαφί, το gold και marigold, και γενικά οι πολύ πλούσιες και έντονες αποχρώσεις του κίτρινου.

 

 

 

Ακολουθεί το pistachio αλλά και το sage green,

 

 

καθώς και το λευκό που είναι πάντα βασικό καλοκαιρινό χρώμα και το είδαμε και πάλι σε πολλές κολεξιόν.

 

 

Τέλος έχουμε ήδη πει ότι οι neon αποχρώσεις θα έχουν φέτος την τιμητική τους.

 

 

 

Αφού βάλαμε σε μια σειρά τα χρώματα πάμε να δούμε τι νέο μας προτείνει η μόδα φέτος.

 

Βασικό κομμάτι της άνοιξης φέτος είναι η καμπαρντίνα και τα αδιάβροχα (waterproof) πανωφόρια.

 

 

 

 

Τα jumpsuits,utility,cargo pants θα κυριαρχήσουν. Θα τα δούμε κυρίως σε γήινους χρωματισμούς αλλά και σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο  και κίτρινο. Εδώ θα συμπληρώσω ότι τα παντελόνια φέτος φαρδαίνουν, και έχουμε πιο άνετες γραμμές ενώ paper bag pants έρχονται να γίνουν βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.

 

 

 

 

 

Έγινε μια αρχή πέρυσι αλλά φέτος η μόδα του ποδηλατικού κολάν θα φορεθεί πολυ! Θα το δούμε στην κλασική μορφή του από λύκρα αλλά και σε πιο κρουστά βαμβακερά υφάσματα.

 

 

 

 

Μεγάλη τάση και  οι βερμούδες που θα τις δούμε να φοριούνται μόνες τους, με πουκάμισα, με t-shirts κλπ αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι φέτος αναβαθμίζονται και φοριούνται και ως κοστούμι- δηλαδή σακάκι με βερμούδα.

 

 

Εξίσου δυναμική θέση θα έχουν φέτος και τα shorts από casual έως σατέν.

 

 

Τα έντονα prints φορεμένα πολλά μαζί είναι μια νέα τάση, αλλά δεν θα λείψουν τα φλοραλ ούτε και τα  animal prints που πρωτοστάτησαν φέτος τον χειμώνα.

 

 

 

 

 

 

Κατά την άποψή μου, αυτό που θα αγαπηθεί πολύ είναι η δαντέλα, το βελονάκι (οτιδήποτε crochet) και  τα εντυπωσιακά κεντήματα (embroidered) σε φορέματα, μπλούζες, ή φούστες.

 

 

 

 

 

 

Το ίδιο ισχύει και για τα φτερά, τα κρόσια, τις δαντέλες  και τα see through υφάσματα.

 

 

 

Από την άλλη έχουμε μια έντονη τάση σε πουά φορέματα, μπλούζες ακόμα και παντελόνια. Θα τα δούμε να παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι της φετινής μόδας .

 

 

Ένα άλλο έντονο μοτίβο που θα κυριαρχήσει είναι τα tie dye ρούχα. Η τάση του “βαμμένου” και “ξεθωριασμένου” ρούχου μια τεχνική που ξεκίνησε στην Αμερική στα 60’ς.

 

 

 

 

Τα δούμε πολλά statement sleeves, metallics, φιόγκους καθώς και one shoulder σε μπλούζες  και φορέματα. Επιστροφή κάνει και το slip dress φορεμένο μόνο του η με t-shirt .

 

 

 

 

 

 

Tέλος το  surfing  style αλλά και το athleisure θα συνεχίσει να κάνει έντονη την παρουσία του!

 

 

 

Αυτά παρατήρησε το κοφτερό μου μάτι και πιστεύω φέτος έχουμε πολλές επιλογές για όλα τα γούστα!

 

Πολλά φιλιά

SofiaT

 

 

29 Σχόλια
  1. Ευχαριστούμε Σοφία μας! Τώρα ξεκαθάρισαν πολλά! Από τα παραπάνω μου αρέσει πολύ η ιδέα της βερμούδας φορεμένης με σακάκι για την Άνοιξη και έχω αδυναμία στο crochet. Από την άλλη δεν θα έβαζα tie dye ρούχο, ούτε αν με πλήρωναν!! (καλά, εξαρτάται από το ποσό.. χαχαχαχαχ)

  2. Υπέροχο ποστ Σοφία μας και υπέροχη έκπληξη! Ευχαριστούμε πολύ!!!

  3. Όντως μπορείς να διαλέξεις… Αγαπημένες κλασικές γραμμές και love to hate 90′ επιρροές… Τα χλωμά πράσινα είναι ονειρεμένα!

  4. @Julia δεν εχω νομίζω λόγια να σε ευχαριστήσω!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Όσο για τα crochet/embroidered ρουχα ειναι τα Αγαπημένα μου και θα συμφωνήσω απόλυτα
    μαζι σου για τα tie dye ρουχα !!!Ταραζομαι και μόνο που τα βλέπω χαχαχχχα
    @Στελλα μου❤️ ενα θα πω αν δεν ήταν η Τζουλια (που το δικό της κοφτερό ματι με έπιασε😆 )δεν θα υπήρχε αυτο το πόστ!!!Τι λες ποια απο τις τάσεις φέτος σου άρεσε περισσότερο??

  5. Ποδηλατικο εχω παρει ηδη , καμια βερμουδα λεω να παρω , παντως τα neon χρωματα μονο στις κορες μου θα τα τολμησω για μενα noooo δεν μου αρεσουν καθολου

  6. Ωραίο post! Ευχαριστούμε, Sofia!
    Εγώ πάλι, αγαπημένες μου, θα διαφωνήσω μαζί σας. Ως παιδί που μεγάλωνε στα μέσα/τέλη 90’s έχω “γαλουχηθεί” με την κουλτούρα του grunge και του MTV. Οπότε tie dye sure for me (ήταν στανταράκι στα σχολικά χρόνια, ακόμη έχω κρατημένες τις μπλούζες και τα t-shirts μου από τότε)! Και Dr. Martens και σκισμένα τζινς και καρό πουκάμισα και piercing και neon τούφες στα μαλλιά, χαχαχαχα! Αχ, τι ωραία χρόνια!

  7. Καλημέρα!
    Βερμούδες, κεντημένα/πλεκτά με βελονάκι, πουά, λευκά, άντε και κίτρινα (με μέτρο!), μια χαρά!
    Κατά τα άλλα, δεν ενθουσιάζομαι… είμαι η μόνη; Δεν βλέπω πολύ έμπνευση 🙁
    …όσο για τα νέον, να πω την αμαρτία μου; με πόνεσαν τα μάτια μου!

  8. @Sheena μου εισαι πολυ τυχερή!!Θα εχεις την ευκαιρία να φορεσεις κάποια αγαπημένα σου κομμάτια
    ξανά!!Εννοηται προσαρμοσμένα στο τώρα ….😀Και εγώ παιδί των 80’ς καταχάρηκα οταν γύρισαν κάποια
    αγαπημένα μου κομμάτια /τάσεις στην μόδα οπως π.χ τα Stan Smith,cowboy boots κ.λ.π

  9. M’ άρεσαν πολύ οι αποχρώσεις του προτεινόμενου πράσινου, αλλά διαπσιτώνω για άλλη μια φορά πόσο υπέροχα sexy αλλά και chic μπορεί να γίνει το μπεζ Nude.

  10. Από ότι κατάλαβα η μόδα φέτος θα έχει από όλα τα trends!! Για όλα τα στυλ και γούστα.. Εγώ είμαι φαν του λευκού, των άνετων παντελόνιων, αγαπάω τα κρόσσια και τις δαντέλλες και μου αρέσει και το κίτρινο! 💛

  11. @BIKY δεν εχεις τυχαία αυτήν την απορία!!Φετος και εγώ παρατήρησα οτι η μόδα δεν εχει ταιραστιες
    διάφορες με πέρσι!!Κυριως το σακάκι με βερμούδα η ποδηλατικό μπορω να πω οτι ήταν μια καινούργια πρόταση.Αυτο απο μια πλευρά μπορείς να το δεις και θετικά , δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις πολλα ρουχα 😊 απλά να συμπληρώσεις με κάποια που μπορεί να σου λείπουν.

  12. @SOFIAT καλημέρα Σοφία! Έχεις δίκιο, σε όλα πρέπει να βλέπουμε και τη θετική πλευρά! Ευχαριστώ που το επισήμανες, πάντα είναι καλό να την αναζητούμε! 🙂

  13. @Stella μου και εγώ οταν έψαχνα για τα χρώματα και παρατήρησα το sage green και το terrarium green ενα βαθύ πράσινο σε cargo pants και utility φόρμες τα ερωτεύτηκα ❤️

  14. @BIKY μου always a positive thinker 😁😁😁 προσπαθώ όσο μπορω😄😄😄

  15. @Maryl μου φέτος τα άνετα παντελόνια ειναι απο τις μεγάλες τάσεις .Ειναι κάτι που και εγώ λατρεύω για το καλοκαίρι …ενα λευκο φαρδύ παντελόνι με t shirt και φλατ παπούτσια απλά έρωτας αχαχαχχααχ

  16. Καλημερα Πολυ αναλυτικο αρθρο Μπραβο Sofia.
    Θα παρατηρησω το εξης. Ολες οι τασεις φοριουνται πλεον
    Και η δαντελα και τα πουα και statement sleeves, metallics, φιόγκους και και και…
    Δηλαδη δεν αφνουν τιποτα απεξω.
    Αρα φοραμε τα παντα και ειμαστε μεσα στν μοδα

  17. Προσωπικα θα συμφωνησω με την Τζουλια για το crochet.. Ωραια ταση
    Σε οσο με αφορα προτιμω το καλοκαιρι πολυ το λευκο και το κιτρινο
    Πιστευω οτι ανεξαρτητως τασης αυτα τα χρωματα το καλοκαιρι παντα θα φοριουνται και ταιριαζουν σε ολες

  18. @SOFIAT πολύ καλά κάνεις, γιατί είναι μεταδοτικό! 😉

  19. @RANIA σε ευχαριστω!! Σίγουρα φέτος έχουμε πολλές επιλογές!!
    Και για να μην μπερδευόμαστε εγώ παντα ακολουθώ τον (δικό) μου κανόνα
    τα 3Μ 1 πρεπει να Μου αρέσει (και όχι μόνο γιατι ειναι trend)
    2 πρεπει να Μου κάνει σαν μεγεθος
    3. πρεπει να Μου ταιριαζει σαν στυλ για να μπορέσω να το υποστηρίξω!!
    Κάτι που το θεωρώ πολυ βασικό!!Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις αυτο που φοράς καλητερα να μην το φορεσεις καθολου!!

  20. @SOFIAT μου αρεσε αυτο με τα 3Μ Τα ακολουθουσα χωρις να το ξερω Τωρα θα το λεω οπως το γραφεις και θα υποστηριζω τις επιλογες μου
    Αυτο με το μεγεθος εχω φιλη που αγοραζει SMALL γιατι δεν θελει να παραδεχθει οτι ειναι ΜEDIUM πλεον
    Της τονιζω οτι κανεις δεν θα δει τι λεει η ετικεττα ,αλλα θα δει πως στεκεται πανω σου και αν σε πιεζει το ρουχο

  21. @RANIA Αχ Ρανια μου τι μου θύμισες !!Οταν δούλευα στις πωλήσεις ειχα μια πελάτισσα που ειχε τεράστιο κόλλημα με το μέγεθος!Πιστευε οτι φοράει s ενώ ήταν καθαρά L αυτο ειχε ως αποτελεσμα πολλα παντελόνια να τα καταστρεφει(έσπαγε το φερμουάρ ) γιατι οπως κατάλαβες δεν της έκαναν.Τοτε έπρεπε και και να λάβω τα μέτρα μου…ξερεις τι έκανα οταν έρχονταν και μου ζήταγε κάποιο παντελόνι να φορέσει τότε έπερνα το L και έκοβα το size ,μετα της το πήγαινα και το φόραγε !Το αποτελεσμα ήταν να φεύγει αυτή ευχαριστημένη οτι χώραγε τελικά στο S !!!και εγω τυχερή που δεν ειχα απώλειες Χαχαχαχ
    Πάντως όσο αφορά το μέγεθος ποτέ να μην κολλάτε σε αυτο!!Καθε εταιρία εχει την δίκη της γραμμή ,μπορει το s σε μια εταιρία να ειναι M σε μια άλλη!! Εχει τύχη να φορέσω S και να μου ειναι άνετο και πάλι να φορέσω Μ και να μου ειναι στενό!😬

  22. @SofiaT πολύ ωραίο post! Καλοκαιρινά χρώματα, πολλές οι επιλογές, όλες θα μείνουμε ευχαριστημένες!
    Τι ωραίο αυτό που μας είπες για την κυρία που επέμενε ότι φορούσε s ενώ ήταν L
    Έξυπνο και πρακτικο το “τέχνασμα” σου @SofiaT μου! Δεν το ήξερα πως υπάρχουν γυναίκες με “κόλλημα” στο μέγεθος που πρέπει να γράφει το ρούχο!
    xx

  23. Νομίζω θα τα φορούσα όλα εκτός από το ποδηλατικό κολάν έτσι όπως το βλέπω συνδυασμένο στις φωτογραφίες.Μπράβο Σοφία !
    Μουτςς

  24. @SofiaT: Τώρα που σε βρήκαμε Σοφάκι, ετοιμάσου!! Χαχαχαχ! Τέλειο post αγαπημένη, τέλεια και βοηθητικά όλα σου τα σχόλια! Ευχαριστούμε πολύ our Fashion Minister!!

  25. Tελικά και εγώ έχω τρομερό κόλλημα με τα νούμερα. Συνήθως αγοράζω 1 με 2 νούμερα μεγαλύτερα.Θυμάμαι ένα ταξίδι στο Λονδίνο με τη Βίκυ δοκίμαζα ένα φόρεμα Νο 14 και ενώ μου άρεσε πολύ το σχέδιο – δεν μου “καθόταν” καλά. Τελικά έπρεπε να με βάλει η Βίκυ με το ζόρι να αγοράσω το Νο 10- αυτό ήταν το νούμερό μου στο συγκεκριμένο φόρεμα που είχε εβαζέ γραμμή.. Καλά η Βίκυ ακόμα το θυμάτα το περιστατικό και κουνάει το κεφάλι της με απόγνωση για τη φίλη της…

  26. @Julia μου εγώ σε ευχαριστω ❤️❤️❤️❤️❤️Fashion Minister wowwwwwww 😄😄😄😄Ειμαι παντα στην διάθεση σας για οτι απορία έχετε πανω στα ρουχα😆
    Και παντα να ξέρετε το νούμερο το έχουμε σαν αρχικό οδηγό απο εκεί και πέρα κοιτάμε παντα την εφαρμογή
    γιατι οπως είπαμε κάθε εταιρία διαφέρει όσο αφορά τα νούμερα της😀
    Και να μην ξεκινήσω την συζητήσει για το απαράδεκτο one size μεγεθος!!!
    @Litsa ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  27. Με φαντάζεστε εμένα με neon αποχρώσεις;;; Ειδικά αυτό το πράσινο-βατραχί….χαχαχα….

  28. Ευχαριστούμε Sofia!Πάντα θα ρίξουμε μια ματιά στα ρούχα κάθε εποχής!Πολύ ωραία τα έντονα χρώματα,εμένα μου αρέσουν και τον χειμώνα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.