10 Αγαπημένα Αρώματα με νότες Μιμόζας!

 

 

Αφού την περασμένη εβδομάδα μάθαμε για τον συμβολισμό της μιμόζας τη Μέρα της Γυναίκας αλλά ήπιαμε και Mimosa Cocktail, ας δούμε σήμερα 10 αγαπημένα αρώματα με βασική νότα από μιμόζα αυτή τη θηλυκή, αέρινη, πουδρένια νότα.

 

 

 

 

 

Mimosa & Cardamom – Jo Malone

Ένα σπιρτόζικο, φρέσκο, ανοιξιάτικο ανθισμένο άρωμα που συνδυάζει την υπέροχη πουδρένια και αναζωογονητική νότα της μιμόζας με αυτή του πιπεράτου κάρδαμου.  Φοριέται όλες τις ώρες και όλες τις εποχές και ξεχωρίζει από κάθε τι συνηθισμένο.

 

 

 

 

Summer by Kenzo – Kenzo

Το άρωμα που αγαπήθηκε πολύ, ακριβώς λόγω της υπεροχής του στην νότα της μιμόζας.  Πουδρένια, αέρινη, απαλή μιμόζα με έντονη αίσθηση σαπουνιού. Τα φρέσκα εσπεριδοειδή, ανακατεύονται με την μιμόζα, τη βιολέτα τη φρέζια, το γιασεμί και το κρίνο της κοιλάδας. Κέδρος και μόσχος δίνουν την απόλυτη αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.

 

 

 

Infusion de Mimosa – Prada

Μιμόζα με τριαντάφυλλο, γλυκάνισο και μανταρίν οράνζ. Έναν άρωμα αέρινο, σικάτο και εκλεπτυσμένο.  Οι νότες ξύλων στη βάση δίνουν μια μοναδική καθαρότητα κι ένα άρωμα που παντρεύει τα κίτρινα λουλούδια με την πικάντικη εκδοχή της μιμόζας.

 

 

 

 

Splendida Iris d’Or – Bvlgari

Ένα musky ξυλώδες άρωμα με έντονη την πούδρα της μιμόζας και της ίριδας. Εδώ η μιμόζα παντρεύεται με το πράσινο βέτιβερ, αλλά και το σπιρτώδες περγαμόντο, χαρίζοντας ένα άρωμα φυσικής, αλλά και απόλυτης θηλυκότητας. Η βιολέτα στις νότες βάσης έρχεται να ολοκληρώσει ένα υπέροχο άρωμα.

 

 

 

Une Fleur de Cassie – Frederic Malle

Το μεγαλειώδες άρωμα μιμόζας του Frederic Malle! Ένα εκρηκτικό άρωμα για δυνατούς λύτες! Βόμβα μιμόζας στην αρχή του, με συνδυασμό από γιασεμί, τριαντάφυλλο, σανδαλόξυλο και βανίλια. Στη συνέχεια ηρεμεί κι οι αλδεΰδες κι ο μόσχος δίνουν μια φίνα αίσθηση καθαριότητας, σαπουνιού και πούδρας.  Άρωμα βαθύ, πολύπλοκο και εκρηκτικά ερωτικό.

 

 

 

 

 

Mimosa – Fragonard

O περίφημος ιστορικός γαλλικός οίκος niche αρωμάτων Fragonard, αναδεικνύει τη μιμόζα στο ομώνυμο άρωμα, μαζί με κίτρινα άνθη και βιολέτα. Ο μόσχος δημιουργεί ένα μοναδικό άρωμα φρεσκάδας απ΄αυτά που μόνο ο Fragonard ξέρει να μας δίνει. Όλη η άνοιξη σ΄ ένα μπουκάλι!

 

 

 

 

Gaggia (Mimosa) – Santa Maria Novella

Αντιστοίχως, ο επίσης ιστορικότατος Φλωρεντιανός οίκος Santa Maria Novella, ένας οίκος που δημιουργεί από το 1533 μυθικά αρώματα, μας δίνει ένα υπέροχο μονοθεματικό λουλουδένιο άρωμα, τόσο κυρίαρχο από τη μυρωδιά του άνθους, που προβάλει με έμφαση και τα δυο ονόματα του, Γαζία και Μιμόζα.  Η ανθισμένη εξοχή της Τοσκάνης, ο συνδυασμός των λουλουδιών της με το πράσινο των βοτάνων της και πούδρα απαλή σαν την πρωινή πάχνη.

 

 

 

 

 

Le Mimosa – Annick Goutal

Ένα φίνο, γλυκό, αέρινο φλοράλ από τον αγαπημένο γαλλικό οίκο, στο οποίο η μιμόζα συναντάει το σανδαλόξυλο, τον γλυκάνισο, αλλά και το ζουμερό ροδάκινο.  Η ίριδα και ο μόσχος ενισχύουν την απαλή πούδρα της μιμόζας, ενώ οι πράσινες νότες είναι αυτές που τονίζουν τη διαχρονικότητα ενός κλασικού.

 

 

 

 

 Yellow Diamond – Versace

Ένα αρωματικό διαμάντι από τον οίκο Versace, όξινο δυνατό και διαρκές που θα σας συντροφεύσει και το καλοκαίρι με την ιδιαίτερη σφραγίδα του.  Έντονες νότες από αχλάδι, περγαμόντο και λεμόνι του Αμάλφι, νέρολι και αφρικανικό πορτοκάλι μαζί με φρέζια και νούφαρο. Το ξύλο γκουάιακ μαζί με τον μόσχο και το κεχριμπάρι δίνουν ένα στιβαρό αλλά κι εξωτικό πουδρέ.

 

 

 

Και τέλος δεν ξεχνάμε και το κερί  Diptique Mimosa μια οσμή που φέρνει στο μυαλό την Άνοιξη στη Γαλλική Ριβιέρα, εκεί που οι χιλιάδες μιμόζες ανθίζουν ξεκινώντας από τους λόφους και φτάνοντας ως τις γαλάζιες ακτές της Μεσογείου.

 

 

 

 

Να περάσετε όμορφα, φωτεινά και υπέροχα αρωματισμένα με μιμόζα αυτή την ανοιξιάτικη μέρα bb girls! Αφού ζητήσατε αρώματα με νότες μιμόζας, πως θα μπορούσα να αρνηθώ;

 

Stella

 

 

15 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!☀️☀️☀️☀️☀️☀️
    @Στελλα ειναι πρωτη φορα που δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω!!!Ολα τα αρώματα που εχεις στο πόστ
    ανοίκουν στην κατηγορία που αγαπω❤️❤️❤️❤️

  2. Καλημερα. @Stella ευχαριστουμε. Ειναι πολλα τελίκα τα αρωματα και δεν τα γνωριζαμε
    Εχω δοκιμασει το Yellow Diamond – Versace και μου αρεσε τοσο πολυ

  3. Νομίζω το Kenzo και το Versace είναι πιο κοντά σε εμένα, αν και από τις περιγραφές όλα δείχνουν πολύ ελκυστικά!! Και το κερί βέβαια, φαντάζομαι όταν το ανάβεις θα μυρίζει Άνοιξη όλο το σπίτι.

  4. Λατρευω τα κερια θα το παρω σιγουρα ειναι και η αγαπημενη μου μαρκα οπως και το jo malone . Επιτελους ηρθε η ανοιξη

  5. Μοσχομύρισε το site Άνοιξη και Μιμόζα! Πριν από κάποια χρόνια το Versace Yellow Diamond ήταν το αγαπημένο μου άρωμα. Μετά άλλαξα, αλλά νομίζω ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να επιστρέψω στις παλιές αγάπες. Βγαίνει και σε Intense αν θυμάμαι καλά;

  6. @ELEYTHERIA Ολα τα αρώματα βγαίνουν πλέον σε τόσα πολλά flankers Ελευθερια μου, που έχουμε χάσει τη μπάλλα!

  7. Λατρεύω τη ντελικάτη, uplifting μιμόζα, υπέροχες επιλογές αρωμάτων, αγαπητή @STELLA !

  8. @ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΗ Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως αγαπημένη Δέσποινα!

  9. Αχ, τι μοσχοβολιστο post που ανέβασες @Stella μας! Όλα , μα όλα! μου άρεσαν, αλλά, αυτό του Kenzo, πιστεύω πως θα μου ταιριάζει πολύ.
    xx

  10. Αν και είμαι κορίτσι του Bright Crystal αγαπώ το Yellow Diamond.
    Μουτςς

  11. Σας ευχαριστώ όλες αγαπημένες BBgirls! Χαίρομαι που το απολαύσατε!

  12. Με εξαίρεση το Kenzo (που είναι από τα πιο “δροσερά” αρώματα που είχα), τα υπόλοιπα δεν τα έχω μυρίσει καν και μου έχεις εξάψει την περιέργεια, αγαπημένη Στέλλα! Ιδίως το Bulgari μου έκανε τρελό κλικ!

  13. @Sheena Η συγκεκριμενη σειρά των Bulgari είναι κορυφαία! Δοκίμασε και το Splendida Magnolia Sensuel! Πολύ αισθησιακό λουλουδένιο musky!

  14. @Stella: Noted! Ευχαριστώ πολύ, θα το αναζητήσω συντόμως και θα επανέλθω!

  15. To Summer by Kenzo το αγαπώ!!!Το απόλυτο καλοκαιρινό άρωμα!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.