Διάσημα φορέματα στο πέρασμα του χρόνου.

 

Κάποιες φορές το σωστό φόρεμα μπορεί να κάνει διάσημη τη γυναίκα που το φοράει.  Θυμηθείτε απλά την σχετικά άγνωστη τότε  ηθοποιό Elizabeth Hurley και το iconic Versace φόρεμα  με τις παραμάνες.

 

Ακολουθούν κάποια από τα πιο διάσημα φορέματα όλων των εποχών.

 

 

Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany’s  και το μαύρο μακρύ φόρεμα του Givenchy απλά μένει στην ιστορία.

 

 

 

 

Jackie O,  το “Σατέν Φόρεμα”

Αυτό το υπέροχο ροδακινί φόρεμα του διάσημου σχεδιαστή της εποχής Oleg Cassini, η Jackie το φόρεσε σε επίσημο ταξίδι της στην Ινδία και δικαίως αποκρυσταλλώθηκε παγκοσμίως  η άποψη ότι ήταν μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της εποχής της.

 

 

 

Michelle Pfeiffer, To Φόρεμα  “Scarface”.

Η βασιλεία των 80’s, το αβυσσαλέο ντεκολτέ, η ομορφιά της Michelle που κόβει την ανάσα και ο έρωτας με την πρώτη ματιά του Scarface aka Al Pacino. Στην ιστορία.

 

 

 

 

Elizabeth Hurley

Ούτε η κούκλα Elizabeth, ούτε καν αυτό το χαμόγελο του Hugh Grant,  μπόρεσαν να επισκιάσουν το Versace φόρεμα με τις παραμάνες στην πρεμιέρα της ταινίας “4 Γάμοι και μια Κηδεία”.

 

 

 

 

Princess Diana, το «Φόρεμα της Εκδίκησης»

Θα μείνει στην ιστορία γιατί το φόρεμα ήταν σέξι, η ίδια στο απόγειο της ομορφιάς της και το φόρεσε τη μέρα που ο πρίγκιπας Κάρολος παραδέχτηκε σε εθνικό κανάλι ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.  Από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Christina Stambolian.

 

 

Gwyneth Paltrow

Πολλοί fashion experts εξακολουθούν να υποστηρίζουν, ότι ήταν το πιο όμορφο φόρεμα που φορέθηκε ποτέ σε απονομή Oscar. Το διάσημο baby pink «πριγκιπικό» φόρεμα του Ralph Lauren τη χρονιά που η ηθοποιός βραβεύτηκε με το Oscar A’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία “Shakespeare in Love”.

 

 

 

Jennifer Lopez, Versace, again.

Το φόρεμα που έγινε viral, πριν τον όρο viral.  Eίμαστε στο σωτήριο έτος 2000 μ.Χ και η JLo κάνει την εμφάνισή της στα Grammy Awards.  O μύθος λέει ότι μετά από αυτό το φόρεμα η Google εισήγαγε την υπηρεσία Google Image Search  εξ’ αιτίας των εκατομμύριων hits από κόσμο που ζητούσε να μάθει «what was J’Lo’s dress?»

 

 

 

Julia Roberts

Άλλο ένα iconic φόρεμα. Η κόκκινη τουαλέτα που φόρεσε η Pretty Woman, Vivian aka Julia Roberts, για να πάει στην όπερα,  ήταν μια δημιουργία της βραβευμένης με Oscar ενδυματολόγου, Marilyn Vance-Straker.

 

 

 

 

Lady Gaga,  το Φόρεμα Μοσχαροκεφαλή

Πως άλλαξαν τα πράγματα σε μια δεκαετία… η Lady Gaga δεν ήταν πάντα στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες αφού κάποτε ντυνόταν με τα κρέατα του καταψύκτη και παρελάμβανε το βραβείο  MTV Award του 2010. «Δημιουργία» του Franc Fernandez.

 

 

 

 

Μarylin Monroe, To No 1 “γυμνό” φόρεμα

Πριν ακόμα και από αυτή τη Cher η αρχή για τα «γυμνά» διάφανα φορέματα έγινε τη βραδιά που η Marilyn τραγούδησε το «Happy Birthday Mr President” στον JFK.

 

 

 

 

 

Kirsten Dunst,  Το φόρεμα Marie Antoinette.

Δικαίως έλαβε το τρίτο της Oscar ως ενδυματολόγος για τα κοστούμια της ταινίας,  η Milena Canonero.

 

 

 

 

Marilyn Monroe , To Λευκό Φόρεμα.

“Επτά χρόνια φαγούρα” και το πιο διάσημο λευκό φόρεμα όλων των εποχών με τα εκατομμύρια reproductions σε αφίσες ανά τον κόσμο.

 

 

 

Bjork Το φόρεμα Πουλερικό. 

Γελάσαμε, όπως και όλοι από πίσω της που βλέπετε στη φωτό όταν η Bjork ντύθηκε κύκνος για να πάει στα Oscar του 2001. Πάντως σίγουρα μέχρι σήμερα, δεν το έχουμε ξεχάσει.

 

 

 

Sharon Stone To φόρεμα “Βασικό Ένστικτο”

Λευκό, με ψηλό γιακά, χωρίς ώμους και sans εσώρουχο. Ξεχνιέται ποτέ αυτό το φόρεμα;

 

 

 

 

Cher, Το Νο 2 «γυμνό» φόρεμα

Η- the one and only- ντίβα Cher,  παρέλαβε σχεδόν γυμνή το Oscar της το 1988 για την ταινία «Moonstruck». Το φόρεμα σχεδίασε ο ενδυματολόγος Bob Mackie.

 

 

στα χνάρια της  Cher, αλλά και της πρωτοπόρου Marylin,

 

…η Rihanna με το «γυμνό» φόρεμα κεντημένο από πάνω έως κάτω με κρύσταλλα Swarovski το 2014 στα βραβεία μόδας CFDA.

 

 

… και την επόμενη χρόνια το 2015 στο MET Gala ακολούθησε και η Beyonce με άλλο ένα naked dress, κεντημένο με κρύσταλλα. Μια δημιουργία του Riccardo Tisci για τον οίκο Givenchy.

 

 

 

Κάποιο αγαπημένο σας;

 

34 Σχόλια
  1. Θα ψηφίσω Audrey Hepburn και Givenchy, γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτο το φόρεμα θα είναι πάντα classy και sexy. Η επιτομή της κομψότητας που θα μπορεί πάντα να φορεθεί χωρίς να φαίνεται ξεπερασμένο. Σήμερα πάντως που τα ξαναβλέπουμε όλα μαζί φαίνεται, παρόλη τη διασημότητα τους και η παροιμιώδης κακογουστιά των 80’ς σε πολλά απ΄αυτά. Για παράδειγμα, θεωρώ προσωπικά υπέρτατη κακογουστιά το περίφημο φόρεμα με τις παραμάνες κι ας ήτανε Versace κι ας ήταν η λατρεμένη μου Liz που το φορούσε, κι ας έγινε viral…

  2. @Stella: Δεν ήταν 80’ς. Ήταν mid nineties το 1994 και έχει και το παρατσούκλι “THAT dress”. Πέραν των προσωπικών γούστων άφησε ιστορία πάντως και για τον οίκο και έβαλε στον χάρτη την Hurley. Κάτι παρόμοιο όπως το Gaultier bustier που το φόρεσε η Madonna. Aρέσουν ή όχι, είναι fashion landmarks.

  3. Ψηφίζω Audrey Hepburn, Jackie O και Julia Roberts. Τραγική τουλάχιστον η Lady Gaga. To δε φόρεμα της Liz Hurley μου θύμισε τη δική μας Καιτούλα Γαρμπή, που είχε πάει στη Eurovision με κάτι αντίστοιχο (λες να θυμάμαι λάθος και να είναι όλα ένας αστικός μύθος;). Πάντως, θα συμφωνήσω με την Στέλλα από πάνω. Αν και τα 80’s μου είναι οικεία, όσες φορές βλέπω φωτογραφίες από τα albums των γονιών μου από εκείνη την περίοδο, με πιάνει γέλιο με την υπερβολή και την κακογουστιά.

  4. Να βάλω και ένα δικό μου αγαπημένο? Το λευκό φόρεμα Badgley Mischka που φοράει η Carrie, λίγο πριν χωρίσει με τον Aidan. Αχ……

  5. Και εγώ με το δικό μου γούστο θα ψηφίσω Audrey Hepburn και Jackie O και τα δυο ειναι η
    προσωποποίηση του Elegance &Classic .Οσο για τα αλλα φορέματα όσο εντυπωσιακά και αν ειναι
    δεν με συγκινούν (εξαιρούνται Marilyn και Sharon που οι πόζα που πήραν εχει μείνει στην ιστορια😆)
    Και με ενοχλεί λίγο οτι πρεπει οτι να δείξω τόση σάρκα για να ειμαι σεξυ🤪

  6. @Sheena: Εβαλε και αυτή το “νυφικό” για να πάει να χωρίσει.. (έχεις δίκιο πάντως.. αριστούργημα φόρεμα..)

  7. @Julia Αχ ναι βεβαια! Δίκιο εχεις! 90’ς. Θυμάμαι πολύ καλα εκείνη την περίοδο και την εμφάνιση της Liz που στο καπάκι μετατράπηκε στο μυθώδες συμβόλαιο με την Estee. Ε, και τα 90’ς είχαν τις επιρροούλες τους από τα 80’ς. Λογικό! Πάντως έχει ενδιαφέρον με αυτές τις φωτό, να βλέπεις πόσο έντονα αλλάζει το σωστό και το λάθος στη μόδα μέσα στις δεκαετίες. Πόσα πράγματα που θεωρούνταν αδιανόητα τότε, έγιναν Must στις μέρες μας. Παράδειγμα η Liz φοράει καλσόν και κλειστή γόβα, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μην φοράς καλσόν σε επίσημη εμφάνιση (στα 80’ς έπρεπε να είναι και μαυρο) και κλειστή γόβα, ήταν τεράστιο στυλιστικό παράπτωμα.. Σήμερα δεν θα φορούσε καμμιά καλσόν και οπωσδήποτε ψηλοτάκουνο πέδιλο …. Μια μέρα θα καθήσω να τα καταγράψω αυτα, γελάω πολύ με το παρελθόν και το σήμερα όταν τα συγκρίνω…

  8. @Stella: Καλσόν και γόβα. Τρέμωωωωω…
    Πάντως όλως περιέργως το δικό μου αγαπημένο φόρεμα από όλα τα παραπάνω είναι φόρεμα των late 80’s. To αριστουργηματικό έξωμο teal dress της Michelle. Πάντα επίκαιρο, πάντα in fashion. Και τι δε θα έδινα να είχα αυτό το κορμί και να μπορούσα να το φορέσω όπως εκείνη.

  9. @Julia Ω μα, ναι! Μα αυτο δεν το θεωρώ harcdcore 80’s. Εχει επιρροές από 60’ς νομίζω, μη σου πω και 30’ς… Εχει μια all time classic αισθητική! Είναι κι η Michelle…

  10. Food for thought το σημερινό άρθρο! Πολύ μου άρεσε!
    Το αξιοσημείωτο είναι πως καθένα από αυτά τα φορέματα μαρτυρά κάτι από την εποχή του..
    Εγώ θα μείνω στο πρώτο “γυμνό” διάφανο φόρεμα της Marylin για δύο λόγους. Πρώτον για την περίσταση που το φοράει: επίσημη εμφάνιση για να τραγουδήσει το happy birthday Mr. President στα γενέθλια του JFK. Δεύτερον γιατί υπογραμμίζει και αναδεικνύει υπέροχα την (καμπύλη!) γραμμή του γυναικείου σώματος και όχι του σώματος “κρεμάστρα” που η μόδα επέβαλε αργότερα – ευτυχώς όχι μέχρι σήμερα…και Τρίτον γιατί λέγεται ότι η συγκεκριμένη συνάντηση να αποτέλεσε τον έναυσμα της μεταξύ τους ερωτικής σχέσης… όσο να πει κανείς, την έχει την ιστορία του!
    @Julia Υπέροχη η Michelle, δεν λέω, ωραίο και το φόρεμα αλλά tooooo skiny! Να το είχες το κορμί για να έχεις περιθώριο μέχρι να φτάσεις στο κανονικό να τρως και να πίνεις! 😉
    Θα ήθελα επίσης να προσθέσω κάποια εγχώρια προερχόμενα από την ταπεινή βιομηχανία του ελληνικού κινηματογράφου, ενδεικτικά, το υπέροχο μαύρο φόρεμα-σταθμό φορούσε η Μαίρη Χρονοπούλου όταν τραγουδούσε “Του αγοριού απέναντι” αλλά και τα ρούχα της Καρέζη στο Τζένη-Τζένη και στο Μια τρελή τρελή οικογένεια. Σταθμός για τα δεδομένα της ελληνικής μόδας στην εποχή τους.

  11. χαχαχα! για δύο λόγους είπα, τρεις έγραψα!
    Παρασύρθηκα από το love story!

  12. @ΒΙΚΥ: Τέλειο σχόλιο!! Παντως νομίζω ότι η Marylin είχε ήδη σχέση τοτε με τον JFK. Απλά εκείνο το βράδυ το κατάλαβαν και όσοι δεν το γνώριζαν.
    Φοβερή η ιδέα σου για διάσημα φορέματα του Ελληνικού κινηματογράφου! Θα το ψάξω για post!!

  13. @ΒΙΚΥ: Τέλειο σχόλιο!! Παντως νομίζω ότι η Marylin είχε ήδη σχέση τοτε με τον JFK. Απλά εκείνο το βράδυ το κατάλαβαν και όσοι δεν το γνώριζαν.
    Φοβερή η ιδέα σου

  14. Τρία είναι τα πιο αγαπημένα μου, αν και όλα σχεδόν μου αρεσαν εκτός από της LG που το βρήκα τέρμα αηδιαστικό και της Bjork εντελώς γελοίο! Πρώτα τα δύο Versace (Liz & JLo) και δεύτερον το κλασικό λευκό φόρεμα της αξέχαστης Marylin!! Η Μισέλ Φαιφερ ήταν κούκλα βέβαια, συμφωνώ too skinny για τα γούστα μου, αλλά χίλιες φορές αυτό το μικρό φυσικό της στήθος, παρά τα τόσα σιλικονατα που είναι σαν μπάλες και με εκνευρίζουν όταν τα βλέπω σε διάφορες εμφανίσεις επίσημες και μη..

  15. kαλημερα. Θα ψηφίσω Audrey Hepburn και Givenchy, Εξαιρετικο και διαχρονικο
    Λατρευω τα φορεματα με τους ωμους εξω. Και απορω γιατι δεν βρισκω ευκολα …μαλλον καθολου… τετοια ρουχα
    Επισης η Michelle ειχε το στυλ να φοραει τα ρουχα και να μην την φορουν.
    Φυσικα και μου αρεσε και αυτο το φορεμα οπως και της Χρονοπουλου που ανεφερε η ΒΙΚΥ
    Γενικα πιστευω οτι αυτο το στυλ πηγαινει σε πολλες γυναικες εκτος βεβαια σε αυτες που εχουν χαλαρωμενα μπρατσα

  16. @BIKY Υπέροχο σχόλιο!
    @Julia Ειναι όντως ετσι για την Marylin. Eκεινο το βράδυ, κατάλαβαν όλοι για τη σχεση τους απο τον τροπο που του τραγούδησε…. κάτι σαν Lady Gaga και Bradley Cooper…

  17. Από αυτά που βλέπω το γυμνό φόρεμα της Μarylin είναι το αγαπημένο μου,απλό σαν πατρόν αλλά τόσο εντυπωσιακό.Νομίζω αξίζουν μια θέση στη λίστα η Rita Hayworth στη Gilda και η Jessica Rabbit .
    Μουτςς

  18. Για μένα το φόρεμα – και η ίδια βέβαια – της Audrey απλά αξεπέραστο/η! Συνώνυμο της κομψότητας και της θηλυκότητας.
    xx

  19. @SHEENA ….ααααχ, τι φορεματάρα ήταν αυτή….ακόμα την θυμάμαι τη σκηνή…. A:I wanna the whole wide world to know that you’ re mine… C:Who elses’ would I be??? ***location/ Colombus Circle Fountain

  20. @Julia: Μα να χωρίσει τον Aidan? TON AIDAN?!? Δεν το δέχομαι!

    @Celia: Ήμουν σίγουρη ότι θα το θυμάσαι! Έχω φανταστεί να το φοράω αυτό το φόρεμα! <3

  21. @Sheena: Αγαπημένη, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είμαι “team Big”. (να και σε κάτι που δεν συμφωνούμε). Από την άλλη είμαι “team Big” τον Χειμώνα. Να και σε κάτι που τα βρήκαμε πάλι!! Χχαχαχαχαχαχ

  22. @Julia: Χαχαχαχαχαχα! Team Aidan εδώ, αλλά όλο τον χρόνο!

  23. Επίσης, η Βίκυ έδωσε εξαιρετική ιδέα για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, να ένα ωραίο post που μπορεί να γίνει, μιας και όλοι λίγο πολύ έχουμε δει παλιές ελληνικές ταινίες. Ψηφίζω το φόρεμα που φοράει η Αλίκη στο “Μια μοντέρνα Σταχτοπούτα”, στη Ρώμη, εκεί που ήταν τυχαίο, ξέρετε, χαχαχα!!

  24. @JULIA & @SHEENA Kι εγώ #team_Big είμαι αλλά οφείλω να ομολογήσω πως δε θυμάμαι κάποια εμφάνιση σε σκηνή της με τον Big τόσο εκθαμβωτική όσο αυτή με το συγκεκριμένο λευκό φόρεμα στον χωρισμό της με τον Aidan.
    @SHEENA , Λευκό πρεπει να είναι το φόρεμα από την ελληνική ταινία;;;

  25. @Celia; Ναι, λευκό ήταν! Στην ασπρόμαυρη εκδοχή της τουλάχιστον. Το λέω αυτό, γιατί πριν κάμποσο καιρό είχε πάρει το μάτι μου ότι είχαν αρχίσει να επιχρωματίζουν παλιές ταινίες και δεν ξέρω αν έγινε το ίδιο και με τη συγκεκριμένη. Είχε ένα ονειρικό μπούστο πάντως!

    @Celia & Julia: Χάρισμά σας ο Mr. Big! Χαχαχαχα! Για εναλλακτική μπορώ να έχω τον Smith της Samantha? Ξανθός γαλανομάτης γαρ! 😛

  26. Εμένα μου άρεσαν πολύ τα naked dresses σε όλες τις εκδοχές τους!!!!! 💛💜💚💙💖💗 είναι κάτι που δεν μπορεί να φορέσει μια οποιαδήποτε κοπέλα όπως τα άλλα φορέματα… Επίσης το “φόρεμα της εκδίκησης” είναι όλα τα λεφτά!!!!!! Όπως ακριβώς έπρεπε να είναι!!!!! Δεν θυμόμουν ότι το είχε σχεδιάσει ελληνίδα!!!! Congrats!!!! 💜💜💜💜💜❤❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💙💙💚💚💚💚💚💚💚💚💛💛💜💛💛💛💛💛💛💜💜💜💜💜💜💜💜💜🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

  27. @Sheena & Celia: Το ροζ φόρεμα που φόρεσε στο lunch με τον Mr Big όταν εκείνος της ανακοίνωσε τον αρραβώνα / γάμο με τη Natasha. Κατά μια έννοια ένα «απλό» φόρεμα, αλλά ποτέ δεν ξαναείδα την Carrie ή την SJP τόσο εκθαμβωτικά όμορφη όσο σε εκείνη τη σκηνή.

  28. Μου αρέσει πολύ το φόρεμα της Audrey,της Marylin ,αλλά τα πιο αγαπημένα μου φορέματα είναι αυτά της Lady Diana.Μ’ια και μοναδική.Φόρεμα,makeup ,μαλλιά.

  29. @Julia: Νομίζω ότι αγαπώ (σχεδόν) όλα τα outfits της! Και τα παπούτσια της! Ξεχωριστές καρδούλες για το παλτό που φοράει στο αποχαιρετιστήριο ραντεβού με τον Big (όταν γεννάει η Miranda) και στο υπέρτατο και ανυπέρβλητο φόρεμα στο Παρίσι, όταν την στήνει ο Ρώσος!
    Υ.Γ. Μήπως να γίνει και ένα post-αφιέρωμα στην γκαρνταρόμπα της? Λέω εγώ τώρα…

  30. Audrey και μεριλιν το λευκο φορεμα τα λατρευω

  31. @SHEENA @JULIA Nαι,ναι,ναι,ναι….. λιώνω μόνο και στη σκέψη ενός τέτοιου αφιερώματος….

  32. Μέρες άρρωστη και δεν μπορούσα ούτε να διαβάσω τα άρθρα… Πόσο εντυπωσιακά είναι όλα μαζεμένα. Βέβαια, ψηφίζω Audrey Hepburn…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.