Χριστός Ανέστη και Welcome Back!

 

 

 

To Πάσχα είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στη φύση, ειδικά όσες και όσοι από εμάς ζούμε σε μεγάλες πόλεις. Φέτος το Πάσχα συνδυάστηκε με την Πρωτομαγιά και η ευκαιρία για λίγες παραπάνω μέρες ξεκούρασης ήταν μοναδική.

 

Φτάνοντας στην Αθήνα αντάλλαξα ευχές με έναν αγαπημένο φίλο λέγοντας ότι ίσως το παρακάναμε αυτή τη φορά με επτά ολόκληρες μέρες ραστώνης, για να λάβω την απάντηση «μάλλον δουλεύουμε παραπάνω από το κανονικό, για να μας φαίνονται πολλές οι επτά ημέρες ξεκούρασης». (ο φίλος μου ανήκει και εκείνος όπως και εγώ στην κατηγορία που δεν υπάρχει το “ξεκουράζομαι το σαββατοκύριακο”. Όταν υπάρχει δουλειά δεν υπαρχει ΣΚ)

 

Πάντως είναι αλήθεια ότι η ζωή εκτός πόλης έχει εντελώς άλλους ρυθμούς. Δεν θα πω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη – δεν μπορώ να το κρίνω αυτό- πάντως το μεσημεριανό καφεδάκι με τους φίλους και η βραδινή μπυρίτσα ή το κρασάκι είναι στην ημερησία διάταξη όταν εγώ για να δω μια φίλη ή να οργανώσουμε κάτι με παρέα, πρέπει να το βάλουμε στα πλάνα μας τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

 

Φυσικά βοηθούν και οι αποστάσεις – όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής- μεταξύ τους. Και μετά είναι και αυτός ο διαφορετικός αέρας. Θαλασσινός ή βουνίσιος, του κάμπου ή του λόφου πάντως είναι πιο καθαρός και ενώ από τη  μια βοηθάει στο  να χαλαρώνει το πνεύμα εν τούτοις το μυαλό έχει άλλη, μεγαλύτερη διαύγεια.

 

Τώρα να με ρωτούσατε αν θα άφηνα ποτέ την Αθήνα για μια πιο μικρή πόλη η απάντηση θα ήταν μάλλον όχι. Είμαι city girl έτσι έζησα και έτσι μεγάλωσα και την αγαπώ με όλα τα καλά της και τα κακά της. Από την άλλη όμως έχει δίκιο ο φίλος μου. Επτά, δεκαεπτά, είκοσι επτά μέρες μακριά από την πόλη δεν αρκούν.  Και αν με ρωτήσετε θα έλεγα ότι δυο φορές την εβδομάδα θα έπρεπε να βρισκόμαστε κοντά στη φύση. Είτε αυτό σημαίνει μια ημερήσια σε ένα κοντινό βουνό, είτε μια ημερήσια κοντά στη θάλασσα. Καλά, πάντα το λέω αυτό όταν γυρνάω από την εξοχή, αλλά ποτέ δεν το κάνω- είπαμε ο χρόνος μετράει διαφορετικά στην πόλη, σε παρασύρει και τις περισσότερες φορές δεν σου αφήνει χώρο ούτε για να ανασάνεις.

 

Anyway αρκετά με τις άμπελο φιλοσοφίες εύχομαι σε όλες και όλους  Χριστός Ανέστη και ναι, ο Μάιος είναι εδώ και άλλη μια σαιζόν ξεκινάει δυναμικά! Ας κοιτάξουμε να την κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη μπορούμε.

 

Εικόνες ευδαιμονίας κοντά στην ελληνική φύση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 Σχόλια
  1. Χριστός Ανέστη!!Καλο μήνα να έχουμε!!!@ Τζουλια και εγώ θα συμφωνήσω μαζι σου …αν και ειμαι παιδί της πόλης και δεν μπορω χωρις τον κόσμο τα φώτα τα καταστηματα κ.λ.π στους καθημερινούς περιπάτους που κανω (ευτυχώς ειμαι πολυυυ τυχερή) έχουμε καταπληκτικο άλσος …βουνό…έτσι με μια ανάσα ειμαι μέσα στα δέντρα και καταφέρνω να τραβάω όσο ενέργεια χρειάζομαι 😁

  2. Χρονια πολλα και καλο μηνα, ειναι τελειες οι εξορμησεις στην φυση αλλα δεν ξερω αν θα μπορουσα να μεινω για παντα πχ καπου που θα ειχε την απολυτη ησυχια . Μενω στον πειραια και πηγαινω βολτες και βλεπω την θαλασσα ετσι ηρεμω.

  3. @SofiaT: Χριστός Ανέστη αγαπημένη! Πολύ καλά κάνεις!! Και εγώ έχω το Άλσος Συγγρού δίπλα μου και αντί να είμαι εκεί κάθε μέρα έστω για μισή ώρα, ζήτημα είναι αν πηγαίνω μια φορά το μήνα.. κάτι πρέπει να κάνω για να το αλλάξω αυτό.

  4. Χριστός Ανέστη bb girls! Καλως ορίσαμε όλες λοιπόν!

  5. @MARIA K: Χριστός Ανέστη Μαρία μου! Αχ τυχερές πολύ εσείς οι “θαλασσινές!”

  6. Kαλημερα. Χρονια Πολλα Χριστος Ανεστη και καλωσηρθαμε ολοι και ολες πισω.
    Σε οτι με αφορα αν και γεννηθηκα και μεχρι τα 18 εμεινα σε χωριο δεν αλλαζω την Αθηνα συγκεκριμενα και οχι αλλη μεγαλη πολη με τιποτα.
    Λατρευω την θαλασσα και την θελω στην ζωη μου αλλα οχι σε βαρος της πολης.
    Εχεις τοσα πολλα να κανεις που το 24 ωρο ειναι λιγο στην Αθηνα
    Ας την αγαπαμε λοιπον και ας εχει λιγα κακα κατ εμενα

  7. Χριστος Ανεστη σε ολους μας με υγεια και ομορφια εξωτερικη αλλα και εσωτερικη που ειναι και σπουδαιοτερη!!!

  8. @Rania: Χρόνια πολλά και καλό μήνα Ράνια μου! City girl και εσύ λοιπόν, αλλά με διαλείμματα θάλασσας και τι θάλασσας.. (ξέρεις εσύ…) Πολλά φιλιά!

  9. Χρόνια πολλά με υγεία και αληθώς ο Κύριος!! Παιδί της πόλης είμαι και εγώ αλλά οπωσδήποτε όταν βρίσκομαι σε διακοπές Πάσχα ή καλοκαίρι δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τη φύση και τη θάλασσα! Και ειλικρινά αν είχα την ευχέρεια από την εργασία, θα ήθελα τουλάχιστον ένα μήνα το καλοκαίρι και 15 μέρες το Πάσχα, γιατί η ανανέωση που νιώθω μετά είναι απίστευτη!! @ΜΑΡΙΑ Κ: κ εγώ Πειραιά μένω, Πειραϊκή συγκεκριμένα κάτω στη θάλασσα και πάντα ξεκλεβω χρόνο έστω και για 15 λεπτά περίπατο που με κάνει άλλον άνθρωπο πραγματικά! Μήπως είμαστε γειτόνισσες??

  10. @Μaryl: Χριστός Ανέστη αγαπημένη! Εχεις απόλυτο δίκιο. Εμείς που ζούμε σε πόλεις τόσες θα έπρεπε να είναι οι μέρες που να βρισκόμαστε κοντά σε φύση και για την σωματική και για την πνευματική μας υγεία. Αχ, τα θαλασσινά κορίτσια του Πειραιά μας!!

  11. Xρόνια Πολλά και με υγεία σε όλες και όλους μας BBgirls & ΒΒBoys! Ασυζητητί είμαι παιδί της πόλης, δεν τίθεται θέμα, πρώτα πρώτα γιατί απαιτώ το privacy στη ζωή μου και η επαρχία από αυτη την άποψη σίγουρα θα με έπνιγε. Θέλω την δυνατότητα επιλογής, ανεξάρτητα αν τελικά καταφέρνω να κάνω ή όχι αυτό που επιθυμώ. Ομως μου λείπει πολύ το κομμάτι της ζωής που είχα παλιότερα, όταν ταξίδευα συνεχώς σε Ελλάδα κι εξωτερικό κι απολάμβανα την καλύτερη εκδοχή των προορισμών. Αυτές οι αποδράσεις ήταν μια μεγάλη τόνωση και η πόλη αντεχόταν πιό εύκολα.

  12. Stella καλημερα Ποσο σε καταλαβαινω Οταν μπαινω σε αυτοκινητο η αεροπλανο για ταξιδι αλλαζει ολη η διαθεση μου Λατρευω να γνωριζω νεους τοπους και οταν βρισκομαι στο εξωτερικο νιωθω οτι ειμαι μια κουκιδα στον παγκοσμιο χαρτη και αισθανομαι την απεραντοσυνη του κοσμου μας

  13. @Stella: Πόσο σωστά το έθεσες αγαπημένη! Ταξίδια και πάλι ταξίδια! Φέτος μπορούμε εκτός από New Year Resolution να κάνουμε και Easter Resolution και να ευχηθώ σε όλες τις ταξιδιάρικες ψυχές, πολλά και υπέροχα ταξίδια!!

  14. @ELEFTHERIA: Εσωτερική ομορφιά και πάνω απ όλα ηρεμία μέσα μας. Όσο μεγάλων τόσο την εκτιμώ Ελευθερία μου.

  15. Χριστός Ανέστη! Λοιπόν με εμένα συμβαίνει το εξής. Όταν είμαι στην πόλη θέλω να βρεθώ στην εξοχή, και όταν είμαι στην εξοχή μετά από λίγες μέρες μου λείπει η πόλη! Πάντως όπου και να βρίσκομαι μου λείπει η παρέα του bb όταν δεν την βρίσκω. Οπότε welcome back για όλα τα bb girls!

  16. @Anastasia: Χριστός Ανέστη αγαπημένη!! Και εμάς μας λείπετε πάντα όπου και αν είστε!!

  17. Χρόνια πολλά!! Ελπίζω πραγματικά να μας περιμένει μια υπέροχη νέα σαιζόν!

  18. Χριστός Ανέστη! Υπέροχη ματιά στην πανέμορφη Ελληνική φύση!

  19. Xριστός Ανέστη!! Καλά ήταν όσο κράτησε…τώρα τα κεφάλια μέσα…

  20. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά αγαπημένες μου.
    Μουτςς

  21. Χριστός Ανέστη σε όλα τα bbgirls ! Εγώ, αν και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, υπήρξα νωρίς….ερωτική μετανάστρια σε ένα χωριό έξω από την Χαλκίδα. Βέβαια, εδώ και χρόνια ζω στη μέσα Χαλκίδα. Οι ρυθμοί εδώ είναι πιο χαλαροί -σαφως- από την Αθήνα, και θεωρώ πως η συγκεκριμένη πόλη, επειδή δεν είναι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, μου δίνει τη δυνατότητα συχνής επίσκεψης μου σ’αυτην. Υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να κάνω όσα θέλω στην Αθήνα, αλλά, με κάποιον καλό προγραμματισμό, προλαβαίνω και τα θέατρα μου, και μερικά events. Αυτό που κέρδισα στην επαρχία, είναι η προσέγγιση της φύσης και η ηρεμία που αποκτούμε απ’αυτήν, όπως οι όμορφες φωτογραφίες της @Julia. Όπως και να’χει, είτε στην πόλη, είτε στη φύση, να βρίσκουμε να γεμίζουμε τη ζωή μας με όμορφα πράγματα bbgirls !
    xx

  22. @Stella, όπου και να ζούμε, τα ταξίδια, έχουν ανανεωτική επίδραση στη ζωή μας! Γι’αυτό και τα επιδιώκω & πραγματοποιώ -μαζι με το έτερον ήμισυ- αποδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

  23. Χρόνια πολλά!
    Η αλήθεια είναι πως η ποιότητα ζωής που υποτίθεται ότι υπάρχει στην επαρχία και ειδικά στα νησιά μας υποδαυλίζεται από τη μεγάλη δυσκολία μετακίνησης και, κυρίως, από την απουσία υποδομών.

  24. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη! Και καλώς βρεθήκαμε και πάλι! Παιδί της πόλης και εγώ, με “ενδιάμεσα” διαλείμματα στο χωριό των παπούδων μου, όπου πέρασα απίστευτα καλοκαίρια στα παιδικά μου χρόνια. Νομίζω ότι ώρες και φορές αποζητώ την ηρεμία του χωριού, αλλά για 2-3 μέρες, μετά με πνίγει. Άσε που πιστεύω ότι ακόμη και η Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο χωριό, ζει ο καθένας στο μικρόκοσμό του, στη γειτονιά του, ξέρει τις φάτσες, υπάρχουν οικεία πρόσωπα, ακόμη και αν δεν έχει μιλήσει ποτέ με κάποιους από αυτούς, συχνάζει στα στέκια του, κυκλοφορεί σε συγκεκριμένο κύκλο. Το καλό είναι ότι η πόλη ανανεώνεται λόγω φοιτητών. Επειδή την έχω ζήσει σε όλες τις περιόδους του χρόνου και δη στα καλοκαίρια, μιλάμε για άλλη πόλη ενίοτε.
    Υ.Γ. Πολύ όμορφες φωτογραφίες, Ju!

  25. @Sofia Marga: Η όμορφη Χαλκίδα, πόσες όμορφες αναμνήσεις μου έχει χαρίσει στα εφηβικά μου χρόνια… Χριστός Ανέστη Σοφία μου!

  26. @Amalia: Χριστός Ανέστη αγαπημένη! (αν με ρωτούσες, νομίζω η απόλυτη ευτυχία μου θα ήταν αν ζούσα 5 μήνες σε ένα νησί, 5 μήνες στην πόλη και 2 μήνες ταξίδια!!)

  27. @Sheena: Ακριβώς όπως η Αθήνα το Πάσχα και τον 15Αυγουστο που είναι μια άλλη, πιο ανθρώπινη πόλη.. Χριστός Ανέστη αγαπημένη!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.