Crochet: το απόλυτο trend του Καλοκαιριού 2019.

 

Για μένα το crochet είναι κλασσικό, δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και το αγαπώ πολύ. Βέβαια ένας λόγος παραπάνω που φέτος οι μεγάλοι οίκοι έχουν ξετρελαθεί με το βελονάκι και το είδαμε σχεδόν σε κάθε μεγάλο ντεφιλέ.

 

Μας το είχε αναφέρει εξ άλλου και στο post εδώ για τα Fashion Trends του SS 2019 η Σοφία και σήμερα λέω να πάρουμε και άλλες ιδέες και από αγαπημένους contemporary σχεδιαστές  αλλά και από vintage crochet εικόνες γιατί κάπως πρέπει να τη φέρουμε την Άνοιξη έστω και με το ζόρι (χθες βράδυ πάλι έβρεχε εδώ πάνω στα ΒΠ…)

 

 

Alberta Ferretti Spring/Summer 2019

 

 

Anna Sui Spring/Summer 2015

 

 

Altuzarra Spring/Summer 2019

 

 

Louis Vuitton Spring/Summer 2019

 

 

Carolina Herrera Spring/Summer 2019

 

 

Oscar de la Renta Spring/Summer 2019

 

 

Michael Kors Spring/Summer 2019

 

 

Missoni Spring/Summer 2019

 

 

Crochet και σε πέδιλο από τον  Phillip Lim Spring/Summer 2019

 

 

και πιο παλιά..

(θυμάμαι τη γιαγιά μου που έλεγε «σιγά μη βάλεις ρούχο από βελονάκι να βγεις έξω. Εμείς τα φοράμε μόνο μέσα στο σπίτι αυτά για να είμαστε περιποιημένες..»)

 

Crochet loungewear γύρω στο 1960

 

 

Crochet μπερέ Christian Dior Fall/Winter 1976

 

Ηippie crochet και η αρχή του boho chic στα 70’ς

 

Η Pamela Anderson το 1994

 

 

Η Mariah Carey  το  1999

 

και η Beyonce το 2005

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. @Julia θα συμφωνήσω απόλυτα μαζι σου☺️Και εγω πιστευω το. Crochet ειναι μια τάση τόσο κλασική αλλα και τόσο μοντέρνα ειναι ενα υλικό που μπορει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στην κάθε δεκαετία 😍
    Για εμένα το crochet όσο και τα embroidered ρούχα ειναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριου!

  2. @SofiaT: ναι, ναι! Και λατρεύω να φοράω crochet tops πάνω από το μαγιό ή ακόμα και πάνω από λεπτά φορεματάκια σε νησί το βράδυ που κάνει ψυχρούλα! Συμφωνείς;

  3. Και βεβαια συμφωνω😄 Δικο μου αγαπημενο ειναι πανω απο λευκο φανελακι 😁

  4. Αγαπημένη μου τάση, αν και μετά με το πλύσιμο τους έχω ένα θέμα, γιατί θέλουν προσεκτικά στο χέρι και μετά απλωμα σε πετσέτα πάνω, όχι στο σχοινί, αλλιώς χάνουν τη φόρμα τους. Και για ένα αγχωτικό άτομο σαν εμένα που πάντα στερουμαι χρόνου, αυτή η διαδικασία με κουράζει.. Ας όψεται η γιαγιά μου που λόγω λατρείας με το βελονάκι, με έχει γεμίσει από τσαντάκια μέχρι εκατοντάδες σεμεν! Για εμένα έχουν σημαντική αξία, είναι καλό δουλεμένα, χειροποίητα και από κάποια που λατρεύω!

  5. Αγαπημένο μου ρούχο μία crochet μακριά ζακέτα που πηγαίνει με τα πάντα.Δεν την αποχωρίζομαι.
    Μουτςς

  6. Καλημερα Αγαπημένο μου ρούχο μία crochet και μενα αλλα συμφωνω οτι στο πλυσιμο υπαρχει προβλημα οπως και στο απλωμα
    Καλη εβδομαδα

  7. @Maryl για το πλυσιμο μπορω να σου προτεινω να τα βαζεις σε ειδικη θηκη ρουχων για το πλυντηριο.Την χρησιμοποιω πολυ συχνα για τα ευαισθητα ρουχα😄

  8. Αγαπημένη τάση, τότε & τώρα! Θυμάμαι τον εαυτό μου παιδί, να μας μαθαίνει με την αδερφη μου βελονάκι μια αγαπημένη γειτόνισσα, και μεις μετά κάναμε ντεφιλε με crochet στις bibibo.! (κούκλες πριν την barbie!)
    xx

  9. Έχω μια μπλε ζακέτα βελονάκι που είναι πασπαρτού κομμάτι το καλοκαίρι …καθώς και δυο μπλουζοπουλεβεράκια λίγο φαρδιά…αγαπημένα κομμάτια…τα έχω συνδέσει με καλοκαιρινές διακοπές…

  10. Άσχετο αλλά μόλις είδα στιγμιότυπα από το red carpet του ΜΕΤ GALA…H Gaga εντυπωσίασε…προσωπικά έμεινα άφωνη…η γυναίκα έχει αναγάγει το show σε άλλο level!!!

  11. Crochet αγαπημενο καθε ανοιξη, καλοκαιρι. Εχω ζακετα, μπλουζακια τα οποια λατρευω

  12. Αγαπημένςς μπλούζες και ζακέτες χρόνων που δεν φεύγουν με τίποτα από τη ντουλάπα μου!

  13. Αγαπώ crochet,έχω πολλά και πάντα αγοράζω κάτι καινούργιο.Θυμάμαι δύο από τα πρώτα που ε’ιχα αγοράσει από την Ερμού 30 περίπου χρόνια πριν.Τα έχω ακόμα.Το ένα είναι μακρύ μαύρο με χρυσό,πολύ ξεχωριστό και το άλλο μπεζ μέχρι τους γοφούς με κρόσια αραιά.Πρόσφατα αγόρασα και ένα μαύρο απλό μακρύ.

  14. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα… Ίσως επειδή το έχω συνδέσει στο μυαλό μου σαν κάτι που ανήκει στο παρελθόν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.