Οι “Mactivists” της Μac και τα 25 χρόνια του εμβληματικού κραγιόν Viva Glam

 

Ήταν το 1994 που ο γίγαντας του beauty M.Α.C,  λάνσαρε για πρώτη φορά το κραγιόν Viva Glam τα έσοδα του οποίου  υποστηρίζουν το MAC AIDS Fund και βοηθούν ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με HIV και Aids.

 

Από το 19914 τα έσοδα από τις πωλήσεις του διάσημου κραγιόν  άγγιξαν τα 500 εκατ. δολάρια και για να γιορτάσει την 25η επέτειο η Mac προσκάλεσε 25 καλλιτέχνες, influencers και ακτιβιστές να  λάβουν μέρος στην καμπάνια που πλέον υποστηρίζει και την  ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI) κοινότητα, καθώς και τα δικαιώματα των γυναικών.

 

 

 

 

 

 

Οι “Mactivists” -όπως τους αποκαλεί η μάρκα – για αρχή παίρνουν μέρος σε ένα video clip όπου συζητούν τι σημαίνει για αυτούς η λέξη glam και σύμφωνα με τη μάρκα θα εμφανιστούν σε διάφορες καμπάνιες κατά τη διάρκεια του χρόνου που διανύουμε.

 

Κάποιοι από τους Mactivists είναι ο τραγουδιστής Troye Sivan με το σύντροφό του και μοντέλο Jacob Bixenman, το transgender fashion μοντέλο l Lea T και η drag queen Aquaria.

 

 

 

 

Στο πέρασμα των χρόνων το κραγιόν Viva Glam έχουν εκπροσωπήσει celebrities όπως Mary J. Blige, Debbie Harry, KD Lang, Dita Von Teese,  Pamela Anderson,  Lady Gaga κ.α.

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Καλή εβδομάδα σε όλους μας 💟 αυτές οι πρωτοβουλίες κάνουν κάποιες εταιρείες να ξεχωρίζουν, μπράβο στη Mac!

  2. Με κάτι τέτοια βηματα από διάφορες δράσεις με ισχυρή φωνή και αντίκτυπο, θα ξεπεραστούν σιγά, σιγά οι προκαταλήψεις. Μακάρι μια μέρα οι άνθρωποι να ζήσουν, σε μια δικαιότερη κοινωνία για όλους.

  3. Εχω παρει και εγω κατα καιρους το κραγιον γενικα οτι ειναι για καλο σκοπο δεν με αφηνει ασυγκινητη

  4. Χρειάζονται πολλές τέτοιες κινήσεις για να αλλάξουν τα στερεότυπα. Όσο ζω ελπίζω…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.