Ο απόλυτος Oδηγός για τα κατάλληλα πινέλα μακιγιάζ.

 

Τη διαφορά στην τέλεια εφαρμογή του μακιγιάζ την κάνει το κατάλληλο πινέλο. Όλοι μας, από τον πιο ταλαντούχο make up artist,  μέχρι κάθε γυναίκα που κάνει μόνη της το μακιγιάζ της μπορούμε να επωφεληθούμε χρησιμοποιώντας το σωστό πινέλο.

 

Επενδύστε σε πινέλα  για την εφαρμογή του foundation, της πούδρας, του ρουζ, της σκιάς και του κραγιόν και δείτε μόνη σας τη διαφορά.

 

Καλό είναι βέβαια, πριν τελικά αγοράσετε κάποιο πινέλο, να σκεφτείτε ποια προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιείτε  πιο συχνά και άρα σε ποια πινέλα αξίζει να επενδύσετε λίγο παραπάνω. Δώστε βάση στην ποιότητα του πινέλου. Περάστε το δάκτυλό σας πάνω από τις τρίχες για να σιγουρευτείτε ότι δεν μαδάει. Είναι σημαντικό πριν το αγοράσετε να το κρατήστε το στο χέρι σας για να δείτε αν το αισθάνεστε άνετο και εύκολο στη χρήση του.

 

 

 

Επίσης:

Το μέγεθος μετράει,  μάλιστα.  Κάποια προϊόντα και κάποιες παλέτες,  έχουν ενσωματωμένα πινέλα. Αυτά είναι  κάπως εύχρηστα όταν είσαστε εκτός σπιτιού ή σε weekend ταξίδι που δεν θέλετε να βαρύνετε το νεσεσέρ σας. Στο μπουντουάρ σας όμως είναι πάντα καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο πινέλο και όχι αυτά που περιέχονται στις συσκευασίες.

 

Φυσικές Τρίχες. Οι φυσικές τρίχες είναι συνήθως πολύ απαλές και κατάλληλες για blending και φυσική εφαρμογή των προϊόντων όπως το ρουζ, η πούδρα και η σκιά.

 

Συνθετικές τρίχες. Είναι καλύτερες για την εφαρμογή των κρεμώδη προϊόντων όπως το κονσίλερ, το eyeliner και το κραγιόν.

 

 

 

Πινέλο για Υγρό Foundation

Διαλέξτε κάποιο που να επιτρέπει την τοποθέτηση του προϊόντος ακόμα και στην εσωτερική γωνία των ματιών, αλλά και σε όλες τις «δύσκολες γωνίες» του προσώπου.

 

 

 

Πινέλο για τα «κοψίματα»- Contour Brush

Κομμένο σε γωνία για να «σμιλέψετε» το πρόσωπο δίνοντας έμφαση στα σημεία που θέλετε να τονίσετε. Με αυτό μπορείτε να κάνετε φωτοσκιάσεις στα ζυγωματικά, τους κροτάφους και κάτω από το πηγούνι.

 

 

 

Πινέλο για Πούδρα

Πινέλο με πυκνές αλλά και απαλές τρίχες για την εφαρμογή της πούδρας σε μορφή κόμπακτ ή σκόνης. Χρησιμοποιήστε το και για την εφαρμογή του bronzer.

 

 

 

 

 

Πινέλο για Ρουζ

Το τέλειο πινέλο για ρουζ, πρέπει να είναι αρκετά φαρδύ για να καλύπτει τα μήλα του προσώπου. Με απαλές τρίχες και στρογγυλεμένες άκρες.

 

 

 

Πινέλο για  Κονσίλερ – Concealer Brush

Με «σφικτές» αλλά και απαλές τρίχες αφού θα χρησιμοποιηθεί στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Χρησιμοποιήστε το επίσης, για να καλύψετε και μικρές τοπικές ατέλειες, σπυράκια και  κοκκινίλες γύρω από τη μύτη.

 

 

 

 

Πινέλο για τη σκιά 

Ψάξτε για ένα πινέλο με μακριές και απαλές τρίχες που θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε, να «σβήσετε» και κάντε το τέλειο blending της σκιάς.

 

 

 

 

Πινέλο για τα Φρύδια

Πινέλο με κοντές και «σφικτές» τρίχες κομμένες σε γωνία που επιτρέπει την τέλεια εφαρμογή της ειδικής σκιάς για τα φρύδια, βάφοντας και γεμίζοντας τα κενά.

 

 

 

 

Πινέλο για τα Χείλη

Απαραίτητο, ειδικά αν βάφετε τα χείλη σας σε έντονες αποχρώσεις για να έχετε τον καλύτερο έλεγχο της τοποθέτησης του χρώματος. Επιπλέον το τριγωνικό του σχήμα  βοηθάει στο να σχηματίσετε τέλεια και το περίγραμμα των χειλιών.

 

 

 

 

10 Σχόλια
  1. Από τα μεγαλύτερα παιδέματα μου ήταν να βρω το κατάλληλο πινέλο για contouring-bronzer. Αγόραζα όλα τα “κατάλληλα” που αποδεικνυόταν μη κατάλληλα και τελικά αγόρασα ένα, όπως αυτο που απεικονίζεται για contouring και το χρησιμοποιώ και για blushing, αν και αυτο δεν θεωρείται και απόλυτα σωστό. Ομως έτσι τελικά βολευτηκα.

  2. λατρευω τα πινελα και επειδη εχω πολλα ψαχνω τα πιο ιδιαιτερα χρωματα σχηματα ποια βεβαια καποια πινελα stila και ΜUFE δεν τα αποχωριζομαι

  3. To μέγεθος μετράει…epic…ακόμα γελάω…από την καρέκλα κόντεψα να πέσω,να ξέρετε (το ύφος της Τζέννιφερ σκέφτηκα την ώρα που έγραφε τη συγκεκριμένη ατάκα) 😊😉😆🤣😝😜😛🙃💜💜💜
    Το δικό μου αγαπημένο πινέλο για foundation είναι ένα από BODY SHOP…

  4. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πινέλα αλλά όταν βιάζομαι σαν τα δάχτυλά δεν έχει.
    Μουτςς

  5. Τα πινέλα τα χρησιμοποιεί άψογα η κόρη μου και έχει τόσα πολλά που ούτε καταλαβαινω ποιο παει πού 😉 εμένα προσωπικά με βολευουν μόνο τα σφουγγαρακια μακιγιάζ και τα πινελάκια των σκιων..

  6. Κι εμένα μ’αρεσουν τα πινέλα, κι έχω κάποια πολύ καλά, από φυσική τρίχα, που είναι πολύ εύχρηστα. Δεν εχω για τα πάντα όμως! Μάλλον, γιατί δεν είμαι εξοικιωμενη με τόσες πολλές χρήσεις! Για το make up προτιμώ τα σφουγγαρακια με γωνίες.
    xx

  7. Foundation και concealer απλώνονται με δαχτυλάκια. Όλα τα προϊόντα σε μορφή σκόνης τα απλώνω με πινέλα του Body Shop που έχω βολευτεί χρόνια τώρα.

  8. Οταν ξεκινησα να βαφομαι χρησημοποιουσα μονο τα χερια γιατι ετσι βολεύουν. Τα τελευταια περιπου 4 χρονια χρησημοποιω πινελα και καταλαβαινω την διαφορα με το πριν. Μονο δτο μεικ απ εχω μεινει σταθερη οπου το απλωνω με τα δαχτυλα και το κονσιλερ με ενα σφουγγαρακι τριγωνικο

  9. To τρίτο κατά σειρά, το πινέλο για την πούδρα, το έχω και με έχει σώσει! Το χρησιμοποιοώ και για ρουζ και για bronzer. Συνήθως αγοράζω πινέλα Radiant, έχουν πολύ καλή ποιότητα.

  10. Πινελο για ρουζ εχω απο mac για foundation lancome για κονσιλερ δεν ηξερα καν οτι εχει οποτε θα παρω ενα γιατι παιδευομαι καθε μερα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.