20 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας!

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας (20 Μαΐου) θεσπίστηκε μόλις το 2017 από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

 

Η APIVITA ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει την Ημέρα της Μέλισσας, μέσα από ποικίλες δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, για την ανάγκη να  προστατέψουμε τις μέλισσες.

 

Το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σήμερα παγκοσμίως συνδέονται με την επικονίαση από τις μέλισσες. Μάλιστα, εάν οι μέλισσες αφανιστούν, οι 71 από τις 100 πιο σημαντικές φυτικές καλλιέργειες παγκοσμίως που επικονιάζονται από τις μέλισσες, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται και αυτές.

 

Η θαυμαστή αυτή κοινωνία της μέλισσας αποτελεί μια από τις πηγές έμπνευσης της APIVITA και βρίσκεται ακόμη και στο όνομά της, το οποίο προέρχεται από τις λατινικές λέξεις APIS (Μέλισσα) και VITA (Ζωή) και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας», αλλά και στο λογότυπό της που είναι εμπνευσμένο από τις «Μέλισσες των Μαλίων», το μοναδικό μινωικό κόσμημα της Μέσης Εποχής του Χαλκού που αντικατοπτρίζει τη γονιμότητα και την αρμονία.

 

 

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου αν βρεθείτε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» θα μπορέσετε να ταξιδέψετε στον κόσμο της μέλισσας μέσα από δράσεις και εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει η Apivita.

 

10 Σχόλια
  1. Καλημερα. Βρισκομουν στην Αμοργο πριν μια εβδομαδα και μου ελεγαν οι κατοικοι οτι φετος θα εχουν το καλυτερο μελι γιατι απο τις πολλες βροχες ειχαν ανθισει τα παντα σε ολα τα βουνα που το καλοκαιρι τα βλεπουμε γυμνα. Το μελι τους οντως ηταν τοσο πηχτο που σχεδον λυγιζε το κουταλι Και απο γευση …ονειρο
    Μπραβο σε τετοιες ενεργειες ,αλλα γιατι στο αεροδρομιο…στοχευει μαλλον σε ξενους…ελπιζω οχι απαξιωνοντας τους Ελληνες.

  2. Ανησυχητικό το φαινόμενο.Μπράβο στην APIVITA.
    Μουτςς

  3. Μπραβο στην Apivita!!! Λατρευω τα προιοντα των μελισσων οπως το μοναδικο μελι τους💖💖💖💖💖💖💖💖

  4. Αχ, μελισσούλα..μελισσάκι…μπράβο,Apivita!!
    Eίμαστε από τους τυχερούς που έχουμε συγγενείς με μελίσσια και μας προμηθεύουν αγνό μέλι και τα παράγωγά του…

  5. Τωρα ειδα αυτό το post και ήδη προηγούμενα εξέφρασα την αγάπη μου για τα προϊόντα της Apivita.. Μπράβο της και για την ενέργεια αυτή!

  6. Αγαπώ το μέλι & τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μπράβο στην Apivita Αυτό που έγραψε η @Rania με προβλημάτισε.
    xx

  7. Ωραίες ενέργειες, που πρέπει να βρουν μιμητές και να επαναλαμβάνονται συχνά, μήπως αντιληφθούμε -όσο προλαβαίνουμε(;)- τη στάση μας απέναντι στη φύση.

  8. Μπράβο στην Apivita! Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας!!!!

  9. 💜💜💛💛💚💚💙💙❤❤💙💙💚💚💛💛💜💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.