10 υπέροχα προϊόντα ομορφιάς, με Μέλι

 

Χθες 20 Μαΐου γιορτάσαμε την  Παγκόσμιας Ημέρα της Μέλισσας. Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτή τη μοναδική κοινότητα της παγκόσμιας πανίδας, αλλά και κάποια προιόντα ομορφάς που περιλαμβάνουν μέλι στη σύνθεσή τους.

 

Ας δούμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το μέλι:

 

«Ξέρετε ποια θεωρούν οι επιστήμονες την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, η οποία απειλεί με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις το παγκόσμιο οικοσύστημα;

 

 Είναι το λεγόμενο σύνδρομο της «κατάρρευσης των μελισσών», η μαζική ξαφνική απώλεια του πληθυσμού των μελισσών παγκοσμίως, για την οποία ευθύνονται η μόλυνση του περιβάλλοντος, τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά, τα εντομοκτόνα, τα φυτοφάρμακα και άλλοι ακόμα παράγοντες.  

 

Ο Αϊνστάιν είχε αναφέρει, ότι αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το ανθρώπινο είδος θα ακολουθήσει την τύχη τους.  Αυτό θα συμβεί όχι μόνο γιατί το μέλι για τις επόμενες γενιές μπορεί να είναι ένα σπάνιο προϊόν, αλλά γιατί αν οι μέλισσες εκλείψουν τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρη η παραγωγή των τροφίμων.

 

O Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) εκτιμά, ότι από τα 100 είδη φυτών από τα οποία προέρχεται το 90% των τροφίμων παγκοσμίως, τα 71 γονιμοποιούνται με τη μεταφορά γύρης από τις μέλισσες, όπως και η πλειονότητα των καλλιεργειών στην Ευρώπη.  Αν αποτιμήσουμε οικονομικά την δουλειά που κάνουν οι μέλισσες για το ανθρώπινο γένος,  αυτή ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.  Με λίγα λόγια, χωρίς τις μέλισσες είναι απίθανο, ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη διατροφή μας, άρα και την επιβίωσή μας στον πλανήτη.

 

Φυσικά και το μέλι και ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη δεν είναι μια καινούργια ανακάλυψη για την κοσμετολογία.  Η δράση τους στην αντιγήρανση και το lifting effect είναι μία από τις πιο συναρπαστικές σε αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια.

 

 

 

Με τις επουλωτικές, αντιβακτηριδιακές, καθαριστικές και προπαντός αποτοξινωτικές ιδιότητες του, το μέλι είναι το ιδανικό καλλυντικό προϊόν.

 

Mας χαρίζει νεότητα, ευεξία, λάμψη, υγιές δέρμα και μαλλιά, αντιγήρανση και ανάπλαση.Η δράση του στην αντιγήρανση και το lifting effect είναι μία από τις πιο συναρπαστικές σε ότι αφορά τα αποτελέσματα.

 

Στα μεγαλύτερα spa και beauty salon αυτού του κόσμου, η περιποίηση και οι θεραπείες με προϊόντα μελιού είναι κάτι περισσότερο από δημοφιλείς και δοκιμασμένες. Από την απλή χρήση του ως καθαριστικό προσώπου, την θρεπτική, θεραπευτική και αναπλαστική μάσκα μαλλιών, έως την αποτοξινωτική δράση του στα πλαίσια εξειδικευμένου θεραπευτικού μασάζ σώματος, το μέλι πρωταγωνιστεί.

 

Το μέλι απομακρύνει ήπια τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους κι ετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί τις ιδιότητες των προϊόντων περιποίησης, αλλά και τα πολύτιμα συστατικά του ίδιου, αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό, ενυδατωμένο, αφράτο, απαλό και λαμπερό. Επιταχύνει την ανανέωση των ιστών και έλκει, απορροφά και διατηρεί νερό στα μόρια του, προσφέροντας πολύτιμη υγρασία στο δέρμα.

 

 Stella

 

Kαι μετά από αυτό το πολύ ενδιαφέρον post δια χειρός Stella’s, ας  δούμε κάποια προϊόντα που έχουν ενσωματώσει το μέλι στη σύνθεσή τους:

 

Burt’ s Bees Honey & Shea Sugar Scrub

Εγώ τουλάχιστον το θυμάμαι ως ένα από τα πρώτα brand ομορφιάς που έγιναν σχεδόν cult,  πριν τα blogs και τα social media. Oι beauty editors τότε το είχαν ως το Νο 1 προϊόν για την τέλεια απολέπιση του σώματος ειδικά σε δύσκολες περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα,  σε πολύ προσιτή τιμή. Έκανε θαύματα στη απαλότητα και την ενυδάτωση και ακόμα κάνει.

 

Apivita Express Mask with Honey

Χαρίζει ενέργεια, βελτιώνει την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας και παράλληλα την ενυδατώνει βαθιά χάρη στο  ελληνικό θυμαρίσιο μέλι.

 

 

The Body Shop “Honeymania” Lip Blam

Aπό τη σειρά της μάρκας “Honeymania” με τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού,  δοκιμάστε το πλούσιο ενυδατικό lip balm για απαλά και ενυδατωμένα χείλη όλη μέρα.

 

 

 

Garnier Botanic Therapy “Honey Pleasures”

Ολοκληρωμένη σειρά για την περιποίηση των μαλλιών με φόρμουλα που ενσωματώνει μέλι για πλούσια ενυδάτωση και θρέψη.

 

 

 

 

Tonymoly Kiss Kiss Lovely Lip Patch Honey

Έξτρα pampering με αυτή τη μονοδόση μάσκα-για-χείλη, ειδικά σε περιόδους που νιώθετε τα χείλη σας ξηρά και σκασμένα. Τα κάνει απαλά, βελούδινα και σούπερ ενυδατωμένα.

 

L’Occitane, Bonne Mere Honey Body Wash

Ένα υποαλλεργικό body wash από τη γαλλική μάρκα,  ιδανικό ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητο ή πολύ αφυδατωμένο δέρμα.

 

 

 

 

Kiehl’s Crème de Corps, Soy Milk & Honey Body Polish

Από τη σειρά Crème de Corps αυτό το scrub αφήνει την επιδερμίδα βελούδινα απαλή.

 

 

 

 

 

Laura Mercier Crème Brûlée Honey Bath

Η εταιρεία προτείνει να βουτήξετε το ξυλάκι μέσα στο τζελ  και να το κρατήσετε κάτω από το τρεχούμενο νερό του μπάνιου αν θέλετε να κάνετε το πιο luxurious bubble bath. Extra plus οι νότες από βανίλια, ζάχαρη και (γιαμ γιαμ) crème brûlée.

 

 

 

 

Guerlain Abeille Royale Daily Repair Serum

Abeille Royale σημαίνει «βασίλισσα μέλισσα» στα γαλλικά και αυτό το προϊόν είναι «βασιλικό». Άκρως πολυτελές και αποτελεσματικό serum,  που βοηθά στη σύσφιξη και τόνωση της επιδερμίδας.

 

 

 

 

Valmont L’ elixir des Glaciers – Essence of Bees

Yψηλή κοσμετολογία. Πριν περίπου 1,5 χρόνο η εταιρεία Valmont παρουσίασε στην σειρά L’ elixir des Glaciers – Essence of Bees, την τεχνολογία με την οποία κατάφερε για πρώτη φορά να αντληθούν σε όσο το δυνατόν πιο αγνή και πρωτόλεια μορφή, τα τρία πολύτιμα προϊόντα των μελισσών, δηλ. το μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη, ώστε να διατηρηθούν ατόφιες οι ιδιότητες τους και να τα ενσωματώσει ταυτόχρονα στη σύνθεση των καλλυντικών της για μοναδική σύσφιξη, αναδόμηση και λάμψη στην επιδερμίδα.

 

 

 

 

 

7 Σχόλια
  1. Χρυσή τροφή το μέλι για την εσωτερική και εξωτερική μας υγεία! Αγαπάω τα προϊόντα Apivita γιατί στηρίζονται στο μέλι και το βασιλικό πολτό, πηγές υγείας, ενέργειας και ομορφιάς. Επίσης κάθε πρωί ξεκινώ τη μέρα μου με μια κουταλιά μελι με κανέλα..

  2. Αγαπημένα προιοντα εκτος τα Apivita 😍😍😍 Πολυ αγαπημένα ειναι και τα προιοντα PERLIER ♥️♥️♥️♥️

  3. Super food το μέλι, αλλά, και super καλλυντικό.
    xx

  4. Ενδιαφέροντα προϊόντα, αλλά ειδικά το αφρόλουτρο της Laura Mercier το θέλω οπωσδήποτε στο μπάνιο μου…

  5. Τι πρωτοτυπο αφρολουτρο με το ξυλακι της laura mercier

  6. Kάνω εικόνα τη LITSA με το lip patch στα χείλη και να στέλνει ”μουτςς” δεξιά κι αριστερά…..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.