Τα 10 καλύτερα αρώματα με νότες από Μέλι!

 

 

 

Όσες αγαπούν τα gourmand αρώματα, που την τελευταία δεκαπενταετία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στο γυναικείο κοινό, θα βρουν την νότα του μελιού ως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας, στα αρώματα της επιλογής τους.

 

Η νότα του μελιού δίνει πολύ ενδιαφέροντα αρώματα στην κατηγορία και χρησιμοποιείται με τόσους πολλούς τρόπους, ώστε να ικανοποιεί τόσο αυτές που αγαπούν να ευωδιάζουν γλύκα, όσο και αυτές που επιζητούν ένα πιο ισορροπημένο οσφρητικό αποτέλεσμα, που να μην γίνεται πολύ γλυκερό.

 

Ας δούμε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά αρώματα μελιού.

 

 

MUGLER, ANGEL

Τι να πει κανείς για το Angel; Μας αρέσει δεν μας αρέσει σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και κατατάσσεται πλέον στον Πάνθεον των κλασσικών αρωμάτων όλων των εποχών.  Ας μην ξεχνάμε, ότι η κατηγορία των gourmand ξεκίνησε και καθιερώθηκε με την κυκλοφορία του Angel που για την εποχή του θεωρήθηκε εξαιρετικά πρωτοποριακό, ενώ βρήκε και συνεχίζει να βρίσκει άπειρους μιμητές έως σήμερα.

 

 

 

ELIE SAAB, LE PARFUM 

 

O επιτυχημένος σχεδιαστής Elie Saab αναδεικνύει πολύ το μέλι στα αρώματα του. Αρώματα κορωνίδες για όσες αγαπούν τα γλυκά, αριστοκρατικά, πλούσια με αύρα κλασσικού αρώματα.

Το πρώτο άρωμα που κυκλοφόρησε ο οίκος, το LE PARFUM, δια χειρός του μάγου αρωματοποιού Francis Kurkdjian κατατάσσεται στα κλασσικά, ίσως και στα πιο υπέροχα της σύγχρονης αρωματοποιίας. Είναι γλυκό, αλλά όχι αποπνικτικό.  Αριστοκρατικό, πλούσιο, θηλυκό και σέξυ, είναι το τέλειο άρωμα που θα φορούσατε για ένα ερωτικό ραντεβού, μια επίσημη βραδινή έξοδο, μια ξεχωριστή μέρα. Μεθυστικό, ζεστό και αλησμόνητο!

 

 

ΕLIE SAAB,  LE PARFUM EAU DE PARFUM INTENSE

 

Στο flanker EAU DE PARFUM INTENSE o Francis Kurkdjian επεμβαίνει στην μεγάλη του επιτυχία και δημιουργεί ένα άρωμα της κατηγορίας floral oriental μεν, αλλά με ακόμα πιο έντονη την νότα του μελιού.  Αγιόκλημα, πορτοκάλι και ρεαλιστικότατο μέλι.

 

 

 

 

GUERLAIN, AQUA ALLEGORIA FLORA NYMPHEA

Στην δημοφιλέστατη κι αγαπημένη σειρά του οίκου, ο έτερος μάγος της αρωματοποιίας Thierry Wasser παντρεύει το μέλι με τη φύση.  Άρωμα αέρινο και μαγικό με τη γλύκα του μελιού να ισορροπεί σε νότες πράσινου, κόκκινων μούρων και μόσχου δίνοντας ένα αποτέλεσμα καθαριότητας και φρεσκάδας.

 

 

 

L’ OCCITANE, MIEL ET CITRON

Κλασσικός, παραδοσιακός συνδυασμός …μέλι με λεμόνι! Ο Γαλλικός οίκος από την Προβηγκία επιμένει παραδοσιακά, δημιουργώντας ένα άρωμα με μέλι που γύρω του περιφέρονται όλες οι απαραίτητες συνειρμικά νότες… Λεμόνι, βανίλια, κανέλα, καραμέλα. Ο ορισμός του gourmand!

 

 

 

 

GUCCI BY GUCCI EAU DE PARFUM

Αν το βρείτε πλέον σε κάποιο ιντερνετικό κατάστημα, μην διστάσετε να το αποκτήσετε. Είναι ένα άρωμα κλασσικό και κορυφαίο! Στρογγυλεμένο και θηλυκό, δυναμικό και dusty, sexy και καθηλωτικό. Το πατσουλί συνδυάζεται με το μέλι δημιουργώντας ένα love or hate άρωμα. Έχει την αύρα του Tom Ford λίγο πριν αφήσει τον οίκο Gucci, για ν΄ ανοίξει πανιά με τον δικό του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

 

 

 

PACO RABANNE, LADY MILLION

Έχει κάνει παταγώδη επιτυχία από την κυκλοφορία του έως σήμερα, διαμορφώνοντας τάση. Δυνατό, εκρηκτικό,  σαγηνευτικό. Τα λευκά λουλούδια και το πατσουλί δίνουν έναν χαρακτήρα πολυδιάστατο, που πολλοί μιμήθηκαν μετά την κυκλοφορία του.  Αφήνει έντονα τα ίχνη του, δημιουργεί αίσθηση.

 

 

 

ARMANI, CODE

Παρότι δεν αγαπώ τα gourmand, αυτό είναι ένα άρωμα που φόρεσα αρκετά και αγάπησα. Είναι απόλυτα ισορροπημένο, γιατί το μέλι χάνεται μέσα στην υπέροχη νότα του ginger και του πορτοκαλανθού, δίνοντας ένα εξαιρετικά spicy αποτέλεσμα. Ένα άρωμα σταθμός! Sexy, σαγηνευτικό, δημοφιλές!

 

 

 

 

 

ESTEE LAUDER, SENSUOUS

Άλλο ένα άρωμα που αγάπησα και φόρεσα πολύ. Η αγαπημένη μου Estee δημιούργησε δια χειρός Annie Buzantian, έναν αρωματικό θησαυρό απόλυτης ισορροπίας ανάμεσα στο γλυκό και το αισθησιακό, παραγκωνίζοντας κάθε γλυκερή, λιγωτική gourmand αίσθηση. Το κεχριμπάρι δίνει μια εσάνς πούδρας και το πιπέρι με το σανδαλόξυλο μια ανατολίτικη, σαγηνευτική πλευρά, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω απ΄το μέλι.  Αγαπημένο!

 

 

 

DEMETER FRAGRANCE, HONEY

Όπως το λέει και το όνομα του! Κυρίαρχο μέλι σε συνδυασμό με βανίλια ανατολής, για όσες θέλουν να νιώθουν … έτοιμες για «φάγωμα». Μέλι που πουδρίζει αφήνοντας όμως, μια υποψία λουλουδιού με λίγο πιο animalic νότες.

 

 

 

 

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω αρώματα;

Stella

 

 

20 Σχόλια
  1. Αυτο που φοράω τώρα ειναι το Sensuous nude της Estée Lauder και υπέρ αγαπημένο δεν εχει οπως το
    Sensuous έντονο το μελι ειναι πολυ λιγότερο γιατι υπερισχύει η καρύδα και η βανιλια😉
    Με έβαλες σε σκέψεις θα πάω να το δοκιμάσω και αυτο😆

  2. Τι ωραία αρώματα!! Καλά δεν το συζητώ για Elie Saab αλλά και το Gucci by Gucci μου είχε κλέψει την καρδιά κάποτε. Όσο για το Angel όπως το έγραψες. Μια σχολή από μόνο του.

  3. @SofiaT ναι, όντως το Nude είναι πιο προσανατολισμένο στην μυρωδιά του αντηλιακού κι έχει έντονη την καρύδα. Το πιο ωραίο της σειράς το Sensuous Noir, δυστυχώς καταργήθηκε, όπως συνηθίζεται πλέον. Μετά απο 4-5 χρόνια, το πολύ, κυκλοφορίας, οι Εταιρείες καταργουν τα αρώματα ανεξαρτήτου επιτυχίας και για να βγάλουν καποιο καινούργιο, συνήθως flanker του προηγούμενου…

  4. Πολύ όμορφο άρθρο!
    Πραγματικά το GUCCI BY GUCCI είναι κορυφαίο, έχει πως να το πω, είναι αρχοντικό! ( αν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει ένα άρωμα έτσι!!). Δεν πωλείται πια σε καταστήματα? Μόνο online?

  5. @ΚΑΤΕΡΙΝΑ Νομίζω πως δεν θα το βρείς εύκολα εκτός αν έχει ξεμείνει κάπου. Υπάρχουν όμως πλέον τόσα διαδικτυακά καταστήματα και με τόσο καλές τιμές, που εφ΄όσον το γνωρίζεις και ως άρωμα, δεν θα δυσκολευθείς καθόλου.

  6. Σε ευχαριστώ Στέλλα!
    φαντάζομαι ότι το κατάργησαν???
    ναι, σε ηλεκτρονικό κατάστημα θα το βρω, σε γνωστή αλυσίδα έψαξα και δεν υπήρχε…
    όπως και να χει το άρωμα του είναι άκρως θηλυκό! ο Tom Ford κέντησε!

    ****ήθελα να γράψω “είναι πως να το πω, είναι αρχοντικό!” αλλά είμαι σίγουρη πως το καταλάβατε!

  7. Αγαπητή @Stella, πολύ όμορφες οι επιλογές σου, επιτρέψτε μου να προσθέσω δύο niche αρώματα με εξαιρετικές (και πολύ ρεαλιστικές) νότες μελιού, το Jacques Fath L’Orée du Bois και το ολοκαίνουργιο État Libre d’Orange Experimentum Crucis.
    Φιλιά,
    Δέσποινα Βενέτη

  8. To Angel που το φόρουσα χρόνια, αγαπημένο μου άρωμα, τόσο θηλυκό και με μεγάλη διάρκεια..θα ήθελα να δοκιμάσω το Elie Saab.

  9. Το gucci ειχα παλια ηταν υπεροχο , τωρα θα δοκιμασω κανα αλλο με μελι δεν εχω δοκιμασει ποτε.

  10. @ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΗ Σ΄ευχαριστούμε πολύ για την προσθήκη. Ομολογουμένως δεν τα ήξερα, ειδικά εφ΄όσον ειναι νέες κυκλοφορίες.

  11. Καλημερα Αγαπημενα μου που τα φορουσα εναλλαξ το Elie Saab αλλά και το Gucci by Gucci. Αρωματα που μου ταιριαζαν αλλα διαρκουσαν κιολας

  12. Βρε το scandal jean paul gaultier νομίζω κι αυτό είναι πολύ ωραιο

  13. Το Lady Million πολύ αγαπημένο, ενώ θα ήθελα να πάρω και το Elie Saab.

  14. Πολλά από αυτά, δοκιμασμένα & αγαπημένα! Το Amani code, υπέροχο, το Lady Million αισθαντικό, το Gucci ξεχωριστό, και πολύ αγαπημένο.
    xx

  15. Κι επειδή το Saab μου έχει ξεφύγει, είναι μάλλον το επόμενο στη λίστα!
    xx

  16. Έχω φορέσει Angel και lady million και έχω παραφορέσει το code.Πουθενά δεν μύρισα μέλι.Μήπως έχω λάθος εντύπωση για τη μυρωδιά του μελιού?
    Μουτςς

  17. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα ήταν η αρωματική μου επιλογή το μέλι και, μάλλον, γι’ αυτό δεν έχω φορέσει κανένα από τα παραπάνω κλασικά αρώματα. Ωστόσο, εντυπωσιάστηκα με την παρουσία του μελιού σε κάποια από αυτά.

  18. @Litsa Φυσικά και όχι! Ενα άρωμα είναι αποτέλεσμα τόσων πολλών παραγόντων και νοτών που μόνες τους οι νότες δεν λενε τίποτα. Είναι λογικό να μην σου μύρισε το μελι ξεκάθαρα και ρεαλιστικά. Σε ένα άλλο αρωμα πιθανόν να ήταν πιο ξεκάθαρο, όπως π.χ σε αυτα που μας πρότεινε η Δέσποινα Βενέτη, τονίζει η ίδια πόσο ρεαλιστική έιναι η νότα του μελιού. Στο Angel εγω μυρίζω πολύ περισσότερο την σοκολάτα και στο Code το τζίντζερ.

  19. Xαχαχα….έλιωσα με το σχολιο της Λίτσας…το Angel το έχω παραφορέσει και θα έπαιρνα όρκο κι εγώ πως δεν μύρισε μέλι η ροζ μυτούλα μου …κι όμως έχει μέλι στις νότες τις μεσαίες….και το lady million έχει λευκόμελο στις νότες βάσης. …εγώ στο Angel μυρίζω την καραμέλα και το γιασεμί περισσότερο…στο Code μυρίζω πάλι το γιασεμί και τη βανίλια πιο πολύ….
    @ΚΑΤΕΡΙΝΑ .το GUCCI το πήρα πριν λίγες μέρες από ηλεκτρονικό κατάστημα (στα 48ευρώ τα 50ml)…αν θες,θα σου πω πού(αν δεν είναι διαφήμιση)

  20. Τέλειο το sensuous,τα άλλα δεν τα έχω δοκιμάσει!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.