Οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ!

 

Μπορούμε να είμαστε περήφανες για το γεγονός ότι η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου στις 20 Μαΐου κατάφεραν και ανέβηκαν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ).

 

Η Χριστίνα Φλαμπούρη με την ομάδα που επιχειρούσε για την κορυφή τα κατάφερε στις 7:15 τη Δευτέρα το πρωί, ενώ λίγο αργότερα στις 8:00 πμ τα κατάφερε και η Βανέσσα Αρχοντίδου με τον Kili Pemba Sherpa. Έγιναν έτσι οι πρώτες ελληνίδες που καταφέρνουν να πατήσουν το πόδι τους στο υψηλότερο σημείο της γης.

 

Μετά από αυτή την αποστολή, φτάνουν μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση του project τους “A Woman Can Be” το οποίο έχει σαν στόχο την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, στόχος ο οποίος είναι ευρέως γνωστός και ως “7 Summits”. Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο “συνηθισμένες” γυναίκες με ένα  ασυνήθιστο όνειρο έχουν βάλει στόχο vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Ήδη τα έχουν καταφέρει με τις έξι από αυτές!

 

 

«Είμαστε οι πρώτες Ελληνίδες στην κορυφή του Έβερεστ!! Για την ομάδα μας είναι σημαντική διάκριση αλλά κυρίως σπουδαία εμπειρία» δηλώνει η Βανέσα και η Χριστίνα Φλαμπούρη συμπληρώνει: «Κάθε φορά που φτάνουμε σε μια κορυφή όσο ψηλή ή χαμηλή και αν είναι μας βάζει σε μια διαδικασία σκέψης, στοχοθέτησης που όταν έχει θετική έκβαση όπως τώρα μας δίνει ένα απίστευτο αίσθημα πληρότητας ενώ όταν έχει αρνητική έκβαση -γιατί δεν είναι ποτέ δεδομένο ότι θα καταφέρεις να ανέβεις ένα βουνό- μας δίνει μαθήματα ζωής»

 

Χορηγός στο όνειρό τους, η Vichy με προιόντα που τις βοήθησαν έτσι ώστε η επιδερμίδα τους να τα βγάλει πέρα σε άκρως αντίξοες συνθήκες. Το Mineral 89 και φυσικά το αντηλιακό Ideal Soleil με SPF 50.

 

 

 

Με πολύ ενδιαφέρον ας διαβάσουμε κάποια στοιχεία σχετικά με την ομάδα 7 Summits: The Hellenic Dream

 

Βανέσα Αρχοντίδου

Μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα).

 

Χριστίνα Φλαμπούρη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής. Από τότε έχει ανέβει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις και στην Μαλαισία. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με την Βανέσα έχει ανέβει το όρος Aconcagua (6962μ, Αργεντινή), το όρος Elbrus (5642m, Ρωσία), το όρος McKinley/Denali (6190m, Αλάσκα) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης αναγνωρισμένη από την  ΕΟOΑ.

 

 

 

 

*7SUMMITS : Οι 7 κορυφές είναι τα υψηλότερα βουνά κάθε μιας από τις 7 ηπείρους. Η ανάβαση στην κορυφή όλων αυτών των βουνών θεωρείται παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass.

 

                                                                                             

10 Σχόλια
  1. Καλησπερα. Η γνωμη μου ειναι πρωτα οτι βαζουν προσωπικους στοχους για εκεινες. Θελουν να τα καταφερουν για εκεινες πρωτα και οχι οτι το κανουν για την Ελλαδα.
    Παντως ενα μπραβο ειναι λιγο γιατι θελει προετοιμασια πολυ. Βεβαια οταν υπαρχουν χορηγοι γινεται πιο ευκολο το εγχειρημα
    Οπως και να εχει εγω θα πω μπραβο που βαζουν στοχους και τους πετυχαινουν . Οπως θα πω μπραβο και στις καθημερινες γυναικες που πετυχαινουν τους στοχους που βαζουν και δεν εχουν καμερες διπλα τους

  2. Οταν διαβάζεις για τέτοια κατορθώματα και κυρίως απο γυναίκες!! Οι οποίες ειναι και μητέρες και εργαζόμενες σε μεγάλες θέσεις…τι να πω υπάρχουν super woman και ζουν ανάμεσα μας!!! Συγχαρητήρια !!!!!!

  3. Τα συγχαρητήρια είναι λίγο.. Τρομερά δύσκολο και επικίνδυνο εγχείρημα, μόνο περηφανια και δέος μπορούμε να νιώθουμε!

  4. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!
    Μπράβο και σε όλες τις γυναίκες/ αφανείς ήρωες που σωστά μας επισήμανε η @Rania.
    xx

  5. Μπράβο τους! Φυσικά και χρειάζεται στήριξη από την οικογένειά τους πρωτίστως, αλλά και από χορηγούς, όμως αυτό δεν αναιρεί τη σημασία του κατορθώματός τους!

  6. Έχω τερματίσει τα όριά μου με την υψοφοβία μου διαλέγοντας να μείνω στον έκτο όροφο … λέτε να δοκιμάσω και το Έβερεστ;;;
    Μπράβο στις κυρίες για το κατόρθωμά τους!!!

  7. Συγχαρητήρια κορίτσια!!!! Μπράβο σας!!!!! 💜💜💜💛💛💛💛💚💚💚💚💚💜💜💜💜💜💜 θέλει δύναμη ψυχής για να καταφέρει κάνεις κάτι τόσο σπουδαίο…. να πω και εις ανώτερα;;;;; χαχαχαχα νομίζω δεν πάει άλλο!!!! Το τερματισατε! 💜💜💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💚💚

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.