Καλοκαίρι, με λευκό denim παντελόνι.

 

To λευκό denim παντελόνι  δεν είναι απλά ένα ακόμα κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Είναι ένα εμβληματικό ρούχο πάντα in fashion,  όσα χρόνια και αν περάσουν και λατρεμένο για καλοκαιρινές  εμφανίσεις από το πρωί έως το βράδυ.

 

Πολύ μελάνι έχει χυθεί και σχεδόν όλοι γνωρίζουμε ότι το ντένιμ ή τζην ήταν ουσιαστικά η στολή των αμερικανών εργατών του 19ου αιώνα. Το 1873 οι σχεδιαστές Jacob Davis και Levi Strauss το σύστησαν σε όλους και γύρω στη δεκαετία του 1930 έγινε fashion statement και οι νέοι της εποχής το έβαλαν στην καθημερινή τους ζωή. Τη δεκαετία του 1950 το τζην έγινε το σύμβολο της νεανικής επανάστασης ( James Dean και “Rebel without a Cause”) ενάντια στα καθώς πρέπει και preppy ρούχα με αποτέλεσμα τα τζηνς να απαγορευθούν σε κάποια σχολεία αλλά και σε μέρη με αυστηρό κώδικα ντυσίματος. Οι έφηβοι άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο δημιουργικοί με τα αγαπημένα τους τζηνς και κάπου εκεί έκαναν την εμφάνισή τους και τα λευκά denims. Εκλεπτυσμένα και super stylish αγαπήθηκαν τρελά από τις fashionistas από τότε έως και σήμερα.

 

Throwback παρακάτω σε κάποιες stylish white denim εμφανίσεις:

 

Η υπέροχη Jane Birkin,  το 1960

 

 

Το διάσημο μοντέλο της εποχής Jean Shrimpton το  1965

 

 

H Faye Dunaway στην ταινία “The Thomas Crown Affair”, το 1968

 

 

Η Jacqueline Kennedy Onassis,  το 1971 κάπου στη Μεσόγειο,  ίσως στην Ελλάδα.

 

 

Καλοκαιρινό street style στα 70’ς με white denim hot pants.

 

 

H Kate Moss το 1990

 

 

 

Ας ρίξουμε και μια ματιά στα λευκά denim παντελόνια,  που μας προτείνουν για φέτος το Καλοκαίρι τα high street καταστήματα:

 

Η&Μ ψηλόμεσο λευκό denim 26,99E

 

 

Mango λευκό flared denim  29,95

 

 

Stradivarious 19,99E

 

 

Zara skinny 25,95

 

 

και το δικό μου αγαπημένο..

 

Forever 21, στα 28Ε

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Νομίζω έναρξη καλοκαιριού και να μην εχω βγάλει απο το συρτάρι λευκο τζιν παντελόνι δεν υπαρχει🥰🥰🥰🥰 Υπέρ αγαπημένο πρεπει να εχω τέσσερα σε διάφορες γραμμές και φέτος θελω να πάρω ακομα ενα😁
    @Τζουλια να σου πω την αλήθεια λατρεύω το λευκο παντελόνι και τον χειμώνα με τα κατάλληλα ρουχα ειναι
    Αριστουργημα😘

  2. @SofiaT: Συμφωνώ απόλυτα!! Με μαύρο fitted αντρικό σακάκι και ψηλοτάκουνα μαύρα μποτάκια είναι μούρλια και το χειμώνα!!

  3. Καλημέρα! Λοιπόν ξέρω, ότι δεν θα το πιστέψετε, αλλά δεν αγαπώ καθόλου τα λευκά! Ουτε σε παντελόνι, ούτε καν σε αυτο το περίφημο λευκό πουκάμισο. Περσι μόνο, πήρα για πρώτη φορά στη ζωη μου με δυσκολία λευκό Τshirt κι αυτο για συγκεκριμένους λόγους. Με απωθούν τόσο που ακόμα και τα λευκά νυφικά μου φαίνονται παντελώς ξένα και βαρετά… Ξέρω ειμαι ειδική περίπτωση!

  4. Καλήμερα και καλή εβδομάδα!! Λατρεύω το λευκό το καλοκαίρι ιδιαίτερα και περισσότερο σε μπλουζάκια, σακάκια ή πουκάμισα.. Σε παντελόνι είμαι λίγο διστακτική,μόνο και μόνο επειδή πιστεύω ότι παχαίνει.. Αλλά τα παραπάνω λευκά παντελόνια μου αρέσαν πολύ όλα!!

  5. @Stella: Κοίτα δε μου κάνει εντύπωση. Αν εξαιρέσεις κάποια all time classic κομμάτια (όπως λες και εσύ λευκό πουκάμισο/ t-shirt- denim) ούτε εγώ μπορώ να πω ότι είναι το αγαπημένο μου χρώμα.. βέβαια ένα αέρινο λευκό φόρεμα όταν έχεις μαυρίσει λίγο το Καλοκαίρι έχει τη χάρη του έτσι όπως αντανακλά το φως…

  6. @Maryl: Τι να παχύνει ακριβώς από σένα? Μας κάνεις πλάκα αγαπημένη? (και το λευκό bikini σου πάει τέλεια… 🙂 🙂 🙂

  7. @Julia @Maryl Αυτο ακριβώς παχαίνει και απαιτεί πολλές προυποθέσεις για να το φοράς χωρίς να μοιάζεις με …. παγωτατζή! ασε που λερώνει με το καλημερα σας…

  8. Α, πολύ ωραίο το τελευταίο denim από το Forever 21!! Νομίζω φέτος θα φοράμε το ίδιο λευκό denim Τζούλια!!

  9. Καλημερα. Σε μενα αρεσει πολυ το λευκο χρωμα ειδικα το καλοκαιρι. Εχω πολλα λευκα πουκαμισα.Λινα πουκαμισα κυριως και αμετρητα μπλουζακια. Σε τζην το φορουσα το λευκο παντελονι πιο παλια Αλλα το εχω σε τζην λευκη κοντη φουστα που οταν μαυριζω μονο τοτε την φορω. Δειχνουν πιο ομορφα και αδυνατα τα ποδια μου

  10. Ανήκω στην κατηγορία που αγαπούν το λευκό. Είχα από έφηβη αδυναμία στο λευκό παντελόνι, τώρα νομίζω πιο πολύ με εκφράζει το λευκό μακρύ καλοκαιρινό φόρεμα.
    xx

  11. Εγώ πάλι, έχοντας εντρυφήσει στο θέμα των παραπανίσιων κιλών, πιστεύω ότι με το κατάλληλο λευκό τζιν και σκουρόχρωμη μπλούζα μπορείς να φαίνεσαι πιο αδύνατη!

  12. @Julia: καθυστερημένα είδα το σχόλιο σου😊 σαγαπω γιατί πάντα μου ανεβάζεις τη διαθεση💟@stella: αυτό με τους λεκέδες πάλι!! Είμαι και ατσουμπαλη και κάθε φορά που φοράω άσπρα δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα λεκιασω, είτε με φαγητό ή ποτό ή γιατί καπου κάθισα..

  13. Αχ, θα συμφωνήσω με τη Στέλλα – και εμένα δε μου αρέσουν καθόλου τα λευκά ρούχα, σαν “παγωτατζής” αισθάνομαι! Έχει να κάνει και με τις αποχρώσεις του δέρματος, θαρρώ: όντως το λευκό ταιριάζει ωραία σε μαυρισμένες επιδερμίδες, στις ασπρούλες όμως?
    Όσο για το αν λερώνει εύκολα, θα παραθέσω Carrie απλά, λιτά και απέριττα: “I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it” 😛

  14. @Sheena ετσι ακριβώς! Δεν είμαι εγω για λευκά…. 😉

  15. Tαυτίζομαι απόλυτα με την Στέλλα μας…..και την Sheena…δεν αγαπώ το λευκό στα ρούχα καθόλου (δε λέω όχι στις τσάντες ,τα παπούτσια και λοιπά αξεσουάρ) Νομίζω πως για να φορέσεις λευκό πρέπει να είσαι συλφίδα….

  16. Αγαπω λευκο και παντα φοραω το καλοκαιρι παντελονι, μπλουζες

  17. Μου αρέσει πολύ το λευκό παντελόνι.Ακόμα κι αν έχεις περιττά κιλά,μπορείς να το βάλεις με μια τουνίκ.Για τις μικρές κοπέλες το λευκό σορτς είναι πολύ ωραίο,ειδικά με μαυρισμένα πόδια.

  18. Καλησπέρα!! Για εμένα λευκό και καλοκαιράκι είναι απόλυτα συνδεδεμένα!! 💟
    Mου αρέσει το λευκό denim παντελόνι έχω όμως μεγάλη αδυναμία στα λευκά φορεματάκια!!

  19. Κλασικό και διαχρονικό!!!!! Μπορείς με τον σωστό συνδυασμό να το βάλεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, από έναν γάμο μέχρι για βόλτα στα μαγαζιά, είναι πάντα στη μόδα!!!!! 💚💚💚❤❤❤❤💙💙💙💙💜💜💜💜💜 Θεωρώ πως ειναι τοσο must για την ντουλάπα μιας γυναίκας όσο είναι και το μαύρο φόρεμα….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.