Review: H υπέροχη “Aura” του κυρίου Mugler.

 

 

Ήταν πέρυσι τον Ιούνιο σχεδόν ακριβώς έναν χρόνο πριν, που περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία τη νέα αρωματική δημιουργία του Thierry Mugler. Το “Aura” by Mugler. Είχα ένα ένστικτο, ότι αυτό θα ήταν ένα άρωμα που θα αγαπούσα πολύ.

 

Εξ’ άλλου όλα τα αρώματα που φέρουν την υπογραφή του- είτε τα αγαπάς είτε όχι, δεν γίνεται να σε αφήσουν αδιάφορη.  Αρώματα που έχουν γράψει ιστορία, Αngel, Alien, Womanity.

 

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές όταν περιμένεις κάτι με μεγάλη ανυπομονησία το αποτέλεσμα συνήθως τείνει να μην είναι αντάξιο των προσδοκιών σου. Ανεβάζεις ψηλά τον πήχη, πράγμα άλλες φορές καλό και άλλες παραπλανητικό.

 

Λίγο πριν μυρίσω και ψεκαστώ με το άρωμα, διάβασα το Δελτίο Τύπου που το συνόδευε και φυσικά έγραψα και το σχετικό post γι’ αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ.  Να σας πω ότι κάποια αρωματικά Δελτία Τύπου είναι εξόχως καλογραμμένα και λυρικά και αυτό ήταν ένα από αυτα. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πως ξετυλίγεται στο μυαλό του δημιουργού και φυσικά του team που τον πλαισιώνει,  μια αρωματική ιστορία.   Η αρχική έμπνευση, το όνομα που τελικά θα διαβάσουμε πάνω στην ετικέτα, φυσικά οι νότες και ο τρόπος που αυτές θα ενταχθούν στον τελικό χυμό και τέλος, ίσως το πιο σημαντικό: η γυναίκα στην οποία απευθύνεται- αυτή που είχε στο μυαλό του ο/ η αρωματοποιός όταν το δημιουργούσε.

 

 

 

 

 

Στο τέλος της μέρας όμως,  ό, τι και αν διαβάσεις, όσο αριστοτεχνικά γραμμένο και αν είναι ένα κείμενο για να εμπνεύσει μια δημοσιογράφο ομορφιάς, κακά τα ψέματα- αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα-δηλαδή το πώς θα νιώσεις όταν τελικά ψεκάσεις αυτές τις πρώτες σταγόνες πάνω σου.

 

Όταν συμβεί αυτό, φυσικά ξεχνάς το οποιοδήποτε καλογραμμένο κείμενο και μένει μόνο το αν το άρωμα τελικά θα σε ξετρελάνει, ή απλά θα σου αρέσει (χωρίς να βάζει υποψηφιότητα για αγαπημένο) ή δεν θα είναι του στυλ σου.  (μου έχουν συμβεί και τα τρία).

 

Με το “Aura” στην αρχή μου  συνέβη το δεύτερο. Δηλαδή μου άρεσε,  αλλά θέλετε γιατί όπως έγραψα παραπάνω είχα βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, θέλετε γιατί ίσως περίμενα κάτι άλλο, πάντως δεν χοροπηδούσα πάνω κάτω, ούτε και εκείνες τις πρώτες μέρες το κατάταξα στην κατηγορία των 5 ας πούμε πιο αγαπημένων μου αρωμάτων.

 

 

 

 

«Ποια είναι η κινητήριος δύναμη ενός αρώματος; Ένα άρωμα δεν είναι τίποτα χωρίς την καρδιά του. Mια καρδιά που χτυπάει εντείνει το αρωματικό αποτέλεσμα ανάλογα με τα συναισθήματα  που νιώθει εκείνη που το φοράει. Ενεργοποιεί και επαναπροσδιορίζει τις νότες με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Η γυναίκα που θα επιλέξει να φορέσει αυτό το άρωμα το «ποτίζει» με τη δική της αύρα. Και σε αντάλλαγμα, το άρωμα εντείνει περισσότερο αυτή, τη δική της αύρα». Thierry Mugler.

 

Κυρίες μου με απόλυτη ειλικρίνεια θα σας πω ότι αυτό ακριβώς  που έγραψε παραπάνω ο δημιουργός Mugler,  μου συνέβη.  Όσο  φορούσα το “Aura” και με κάθε μέρα που περνούσε το άρωμα σα να άλλαζε πάνω μου. Οι βασικές του νότες από Rhubarb Leaves έντονα πράσινες, φρέσκες και δροσερές,  σε συνδυασμό με Tiger Liana  μια νότα animalic, σέξι, καπνιστή, αρχέγονη, σα να γίνονταν  ένα με τις «νότες» του δικού μου δέρματος με τη χημεία του δικού μου σώματος.

 

Σιγά – σιγά άρχιζα να εθίζομαι. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από το σπίτι χωρίς πριν να βάλω λίγες σταγόνες Aura. Σε συνάντηση με αγαπημένη φίλη και φοβερή γνώστρια αρωμάτων την προέτρεψα να μυρίσει τον καρπό μου και να μου πει ποιο άρωμα φοράω. Δεν το βρήκε και όταν της είπα ότι είναι το Aura μου είπε «Μα δεν μυρίζει έτσι! Τι είναι αυτό το μυστήριο με τα αρώματα Thierry Mugler;!”.Nαι,  έτσι μυρίζει.”  της απάντησα. Αλλά βλέπετε,  έτσι μυρίζει μόνο πάνω μου. Και είμαι σίγουρη ότι πάνω σας θα μυρίζει διαφορετικά γιατί θα πάρει τη δική σας αύρα. Τη δική σας AURA.

 

 

 

 

Και τελικά, αυτό  είναι και το καλύτερο. Να μη μυρίζεις το ίδιο με άλλες δέκα γυναίκες που βρίσκονται γύρω σου. Να μυρίζεις μοναδικά. Αυτή είναι η επιτομή του  «signature» perfume γιατί πράγματι  στο Aura, βάζεις εσύ  τη δική σου υπογραφή.

 

Εν κατακλείδι, αν μπορούσα να παρομοιάσω το Aura  με έρωτα, αυτό που ένιωσα δεν ήταν το πάθος της μια βραδιάς που μας έρχεται εύκολα και μας φεύγει εξίσου εύκολα. Ήταν σα να χτιζόταν μια αγάπη με σταθερά και δυνατά θεμέλια μέρα με τη μέρα. It grew on me.  Και το αγάπησα πολύ και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, αν βρίσκεστε σε αναζήτηση αγαπημένου αρώματος.

 

 

 

 

 

27 Σχόλια
  1. Επειδή παντα νομίζω θα βρίσκομαι στην αναζήτησή (υπογραφής) και όχι τόσο αγαπημένου αρώματος ,γιατι αγαπημένα αρώματα εχω πολλα ανάλογα την εποχή η διαθεση😀
    @Τζουλια με έβαλες σε μεγάλες σκέψεις ….θα πάω να το δοκιμάσω σημερα,θελω να δω πως θα μυρίσει πανω μου πως θα ν αναμειχθεί με την δικιά μου αυρα😁

  2. Αυτο το θέμα με το Aura, το έχουμε συζητήσει οι δυο μας! Κι εγω περιμενα πολλά και βρέθηκα να μην μυρίζω τίποτα, αλλά αυτό αντιλαμβάνομαι, ότι αυτό ειναι μια αυταπάτη. Θέλει το χρονο του να εξελιχθεί και να αναδείξει τις νότες του και σίγουρα να ποτίσει και να ποτιστεί με την άυρα μας. Νομίζω, ότι με έπεισες πλέον να το αγοράσω και να το φορέσω κανονικά, γιατι τελικά μόνο έτσι αντιλαμβανόμαστε ένα άρωμα, όταν ζήσουμε μαζί του. Αυτο που εγω θέλω να τονίσω με το συγκεκριμένο άρωμα είναι πως όπως όλα του Mugler είναι love or hate και απίστευτα καινοτόμο και για εκπαιδευμενες μύτες. Είναι για γυναίκες που ξέρουν από αρώματα, που το ψάχνουν το θέμα, που αναζητούν τις νότες και δεν παιρνουν απλά ένα μπουκάλι, που τους σύστησε η πωλήτρια ή το μύρισαν στη φιλη τους, έτσι για να φοράνε κάτι…. Εν κατακλείδι δεν φτιάχθηκε ως crowd pleaser άρωμα.
    Το δε μπουκάλι για μενα… έργο τέχνης!

  3. @SofiaT: θα πάρεις δείγμα και θα το αφήσεις να ζήσει πάνω σου για κάποιο καιρό!! Πάρε δυο δείγματα αν μπορέσεις! Και φυσικά δε χρειάζεται να σου πω το οσφρητικό του του αποτέλεσμα αν ταυτόχρονα το συνδυάσεις με τη Body Lotion ή την Body Cream…

  4. @Stella: Ακριβώς όπως το είπες! Δεν είναι crowd pleaser άρωμα, είναι για όσες το ψάχνουν λίγο παραπάνω. Μίλησες για το μπουκάλι έτσι; Λοιπόν από τα εκατοντάδες αρώματα που έχω δοκιμάσει και φορέσει κατά καιρούς είναι το μόνο που όχι μόνο δεν έχω πετάξει, αλλά το έχω σε μια γωνία στο σαλόνι μου…έργο τέχνης πράγματι.(τώρα είμαι στο δεύτερο μπουκάλι Aura θα τα κάνω συλλογή μου φαίνεται..)

  5. To Angel ήταν για χρόνια αγαπημένο μου άρωμα!! Το Aura δεν το εχω δοκιμάσει, αλλά και μόνο βλέποντας το μπουκαλακι κοσμημα με ελκύει αφάνταστα!!

  6. Ακούγεται σαν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρωμα που θέλει όμως τον χρόνο του για να αναδειχθεί. Είναι αλήθεια ότι όταν βρίσκουμε το άρωμα που μας ταιριάζει σίγουρα ενθουσιαζόμαστε. Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν το γνωρίσαμε πολύ καλά, δεν διαφημίστηκε έτσι ώστε να γίνει κατανοητό το ότι πράγματι διαφέρει από τα αρώματα του συρμού. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.

  7. Είναι πανέμορφο αντικειμενικα

  8. @ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΞΥΔΙΑ: Μου έδωσες “πάσα” τώρα με αυτό που είπες και θυμήθηκα το USB που περιλάμβανε το Δελτίο Τύπου.. σε πληροφορώ ήταν μια μινιατούρα του αρώματος τόσο εκπληκτικά όμορφη που σκέφτομαι να την κάνω κολιέ…

  9. @Anastasia: Εχεις δίκιο, δεν μας έχουν τρελάνει στη διαφήμιση.. από την άλλη τα αρώματα Mugler δε θέλουν πολλές τυμπανοκρουσίες.. αγαπιούνται από στόμα σε στόμα.

  10. Λατρευω το Angel Innocent
    Μιλώντας για αρωματα εχει ενδιαφερον να παραθετουμε τα χαρακτηριστικά του. Όχι μονο σε ποια οικογενεια ανήκει μα και τα ακόλουθα 3.
    Διαρκεια (longevity) πόσο δηλαδή διαρκεί στο δερμα.
    Προβολή (projection) πόσο δηλαδη χρειαζεται να πάει κανείς κοντα σου για να το μυρίσει.
    Συνέχεια (sillage) πόσο αφηνει το πέρασμά σου από ένα χώρο ενα trail αρωματος. Σα να σερνεται πίσω το άρωμά σου
    Μήπως εσείς που το δοκιμάσατε μπορείτε να μας βοηθησετε περισσοτερο περιγραφικα σε αυτό;
    Ευχαριστω πολύ!
    Εφη

  11. @ ΕΦΗ Βλαχου: Ένα εξαιρετικό σχόλιο ( έχεις μελετήσει καλά) για το οποίο θα σε ευχαριστήσω θερμά, γιατί ήθελα να γράψω και άλλα στο post, αλλά σκεφτόμουν μήπως το παρακάνω. Απαντώ σε κάθε σου ερώτηση μια προς μια:

    1: Στο δικό μου δέρμα ( longevity) είχε διάρκεια έως το επόμενο ντους. Αν σκεφτείς ότι συνήθως κάνω ντους το βράδυ και αρωματίζομαι το πρωί κρατούσε περίπου 10/ 12 ώρες η μυρωδιά του.

    2: Για το projection και το sillage θα σου πω μια ιστορία την οποία έχω μεν πει αλλού, αλλά όχι εδώ μέσα.

    Πριν από περίπου 2 μήνες βρέθηκα σε γνωστό SM στον κόμβο της Κηφισιας ( αυτό που λέμε και «δακτυλίδι» Κηφισιας) για κάποια ψώνια – αν και συνήθως ψωνίζω από άλλου. Αφού έκανα κάποια πρώτα ψώνια, έφτασα και στο stand των τυριών ( άσχετο, αλλά ήθελα γραβιέρα Αμφιλοχίας).

    Έδωσα την παραγγελία στον υπάλληλο και περίμενα. Δεν πέρασε ένα λεπτό και μου είπε ο υπάλληλος ( επαναλαμβάνω: ήμουν στον πάγκο των τυριών – όλες ξέρουμε τι σημαίνει οσμή από τυριά και πόσο έντονη είναι, αλλά και σε τι απόσταση βρίσκεται ο/η υπάλληλος που μας εξυπηρετεί)

    Ο διάλογος κύλησε ως εξής:

    Υπάλληλος : «Είναι υπέροχο το άρωμα που φοράτε..»

    Εγώ: «Αλήθεια λέτε; Σας ευχαριστώ παρά πολύ! Το μυρίζετε έως εκεί;»

    Υπάλληλος : «Όχι μόνο το μυρίζω αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι και κάποιο ακριβό άρωμα».

    Εγώ: «Σας ευχαριστώ παρά πολύ- το αγαπώ αυτό το άρωμα και μου φτιάξατε τη μέρα!!!»

    Υπάλληλος: «Κυρία μου, μυρίζετε «ακριβά».(!!)

    Νομίζω ότι απάντησα στην ερώτηση σου, περιγραφικά και βιωματικά.

    Φοβήθηκα μήπως ήμουν υπερβολική και δεν έγραψα την παραπάνω εμπειρία μου στο post, όποτε και πάλι σε ευχαριστώ γι’αυτη την «πάσα.» Φορώντας το, έχω πάρει τα περισσότερα κοπλιμεντα. Την τελευταία φορά που είχα λάβει τόσα κοπλιμεντα, ήταν με το “Noir” του Tom Ford.

  12. Καλημερα. Εχω την περιεργεια να το βαλω μετα απο οσα διαβασα. Ομως νομιζω οτι αν ειναι βαρυ σαν το Angel μαλλον δεν θα το αγορασω. Ειμαι σε αλλου τυπου αρωματα οπως το SI η το CHLOE η το Chanel 5

  13. @Rania: Το «βαρύ» για κάποια μπορεί να είναι «ελαφρύ» για κάποια άλλη. Πάντως Ρανια μου για να σου απαντήσω – όχι- δεν ανήκει στην κατηγορία των πιο intense ανατολίτικων αρωμάτων. Αυτό είναι και το «μυστήριό» του. Ενώ θεωρείται green και πράσινο και δροσερό, καταλήγει σε ιδιαίτερα μεστό και αισθησιακό, χωρίς όμως τις υπερβολές από λιβάνια και σανδαλόξυλα και δέρματα, τα οποία μπορεί να είναι too much για καποιες, (αν και εγώ τα λατρεύω..)

  14. @ΡΑΝΙΑ Δεν εχει καμμία, μα καμμία σχεση με το Angel ως νότες και οσφρητικό αποτέλεσμα. Οπως και με κανένα άλλο του Mugler. Βαρύ εγω προσωπικά δεν θα το χαρακτήριζα με τίποτα. Αλλα εγω πάλι δεν είμαι του Chanel No5.

  15. &Stella: Ω ναι!! Ναι!!!! Καμία απολύτως σχέση με το λιγωτικό, gourmand και ( στα μούτρα μας) ultra sexy Angel!! Το «Aura» υπονοεί, δεν φωνάζει την σεξουαλικότητα του.

  16. @Julia ετσι όπως το είπες… λιγωτικό gourmand και (στα μούτρα μας)…. Και γενικά καμμία σχέση με σύγχρονα gourmand και λοιπά ζαχαρόνερα που μας έχουν φλομώσει οι εταιρείες.

  17. @Stella: Όποιες γνωρίζουν και όσες και αν είναι ( λίγες, λιγότερες, περισσότερες) ξέρουν να ξεχωρίζουν τις διαφορές…

  18. Μετα απο ολα αυτα Πεμπτη που θα κατεβω κεντρο θα το βαλω σιγουρα. Θα κανω το μπανιο μου το πρωι οπως καθε μερα και εκτος απο αποσμητικο σε roll 0n δεν θα βαλω τιποτα ουτε κρεμα σωματος. Να δω ατοφια τν μυρωδια του
    Τζουλια Stella με βαλατε σε διλημμα.
    Παντως το μπουκαλι του….ονειρο…κοσμημα σκετο και υπεροχο χρωμα που αγαπω

  19. Kαπου σε ένα ξένο σάιτ διάβασα ότι είναι το καλύτερο που έχει βγάλει ποτέ ο mugler και σύμφωνα απόλυτα μαζί του

  20. Green και δροσερό, δηλαδή ότι θέλω αυτήν την εποχή! Τέλεια η ιστορία στον πάγκο των τυριών! @Julia! Θα δοκιμάσω σίγουρα τη νέα του εκδοχή. Το μπουκαλάκι το ερωτεύτηκα! Πάντως , γενικά τα αρώματα του Mugler έχουν αυτό το “κάτι” που ευτυχώς για μένα, μου ταιριάζουν. Και να μη θέλουμε, από το υπέροχο post της @Julia ο πήχης είναι ήδη ψηλά γι’αυτό το άρωμα. Θα ακολουθήσω λοιπόν τις συμβουλές όταν το δοκιμάσω, με την προσδοκία να αναδείξει & να γίνει η δική μου Aura
    xx

  21. Εσύ Τζούλια μου λες για το πανέμορφο μπουκάλι αλλά εγώ εστιάζω περισσότερο στο περιεχόμενο αυτό λέω πανέμορφο

  22. Ομολογώ πως δεν γνώριζα πως το άρωμα είναι signature…το μύρισα σε φίλη μου και μύριζε σαν γκαζόν…φυσικά και δεν της το είπα για να μην τη στενοχωρήσω.
    Θα ακολουθήσω τη συμβουλή της Jennifer και θα ζητήσω δυο δείγματα…ελπίζω να μου δώσουν…
    Το μπουκάλι, μοναδικό!!!
    Η ιστορία στον πάγκο των τυριών ,απλά απολαυστική….βρε, μήπως σου έκανε ”καμάκι” ο υπάλληλος;;; Χαχαχα…. Μου έχουν κάνει φιλοφρόνηση για το άρωμά μου στο σ/μ αλλά η υπάλληλος στο ταμείο καθώς και πελάτισσα μπροστά στα ψυγεία όταν προσπαθούσα να αποφασίσω αν πρέπει να διαλέξω milko με ή χωρίς ζάχαρη…

  23. Το είχα ξεχάσει εντελώς αυτό το άρωμα.Θα το ψάξω,είμαι περίεργη να δω πώς μυρίζει πάνω μου.Το μπουκάλι συγκλονιστικό.
    Μουτςς

  24. Μεγάλος πειρασμός το σημερινό post. Σίγουρα θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί με ιντριγκάρει αυτή η οσφρητική διαφοροποίηση!

  25. Ποσο υπεροχο μπουκαλι, λατρευω αρωματα αλλα δυστηχως δεν μου κρατανε πολυ.

  26. Πολύ ενδιαφέρον!Θα ήθελα να το δοκιμάσω!Για το μπουκάλι δεν έχω λόγια,μπορεί να είναι και το καλύτερο που έχω δει.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.