Ερώτηση: Ξέρετε ποια ήταν η πρώτη BB Cream που ήρθε στην Ευρώπη;

 

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται η Γαλλική με την Κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς; Γεννιέται ένα fusion και εκλεπτυσμένο “clean” brand ομορφιάς με το όνομα Erborian.

 

Kαι ναι, για να απαντήσω και στην ερώτηση που έχει ο τίτλος του post η Erborian BB Cream Au Ginseng ήταν η πρώτη που έφτασε στην Ευρώπη πίσω στο 2009 και ουσιαστικά άνοιξε μια νέα κατηγορία μακιγιάζ αλλά και περιποίησης της επιδερμίδας και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής beauty ιεροτελεστίας για εκατομμύρια γυναίκες.

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι από το 2009 έως σήμερα το 2019 η Erborian BB Cream είναι η Νο 1 σε πωλήσεις στη Γαλλία ενώ όποια γυναίκα την χρησιμοποιήσει δεν την αλλάζει εύκολα.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της συν ιδρύτριας του brand Erborian Katalin Berenyi: «Η έμπνευσή μας προέρχεται και από τις δυο χώρες και από την Κορέα τη Γαλλία και στα προϊόντα μας συνδυάζουμε ό, τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν. Οι φόρμουλες των προϊόντων βασίζονται σε Κορεάτικα φυτά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε συνδυασμό με τις πιο μοντέρνες και εξελιγμένες τεχνολογίες, αλλά πάντα με Γαλλική φινέτσα και ασφάλεια.»

Εκτός από τα παραπάνω η επιτυχία της Erborian βασίζεται και στα αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που η μάρκα έχει εντάξει σε μεγάλο ποσοστό στις φόρμουλές της καθιστώντας τη μια clean και φυσικά free of μάρκα.  Centella Asiatica, Μatcha και φυσικά το Ginseng είναι τα super ingredients που θα βρούμε στις συνθέσεις της Erborian και ας δούμε παρακάτω ποιες είναι οι ευεργετικές τους ιδιότητες:

 

Centella Asiatica

 

 

Η Centella Asiatica χρησιμοποιείται στην Αγιουβέρδα εδώ και χιλιάδες χρόνια και αναφέρεται ως «το θαυματουργό ελιξίριο της ζωής». Οι Γάλλοι βοτανολόγοι την έφεραν στη Δύση τον 18ο αιώνα και από τότε γνωρίσαμε αυτό το άκρως  θεραπευτικό και ευεργετικό φυτό Τα τριτερπενοειδή (ασιατικό οξύ, μαντεκασικό οξύ και ασιατικοσίδη) που περιέχει έχουν την ικανότητα, να αναστέλλουν τη δράση μιας ομάδας ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο και συγχρόνως να διεγείρει τη βιοσύνθεση νέου κολλαγόνου τύπου Ι, μέσα από τους ινοβλάστες του δέρματος.  Με αυτό τον τρόπο επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης του δέρματος και των ραγάδων αλλά και τη σύσφιξη της επιδερμίδας.  Βελτιώνει επίσης τη μικρο-κυκλοφορία και ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε.

 

Matcha

 

 

Matcha σημαίνει τσάι σε σκόνη και στην ουσία πρόκειται για τα ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού αλεσμένα σε σκόνη.  Ολόκληρο το φύλλο και όχι μόνο το εκχύλισμά του, διαθέτει 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές την θρεπτική του αξία.  Είναι μεταξύ των υπερτροφών η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών, διαθέτοντας περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη.  Βοηθάει στην φυσική αποτοξίνωση, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε χλωροφύλλη. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, απομακρύνει τις τοξίνες και είναι ιδανικό συστατικό για λιπαρά δέρματα όπου απομακρύνει με φυσικό τρόπο την παραγωγή σμήγματος αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο αλλά ματ, χωρίς γυαλάδες.

 

 

Ginseng

 

 

Ένα θαύμα για την ομορφιά, θεωρείται το Ginseng. Προσφέρει μοναδική φωτεινότητα διαθέτοντας ένα σύμπλεγμα συστατικών που βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας και επιτυγχάνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  Έτσι δίνει περισσότερη λάμψη στο θαμπό δέρμα.  Στην περιοχή των ματιών καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και την κουρασμένη όψη, όταν αυτή σε κάποια μικροφλεγμονή ή ερεθισμό που ο οργανισμός προσπαθεί να επουλώσει.  Στα ώριμα δέρματα έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικό, καθώς καταπραΰνει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα και καταπολεμά την ξηρότητα. Σημαντικότατη δράση έχει επίσης στην ακμή, τη μείωση της λιπαρότητας και τη ρύθμιση των σμηγματογόνων αδένων.

 

 

Στο brand Erborian θα βρείτε μια πλειάδα προιόντων καθαρισμού, ενυδάτωσης, λάμψης, μάσκες προσώπου και ματιών και ας δούμε παρακάτω κάποια best seller,  Erborian προιόντα:

 

 

Φυσικά πρώτη και καλύτερη η BB Cream Au Ginseng, που ενυδατώνει, εξομοιώνει τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, καλύπτει φυσικά τις ατέλειες και δίνει ματ μεταξένιο τελείωμα στην επιδερμίδα. Με SPF 20 για να προστατεύει και από τις ακτίνες του ήλιου. Ένα ολοκληρωμένο προϊόν, ενυδάτωσης, κάλυψης και προστασίας.

 

 

 

 

 

Η CC Cream Centella Aciatica προάγει την λάμψη της επιδερμίδας, την ενυδατώνει, καλύπτει ατέλειες και λεπτές γραμμές, ενώ λειαίνει την επιδερμίδα και επιπλέον την προστατεύει από την φωτογήρανση με SPF 25. Ιδανική η travel συσκευσία για εξορμήσεις του σαββατοκύριακου και διακοπές, αυτή την εποχή θα την βρείτε σε ειδική τιμή στα 12Ε.

 

 

 

 

Όσες έχετε λιπαρή επιδερμίδα θα αγαπήσετε την λοσιόν Bamboo Matt Lotion. Μειώνει το σμήγμα, συσφίγγει τους πόρους, ενυδατώνει την επιδερμίδα και αν είναι λοσιόν, κάνει το ματ εφέ μιας πούδρας.

 

 

 

 

 

Το Touch Pen είναι ένα πλολυμορφικό concealer που καλύπτει, δίνει λάμψη και τελεοποιεί το μακιγιάζ. Εξαιρετικά εύχχρηστο με σφουγγαράκι, μπορεί να χρησιμοποηθεί για re touch κατά τη διάρκεια της μέρας.

 

 

 

 

 

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι το brand έχει και πολλές μάσκες ματιών και προσώπου σε μονοδόσεις – πρακτικές και εύχρηστες.

 

Το Καλοκαίρι είναι εδώ, σε λίγο θα βάλουμε στην άκρη τα πιο βαριά foundations και θα βγάλουμε από το συρτάρι τις BB Creams.  Θα πρότεινα να δοκιμάσετε την Erborian BB Cream Au Ginseng και φυσικά περιμένω τα σχόλιά σας αν κάποια από εσάς έχει ήδη δοκιμασει κάποια BB ή CC Cream της μάρκας.

 

 

Την Erborian θα την βρείτε στην κατηγορία Super Ingredients αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora στο Sephora.gr  καθώς και στο  Sephora App που λειτουργεί σε smart phones,  iOs και Android.

 

 

17 Σχόλια
  1. Πράγματι δεν το ήξερα ότι ήταν η πρώτη! Πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να τη δοκιμάσω ή τουλάχιστον να πάρω ένα δείγμα αν και πιστεύω ότι θα είναι από τις καλύτερες ΒΒ κρέμες μετά από αυτά που διάβασα.

  2. Ισως η μόνη ΒB που θα επέλεγα, ακριβως επειδή δεν συμπαθώ τις “κλασσικές” ΒΒ.

  3. Ειναι καταπληκτικα προιοντα!!Εχω δοκιμασει την πρασινη συσκευασια της cc,ειναι για οσους εχουν ευρυαγγειες,κοκκινιλες,ροδοχροο.Ειναι μακραν τα καλυτερα προιοντα ειδικα σε cc,bb.Επισης εχει ερθει προσφατα και cc eyes.Εχουν δυο αποχρωσεις clair για ανοιχτοχρωμες και dore για μελαχρινες.Το clair που χρησιμοποιω εγω για την ασπρη επιδερμιδα μου ειναι τελειο γιατι δεν κιτρινιζει δεν ροζιζει οπως αλλες bb η cc και τις εχω ψαξει ολες.Επισης χρειαζεσαι λιγη ποσοτητα και σε ενυδατωνουν χωρις να βγαζουν λιπαροτητα,χωρις να χρειαζεσαι κρεμα απο κατω εχεις καλυψη και αντιηλιακη προστασια,απλα ΤΕΛΕΙΕΣ

  4. Δεν είχα ακούσει ποτέ γιαυτη τη μάρκα, αλλά πάντα ενδιαφέρομαι να μαθαίνω! Και τώρα βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την μπαμπού λοσιόν που είναι για λιπαρά δέρματα, καθώς και θα ήθελα τις μάσκες ματιών.

  5. Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει ξανά γι΄ αυτή τη μάρκα.Ελπίζω να θυμηθώ να την αναζητήσω 😉
    Μουτςς

  6. Δεν την ηξερα καν αυτη την μαρκα , θα την αναζητησω συντομα

  7. Καλησπερα…Σημερα ημουν Shephora την ειδα και την δοκιμασα περισσοτερα νεα αυριο

  8. Επειδή ξέρει την αγαπη που εχω η Τζουλια για τα φυσικά προιοντα και παντα ψάχνω τι υπάρχει εκεί εξω….
    Οταν μου έστειλε το δωράκι μου για τα πολυλαλιστατα bbgirl😍 Ήταν αυτο της μάρκας Erborian!!!
    Σαν εταιρία τα γνωριζα😉 αλλα δεν είχα την τύχη να τα αγοράσω …Απο τότε που τα πήρα στα χέρια μου και τα δοκίμασα ενα θα πω,οτι ειχα σε bb,cc κ.λ.π τα έβαλα σε ενα σακουλάκι και τα έκρυψα σε ενα άλλο συρταρι😜
    Γιατι πολυ απλά δεν αποχωρίζομαι με τίποτα την erborian bb η cc ♥️♥️♥️Ειναι σαν δεύτερο δερμα ,αόρατο ελαφρύ σουπερ ενυδατικό μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβαινε τι εννοω😁

  9. Είναι η πρώτη μάρκα που θέλω να τσεκάρω στην επόμενη επίσκεψή μου στα Sephora.

  10. @ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΛΑΜΑ: Ευχαριστούμε αγαπημένο bb girl για το τέλειο review!!

  11. @SOFIAT: Ε, αλίμονο αν δεν ξέρω να επιλέξω δώρα για τα επίτημα bb girls!! Ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε πολύ η Erborian και χαίρομαι αφάνταστα που δεν έπεσα έξω!

  12. @Stella: Ξέρεις ότι ούτε εμένα ήταν από τα αγαπημένα μου προιόντα.. Πέρυσι το καλοκαίρι όμως που πέρασα τη φάση λιγότερο ίσον καλύττερο (σπάνιο για μένα με τα 5 καλοκαιρινά νεσεσέρ..) με βόλεψε αφάνταστα – ειδικά το travel size.

  13. Δεν χρησιμποιοώ bb cream,αλλά δεν ξέρω γιατί,η συγκεκριμένη με δελεάζει.

  14. @julia:Bb καθηκον!!!Και εγω ευχαριστω

  15. Aφού λέει κι η Σοφία πως είναι καλή η erborian, σίγουρα θα πρέπει να την δοκιμάσω…

  16. Όσο ζεις μαθαίνεις λενε… ειλικρινά δεν το ήξερα, ούτε καν γνώριζα την ύπαρξη αυτής της μάρκας. Πάλι θα μας στείλεις στα sephora βρε Τζούλια μου;;;; 💜💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💛💛💚💚💚💚 Να σου πω την αλήθεια αφορμή έψαχνα γιατί είχα καιρό να παω… την βρήκα λοιπόν!! Χαχαχαχαχχα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.