7 πανέμορφες απομονωμένες παραλίες στην Ελλάδα.

 

“Δεν θα γράψεις ένα post για τον απομονωμένο σου «παράδεισο», την παραλία που επισκέπτεσαι κάθε χρόνο;” ρώτησα τις προάλλες τη Στέλλα. «Δεν είσαι καλά» μου απάντησε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω. Θέλω να μείνει ο κρυφός μου παράδεισος για όσο το δυνατόν περισσότερο».

 

Καταλάβατε κυρίες μου; Δεν μας αποκαλύπτει το μυστικό της η Στέλλα, αλλά αυτό μου έδωσε έμπνευση μια που είμαστε και στις αρχές του καλοκαιριού για ένα post με επτά, από τις ομορφότερες, απομονωμένες και λιγότερα γνωστές παραλίες της πανέμορφης χώρας μας.

 

Αν έχετε επισκεφτεί κάποια, μας το λέτε έτσι;

 

Αγιόκαμπος Εύβοια.

Ο αγαπημένος μου παιδικός φίλος ο Θάνος, έχει στον Αγιόκαμπο το εξοχικό του, οπότε ναι, φυσικά και έχω πάει και έχω κάτσει και πολλές μέρες και είναι πράγματι πανέμορφα.

 

 

Ελαφονήσι Κρήτη

Νησάκι της Κρήτης όπου ακόμα δεν το έχουν τρελάνει στον υπερ-τουρισμό και διατηρεί αυτή τη μαγεία της απομόνωσης.

 

 

Σεϋχέλλες Ικαρία

Ντρέπομαι λίγο, αλλά είναι αυτό που φτάνεις στη πηγή και δεν πίνεις.. είχαμε κάνει το γύρο του μισού νησιού εκείνη τη μέρα και όταν είδα ότι έπρεπε να κατέβω και έναν μικρό γκρεμό για να φτάσω εκεί- σορυ αλλά έκανα πίσω.. Την είδα βέβαια από ψηλά την παραλία και είναι πράγματι αριστούργημα.

 

 

Μπάλος, Χανιά Κρήτη

Θέλει περίπου 2 χιλιόμετρα με τα πόδια έως ότου φτάσεις,  αλλά το σκηνικό σε αποζημιώνει. Φυσικά εξοπλίζεσαι με τα πάντα, γιατί αξίζει να μείνεις όλη μέρα.

 

 

Χιλιαδού, Εύβοια

Και εκεί έχω πάει μικρή με τους γονείς μου για μπάνιο. Η Χιλιαδού είναι ο παράδεισος του ελεύθερου camping και έχουμε φίλους που έκαναν camping εκεί για χρόνια.  (να ξερετε η Βόρεια Εύβοια είναι πανέμορφη και σχεδόν παρθένα- ίσως το τελευταίο σημείο της Ελλάδας που ισχύει αυτό)

 

Χαλικιάδα Αγκίστρι.

Τόσο όμορφο νησάκι του Αγκίστρι, όποιος πάει μου λέει τα καλύτερα- ειδικά γι αυτή την παραλία. Δίπλα είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχω επισκεφτεί ακόμα…

 

 

Γαλίφος, Φολέγανδος.

Α ναι! Ναι! Φυσικά δεν γίνεται να πας Φολέγανδρο και να μην επισκεφτείς αυτή την πανέμορφη παραλία. Ναι έχω πάει, είναι κρύα σαν κρύσταλλο αλλά πανέμορφη όπως και να έχει..

 

 

Aν ξέρετε και εσείς πάντως κάποια πανέμορφη απομονωμένη παραλία, να μας την πείτε, όχι σαν τη Stella…

 

22 Σχόλια
  1. Η Χιλιαδου δεν ειναι στη Βορεια Ευβοια, ομως.
    Ειναι στην κεντρική.
    Δε διορθωνω απλά επισημαινω , γιατί προκειται για τελειως διαφορετικές διαδρομές και χιλιομετρικές αποστασεις. Μην την ψαχνετε πχ διπλα από το Μαντουδι.
    Γνωριζω τη Χαλικιαδα και τη Χιλιαδού ως παραλίες γυμνιστων κυρίως, μα τα πραγματα ειναι χαλαρά πια. Ωστοσο, αν θελετε να κατεβασετε απο το γκρεμνακι τα πιτσιρικια σας με τον απαραιτητο εξοπλισμό αφηστε το καλύτερα, να μεγαλώσουν λίγο.
    Εν ολιγοις, ελάχιστες ειναι οι άγνωστες παραλίες κι αυτες μονο με σκαφατη προσβαση, μα αυτό, δε λιγοστευει τη χαρα μας να βρισκόμαστε εκεί. Αχ.
    Τι ωραιο ποστ!

  2. @Εφη Βλάχου: Ναι, ναι, πολύ καλά τα λες, δεν το έγραψα καθαρά. Εννούσα ότι γενικά η Βόρεια Εύβοια είναι πανέμορφη,με πάρα πολλές ανεξερεύνητες σχεδόν παραλίες. Η Χιλιαδού πράγματι είναι στην κεντρική. (όλες μας, διακοπές και παραλίες ονειρευόμαστε…)
    Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση Έφη!

  3. @Εφη Βλάχου 2: Βρήκα και άλλα λαθάκια και τα διόρθωσα.. χαχχαχαχ (είπαμε, έχει έρθει η ώρα για διακοπές..)

  4. Εκτός από το μαγευτικό Ελαφονήσι δεν έχω παει στις άλλες. Όμορφες εικόνες. Σπάνια πια μένουν οι παραλίες αλώβητες. Κι είναι πικρό που κάθε χρόνο “χάνουμε” κι ένα θησαυρό.

  5. @Amalia: Εχεις πάει στο Ελαφονήσι?? Από όλες που δεν έχω παει, σε αυτή θα ήθελα να πάω περισσότερο….

  6. Κι εγω στο Ελαφονησι στα αγαπημένα Χανιά ειχα πάει, πολύ παλιότερα, που ακόμα ούτε καν ειχα fb & ig αλλιώς θα ειχα γεμισει το προφίλ μου φωτογραφικό υλικό με αυτή την απίστευτη ροζ παραλία και τα τυρκουαζ νερά.. Θυμαμαι εντονα οτι καθώς κολυμπούσα, ελεγα στον εαυτό μου “προσπαθησε να χορτάσεις αυτόν τον Παράδεισο γιατί δεν ξέρεις πότε θα ξαναβρεθεις σε αυτόν..”

  7. Καλημερα. Εχω δει πολλες παραλιες υπεροχες κυριως στα Κυκλαδονησια που πηγαινα. Μου εμεινε στην μνμη μια παραλια στην Μηλο που κατεβαινες με τα ποδια απο τον δρομο που αφηνες το αυτοκινητο. Ειμαστε μονο εμεις και κανεις αλλος. Ακομ και αν ερχονταν καποιος θα τον βλεπαμε γιατι θα κατεβαινε μονο απο αυτο το μονοπατι.
    Τα νερα ζεστα διαφανα και υπεροχα
    Ηταν προς την κατω πλευρα της Μηλου και δεν ξερω αν εχει ονομα….νομιζω πως οχι ομως

  8. Έχω πάει στις περισσότερες από αυτές! Έχω να σας προτείνω, μια απομονωμένη παραλία προς την
    Β Εύβοιαα, δίπλα από το χωριό Αχλάδι, η οποία ονομάζεται Κοτσικια και “σκάνε” μέσα στη θάλασσα πηγές με γλυφό νερό από τα βουνά που βρίσκονται τριγύρω. Το νερό παγωμένο, καθαρό, και είσαι απομονωμένος, οπότε, αν πάτε να έχετε τα ανάλογα εφόδια. ( εννοώ δεν υπάρχει κάποια καντίνα με καφέ κ.α) Εμείς είχαμε κατέβει στο μονοπάτι με μηχανή, αυτοκίνητο δεν έχει πρόσβαση, αλλά μπορείτε να το αφήσετε πιο
    ψηλά, & να περπατήσετε μέχρι εκεί. Ελπίζω να εξακολουθεί να είναι τόσο όμορφη όσο τη θυμάμαι!
    Καλό καλοκαίρι bbgirls!
    xx

  9. @Maryl: Είμαι σίγουρη ότι πέρασες υπέροχα και στην λατρεμένη μας Σαντορίνη όμως και ας την ξέρει πολύς κόσμος. Η ομορφιά της δεν αλλάζει. Στο μεταξύ ακόμα και με χιλιάδες κόσμο αν περπατήσει το μονοπάτι από Φηροστεφανι έως Οία νιώθεις ότι είσαι μόνος στον κόσμο. Και κάτι πήρε το μάτι μου για το Art Hotel που αν θυμάσαι είχαμε κάνει και post κάποια στιγμή και χάρηκα ακόμα περισσότερο γιατί είναι πολύ όμορφο!

  10. @Sofia Marga: Το περίμενα το δικό σου σχόλιο σήμερα και δεν μας απογοήτευσες! Ήμουν σίγουρη ότι κάτι θα ειχες να μας προτείνεις για Βόρεια Εύβοια! ( αλλά και εγώ – ειδες; Δυο παραλίες από την αγαπημένη μου Εύβοια ανέβασα!!)

  11. @Ρανια: Έχω πάει στη Μήλο, μήπως εννοείς μια απομακρυσμένη παραλία στο δρόμο για τα ορυχεία; Αν ναι, ήταν πράγματι υπέροχα αν και κάποια στιγμή αγχώθηκαμε γιατί σα να χαθήκαμε στην επιστροφή και δεν είχαμε πολύ βενζίνη στο αυτοκίνητο!! ( ωραιες περιπέτειες όμως όταν τις σκέφτεσαι μετά…)

  12. Tζουλια προς τα εκει ταν. Αλλα να σου πω οπου και αν πηγα στην Μηλο μου αρεσαν ολες οι παραλιες.
    Μονο υποδομες και σωστους επαγγελματιες δεν εχουν Πονεμενη ιστορια η διαμονη μου στην Μηλο

  13. &Ρανια: Μάλλον για την ίδια παραλία μιλάμε!!

    ( δυστυχώς είναι η συμπεριφορά και οι υποδομές που κρατάνε πίσω αυτή τη μαγική χώρα.)

  14. Ευχαριστούμε για τις ιδέες!! Ωραίο post, ιδανικό για την εποχή που αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας. Πάντως και εμείς έχουμε βάλει στο μάτι το Αγκίστρι!

  15. Πόσο τυχερές είμαστε που ζούμε στην Ελλάδα!
    Μουτςς

  16. Θέλω διακοπές τώρα! Αλλά στο βουνό, χαχαχαχαχα

  17. Δεν εχω παει σε καμια απο αυτες δυστηχως παρολο που πηγα πριν μια βδομαδα ικαρια δεν μπορεσα να παω στις σευχελλες , ειχα λιγες μερες στη διαθεση μου. Ρανια μηπως λες την παραλια γεροντας στη μηλο? Ειχα παει με τον αντρα μου οπου ειμασταν μονο εμεις και ηταν τελεια.

  18. @Julia: τι να πω για τη Σαντορίνη, από την πρώτη φορά που την επισκέφθηκα την ερωτεύτηκα και κάθε φορά που πηγαίνω είναι για εμένα σαν την πρώτη φορά – πάντα μένω άναυδη! Το Art Ηotel είναι ότι ακριβώς λέει το όνομα του : ξενοδοχείο τέχνης! Με την υπέροχη γκαλερί του, τα απίστευτα δωμάτια του, την πρωτοποριακή κόκκινη πισίνα, το ατομικό τζακούζι που διαθέτουν οι σουίτες με όλη τη θέα της Θήρας μπροστά σου και το ευγενέστατο προσωπικό, θα μπορούσα να μιλάω ή μάλλον να γράφω για ώρες.. 😉

  19. @Rania @Julia πιθανός να μιλάτε για το Τσιγκραδο η για το στενό Παπαφραγκα και τα δυο εχουν ζόρικη κατάβαση 🤪🤪Πιστευω πάντως η Μήλος οτι εχει τις πιο απίθανες παραλίες 😆😆😆 αλλα οταν ειχα παει εγώ ενώ αγάπησα ολα τα μέρη της με (χάλασε) οτι το βράδυ δεν είχε καθολου ζωη😀 γενικά μου αρέσει την ημέρα να εχω ησυχία στην θάλασσα και το βράδυ να γίνεται ένας χαμός απο κοσμο😄
    Τζουλια υπάρχουν και μερικά διαμαντάκια εδω κοντα μας στην Αττική!!

  20. Τι μου θυμήσατε τώρα;;;Πωπωπω…Ελαφονήσι…καλοκαίρι 2000….με καραβάκι από Παλαιοχώρα Χανίων…Οκτώβρης μήνας…ούτε fb ούτε insta…αλλά άπειρες φωτό…το πρώτο μου topless…και το τελευταίο 🤩🤩😛😛😜🙃😉😊👙👙
    Aπό παραλίες έχω να σας προτείνω τα χωριουδάκια της παραλιακής Φωκίδας, κάτω από τον δρόμο από Ιτέα ως Ναύπακτο… πεντακάθαρες και παρθένες ακόμα…

  21. Είχα την τύχη να επισκεφτώ πέρσυ την πανέμορφη μας Κρήτη. υπέροχες οι παραλίες της!!!! Εμένα με ξετρελανε ο Μπαλος. Μια ακομη στηβ Κρητη ειναι το λιμανι σειταν που ειναι δυσπροσιτο μεν αλλα αξιζει τον κοπο.Το μόνο αρνητικό είναι ότι αν πας Κρητη πρεπει να περπατήσεις πολυ αν έχεις αμάξι Αλλιώς με καραβάκι είναι καλύτερα. Φέτος έκλεισα Παρο- Ναξο!!!!!

  22. Πάντως κορίτσια μου σαν γνήσια Θεσσαλονικια να σας πω πως “σαν την Χαλκιδικη” δεν έχει. Σας προτείνω να επισκεφθήτε δεύτερο πόδι με την οικογένεια σας και να κάνετε ένα τουρ σε όλες τις παραλίες του. Ρηχές παραλίες με ζεστά νερα και με λίγο κόσμο. Ότι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά…💙❤💜💚💙❤💚💜💙❤💜💚

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.