Review: Τα πιο τέλεια αρώματα για το Ελληνικό Καλοκαίρι!

 

 

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλη τη Μεσόγειο, αγαπάμε πολύ τα αρώματα εσπεριδοειδών (κιτρώδη). Πράγμα λογικό, αφού  οι αρωματικές μας μνήμες είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κίτρο, το λεμόνι το περγαμόντο.

 

Αγαπάμε επίσης πολύ τα αρώματα που μας θυμίζουν αντηλιακό, γιατί παραπέμπουν στις πολυπόθητες διακοπές. Εγώ προτίμησα όμως, να σας οδηγήσω σε άλλα αρωματικά μονοπάτια («ποιητική αδεία» ονόμασα τις κατηγορίες όπως θα τις διαβάσετε παρακάτω, γιατί δεν είναι επακριβώς η επίσημη κατάταξη της αρωματοποιίας) αλλά είναι αρώματα που θεωρώ, ότι μας βοηθούν πολύ αποτελεσματικά ν’ αντέξουμε το καυτό ελληνικό καλοκαίρι.

 

 

 

 

Αλμύρα και θαλασσινό αεράκι

 

HERMES – UN JARDIN SUR LA LAGUNE

Τρία υπέροχα αρώματα έχω συμπεριλάβει στην λίστα μου από τον Hermes, γιατί θεωρώ, ότι η συγκεκριμένη σειρά είναι ούτως ή άλλως η κορυφαία για το ελληνικό καλοκαίρι. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του κι είναι πραγματικά εκπληκτική! Η Christine Nagel έβαλε το ταλέντο της να μας μεταφέρει οσφρητικά σ’ έναν κήπο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.  Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ότι έτσι ακριβώς μυρίζει ένας κήπος στην Γαληνοτάτη, αλλά το άρωμα είναι θεσπέσιο! Πολύπλοκο κι ανάλαφρο, μυστηριώδες και σαγηνευτικό, θαλασσινό και “φευγάτο”, υπόγεια καθηλωτικό και επιβλητικό.  Αύρα της λιμνοθάλασσας, λευκά γιασεμιά και η αίσθηση του μουσκεμένου ξύλου. Ξεδιπλώνεται σιγά, σιγά κι έχει μια νοσταλγική πίκρα, μια αδιόρατη πολυτέλεια. Σαν τα λάγνα μάτια μια βενετσιάνας αρχόντισσας, που σαγηνεύουν μια νύχτα καρναβαλιού πίσω από μια μάσκα, εκεί ακριβώς που δεν το περιμένεις… Η διάρκεια του δεν είναι μεγάλη, γύρω στις 4 ώρες, όπως σε όλα της σειράς, αλλά το sillage είναι πολύ δημιουργικό και εξελίσσιμο. Ο ωραιότερος από τους “κήπους” του brand.

 

 

 

 

DIPTYQUE – FLORABELLIO

Αλμυρό και πικάντικο μαζί. Νότες από αλάτι και μάραθο ανακατεμένες με άνθη όσμανθου και μηλιάς.  Είναι πρωί, φοράς λευκό καφτάνι, αγναντεύεις τη θάλασσα, το αεράκι σου χαϊδεύει το πρόσωπο κι απολαμβάνεις τον πρωινό καφέ σου τρώγοντας ένα σουσαμένιο κουλούρι!  Αυτό είναι το Florabellio. Περίεργο και ιδιαίτερο! Η Diptyque έχει παράδοση στα αέρινα αρώματα, με μέτρια ωστόσο διάρκεια και sillage.  Στο συγκεκριμένο το sillage δίνει την αίσθηση της καθαριότητας και του φρεσκοπλυμμένου.  Ιδανικές, ωστόσο, καλοκαιρινές δημιουργίες.

 

 

 

CALVIN KLEIN – REVEAL

 

Πόσο το έχω αγαπήσει αυτό το musky, αλμυρό και παράλληλα sexy άρωμα!  H υπέροχη salty ευωδιά του, σε συνδυασμό με το σανδαλόξυλο κι η έλλειψη των γλυκανάλατων floral νοτών, δίνει στο άρωμα μια θεσπέσια διαφορετικότητα. Mε αυτό το άρωμα ο CΚ δημιούργησε μια νέα κατηγορία αρωμάτων αυτήν της solar oriental, γιατί το oriental στοιχείο του είναι εμφανές.  Το Reveal είναι ένα comfort άρωμα.  Τρυφερό και απαλό, σαν την αγαπημένη πασμίνα που σε τυλίγει, όταν η θαλασσινή βραδινή αύρα σε κάνει ν’ ανατριχιάζεις απ΄την ψύχρα.  Έχει τη μυρωδιά μιας χειμωνιάτικης θάλασσας, χωρίς να είναι aquatic.  Δεν οδηγεί σε συνειρμούς από αντηλιακό και καλοκαιρινά βράδια, αλλά σ΄ αυτή την ξεχωριστή ευωδιά που μυρίζει μια έρημη θάλασσα, κάτω απ’ το βοριά.  Είναι ένα άρωμα που μπορείς να υιοθετήσεις ως signature perfume, γιατί φοριέται πρωί, βράδυ, στη δουλειά, στη βόλτα με φίλες, στα βραδινά ποτά, καλοκαίρι, χειμώνα κι είναι τόσο διακριτό αλλά και διακριτικό, κατάλληλο για όλα… Έχει μεγάλη διάρκεια και προβολή και το sillage του καταλήγει σε μια αέρινη ξηρή πούδρα.

 

 

THIERRY MUGLER – WOMANITY

Άλλο ένα κορυφαίο Mugler! Ίσως μια κατηγορία από μόνο του! Αλμύρα, σύκο και χαβιάρι! Λέγεται πως το Αιγαίο και οι ξηρές ευωδιές των κίτρινων ξεραμένων χόρτων, των δέντρων της συκιάς και της θάλασσας, ήταν η έμπνευση για να γίνει. Αλμυρό σαν θάλασσα, γλυκό σαν το σύκο, αιθέριο σαν τον νυχτερινό καλοκαιριάτικο αέρα και ερωτικό σαν τον έρωτα πάνω στην καυτή αμμουδιά.  Το άρωμα με ευωδιές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο, την κοιτίδα των πάντων.  Τεράστια διάρκεια, πάνω από 6 ώρες, πολύ δυνατό sillage που συνεχώς εξελίσσεται, χάνοντας σταδιακά τη γλύκα του σύκου και κρατώντας τη φρεσκάδα της αλμύρας.

 

 

 

Τα στεγνά πουδρέ

 

HERMES – EAU DE GENTIANE BLANCHE

Αυτό το άρωμα είναι, ότι πιο ξηρό και στεγνό κυκλοφορεί. Ιδιαίτερο, ξεχωριστό, ασύγκριτο και για πολύ έμπειρες μύτες… Ξηρή πούδρα, σαν την κιμωλία που στεγνώνει το λαιμό. Προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο!  Πίκρα από γεντιανή, υπέροχη πουδρέ, στεγνή  ίριδα, μόσχος καθαριότητας και θυμίαμα. Μια γη κατάξερη από τη ζέστη, μετά τη βροχή.  Μέτρια ένταση και διάρκεια γύρω στις 4 ώρες, αλλά εντυπωσιακό. Φορέστε το στον καύσωνα και δεν θα φοβηθείτε τίποτα!

 

 

 

HERMES – HIRIS

Υπέροχη, σκονισμένη ίριδα σ΄ένα πολυτελέστατο σαπούνι μαζί με κεχριμπάρι, κόλιανδρο και ξύλα. Το φόρεσα όλο το περασμένο καλοκαίρι και το λάτρεψα! Μια τυφλή αγορά που αποδείχθηκε έρωτας από την πρώτη εισπνοή! Κεραυνοβόλα απόφαση – κεραυνοβόλος έρωτας!  Μια ευωδιά που δεν αρκείται να δώσει την αίσθηση της καθαριότητας, αλλά στο βάθος, στην εξέλιξη της, στέλνει μεθυστικές αύρες. Ξηρό, σπάνιο πουδρέ που δεν γλυκίζει, αλλά στεγνώνει. “Πούδρα λουλουδιού” που μένει στο λαιμό και δεν λιγώνει. Από τα ιδανικά αρώματα για την ζέστη. Μόνο του μειονέκτημα, η διάρκεια. Κρατάει γύρω στις 3-4 ώρες, αλλά η συγκεκριμένη σειρά του Hermes ως και eau de toilette, χαρακτηρίζεται από αυτή την ανάλαφρη αίσθηση.

 

 

 

 

FREDERIC MALLE – IRIS POUDRE

Από το κορυφαίο niche brand, ένα φημισμένο άρωμα πλούσιας στιβαρής ίριδας με ψυχρές, μεταλλικές νότες αλδεϋδών, μόσχο καθαριότητας και ξηρής πούδρας καλλυντικών και λουλουδιών, που μένει στην εξέλιξη και το sillage του αρώματος.  Οι υπέροχες αλδεΰδες είναι αυτές που δίνουν αίσθηση σαπουνιού, ενώ το κρεμώδες υλάνγκ υλάνγκ, o έβενος το σανδαλόξυλο και η κουμαρίνη, προσδίδουν πολυπλοκότητα και φρεσκάδα.  Πλούσια διάρκεια και sillage, σε μια ευωδιά που μεταμορφώνεται με την ώρα.  Είναι μια σοφιστικέ, εκλεπτυσμένη ευωδιά που δεν θα σας προδώσει στη ζέστη του καλοκαιριού.

 

 

THΕO PARFUMS – GARDENIA

 

Η αγαπημένη μου Gardenia από τον κρητικό αρωματοποιό Θοδωρή Καλοτίνη, με συντροφεύει κάθε καλοκαίρι, όταν θέλω μια πούδρα που να κυριαρχεί ή καλύτερα ένα powder-bomb άρωμα!  Αμυδρά ισορροπημένα γλυκό, τόσο-όσο, ρομαντικό και κομψό, είναι η επιτομή του αρώματος καθαριότητας.  Λες και μόλις βγήκα από το ντους.

 

 

L’ ERBOLARIO – IRIS

Από το ιταλικό brand φυσικών αρωμάτων μία ίριδα εκπληκτική! Παλιά, ξηρή πούδρα απ΄αυτές τις καλλυντικές πούδρες που φορούσαν κάποτε οι γυναίκες με το πον-πον, σε συνδυασμό με σαπουνένιες αλδεύδες. Στα μείον του η μικρή του διάρκεια, αφού κι αυτό είναι ένα άρωμα στη φιλοσοφία «η κολώνια που έβαλα μετά το μπάνιο», αλλά έχει πολύ καλή ένταση και sillage.  Πολλοί το προσομοιάζουν με το πανάκριβο και υπέροχο niche Teint de Neige του Lorenzo Villoresi.  Στα πλεονεκτήματα, ότι συνοδεύεται από ολοκληρωμένη σειρά μπάνιου, που είναι απλά υπέροχη!

 

 

 

Η καθαριότητα του σαπουνιού

 

 

AMOUAGE – DIA

Δια χειρός Jean-Claude Ellena, ίσως το ωραιότερο, πολυτελέστερο «σαπούνι» που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.  Εξάλλου, ο οίκος Niche αρωμάτων Amouage φημίζεται για τις εξαιρετικές δημιουργίες του.  Μια καλοκαιρινή μέρα είναι για μένα αυτό το άρωμα, μια λαμπερή μέρα που μοσχοβολά σαπουνένιες αλδεΰδες, κυκλάμινο και βιολέττα, μαζί με την φρέσκια πρασινάδα του εστραγκόν και του  φασκόμηλου, το δροσερό περγαμόντο και το σύκο.  Κομψό και θηλυκό, πολυτελές, καθαρό και ακριβό είναι ένα άρωμα με εξαιρετική ένταση, sillage και διάρκεια.

 

 

 

 

SERGE LUTENS – FIVE O’ CLOCK AU GINGEMBRE

Σπιρτόζικο, πικάντικο τσάι από κανέλλα και τζίντζερ.  Στην «Κλειστή Αγορά» της Πόλης ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών, τα κεχριμπάρια, τα πιπέρια και τα βοτάνια, κάποιος σου προσφέρει ένα κάθισμα να ξαποστάσεις, από την εξοντωτική ημέρα του παζαριού. Μαζί, σε κερνά κι ένα ευωδιαστό ζεστό τούρκικο τσάι, σ΄εκείνα τα μικρά παραδοσιακά φλιτζανάκια, που μοσχοβολά τζίντζερ και κανέλλα.  Αναρωτιέσαι πως θα πιείς ένα τόσο ζεστό ρόφημα, όμως εκείνο ρέει σαν βάλσαμο και ω του θαύματος, σε δροσίζει! Ξαφνικά νιώθεις τη δροσιά και την ξεκούραση, όπως μετά από ένα ζεστό μπάνιο, μια δύσκολη, κουραστική μέρα.  Ο Serge Lutens φτιάχνει αρώματα που απευθύνονται κατά βάση στην αγορά της Ανατολής.   Χρησιμοποιώντας όμως με μοναδική μαεστρία, νότες που θεωρούνται «χειμωνιάτικες» και βαριές, δημιουργεί αρώματα που αντιμετωπίζουν και αναδεικνύονται στις καυτές συνθήκες αυτών των χωρών, πόσο μάλλον και στις δικές μας.

 

 

 

 

ESTEE LAUDER – ESTEE

Μια κυρία από τα παλιά, σε μοντέρνα επανέκδοση και χαρακτήρα.  Απέκτησα αυτό το άρωμα, στην σύγχρονη επανέκδοση του και είναι απλά υπέροχο! Αλλά και η ολοφάνερη απόδειξη του … “βρε πως αλλάζουν οι καιροί”…. Γιατί όταν αυτό το άρωμα ήταν στα μεγάλα σουξέ του, το φορούσαν όλες οι σικάτες κυρίες εκείνων των δεκαετιών, αλλά εγώ ως μικρούλα εκκολαπτόμενη, λαχταρούσα να φορέσω τα μεθυστικά ανατολίτικα, το Opium και το Loulou.  Στη μύτη μου έκανε ψυχρό κι απόμακρο.   Σήμερα το φοράω και το απολαμβάνω! Είναι υπέροχο πουδρέ, σαπουνέ, με διάχυτο λεπτεπίλεπτο θυμίαμα, εκλεπτυσμένο, ακριβό και σικάτο κι ας μην είμαι μια σικ κυρία… αλλά χύμα στο κύμα… Νομίζω πάντως πως στην καρδιά του έχει πάντα κάτι το μποέμ. Πραγματικά υπέροχο στην νέα έκδοση του από την αγαπημένη Estee. Ανάλαφρο σαν αύρα, αλλά παρόν ως το τέλος.  Περίπλοκο, πολυδιάστατο, με εξαιρετικό sillage που σπάνια βρίσκεις πλέον. Τεράστια διάρκεια τουλάχιστον 6 ωρών, χωρίς να γίνεται πνιγηρό, αλλά αντίθετα αναζωογονητικό. Το έχω λατρέψει!

 

 

 

Τα πράσινα

 

 

DIPTYQUE – PHILOSYKOS

Αυτό το άρωμα είναι Ελλάδα! Το λέει και το όνομα του! Είναι το γαλακτώδες φύλο της συκιάς με την πικροβοτανική ευωδιά του, μαζί με τη γλύκα του καρπού και μια αδιόρατη, νερένια, διακριτική καρύδα που σε καμία περίπτωση, δεν μυρίζει αντηλιακό.  Είναι η ανάπαυλα του μεσημεριού, κάτω απ΄τη συκιά και πάνω στα χορτάρια που αναδύουν την πικρή ευωδιά τους, ενώ εσύ τρως τα σύκα που έκοψες απ΄το δέντρο. Ο κορμός μυρίζει κι αυτός, έτσι όπως ακουμπάς πάνω του.  Από μακριά έρχεται το άρωμα απ΄τις αμυγδαλιές και το ξεραμένο χώμα του Αυγούστου. Είναι το άρωμα των παιδικών καλοκαιρινών διακοπών ανάμικτο με την αύρα της εξοχής.  Κυρίαρχο, ισχυρό και έντονο.  Δεν είναι τυχαία το bestseller του οίκου.

 

 

 

ROGER ET GALLET –  FLEUR DE FIGUET  & FEUILLE DE FIGUIER

 

Mε την υπέροχη δημιουργία του «μάγου» Francis Kurkdjian, Fleur de Figuet το ιστορικό και πολυαγαπημένο γαλλικό brand μπήκε στον χάρτη των αρωμάτων «best seller».  Ένα πανέμορφο άρωμα συκιάς, που αναδεικνύει το φρούτο χωρίς να σοροπιάζει, ενώ ο μόσχος του χαρίζει μια υπέροχη αίσθηση καθαριότητας.  Είναι πράσινο αναδεικνύοντας τη φυλλώδη μυρωδιά του σύκου, δροσερό, καλοκαιρινό, αλλά αριστοκρατικό και ακριβό ως αίσθηση! Το νέκταρ σύκου το ισορροπεί και δεν το αφήνει να γίνει κιτρώδες! Αν σας αρέσει η μυρωδιά σύκου, που έχει γίνει τόσο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλετε κάτι πιο οικονομικό από το Philosykos, τότε αυτό είναι το άρωμα που ζητάτε.  Στα asset του αρώματος η ολοκληρωμένη σειρά μπάνιου,  μια τεράστια απόλαυση για το καλοκαίρι.

 

 

 

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Fleur έρχεται το Feuille de Figuer, αυτή τη φορά από την αρωματοποιό Mathilde Bijaoui που καταφέρνει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό, μοντέρνο chypre.  Σ΄ αυτό το άρωμα αναδεικνύεται περισσότερο το φύλλο της συκιάς, το κρεμώδες γαλακτερό του εκχύλισμα και σε συνδυασμό με τα άνθη περγαμόντου και το νέρολι, αλλά και με το βαθύ γάλβανο, απολαμβάνουμε ένα αμυδρά πικρό και πολυδιάστατο άρωμα.  Άλλο ένα άρωμα ποιότητας και προσιτής πολυτέλειας από ένα brand με μεγάλη παράδοση.

 

 

 

 

CLINIQUE – CALYX

Ένα μυθικό πράσινο άρωμα, που κυκλοφόρησε το 1987 από την κορυφαία αρωματοποιό Sophia Grojsman για λογαριασμό της Prescriptives, ένα brand  που δεν υπάρχει πλέον.  Σημείωσε τεράστια επιτυχία, ειδικά στην Αμερική όπου άφησε εποχή! Η Clinique, με την συμμετοχή και πάλι της Sophia Grojsman το επανακυκλοφόρησε τo 2013, σεβόμενη την φιλοσοφία του αρχικού και δημιουργώντας μια επανέκδοση, που ξεχώρισε ανάμεσα στα σύγχρονα αρώματα.  Είναι ένα τροπικό, πράσινο, φρουτώδες, που αναδεικνύει τις νότες του μάνγκο, του λίτσι και της γκουάβα, χωρίς ωστόσο να πέφτει στην παγίδα της τσιχλόφουσκας αλλά αντίθετα, καταφέρνει να δροσίζει μέσα στον καύσωνα, όπως η βουτιά σ΄ ένα παγωμένο ρυάκι στη μέση ενός δάσους.  Το ρίζωμα ίριδας, το βέτιβερ και τα βρύα δρυός δίνουν ένα άρωμα βαθύ και ξεχωριστό, αναζωογονητικό και με προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι αρωματόφιλοι το αναφέρουν, ως ένα άρωμα που δίνει χαρά!

 

 

 

 

Τα κρυστάλλινα

 

CARTIER – CARAT

Η ολοκαίνουργια δημιουργία ενός πολυτελούς οίκου που μας έχει συνηθίσει σε μερικά θρυλικά και statement αρώματα! Το Carat είναι η καθαρότητα του κρυστάλλου, η διαύγεια και η δροσιά του νερού χωρίς να ανήκει στα aquatic, χωρίς να είναι αδιάφορο κι εξαϋλώσιμο.  Έχει αντανακλάσεις, σαν το διαμάντι κάτω απ΄το φως.  Λευκά λουλούδια, νάρκισσος και lilly of the valley, αλλά και αγαπημένη γαλακτώδης μιμόζα, που πουδρίζουν διακριτικά στο sillage.  Δροσερό αλλά παρόν και εμφανές.  Η διάρκεια του σημαντική για την κατηγορία του, αντέχει τόσο στον καύσωνα όσο και στο χειμωνιάτικο κρύο, αναδεικνύοντας έναν πολύπλοκο χαρακτήρα.  Αριστοκρατικό, κομψό, θηλυκό, σικάτο. Αξίζει να γίνει signature.

 

 

 

AERIN LAUDER – AEGEA BLOSSOM

Άλλη μια φετινή δημιουργία της αγαπημένης Aerin που αυτή τη φορά άντλησε την έμπνευση της αποκλειστικά από το Αιγαίο μας.  Υπέροχος καθαρός μόσχος, λαμπερός σαν το λευκό των Κυκλάδων και αέρινος σαν το μελτέμι. Το γιασεμί και το περγαμόντο, το νέρολι και η πράσινη βέρβενα δίνουν μια θεσπέσια αύρα, που αιχμαλωτίζει την ευωδιά των νησιών μας σ΄ένα μπουκάλι. Ωστόσο για Niche έχει μέτρια διάρκεια και sillage. Αξίζει ωστόσο να το δοκιμάσετε και πάνω σας.

 

 

DIPTYQUE – TAM DAO

Μεσογειακή ευωδιά, ιταλική αύρα και το Tam Dao είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αρώματα του brand.  Φρέσκο λάιμ, πιπεράτος κόλιανδρος και τζίντζερ κι ένα υπέροχο εμφανές σανδαλόξυλο  που αναδεικνύεται στη βάση, δημιουργούν ένα άρωμα ελαφρύ, διακριτικό και αέρινο.  Όπως και άλλα αρώματα του brand είναι ένα διαφανές άρωμα, αλλά ανθεκτικό στη διάρκεια και ξεχωριστό στην σύνθεση.

 

 

 

Εσείς ποιο άρωμα θα φορέστε το καλοκαίρι?

 

Stella

 

29 Σχόλια
  1. Δεν καταλαβαινω τι σημαινει το sillage ειναι εξελίξιμο.
    Διαβαζω σχετικά αρθρα, μα δεν καταλαβαινω πως μπορεί τo sillage να μεταλλάσσεται. Το sillage ειναι το trail του αρωματος μας. Η αυρα που αφήνουμε πισω μας περπατωντας .
    Όσο πιο ασυμβατα ειναι τα συστατικά με το δερμα μας τόσο πιο ευκολα αφηνουν trail. Ετσι για παραδειγμα, η πραλίνα, η κσνελα αφηνουν trail.
    Δεν ειμαι και αρωματοποιός, ενα course sto perfumeartschool εχω τελειωσει. Όμως εχει ενδιαφερον τοσο το άρθρο και όταν βγαινει συζητηση από αυτό πολύ μου αρεσει.
    Λατρευω το reveal.
    Έφη

  2. @ΕΦΗ ΒΛΑΧΟΥ Ετσι ακριβώς το sillage είναι το ίχνος που αφηνουμε πισω μας. Να το διατυπώσω καλυτερα… έτσι όπως το αντιλαμβανομαι εγω τουλάχιστον στο συγκεκριμενο αρωμα (un jardin sur la lagune) φορώντας το. Οπως εξελίσσεται, εξελίσσεται και το sillage του. Δηλαδή αντιλαμβανεται καποιος, κάποιες νότες, οι οποίες δίνουν τη θεση τους σε κάποιες άλλες με την εξελιξη του αρωματος. Για να το πω λιγο πιο “μπακαλίστικα”. Αν περάσω τωρα και μετα απο μιση ώρα, θα έχουν αναδειχθει κάποιες διαφορετικές νότες και θα κυριαρχουν στο sillage, εναντι των προηγούμενων. Σε άλλα αρωματα βεβαια το sillage ειναι σταθερό.

  3. Εχω έτοιμο τον εκτυπωτή. Αυτό το post μπαίνει στο Ανθολόγιο των bb Posts. Ευχαριστούμε Stella!

  4. Tι μου θύμισες.. Το Clinique Calyx ήταν κάποτε το αγαπημένο άρωμα της μητέρας μου και της το “έκλεβα” εκεί στην εφηβεία.. βέβαια το καταλάβαινε αλλά έχω υπέροχες αναμνήσεις.. Πωλείται ακόμα σε καταστήματα ή μόνο online?

  5. @Julia Χαρά μου να σας γράφω για αρώματα, το ξέρεις! Είναι κατι που με βασανίζει ειδικά το καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου, απο το Δημοτικό, θα έλεγα να βγαίνω εξω απ΄την πόρτα χωρίς κάποιο άρωμα (εντάξει στο δημοτικό ήταν η Μυρτώ χα χα 🙂 ). Ετσι το καλοκαίρι, το αρωμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Να με φρεσκάρει, να μου αρέσει εμενα που δεν είμαι των ελαφριών και κιτροειδών, να διαρκεί, να με κρατάει στεγνή, να είναι ευχάριστο στους άλλους έως αλησμόνητο….. Εχω απαιτήσεις! 😉

  6. @ANNAK Απ΄όσο ξέρω πωλείται πλέον απο την Clinique.

  7. @ELEFTHERIA Κι εγω Ελευθερία μου!!!! είναι απίθανο!

  8. @Stella: Η αλήθεια είναι ότι είμαι τυχερή σε αυτό. Λόγω επιδερμίδας κανένα άρωμα δεν στέκεται πολύ βαρύ επάνω μου. Μπορώ ακόμα και Cinnabar να βάλω μεσοκαλόκαιρο και δεν μπουχτίζω ούτε εγώ, ούτε οι γύρω μου. Βάβαια, λατρεύω τιςαρωματικές κρέμες σώματος αυτή την εποχή.

  9. @Julia Αστο! Αυτο με τις αρωματικές κρέμες είναι παθος! Χειμώνα- καλοκαίρι, αλλα το καλοκαίρι ακόμα καλυτερα!

  10. @SΤΕLLA με εχεις τρελάνει θα διαβάζω όλη μερα το αθρο σου να δω που θα καταληξω♥️♥️😁😁

  11. @SofiaT Σε περισσότερα από ενα! χα χα χα ! 😉

  12. WOW! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο!!! Φοβερή έρευνα, μπράβο!

  13. Θα παρω αυτο με την γαρδενια , αγαπω γαρδενια ❤️

  14. @ΜΑΡΙΑ Κ εχει και εκπτωση 60% αυτες τις μέρες!!!!

  15. Τελειες λεπτομερεστατες περιγραφές, καταπληκτικό άρθρο!! Από ότι κατάλαβα εγώ κλείνω προς τα Hermes, αν και παιδευτηκα να καταλήξω με τόσα που διάβασα!!

  16. @Maryl Πήγαινε να δοκιμάσεις το Hiris! Θα με θυμηθείς! Θα σου αρέσει πάρα πολύ! Το σκέφτομαι απο χθες να στο προτείνω.

  17. Kαλημερα…Στελλα εισαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
    Υπεροχο αρθρο αναλυτικο και πολυ επεξηγιματικο.
    Αγαπημενο μου παλια το THIERRY MUGLER – WOMANITY
    Ακομη αγαπμενο ειναι της ανιψιας μου που δεν το αλλαζει. Εγω το εχω ηδη απατησει
    Ομως δεν ειδα πουθενα το καλοκαιρινο αρωμα της ESTEE που φετος το αλλαξε και με στενοχωρησε πολυ
    Ψαχνω μηπως βρω μπουκαλακι απο περυσι αλλα δεν….
    Κριμα το λατρευα καθε καλοκαιρι

  18. @ΡΑΝΙΑ Σ’ ευχαριστώ πολύ Ράνια μου. Ισως βρεις το Bronze Goddess (αυτο δεν εννοείς?) σε eshops που εχουν στοκ απο πέρσι.

  19. Το ψαχνω @Stella αλλα εχουν μονο το καινουργιο. Θελω πιο πολυ για να το κανω δωρο στην κορη μου που εχει γενεθλια και το αναζηταμε.
    Αν το βρω θα ειναι υπεροχη εκπληξη γιαυτην

  20. @Rania: Πάντως αν εξαιρέσεις τη συσκευασία του BG, που αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνο, το άρωμα μένει ίδιο με κάποιες ίσως απειροελάχιστες διάφορες που δεν το κάνουν «άλλο» άρωμα. Εξαίρεση ίσως το Azzure της σειράς. Πάντως εμένα η φετινή συσκευασία μου αρέσει πολύ. Πιο ωραίο κρύσταλλο, πιο καλοφτιαγμένο από τα προηγούμενα, πιο «ακριβό» ειδικά στη βάση του.

  21. Tzουλια οντως το νεο μπουκαλι ειναι πιο ομορφο και «ακριβό»
    Αλλα το αρωμα δεν ειναι το ιδιο με απειροελαχιστες διαφορες.
    Διαφερει αρκετα
    Δεν το καταλαβαινω γιατι δεν αφηνουν και το παλιο και να βγαζουν και παραλλαγη του
    Θα δω τι θα κανω….δεν ξερω πραγματικα

  22. Μπράβο @Stella!! Τέλειο post! Έχω να πω, πως τα αρώματα της Estée έχουν φανταστική διάρκεια. Το καλοκαίρι προτιμώ τις κρέμες σώματος. Το άρωμα που επιλέγω για φέτος το καλοκαίρι, είναι το Light Blue D&G. Είναι δροσερό και αγαπημένο μου ❤️
    xx

  23. Αγαπώ τα κιτρώδη αλλά ύστερα από το σημερινό ποστ θα ψαχτώ περισσότερο.Μπράβο Στελλίτσα!
    Μουτςς

  24. @Rania υπάρχει πάντως eshop αξιόπιστο που το εχει😀

  25. Δοκιμάστε το Estee by EL και δεν θα απογοητευτείτε…σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από σαπούνι και πούδρα για το καλοκαίρι….
    Eπίσης αγαπώ το Summer by Kenzo….θα αρέσει και στη Λίτσα μας αφού είναι και κιτρώδες…

  26. Μιας και είμαι λάτρης του γιασεμιού χειμώνα – καλοκαίρι θα επιλέξω το HERMES – UN JARDIN SUR LA LAGUNE!! 💚💚💚💚❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💜💜💜💜💜 Βέβαια το καλοκαίρι συνήθως βαζω μόνο την ενυδατική μου σε όλο το σώμα οπότε Επειδή μυρίζει έντονα δεν προσθέτω άρωμα….

  27. Πολύ ωραίο άρθρο!Πόσο διάβασμα έριξες Στέλλα;;;

  28. Πολύ ωραίο άρθρο! Μπράβο κα Στέλλα! Μου δώσατε με αυτό το άρθρο την ευκαιρία μιας εξαιρετικά πετυχημένης τυφλής αγοράς: την Ίριδα του L’ Erbolario! Τι ωραία μυρωδιά, κομψή θα την έλεγα! Είναι λίγο γλυκούτσικο (αλλά όχι μπεμπε) σε κάποια φάση, και στο τέλος έχει μια ελαφρώς πικρή μυρωδιά κάπως βαλσαμική ίσως, μυρωδιά μόσχου ίσως; Μοιάζει πράγματι με παλιομοδίτικη πούδρα αλλά θυμίζει και σαπούνι που έμεινε στην ζέστη, ίσως; Πάντως, χωρίς να είναι ακριβώς αυτό που λέμε ανάλαφρο, ταιριάζει πολύ με τη ζέστη. ΄Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός που του ταιριάζει είναι ισορροπημένο! Στην ουσία, αυτό είναι το πρώτο σοφιστικέ-διαφορετικό άρωμα που επιλέγω μόνη μου, χωρίς να είναι κάποιο δώρο.
    Πάντως, ξενέρωμα αποτέλεσε ότι δεν πήρα κάνα κοπλιμέντο εκτός απ’ τη μάνα μου, ενώ πέρσι, με ένα του Κορρέ με εσπεριδοειδή και φρέζια είχα πάρει κοπλιμέντο από συνάδελφο. Εμένα πάντως μου αρέσει.
    Απ’ την περιγραφή ξετρελάθηκα και με πολλές άλλες προτάσεις σου: το Reveal, το Womanity και όλα του Hermes που αναφέρεις, όπως και η Gardenia του Έλληνα αρωματοποιού. Δυστυχώς, ειδικά τα Hermes, είναι αρκετά ακριβά και τέτοιες εποχές δεν είναι για ακριβά αρώματα.
    Παραξενεύτηκα ομολογώ στην αρχή που στο άρθρο σου δεν είχες τα κλασσικά ασφαλή κιτρώδη και πράσινα, αλλά οι επιλογές σου αποδεικνύονται τέλειες!
    Τελειώνοντας, να αναφέρω ότι μ’ άνοιξες τα μάτια σε έναν υπέροχο κόσμο. Μπήκα στο ελληνικό σάιτ της Fragantica κι έχω ζουρλαθεί τελείως! Εκεί διάβασα και για την υπόλοιπη σειρά των κήπων του Hermes και πιστεύω ότι γενικά όλη αυτή η σειρά είναι θερινή. Μ’ άρεσαν επίσης πολύ (απ’ τις περιγραφές εννοείται) και ο Νάρκισσος και το μαύρο λεμόνι και το ραβέντι, επίσης του Hermes.
    Και επιτέλους τελειώνω την πάρλα, πριν κάποιος με βαρέσει!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.