Boscia: Ένα φυσικό brand ομορφιάς και περιποίησης, 38 ετών.

 

 

Αν έως τώρα πιστεύατε ότι τα clean, φυσικά και χωρίς αμφιλεγόμενα συντηρητικά- προϊόντα περιποίησης, είναι μια τάση των τελευταίων ετών επιτρέψτε μου να σας συστήσω την Boscia.

 

H Boscia μια ιαπωνική εταιρεία με έδρα τη Yokohama, γεννήθηκε το 1981 από τον Kenji Ikemori και φέτος κλείνει 38 χρόνια ζωής (!). Ο Ikemori, βλέποντας ότι το ευαίσθητο δέρμα της γυναίκας του υπέφερε από τα προϊόντα περιποίησης της αγοράς, ξεκίνησε σε ένα μικρό εργαστήριο να φτιάχνει προϊόντα περιποίησης με φυσικά συστατικά και χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και συνθετικά αρώματα, τα οποία είχαν διάρκεια ζωής μόνο 2 εβδομάδες έως ότου καταναλωθούν. Η γυναίκα του τα λάτρεψε, εκείνος άρχισε να τα πουλάει σε ένα μικρό μαγαζάκι της περιοχής,  and the rest is history.

 

Αξίζει εδώ να αναφέρω, ότι το Boscia ήταν το πρώτο στον κόσμο brand ομορφιάς για ευαίσθητες επιδερμίδες, χωρίς συντηρητικά.

 

 

 

 

 

Με μια λίγο πιο προσεκτική μάτια στα φυσικά συστατικά της μάρκας βρίσκουμε στην βάση όλων των προϊόντων, αυτό που η εταιρεία ονομάζει “Botanic Blend”. Το βασικό συστατικό γι αυτό το botanic blend δεν είναι άλλο από το «θαυματουργό» και πασπαρτού έλαιο Jojoba για το οποίο έχουμε γράψει και εδώ μέσα στο παρελθόν. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου Τζοτζόμπα στην ομορφιά μας, διαβάστε:

 

Έλαιο Jojoba

 

 

 

Το έλαιο Jojoba (Buxus Chinensis) ή χοχόμπα έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο έλαιο βάσης: Η οργανική του σύνθεση είναι πολύ κοντινή στη σύνθεση του σμήγματος (sebum) της ανθρώπινης επιδερμίδας. Στην πραγματικότητα “μιμείται” τα φυσικά κολλαγόνα του δέρματος, γι΄ αυτό και απορροφάται χωρίς να λαδώνει.

 

Είναι ιδιαίτερα ενυδατικό, θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα, διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητά της, συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα στην βιτ. Ε, πρωτεΐνες και μέταλλα, έχει φυσικό δείκτη προστασίας (SPF 5) και περιέχει μυριστικό οξύ, το οποίο με την αντιφλεγμονώδη του δράση επουλώνει ρυτίδες και ακμή.

 

Μια από τις κορυφαίες ιδιότητες του ελαίου Jojoba είναι, ότι εξισορροπεί  την λιπαρότητα, την ξηρότητα και τα δερματικά προβλήματα.  Δεν ονομάζεται τυχαία “θαυματουργό”, αφού επιδρά ως ο απόλυτος ρυθμιστής του δέρματος. Εξισορροπεί τις περιοχές με ξηρότητα ενυδατώνοντας τες και ρυθμίζει τις λιπαρές μειώνοντας την έκκριση σμήγματος, το σημείο Τ και  τις ξηροδερμίες.

 

 

 

 

Φυσικά το Boscia ήταν (και ενδεχομένως εξακολουθεί να είναι) ένα cult brand ομορφιάς και όχι ένα ακόμα brand του συρμού. Ένα brand  για όσες ήθελαν και θέλουν  κάτι πιο φυσικό και clean,  στην καθημερινή τους ιεροτελεστία περιποίησης ενώ στη γκάμα του βρίσκουμε πολλά και ποικίλα προϊόντα.

 

Αλλά, τη φήμη του εκτός συνόρων Ιαπωνίας και Αμερικής,  την κατέκτησε με την εξειδικευμένη και best seller σειρά με άνθρακα.

 

 

 

 

 

Οι charcoal μάσκες έγιναν πριν λίγα χρόνια το cult προϊόν περιποίησης ιδιαίτερα για λιπαρές και με διεσταλμένους πόρους επιδερμίδες. Η Boscia ήταν εκεί,  με μια ολοκληρωμένη Black charcoal σειρά και κατά γενική ομολογία την καλύτερη που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Αυτά είναι κάποια από τα προιόντα της σειράς που θα αγαπήσουν όσες έχουν λιπαρό δέρμα και διεσταλμένους πόρους

 

Luminizing Black Mask σε δυο μεγέθη που απομακρύνει το περίσσιο σμήγμα, συσφίγγει τους πόρους και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

 

 

 

 

 

Charcoal Pore Pudding Intensive Wash Off Treatment. Πιο πλούσια σύνθεση με μαύρο και λευκό άνθρακα που εξισορροπεί τη λιπαρότητα και συσφίγγει τους πόρους χαρίζοντας λάμψη στο δέρμα.

 

 

Detoxifying Black Cleanser,  τζελ καθαρισμού για λιπαρές ή με τάση για λιπαρότητα επιδερμίδες που αφήνει το δέρμα καθαρό και ματ χωρίς γυαλάδα μειώνοντας σταδιακά τους διεσταλμένους πόρους.

 

 

 

 

 

Luminizing Pink Mask Μια peel-off μάσκα που ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας, λειαίνει την υφή της, απομακρύνει ρύπους και νεκρά κύτταρα και μειώνει την εμφάνιση των πόρων.

 

 

 

 

 

Τα προιόντα Boscia θα τα βρείτε στην κατηγορία Super Ingredients αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora στο Sephora.gr  καθώς και στο  Sephora App που λειτουργεί σε smart phones,  iOs και Android.

19 Σχόλια
  1. Άκρως εκπαιδευτικό τον τελευταίο καιρό το αγαπημένο μας bb. Μου αρέσει να μαθαίνω την ιστορία πίσω από τις μάρκες που πάντα κρύβει ενδιαφέρον. Έλαιο Jojoba, καταπληκτικό!! Τις black masks δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Ίσως ήρθε η ώρα.

  2. Μα ποσά μας δίνει απλόχερα η φύση και ποσά ακομα μπορούμε να βρούμε 😀

  3. Χρησιμοποιώ black masks κάθε 10 μέρες και πραγματικά καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους και το δέρμα αναπνέει. Βρισκω πολύ ενδιαφέρουσα τη luminizing black mask, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

  4. Τελικά τα sephora κρύβουν θησαυρούς.Μου αρέσουν οι black masks ιδιαίτερα αν είναι luminising.

  5. Αυτη η μασκα που δινει και λαμψη μου εκανε κλικ , την αγαπησα

  6. @ANASTASIA: Πάντως αν έχεις κάπως λιπαρό ή με τάση για λιπαρότητα δέρμα, πραγματικά θα μείνεις πολύ ευχαριστημένη με τα προιόντα.

  7. @SOFIAT: Aυτό ξαναπέστο! Φύση, πίσω ακόμα και από μάρκες που ίσως να μην το φανταζόμασταν!

  8. Καλημερα…Αντε τωρα να βγαλω ακρη με τοσες εταιρειες.
    Ολες εχουν κατι ενδιαφερον να πουν και ειναι να μην θελω να τις παρω ολες,
    Ρητορικο ερωτημα
    Καλη εβδομαδα κοριτσια

  9. @Μaryl: Σε σκεφτόμουν όταν έγραφα το post και ήμουν σίγουρη ότι θα είχες χρησιμοποιήσει κάποια black mask!

  10. @Marianna: Μια βόλτα επιβάλλεται, αλλά να είναι μέρα να έχεις χρόνο για να δεις και να σε ενημερώσουν. Πάντως στην κατηγορία Special Ingredients από ό,τι έμαθα θα υπάρχει πάντα κάποια αισθητικός εκπαιδευμένη για να μας δίνει πληροφορίες.

  11. @ΜαριαΚ: Νομίζω την Pink εννοείς και αν έχω δίκιο, αυτή έχω και εγώ!

  12. @RANIA: Οχι! Όχι!! Θα επιλεξεις αυτή που νιώθεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο! Εγώ απλά θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω για τα brands που βρίσκουμε πλέον στα Sephora γιατί κατάλαβα ότι πολλές δεν τα γνώριζαν αυτά τα brands και πραγματικά είναι πολύ καλής ποιότητας μάρκες. (σε φοβάμαι εσένα, είσαι ικανή να σηκώσεις το Sephora! χαχαχαχ)

  13. Τζουλια πολυ καλα κανεις ..αριστα θα ελεγα που μας ενημερωνεις
    Ομως για γυναικες επιρρεπεις στα καλλυντικα οπως εγω ναι πρεπει να με φοβασαι και να με φοβαμαι
    Γινομαι ικανη για στοκαρισμα προιοντων

  14. Τα κορίτσια που έχουν λιπαρό δέρμα, νομίζω πως βρήκαν αυτό που ζητούσαν!
    xx

  15. Τώρα δηλαδή πόση διάρκεια ζωής έχουν?Πάλι δύο εβδομάδες?
    Μουτςς

  16. Στο δικό μου θα έλεγα κανονικό προς ξηρό δέρμα δε νομίζω να ταιριάξουν αυτά τα προϊόντα. Πάντως καλό είναι να ξέρουμε τι κυκλοφορεί εκεί έξω.

  17. Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και σε site που εξωτερικού για τις συγκεκριμένες black masks. Και το λέω, γιατί όπως είπες και εσύ, έγινε μόδα και μετά γέμισε ο τόπος, οπότε είναι καλό να ξεχωρίζουμε κάποια προϊόντα για την ποιότητά τους και όχι επειδή έχουν γίνει μόδα.

  18. @ANNAK: Πολύ σωστά το τοποθέτησες Άννα! Και αυτό συμβαίνει παντού και όχι μόνο στο χώρο της ομορφιάς. Απλά εκεί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικές γιατί μιλάμε για προιόντα που απλώνουμε πάνω μας…

  19. Ακούω την Luminizing Black Mask να φωνάζει το όνομά μου…SEPHORA, έρχομαι!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.