Διάσημες φιλίες, στο χώρο της Μόδας.

 

 

Λένε ότι ο χώρος της Μόδας και των celebrities, είναι άγριος. Σκληρός ανταγωνισμός, πισώπλατα μαχαιρώματα και άσπονδες φιλίες. Οι αχώριστοι και αγαπημένοι  φίλοι  που θα δούμε παρακάτω, καταρίπτουν αυτό το αξίωμα.

 

Naomi Campbell – Azzedine Alaia

Αληθινή αγάπη ενώνει αυτούς τους δυο. Η Naomi γνώρισε τον Azzedine, όταν ήταν 16 ετών. Ήταν τόσο μικρούλα,  που ο σχεδιαστής ένιωσε την ανάγκη να τη φροντίσει και την προσκάλεσε να μείνει μαζί του στο σπίτι του, αντί για κάποιο ξενοδοχείο που συνήθως μένουν τα μοντέλα κατά τη διάρκεια των castings.  Δεν είναι λοιπόν περίεργο που είναι το πατρικό πρότυπο της Naomi,  η οποία έως σήμερα  από ότι λένε, τον φωνάζει “papa”.

 

 

 

 

Karl Lagerfeld- Carine Roitfeld

H αγαπημένη φίλη του εμβληματικού σχεδιαστή που έφυγε πριν λίγους μήνες,  ήταν η Carine με την οποία δημιούργησαν αναρίθμητα editorials, και καμπάνιες,  με πιο διάσημη κοινή δουλειά τους την έκδοση του βιβλίου “The little black jacket”. Μαζί,  ήταν η επιτομή του Parisian chic.

 

 

 

 

John Galliano – Kate Moss

Γνωρίστηκαν στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 όταν και οι δυο ήταν άγνωστοι και στο χώρο της μόδας και στο ευρύ κοινό. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν και είναι στενοί φίλοι ενώ φυσικά ο Galliano σχεδίασε και το νυφικό της-ποιος άλλος θα μπορούσε;

 

 

 

 

Steven Meisel – Linda Evangelista

Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’90 που το glamour και τα super models χτύπησαν ταβάνι, δημιουργήθηκε μια δυνατή φιλία που κρατάει ως σήμερα. Οι δουλειές τους, έχουν μείνει στην ανθολογία της παγκόσμιας μόδας και η Linda έχει δηλώσει ότι νιώθει απόλυτα ασφαλής όταν την φωτογραφίζει ο Steven.

 

 

 

 

Alexander McQueen –  Isabella Blow

Είναι τόσο μυθώδης η ιστορία τους που σύντομα ακούγεται ότι θα γίνει και η βάση μιας κινηματογραφικής ταινίας. Όταν η Blow – συντάκτρια και opinion leader της εποχής είδε την πρώτη κολεξιόν του τελειόφοιτου σχολής μόδας  Alexander – την αγόρασε όλη. Οι δύο τους έγιναν σύντομα φίλοι εκτοξεύοντας εκατέρωθεν  τη δημιουργικότητά τους. Η ιστορία τους όμως, δεν είχε happy end. Tα «έσπασαν» άσχημα,  όταν ο McQueen πούλησε την εταιρεία του στον οίκο Gucci χωρίς να δώσει κάποια θέση εργασίας στην Isabella, ενώ ήταν εκείνη που του έκλεισε το deal με τον οίκο. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως κάτι από την ταινία “The Devil wears Prada?” Δίκιο έχετε.

 

 

 

 

Miuccia Prada- Marc Jacobs

Ξέρετε τι σημαίνει να βγει σε αφιέρωμα μόδας 11 σελίδων ο σχεδιαστής μόδας Jacobs, ντυμένος με Prada από την κορυφή έως τα νύχια και με τίτλο “Prada I’m your biggest fan?”. Αληθινή φιλία, τι άλλο;

 

 

 

 

Madonna – Jean Paul Gaultier

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια,  στην κυριολεξία. Εκείνος σχεδίασε για εκείνη το πιο διάσημο ρούχο που φορέθηκε ποτέ σε παγκόσμια τουρνέ, το κώνος- σουτιέν- κορσές. Εκείνη δεν κάνει βήμα χωρίς αυτόν, μέχρι και στη Eurovision τις προάλλες, αλλά και στο πρόσφατο Met Gala, τον πήρε μαζί της. Αυτοί οι δύο,  είναι απλά αχώριστοι.

 

 

 

Donatella Versace και  Lady Gaga

Η Donatella την έχρισε μούσα του οίκου και η Gaga εμφανίζεται σε πολλές Versace καμπάνιες. H Gaga έγραψε το τραγούδι “Donatella” πλέκοντας το εγκώμιο της φίλης της.  BFF’s λέμε.

 

 

Elsa Schiaparelli – Salvador Dalí

Όταν η μόδα συνάντησε την τέχνη . Δυο αυθεντικοί σουρεαλιστές ο καθένας στον τομέα του συνεργάστηκαν και μας έδωσαν δυο από τα πιο iconic ρούχα του 20ου αιώνα: το “Tears Dress”  και την μακριά τουαλέτα με τον αστακό την οποία φόρεσε η πρώτη “θνητή” αμερικανίδα που παντρεύτηκε γαλαζοαίματο,  aka Wallis Simpson.

 

 

 

 

Loulou de La Falaise –  Yves Saint Laurent

Μούσα του, μοντέλο του, στενή του προσωπική φίλη και συνεργάτιδα και πάνω απ’ όλα,  η γυναίκα που ενσάρκωσε όσο καμία άλλη,  το ταλέντο και το μοναδικό όραμα του Saint Laurent.

 

 

 

 

Hubert de Givenchy – Audrey Hepburn

Όταν ενημέρωσαν τον maître Givenchy ότι «η Δεσποινίς Hepburn ζητάει να σας δει» εκείνος νόμιζε ότι επρόκειτο για την (ίδιου επιθέτου) και πάρα πολύ διάσημη τότε, Katherine. Όταν η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε η  σχεδόν άσημη  Audrey,  ο Hubert απογοητεύτηκε, αλλά δεν το έδειξε. Σε αυτή την πρώτη τους συνάντηση όμως,  τα πήγαν πολύ καλά, είχαν ιδιαίτερη χημεία και όπως ξέρουμε όλοι,  οι δυο τους έγραψαν ιστορία. Kαι αφού απόλαυσαν μαζί, το πιο διάσημο πρωινό γεύμα έως σήμερα,  επιβεβαίωσαν το γεγονός,  ότι οι celebrities κάνουν διάσημους τους σχεδιαστές και οι σχεδιαστές κάνουν τους celebrities, είδωλα.

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Ωραίο να υπάρχουν αληθινές φιλίες σε ενα τόσο δυσκολο χώρο,όπου ο ανταγωνισμός είναι στο ζενίθ.

  2. Ωραία αναδρομή. Σπάνια η ύπαρξη γνήσιας φιλίας, στον χώρο της μόδας & της εικόνας, που όλα είναι πολύ ευμετάβλητα.
    xx

  3. Οταν υπάρχουν αυθεντικοί άνθρωποι η Φιλια μπορεί να ανθίσει παντου😁

  4. Μόνο για τη φιλία Madonna-Gaultier και Herburn-Givenchy γνώριζα.

  5. Θα συμφωνήσω με τα σχόλια της Maryl και της Sofia Marga. Σε έναν τέτοιο χώρο είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθούν αληθινές φιλίες λόγω ανταγωνισμού. Παιδικός μου φίλος που εργάζεται στο χώρο της μόδας μου το έλεγε πρόσφατα, ότι θέλει γερό στομάχι και γερά νεύρα – και κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο, τον ακούω δυστυχώς όλο και πιο απογοητευμένο.

  6. Η Donatella και η Lady Gaga κολλητές?Δεν το ήξερα.
    Μουτςς

  7. Ωραίες ιστορίες φιλίας. Ειδικά Givenchy, Hepburn.

  8. Και εγω για τις περισσοτερες φιλιες δεν γνωριζα

  9. Είναι δύσκολες οι πραγματικές φιλίες στον χώρο αυτό….

  10. Φιλίες και showbiz? Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο τελικά!!! 💙💜💚❤💙💜💚❤💜💙💚❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.