Dr. Roebuck’s: Αγνές «οικογενειακές» συνταγές ομορφιάς.

 

 

 

Η  Kim και η Zoe ήταν δίδυμες αδερφές που μεγάλωναν σε μια παραλία της Αυστραλίας. Παιγνίδι όλη μέρα δίπλα στη θάλασσα, αλάτι, αλμύρα, ήλιος.

 

 

Ήταν περίπου 10 ετών όταν εμφάνισαν κάποια δερματικά προβλήματα. Ξηροδερμία, δερματίτιδες, έκζεμα. Οι γιατροί γονείς τους απέφυγαν τις συνταγογραφημένα φάρμακα  και έφτιαξαν οι ίδιοι μια κρέμα περιποίησης εξ ολοκλήρου από φυσικά συστατικά για να αντιμετωπίσουν με φυσικό τρόπο τα δερματικά  προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κόρες τους. Η συνταγή πέτυχε, οι μικρές  θεραπεύτηκαν,  και  συνέχισαν απρόσκοπτα τα παιγνίδια τους κάτω από τον ήλιο.

 

Η Kim και η  Zoe σήμερα

 

 

Fast forward στο σήμερα.  30 χρόνια μετά οι αδερφές , δημιουργούν  το cult, clean, vegan  αυστραλιανό brand περιποίησης Dr Roebuck’s,  από το επίθετο των γονιών τους και ως φόρο τιμής σε αυτούς.

 

Φιλοσοφία τους το “minimum ingredients, maximum results” με προϊόντα που βασίζονται σε φυσικές συνθέσεις και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, εξισορρόπηση,  αναδόμηση, λάμψη και  αντιγήρανση.  Jojoba, έλαιο καρύδας, γλυκολικό οξύ, βούτυρο shea είναι κάποια από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στις φόρμουλες  καθώς και Aloe vera και Μποράγκο δυο συστατικά που κάνουν θαύματα στην ομορφιά μας και για τα οποία έχουμε ξαναγράψει εδώ μέσα στο παρελθόν:

 

Aloe Vera

 

 

Με την χρήση της αλόης ενισχύονται τα θεμελιώδη στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη και τη διατήρηση ενός υγιούς και όμορφου δέρματος. Η δράση της είναι αναπλαστική, συσφικτική και επανορθωτική στην απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα πλούσια θρεπτικά θεμελιώδη στοιχεία που περιέχει η αλόη, αξιοποιούνται από το δέρμα για να ενισχύσουν την άμυνα του ενάντια στις φθορές του χρόνου.

Το εκχύλισμα της αλόης έχει αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, θρέφει την επιδερμίδα, διατηρεί το δέρμα απαλό, σφριγηλό και φρέσκο. Το εκχύλισμα είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για την επιδερμίδα, καθώς εκτός από τις βιταμίνες περιέχει αμέτρητα ιχνοστοιχεία.  Παράλληλα με την υψηλή περιεκτικότητα της σε βιταμίνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία επιπλέον περιέχει ενεργά συστατικά που μεταφέρουν τα θρεπτικά της στοιχεία στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. Η αλόη απορροφάται γρηγορότερα από το νερό, αλλά συγκρατεί την υγρασία και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει πολυσακχαρίδια που αποτρέπουν την απώλεια της φυσικής υγρασίας.

Στο ακνεϊκό δέρμα έχει θεαματικά αποτελέσματα, αφού όχι μόνο το θεραπεύει αλλά και προλαμβάνει την εκδήλωση των συμπτωμάτων, καθαρίζοντας τους πόρους και ρυθμίζοντας την σμηγματόρροια. Επίσης επουλώνει τα σημάδια από την ακμή.

Η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση αυξάνει την ενεργοποίηση του οξυγόνου στο δέρμα, δυναμώνει τους ιστούς και προλαμβάνει τις δερματικές φθορές.

 

 

Borago

 

 

Το λάδι Μποράγκο (Borage Oil) προέρχεται από την έκθλιψη των σπόρων του φυτού. Είναι ένα εξαιρετικό καλλυντικό υψηλής θρεπτικής αξίας με σπάνιες ιδιότητες κι η πιο σημαντική του είναι, ότι έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε γάμμα λινολενικό οξύ (GLA)ν (περιεκτικότητα 16-27%) από οποιοδήποτε άλλο φυτικό έλαιο, βότανο ή τροφή υπάρχει στη φύση. Το GLA είναι ένα ωμέγα-6 λιπαρό οξύ που μετατρέπεται σε ουσία τύπου ορμόνης, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που καθιστά το Μποράγκο ένα εξαιρετικό αναπλαστικό των δερματικών κυττάρων και χρήσιμο στη θεραπεία δερματικών παθήσεων.

 

Έτσι οι επουλωτικές του ιδιότητες μας δίνουν ένα άκρως αποτελεσματικό συστατικό για την επούλωση των ρυτίδων, την αντιγήρανση, την σύσφιξη και την λείανση της επιδερμίδας, αλλά και την δραστική θρέψη κι ενυδάτωση της. Ως εκ τούτου ωφελεί καταλυτικά τις ξηρές, αφυδατωμένες, κουρασμένες και ώριμες επιδερμίδες. Ιδιαίτερα ευεργετικό σε όσες επιδερμίδες παρουσιάζουν πρόωρη γήρανση. Οι επουλωτικές και αναπλαστικές του όμως ιδιότητες το καθιστούν εξαιρετικό για όσες επιδερμίδες είναι ακνεικές, ευαίσθητες ή έχουν τάση για δερματικές διαταραχές.

 

 

 

 

Το clean brand Dr Roebuck’s,  περιλαμβάνει προϊόντα και φόρμουλες για τις περισσότερες ανάγκες του δέρματος, προιόντα καθαρισμού,ενυδάτωσης, σέρουμ και μάσκες για κάθε τύπο επιδερμίδας.  Αλλά φυσικά και λόγω του  dna της μάρκας,  ένας από τους βασικούς πυλώνες του brand,  είναι η καταπολέμηση της έντονης ξηρότητας και της ξηροδερμίας. Οι φόρμουλες των προϊόντων Dr. Roebuck’s,  είναι  ιδιαίτερα λοιπόν ευεργετικές για ξηρά και πολύ ξηρά και ευαίσθητα δέρματα και απευθύνονται και σε επιδερμίδες που υποφέρουν από την έντονη και επιθετική ηλιοφάνεια. Ας μην ξεχνάμε εξ άλλου,  ότι είναι μια μάρκα που αναπτύχθηκε για να λειτουργήσει σαν ασπίδα κάτω από τον καυτό Αυστραλιανό ήλιο.

 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα best seller προϊόντα:

 

Dr. Roebuck’s Νo Worries, Hydrating Face Moisturizer

Από τα πιο πετυχημένα και best seller προϊόντα της μάρκας αυτή η ενυδατική κρέμα φροντίζει σε βάθος το ξηρό και «διψασμένο» δέρμα.  Έλαιο Macadamia και υαλουρονικό οξύ προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, φωτίζουν και αναζωογονούν το δέρμα. Μια ιδανική πρόταση για καθημερινή τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε μπροστά μας.

 

 

 

 

Dr. Roebuck’s  Bondi Hydrating Mist

Αγαπάμε τα δροσερά mist ειδικά το καλοκαίρι,  αλλά η επιτυχία του συγκεκριμένου οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε Βιταμίνη C- που σημαίνει ότι προσφέρει εκτός από βαθιά ενυδάτωση και φωτο προστασία άρα είναι ο,τι καλύτερο για χρήση τη μέρα και ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Επιπλέον συσφίγγει και ηρεμεί το δέρμα από κοκκινίλες και ερεθισμό.

 

 

 

Dr. Roebuck’s Collagen Boosting Serum

Ένα serum με μια «βόμβα» από ευεργετικών συστατικών, υαλουρονικό οξύ, έλαιο σκουαλένιο, ginseng, aloe, που σκοπό έχουν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου προσφέροντας σύσφιξη και τόνωση στην επιδερμίδα. Για κάθε τύπο δέρματος

 

 

 

Dr. Roebuck’s Down Under Collagen Boosting Eye Treatment

Στην ίδια collagen boosting σειρά βρίσκουμε και την κρέμα ματιών για βαθιά ενυδάτωση με σύσταση από αμινοξέα, ενυδατικό έλαιο καρύδας και καφεΐνη που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους.

 

 

 

Dr. Roebuck’s , Lifesaver Skin Brightening Toner

Αμαμελίδα, αλόη, και γλυκολικό οξύ σε μια σύνθεση που ενυδατώνει, τονώνει και συσφίγγει,  αλλά πάνω απ΄ όλα φωτίζει και δίνει έντονη λάμψη στην επιδερμίδα.

 

 

 

Τα προιόντα Dr Roebuck’s,  θα τα βρείτε στην κατηγορία Super Ingredients αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora στο Sephora.gr  καθώς και στο  Sephora App που λειτουργεί σε smart phones,  iOs και Android.

 

 

16 Σχόλια
  1. Το ενυδατικό mist με τη Βιταμίνη C το θέλωωωωω!! Νομίζω ήμουν ξεκάθαρη, χαχαχα

  2. Αρχίζω να παρατηρώ οτι η Αυστραλία κρύβει πολλούς θυσαυρους!!

  3. @SofiaT: Ποιον άλλο θησαυρό έχει πάρει το κοφτερό σου ματάκι;;

  4. @Τζουλια και αν δεν κανω λαθος και η εταιρία Aesop😆 οπως και η πολυ γνωστή μάρκα για τα μαλλια Aussie😁

  5. Και πήγα να ξεχάσω και τα Lanolips😍 που έχουμε συζητήσει και μας εχεις προτείνει εδω στο bb😀

  6. @SofiaT: Έπαινος! Έπαινος καθώς είμαστε και στο τέλος της ( μαθητικής) χρονιάς!!💕😂😘

  7. Αν και η σειρά απευθύνεται σε ξηρά δέρματα, παντως από προσωπική μου πείρα η αλοε Βέρα κανει θαύματσ, είτε ως συστατικό σε καλλυντικά ή πόσιμη.

  8. Διαβάζοντας αυτό το post, μου ήρθε η εικόνα της Αυστραλίας, με τον καυτό της ήλιο & τα προβλήματα που δημιουργεί. Αν αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματικά εκεί, φανταστείτε εδώ τι θα κάνουν!
    xx

  9. Αγαπώ την αλόη!Το borago είναι κι αυτό ενδιαφέρον.Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ βέβαια.

  10. To serum θελω μια συσφιξη την θελω στο προσωπο, το σωμα το γυμναζω χαχα

  11. Η ενυδατική κρέμα ακούγεται πολύ καλή!
    Μουτςς

  12. Ενδιαφέρουσα μάρκα με ωραία ιστορία και φιλοσοφημένες επιλογές…

  13. Miα φίλη μου έφερε το serum …ομολογώ πως το δοκίμασα επιφυλακτικά…έχω κλείσει εβδομάδα τώρα…είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένη!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.