Sephora Water Power: Το δέρμα μας, χρειάζεται “νερό”.

 

Όλο το χρόνο αλλά ειδικά το καλοκαίρι το δέρμα μας έχει απόλυτη ανάγκη από προϊόντα που πρωτίστως ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα.

 

Νομίζετε ότι είναι εύκολο για το δέρμα μας να τα βγάλει πέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες έξω, το air condition μέσα, τις εναλλαγές μεταξύ της ξηρής και της υγρής ατμόσφαιρας, τον δυνατό ήλιο, την θάλασσα, την αλμύρα, τους ανέμους;

 

 

Αυτές οι αλλαγές στην υγρασία και την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας επιφέρουν διάφορα αρνητικά αποτελέσματα και οδηγούν είτε σε ένα δέρμα πιο τραχύ και πιο θαμπό στην εμφάνιση είτε σε μείωση των επιδερμικών αντιστάσεων πράγμα που συμβάλει στο να αισθάνεστε το δέρμα σας ιδιαίτερα ευαίσθητο. Και αν δεν το προσέξετε όπως πρέπει αυτή η ευαισθησία μπορεί να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε πρόωρο γήρας.

 

Η φυσική προστατευτική ασπίδα που είναι σχεδιασμένη για να διατηρεί την υγρασία του δέρματος αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα λιπιδίων. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτά βρίσκονται σε ημι- κρυσταλική μορφή, αλλά μπορούν επίσης να σκληρύνουν ή να λιώσουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της άνεσης και της απαλότητας ενώ παράλληλα μειώνεται η ικανότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του, με αποτέλεσμα την ξηρότητα. Αυτό άλλωστε εξηγεί γιατί στις καλοκαιρινές διακοπές, ακόμα και τα ξηρά δέρματα φαίνονται λιπαρά, μια που τα λιπίδια «λιώνουν» στις ζεστές και υγρές θερμοκρασίες.

 

 

 

 

 

Στην ουσία όμως, εφόσον τα λιπίδια κατ’ εξακολούθηση πότε σκληραίνουν και  πότε λιώνουν, η προστατευτική ασπίδα σπάει και έτσι το δέρμα δεν προστατεύεται επαρκώς. Για κάποιες γυναίκες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα που δημιουργείται λόγω της έλλειψης της αναγκαίας υγρασίας. Άλλες πάλι ξαφνικά βλέπουν ένα δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο μπορεί να αντιδράσει αλλεργικά ακόμα και στο foundation  ή σε κάποιο προϊόν που χρησιμοποιούσαν χωρίς πρόβλημα μέχρι τότε. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ αυτά τα προϊόντα πρέπει να μένουν στην επιφάνεια του δέρματος τελικά εισχωρούν πιο βαθιά λόγω της σπασμένης προστατευτικής ασπίδας. Ακόμα και το καθημερινό σας  make-up μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα.

 

Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε ότι όσο και ξηρό, τραχύ και ερεθισμένο να έχει γίνει το δέρμα σας, με την σωστή φροντίδα μπορεί να επανέλθει στην αρχική καλή του κατάσταση πολύ γρήγορα μια που η επιδερμίδα έχει μεγάλη ικανότητα να διορθώνεται και να εγκλιματίζεται αρκετά γρήγορα στις εποχιακές αλλαγές.

 

Το πρώτο σας βήμα είναι να βοηθήσετε το δέρμα σας να «ξαναχτίσει» την προστατευτική του ασπίδα έτσι ώστε να μην επιτρέπει στην υγρασία να χάνεται και ταυτόχρονα να καταπολεμά τους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό θα το πετύχετε με μια πλούσια ενυδατική κρέμα προσώπου. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου αλλά και μια τονωτική λοσιόν που να μην περιέχει οινόπνευμα το οποίο απομακρύνει τραχιά τα λιπίδια της επιδερμίδας που θέλετε τόσο πολύ να προφυλάξετε.

 

Αν τώρα βάζετε κάποια αντιρυτιδική κρέμα με πιο δυνατή φόρμουλα και προσέξετε ότι το δέρμα σας, σας «τραβάει» και κοκκινίζει μην την  χρησιμοποιήσετε για μερικές μέρες μέχρι το δέρμα σας να επανέλθει στην καλή αρχική του κατάσταση.

 

Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα είναι φωτεινό, λαμπερό και σφριγηλό. Αντίθετα σε ένα δέρμα αφυδατωμένο δεν βοηθά ούτε το μακιγιάζ μια που απλώνετε δυσκολότερα και ανομοιόμορφα και τελικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου «βαραίνουν» ακόμα περισσότερο.  Η σωστή ενυδάτωση  πρέπει να αποτελεί την πρωταρχική φροντίδα κάθε γυναίκας για τις ανάγκες τις επιδερμίδας της.

 

 

 

 

Αυτό το μήνα,  τα καταστήματα Sephora τον αφιερώνουν στο Water Power, όπου τον πρώτο λόγο έχει η ενυδάτωση. Μεγάλα και γνωστά brands προτείνουν τις κατάλληλες για την εποχή ενυδατικές σειρές τους,  αλλά το μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα Κορεάτικα brands τα οποία θα τα βρούμε όλα στο stand “The Korean House”. Μάρκες όπως Caolion, Laneige, Tonymoly. Belif, Dr. Jart+, έχουν στη γκάμα τους εξαιρετικές συνθέσεις που θρέφουν και ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα και για τις οποίες θα μάθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες  σε επόμενα post.

 

 

 

 

Εξ’ άλλου η Κορεάτικη επέλαση στον κόσμο της ομορφιάς, ή αλλιώς KBeauty δεν είναι ένα περαστικό trend, αλλά ήρθε για να μείνει και παγκοσμίως τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί για το next big thing της βιομηχανίας.

 

 

18 Σχόλια
  1. Τελεια!!!Τα sephora παντα με ενθουσιαζουν με τις προωθητικες τους ενεργειες!!Και μιας που μιλαμε για sephora σημερα,εχω να πω οτι το καταστημα στο Golden Hall ειναι παρα πολυ καλο και οι κοπελες ευγενικες,εξυπηρετικες και παντα δινουν δειγματα.Σε αντιθεση με το αλλο γνωστο καταστημα ομορφιας που οι κυριες ειναι αγενεις,βιαζονται να σου πουλησουν οτι τις εξυπηρετει και ποτε μα ποτε δεν εχουν δειγματα…

  2. @Eleftheria: Συμφωνώ! Επίσης πολύ μου αρέσει το κατάστημα στο The Mall Athens μια που λόγω σημείου με βολεύει πολύ και το επισκέπτομαι πολύ συχνά. Επίσης εκεί φτιάχνω φυσικά και τα φρύδια μου, στο Brow Bar της Benefit από τον αγαπημένο Θανάση!

  3. Πολύ ωραία αυτά τα ενημερωτικά posts. Περιμένω να διαβάσω για τις Κορεάτικες μάρκες που μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες. Eπίσης συμφωνώ απόλυτα ότι το πιο σημαντικό και το καλοκαίρι είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Δέρμα που “τραβάει” δεν το αντέχω.

  4. Πράγματι, τα κορεάτικα brands έκαναν μια πολύ δυναμική και ποιοτική είσοδο στον χώρο της ομορφιάς. Η καλά ενυδατωμενη επιδερμίδα είναι συνώνυμο της υγείας και της λάμψης. Είμαι εμμονικη με την ενυδάτωση και μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω νέα προϊόντα που στοχεύουν σε extra ενυδάτωση. Για τα Sephora στα Golden δε ξέρω, αλλά για το Mall και τα φρύδια σου @Julia δια χειρός Θανάση, έχω να πω, πως ήταν φυσικά όμορφα, χωρίς υπερβολές!
    xx

  5. Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον για τα κορεατικα brands καθώς λανσάρει κσι η Avon μια σειρά με κορεατικα προϊόντα που με έχουν προσελκύσει πολύ! Εχω ηδη παραγγελει μία μάσκα χειλιών που μου έκανε εντύπωση γιατί δε θυμάμαι να εχω ξαναδεί μάσκα χειλιών σε αλλα brands

  6. Το ανθρώπινο σωμα περιέχει νερο (Η2Ο) 70% περιπου😁Αυτο και μόνο δείχνει ποσο σημαντικό ειναι😄για τη υγεία μας αλλα και για την καλη ποιότητα του δέρματος μας😀

  7. @Μaryl: Από τις παραπάνω μάρκες που ανέφερα, η Laneige, έχει μια καταπληκτική μάσκα για τα χείλη! Θα γράψω πιο αναλυτικά σε λίγες μέρες και φυσικά για προιόντα με έμφαση στην ενυδάτωση, που είναι και το βασικό ζητούμενο αυτή την εποχή

  8. @Sofia Marga: Σοφία μου, την επόμενη φορά που θα είσαι Αθήνα, κλείσε να κάνεις τα φρύδια σου στο Benefit Brow Bar με τον Θανάση και πες το όνομά μου. Θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!

  9. @SofiaT: Εσύ που τα ψάχνεις όλα, να ξέρεις ότι ένα από τα δυνατά trends για υγεία και ευεξία αυτή τη στιγμή στις USA, είναι το νερό και μάλιστα το αλατόνερο. Φιάχνουν ειδικούς χώρους τύπου spa και μουλιάζουν μέσα για ώρες. Εμείς – ευτυχώς- έχουμε τη θάλασσα 🙂

  10. Προσπαθώ να μαντέψω μετά την Κορέα προς ποια περιοχή θα κινηθεί η βιομηχανία της ομορφιάς.
    Μουτςς

  11. Ωραίες οι προωθητικές ενέργειες που μας βοηθούν να γνωρίσουμε νέα προϊόντα. Εμείς που είμαστε μακριά περιμένουμε το post…

  12. Εχω ακουσει οτι εχουν ολοκληρη ιεροτελεστια στον καθαρισμο προσωπου , για να ενυδατωθει το δερμα βαζουν ποσα προιοντα

  13. @ΜΑΡΙΑ Κ: Ωραία ερώ τηση. Είναι αλήθεια ότι στην κορεάτικη καθημερινή ιεροτελεστία ομορφιάς υπάρχουν περίπου 8 με 10 προϊόντα, αλλά κακά τα ψέματα γι αυτό οι Κορεάτισσες έχουν ίσως τα ομορφότερα δέρματα στον κόσμο.

    Φαντάσου όταν πηγαίνεις σε ένα day spa και κάνεις μια περιποίηση προσώπου όπου η αισθητικός σου βάζει το ένα προιόν μετά το άλλο σε μια διαδικασία που κρατάει περίπου μία ώρα. Φεύγεις και το δέρμα σου είναι βελούδινο και λάμπει σαν μικρού παιδιού. Αυτό που κάνουμε εμείς ας πούμε μια φορά το μήνα, εκείνες το κάνουν κάθε μέρα.
    Ξεκινούν πάντα πλένοντας το πρόσωπό τους με νερό και τίποτα άλλο. Και μετά σειρά έχουν τα εξής:

    -Τονωτική Λοσιόν
    – Essence (κάτι ανάμεσα σε serum και λοσιόν)
    -Serum
    – Κρέμα Ματιών
    -Ενυδατική κρέμα
    – SPF

    Δυο τρεις φορές το χρόνο, μετά το essence απλώνουν αμπούλες με ενεργά συστατικά, σαν boost στην επιδερμίδα τους. Αυτή είναι η πρωινή ιεροτελεστία. Η βραδινή περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα προϊόντα (δυο προϊόντα καθαρισμού και απολέπιση 2/3 φορές την εβδομάδα και μάσκα κλπ κλπ)

  14. @Τζουλια γενικά το Αλατόνερο εχει πολλές θεραπευτικές ιδιοτητες😁 ευχαριστω για την πληροφορια 😀πως μου ξέφυγε αυτο χαχαχαχχα😜Πάντως η εναλλακτική πρόταση σου για την θάλασσα ειναι ακομα καλύτερη μιας και ειναι συνδυασμός πολλών περισσότερων στοιχειων😘😘😘😘

  15. H χαρά της beauty addict!!!Το ένα προϊόν πάνω από το άλλο!Βάζω πάντα ενυδατική,όσες φορές και να πλύθώ στο πρόσωπο το καλοκαίρι ή ψεκάζομαι με ιαματικό νερό, αν ζεσταίνομαι πολύ και δεν έχω ενυδατική. Επισης,βάζω και στο ντεκολτέ.Απαραίτητο για να μην αφυδατωθεί τώρα με τον ήλιο.

  16. A, Tonymoly αγαπώ με τις σούπερ χαριτωμένες συσκευασίες!

  17. Mάσκα για τα χείλη;;;;Δεν είχα φανταστεί ποτέ πως θα μπορούσε να υπάρχει και τέτοιο προ’ι’όν… scrub για τα χείλη, ναι….και το χρησιμοποιώ μια με δυο φορές την εβδομάδα,χειμώνα και καλοκαίρι…θα πρέπει να δω και την μάσκα…
    Για το benefit brow bar και τον Θανάση, απλά δεν έχω λόγια…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.