Ποια λέει όχι στο πουά;

 

 

Ας απαντήσω εγώ πρώτη και μετά έχετε εσείς το λόγο. Δεν λέω όχι στο πουά. Μου αρέσει πολύ και σίγουρα  το προτιμώ από ένα εμπριμέ πατρόν. Ένα πουά item ειδικά  σε σκούρα απόχρωση κάνει statement. Και όπως είπε κάποτε και ο Marc Jacobs: “There is never a wrong time for a polka dot!”

 

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τη «Βούλα Πόλκα» όπου το polka σημαίνει Πολωνέζα, στα Πολωνικά και μικρό κορίτσι στα Τσεχοσλοβάκικα.

 

Ας κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν αλλά και το πρόσφατο παρόν.

 

Πουά για την ανεπανάληπτη Marilyn με ντε πιες μαγιό το 1951 και ίσως μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της

 

 

Πουά πουκάμισο για τον Οl’ blue eyes- λέγε με και Frank Sinatra.

 

 

Πουά για την pretty woman, aka Vivian στην πρώτη της σικάτη έξοδο.

 

 

Αν νομίζετε ότι είναι σχέδιο μόνο για γυναίκες, ξανασκεφτείτε το. Το 1962 η Μarvel Comics σύστησε στους fan, τον Polka Dot Man.

 

 

 

 

Kαι φυσικά ο ανεπανάληπτος Prince,  δεν νοιαζόταν για τέτοιους διαχωρισμούς και δείχνει υπέροχος μέσα στο πουά ensemble του.

 

 

 

 

Πουά το… Βασιλικόν!

 

Στην αείμνηστη Princes Diana

 

 

Στη one and only Queen Elizabeth II

 

 

Στη νέα φουρνιά Catherine Middleton  aka Duchess of Cambridge

 

 

 

Όταν ευχόταν να την πάρει μαζί του στο Παρίσι ο Big και όταν τελικά πήγε στο Παρίσι αλλά με τον Alexander,  η Carrie, επέλεξε τι άλλο; Polka dots φυσικά!

 

 

 

 

 

Oui, oui c’est moi! Και εγώ στη Γαλλία αγαπημένη μου Celia πουά επέλεξα να πακετάρω. Τι δηλαδή; Mόνο η Carrie έχει το προνόμιο;

 

 

 

 

Tέλος στην αγορά, βρήκα αυτό το Queen Bee σε υπέροχο άκρως θηλυκό 50’ς style με τιμή 59,95Ε. Και μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό: εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Ιουλίου, κάπου ίσως σας περιμένει το τέλειο πουά φόρεμα του καλοκαιριού!

 

 

 

 

 

 

22 Σχόλια
  1. To πουα της Julia Roberts έχει γράψει ιστορία κατά την άποψη μου και είναι για μένα το ωραιότερο και πιο σικάτο. Mαζί με το υπέροχο δικό σου ασπρόμαυρο τα βάζω πρώτα στην επιλογή! Δυο Τζούλιες, δυο πουα, δυο success stories.

  2. Ναι στο πουά και ειδικά Τζούλια μου στο δικό σου διακριτικο πουά που μου άρεσε περισσότερο από όλα τα παραπάνω!! Εχω και εγω ενα πουά μπικίνι και κατι πουά τοπακια, που θα τα φορέσω φέτος 😉😉😉

  3. Σίγουρα το πουά ειναι ενα διαχρονικό ultra chic μοτίβο. @Τζουλια μου ( πιστευω οτι σίγουρα εχεις στην συλλογή κάποιο πουά κομμάτι) για εμένα ειναι έναν μοτίβο που δεν περνά απαρατήρητο σε κάποια περίπτωση
    αλλα πρεπει να φορεθεί με μεγαλη προσοχή!!αλλιως το αποτέλεσμα θα ειναι τραγικό …σίγουρα δεν θελουμε να θυμίζουμε την αγαπημένη μίνι μαους!!
    Εγώ επειδή ειμαι μινιμαλ στο στυλ και γενικά αποφεύγω έντονα μοτίβα εμπριμέ η πουά ,μου αρέσουν αυτα
    κυρίως σε αξεσουάρ οπως ενα υπέροχο φουλάρι σε πουά μοτίβο δεμένο στο λαιμό η στα μαλλια θα δώσει μια elegant πινελιά στην εμφανιση😊

  4. Θα συμφωνησω και εγω με τα κοριτσια ως προς τη Julia Roberts,πολυ κομψο και διαχρονικο πουα.Μου αρεσε επισης και η Midletton με το πουα φορεματακι ως επιλογη εξοδου απο το μαιευτηριο.Πολυ ανετο και ρομαντικο!!

  5. Αγαπημένο το πουά και ειδικά το ασπρόμαυρο.
    Συμφωνώ απολύτως με τη Στέλλα για τις αγαπημένες Τζούλιες…

  6. Τρελαίνομαι για πουά.Αν μπορούσα,θα αγόραζα πάντα ένα,κυρίως σε μαυρόασπρο.Το αν μπορούσα σημαίνει να μη φαίνεται ότι φοράω το ίδιο πράγμα.Στη ντουλάπα μου θα το βρεις οπωσδήποτε.Μου αρέσει και ο συνδυασμός με ριγέ.Γενικά,το βρίσκω πολύ classy.

  7. Γεια σας και απο μενα.
    Αγαπω το πουα εχω εδω και 7 χρονια ενα μπικινι που το φορω λιγο καθε καλοκαιρι για να το εχω πολλα χρονια. Ευτυχως φετος εβγαλε πουα μπικινι σε ασπρομαυρο το Marks and Spencer και ετσι τα εκανα δυο.
    Εκπληκτικο και πολυ σικατο το δικο σου Τζουλια . Οχι κραυγαλεο οπως και το αλλο πουα της αλλης Τζουλιας
    Μου αρεσουν εξισου

  8. Μου αρέσει το πουά μου φτιάχνει τη διάθεση και το βρίσκω πολύ παιχνιδιάρικο κι εύκολο σε συνδυασμούς.Υπάρχει σχεδόν παντού στο σπίτι μου,σε ρούχα ,πιάτα,ποτήρια μέχρι και κουρτίνα πουά έχω.Τώρα που το θυμήθηκα θα βάψω και τα νύχια μου πουά.
    Μουτςς

  9. Της τζουλια ρομπερτς διαχρονικο και ωραιο

  10. @SofiaT: Εμπεριστατωμένη άποψη από την fashion expert μας!!

  11. @maryl: Πολύ πολύ χαριτωμένα τα πουα μπικίνι! Πριν λίγα χρόνια το αγαπημένο μου μαγιό ήταν ένα σκούρο μπλε μπικίνι με πολύ μικρά λευκά πουά.. ακόμα το θυμάμαι.

  12. @Μarianna: Ναι αν τα χρώματα είναι της ίδιας παλέτας είναι classy το πουά με ριγέ.

  13. @ΡΑΝΙΑ: Πολύ έξυπνη ιδέα, να το φοράς λίγο για να το έχεις για περισσότερα χρόνια. Δυστυχώς εγώ εκείνο το πουά το πάλιωσα μέσα σε δυο καλοκαίρια..

  14. Με το που διάβασα “πουά” αμέσως στο μυαλό μου η Julia Roberts ήρθε, πριν καν προλάβω να δω τις φωτογραφίες! Απίστευτο! Επίσης, το outfit της Carrie στο Παρίσι το έχω ονειρευτεί! Και η δασκάλα άριστα 10, υπέροχος ο συνδυασμός με τις over the knee boots! Δεν έχω πολλά πουά στην γκαρνταρόμπα μου, αλλά το θεωρώ super girlie και χαριτωμένο!

  15. Over the knee boots + polka dots = perfect combo….άριστα 10 για την Jennifer!!! Επισκίασε και την αγαπημένη Carrie….

  16. @Celia: ❤️❤️❤️❤️❤️ ( δεν το πιστεύω ότι με έβαλες πάνω από τη λατρεμένη σου Carrie!!! Thank u, my bb girl!!)

  17. Υπέροχο πουά, διαχρονικό και πάντα chic! Το φόρεμα σου υπέροχο @Julia, είναι ακριβώς του γούστου μου! Της Carrie το πουά είναι λίγο μεγάλο, αλλά βέβαια, εκείνη είναι πολύ λεπτή και μπορεί να το υποστηρίξει. Γενικά πιστεύω πως, θα πρέπει όταν δεν είμαστε τόσο λεπτές όπως η Carrie να επιλέγουμε σχετικά μικρά πουά. Και διαπιστώνω επίσης, πως δε λείπει από τη γκαρνταρόμπα καμιάς μας!
    xx

  18. Η γιαγιά μου είναι μοδίστρα και όταν ήμουν μικρή της έλεγα συνέχεια ότι ήθελα βουλες βουλες βουλες. Παντού! Μου έφτιαχνε μπλουζάκια, σορτσάκια, κορδέλες για τα μαλλιά κ.α. Μια μέρα θυμάμαι μου είχε πει ότι οι βουλες λέγονται αλλιώς ΠΟΥΑ! Το είχα ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή μου και μου το έβαλα καλά στο μυαλό μου…. Από τότε το λέω πουά και μου αρέσει Πολύ!!!!! Πήρα πρόσφατα ένα φορεματάκι για την παράλια 💜💜💜💜💜💜💚💚💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💛💛💛💛💛💛💛💛💛💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.