Φυσικές συνταγές ομορφιάς με πράσινο τσάι!

 

 

 

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα κορυφαία όπλα της φύσης για την ομορφιά μας. Οι Ασιάτισσες με το αψεγάδιστο δέρμα έχουν πάντα στην τσάντα τους ένα μπουκάλι με πράσινο τσάι, το παραδοσιακό ενυδατικό αντιοξειδωτικό σπρέι, το οποίο χρησιμοποιούν κάθε στιγμή για την τόνωση του δέρματός τους.

 

Επίσης το χρησιμοποιούν μετά τον καθαρισμό, αντί για τονωτική λοσιόν, ως mist για σετάρισμα του μακιγιάζ στο τελείωμα, αλλά και για την ανανέωση του στη διάρκεια της μέρας.Το χρησιμοποιούν ακόμα και για να κρατούν το δέρμα νωπό, πριν την εφαρμογή της κρέμας τους και για να απορροφάται καλύτερα. 

 

Το πράσινο τσάι είναι ένας πραγματικός θησαυρός είτε με τη μορφή ροφήματος, που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και καθυστερεί τα σημάδια του γήρατος, είτε ως ενεργό καλλυντικό συστατικό. Οι κατεχίνες του με κορυφαία την επιγαλλοκατεχίνη, δρουν ως αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου.  Θωρακίζουν επίσης το δέρμα ενάντια στις φθορές του χρόνου και τις ρυτίδες. Η επιγαλλοκατεχίνη θεωρείται διακόσιες φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε στη δυνατότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες.

 

Γνωρίζοντας πλέον, ότι οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ζημιά και στα υγιή κύτταρα μειώνοντας τον αριθμό τους, με τη συστηματική χρήση του πράσινου τσαγιού μειώνουμε τόσο τις ρυτίδες, όσο και τα υπόλοιπα σημάδια γήρανσης και φθοράς του χρόνου.

 

 

Δείτε εδώ κάποιες εύκολες απόλυτα φυσικές συνταγές ομορφιάς με κυρίαρχο συστατικό το πράσινο τσάι.

 

 

Το Green Body & Face Mist για ενυδάτωση, επανόρθωση, σύσφιξη, τόνωση

 

Φτιάξτε εύκολα ένα body mist που θα περιέχει ένα μέρος εκχύλισμα από πράσινο τσάι (το φτιάχνετε όπως το πόσιμο, το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά) ένα μέρος από ένα καλό, καθαρό βιολογικό ανθόνερο όπως λεβάντα ή καλέντουλα κι ένα μέρος από επίσης καθαρή, πιστοποιημένη βιολογική αλόη.  Θα σας ενυδατώσει ανάλαφρα, ειδικά για όσες από σας δεν αγαπάτε τις κρέμες και τα γαλακτώματα. Θα σας τονώσει αλλά και θα σας χαλαρώσει.  Επιπλέον η λεβάντα, θα σας χαρίσει την απαραίτητη αντιιική και αντιμικροβιακή προστασία.

 

Το καλοκαίρι μην το αφήστε στην άκρη, θα γίνει το απαραίτητο body mist για κάθε στιγμή στην παραλία, αλλά και για την ταλαιπωρημένη και περισσότερο εκτεθειμένη στον ήλιο επιδερμίδα, όπως κι ένα υπέροχο δροσιστικό τονωτικό τις πιο ζεστές μέρες.

 

Μην διστάσετε να το κρατήσετε στο ψυγείο, όσο κι αν η ιδέα τον χειμώνα σας απωθεί. Θα πετύχετε δυο τινά: Σύσφιξη σε όλο το σώμα. Σύσφιξη και τόνωση ειδικά στην περιοχή του στήθους.  Επιπλέον, δεν θα κινδυνέψει να αλλοιωθεί ως φρέσκο προϊόν χωρίς συντηρητικά.  Γενικότερα για να αποφύγετε οποιαδήποτε αλλοίωση θα φτιάχνετε μικρή ποσότητα κάθε φορά, η οποία θα διαρκεί 4-5 μέρες.  Σε ένα μπουκάλι θα προσθέτετε κάθε φορά λίγο και από τα τρία συστατικά (π.χ 10 ml από το καθένα) και μόλις το χρησιμοποιείτε θα φτιάχνετε καινούργιο.

 

Με τον ίδιο τρόπο το mist μπορεί να γίνει η απόλυτη ενυδατική, καταπραϋντική και αντιρυτιδική λοσιόν πριν την εφαρμογή της κρέμας σας και μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

 

 

 

Τα μαγικά green tea lift boost παγάκια

 

Φτιάξτε τα μαγικά lift boost παγάκια! Με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε,  εκχυλίστε πράσινο τσάι και στη συνέχεια αφού κρυώσει το τοποθετείτε σε παγοθήκες.  Περνάτε το παγάκι στην περιοχή του προσώπου, των ματιών, στο τόξο των φρυδιών, στο περίγραμμα, στο λαιμό, στο ντεκολτέ κι όσο αυτό λιώνει εσείς έχετε το τέλειο lift boost!

 

Aντιμετωπίστε μαύρους κύκλους, πρηξίματα, σακούλες, την κούραση και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, αλλά κάντε με αυτόν τον τρόπο κι ένα τέλειο boost για σύσφιξη και τόνωση του προσώπου και του περιγράμματος, πριν την βραδινή σας έξοδο.  Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιήστε το παγάκι στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ αλλά και περιμετρικά του στήθους.  Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, αν υιοθετήσετε τακτικά τη συνήθεια!

 

 

 

Green Τea Glow Mask

Φτιάξτε την πιο εύκολη και αποτελεσματική μάσκα λάμψης και βαθύ καθαρισμού της επιδερμίδας, αναμιγνύοντας εκχύλισμα πράσινου τσαγιού με 10ml αλόη και 10 ml λάδι καμέλιας και με σκόνη ρασούλ ή ροζ αργίλου, τόσο όσο για να γίνει μια παχύρευστη λάσπη.  Προσθέστε δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάγκ υλαγκ για αντιρυτιδική δράση. Αφήστε όσο να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

 

Stella

 

 

 

10 Σχόλια
  1. Εξαιρετικές ιδέες και εύκολα εφαρμόσιμες!

  2. Τέλεια tips!! Χρησιμοποιώ τακτικά λοσιόν με πράσινο τσάι γιατί ειναι ιδανικες για το λιπαρο μου δέρμα και είναι κατά της ακμής

  3. Μμ, πολύ ωραίες και εύκολες ιδέες κα Στέλλα μας!

  4. Αυτο με τα παγακια ειναι τελεια ιδεα

  5. Υπέροχα! και μένα αυτό με τα παγάκια με ενθουσίασε!
    xx

  6. Eυχαριστούμε,Στέλλα μας!!!
    Υπάρχει και σειρά αρωμάτων με βάση το πράσινο τσάι από την ELIZABETH ARDEN…το ξέρατε;;;Δικό μου αγαπημένο το Green Tea Nectarine Blossom….

  7. Αυτό με τα παγάκια τέλεια ιδέα!Θα το φτιάξω.
    Μουτςς

  8. Λατρεύω το πράσινο τσάι σε όλες τις μορφές του,είτε πίνοντας το,είτε σε προϊόντα ομορφιάς.

  9. Τελειο αθρο Στελλα μου!!!Τα παγάκια και την μάσκα θα ταλάντωση σίγουρα!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.