Τα 3 κορυφαία φυσικά συστατικά που κάνουν θαύματα στα μαλλιά μας.

 

Προβιταμίνη Β5, Πρωτεΐνες ρυζιού, Γαρδένια των Ίνκας. Τρία μαγικά, ασύγκριτα φυσικά συστατικά σε  μια μοναδική συνεργία για την ομορφιά των μαλλιών μας.

 

ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5 (ΠΑΝΘΕΝΟΛΗ) – Το μυστικό για υγιή μαλλιά. 

 

Όλες μας γνωρίζουμε πολύ καλά την σημασία των βιταμινών, η κορυφαία, αξεπέραστη όμως βιταμίνη για την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών και του δέρματος, είναι η γνωστή σε πολλές από μας, προβιταμίνη Β5 ή πανθενόλη.   Ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β, το οποίο βρίσκεται σε όλα τα ζωντανά κύτταρα.  Όταν χρησιμοποιείται τοπικά απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, απελευθερώνει τη βιταμίνη Β5 και μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ.

 

Πρόκειται για το θεμελιώδες συστατικό του συνένζυμου- Α, μιας ουσίας με ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών και γι΄αυτό είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην σύγχρονη κοσμετολογία.  Έχει εξαιρετικές διεισδυτικές και αναπλαστικές ικανότητες κι είναι πλούσια ενυδατική.  Στην σύγχρονη δερματολογία, η πανθενόλη είναι σημείο αναφοράς, αλλά αποτελεί και μια καθοριστική βιταμίνη σε, ότι αφορά την καθημερινή φροντίδα, ενυδάτωση, θρέψη κι ανάπλαση των μαλλιών μας και προπαντός της διατήρησης της υγείας τους.

 

Η πανθενόλη τείνει να γίνει σήμερα το άγιο δισκοπότηρο της κοσμετολογίας των μαλλιών, χάρη στην συνάφεια της με την κερατίνη της τρίχας.  Ως αξεπέραστο υγραντικό συστατικό ενυδατώνει, αλλά και συγκρατεί τα αποθέματα υγρασίας στην τρίχα, με αποτέλεσμα να τη διατηρεί λεία και απαλή.  Καθώς καλύπτει και σφραγίζει τα θυλάκια της, λιπαίνει τον άξονα και κάνει έτσι τα μαλλιά, απίθανα λαμπερά.

 

Δυναμώνει το στέλεχος της τρίχας από τη ρίζα έως την άκρη, κάνοντας την ανθεκτική στην ταλαιπωρία από τις χημικές επεξεργασίες και τις βαφές, αλλά και το έντονο βούρτσισμα και τις υψηλές θερμοκρασίες στεγνώματος και φορμαρίσματος.   Ομορφαίνει τα μαλλιά μας, χωρίς ν’ αφήνει λιπαρότητα και κατάλοιπα, δίνοντας τους όγκο, δύναμη, λάμψη, ελαστικότητα, τιθάσευση, «νεύρο».

 

Τα κάνει εύπλαστα στο χτένισμα και το φορμάρισμα.   Ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας κι ηρεμεί τους ερεθισμούς και την φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής.  Η πανθενόλη είναι κατάλληλη για κάθε τύπο μαλλιών, αλλά ευεργετεί ιδιαίτερα τα ταλαιπωρημένα μαλλιά με ψαλίδα.  Έχει επίσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα!  Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται, τόσο καλύτερα αποτελέσματα αποφέρει.  Καθαρή, δραστική βιταμίνη που θρέφει κι αναδομεί την τρίχα από την ρίζα έως την άκρη!

 

 

Πρωτεΐνες Ρυζιού Το ασιατικό ελιξίριο  ομορφιάς.  

 

Οι καλλυντικές ιδιότητες του ρυζιού είναι γνωστές στην Ασία από τον 16ο αιώνα, παρότι η ιστορία του, ως βασικό διατροφικό προϊόν, χάνεται στα βάθη των αιώνων.  Στο Μπαλί το ρύζι είναι τόσο ιερό ως τροφή, ώστε θεωρείται η ενσάρκωση της πανάρχαιας θεάς της ζωής και της γονιμότητας, της Ντέγουι Σρι.  Στην Κίνα, αρχαιολογικές ανασκαφές αποκάλυψαν, ότι το ρύζι συμπεριλαμβανόταν στην διατροφή των Κινέζων εδώ και 7.000 χρόνια.  Στην Ευρώπη έφθασε και διαδόθηκε από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Στην Ιαπωνία, οι γκέισες άλεθαν το ρύζι και χρησιμοποιούσαν τη σκόνη του ως πούδρα, προκειμένου να έχουν την κατάλευκη όψη που ήταν απαραίτητη ως η ιδανική ομορφιά της κοινωνίας τους.  Τα οφέλη του ρυζιού ως συστατικό στην περιποίηση του δέρματος και το μακιγιάζ είναι πολυάριθμα.  Τα  ένζυμά του κάνουν ήπια απολέπιση και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών της ακμής, ενώ το έλαιο από πίτουρο ρυζιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Εντυπωσιακές είναι ωστόσο οι αντιγηραντικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες του για την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών.  Η πρωτεΐνη ρυζιού θεωρείται καλύτερη απ’ όλες τις άλλες πηγές πρωτεϊνών.  Ενισχύει την ελαστικότητα και την πυκνότητα της τρίχας, βοηθώντας τα μαλλιά ν’ αποκτήσουν δύναμη, φυσικό όγκο με διάρκεια, ελαστικότητα και «νεύρο», χωρίς φριζάρισμα.  Είναι ένα εξαιρετικά δυναμωτικό και βαθιά ενυδατικό προϊόν, για την υγεία και την ομορφιά της τρίχας.

Επικαλύπτει την τρίχα, επανορθώνοντας τις φθορές που έχει υποστεί από τις χημικές διεργασίες, την έκθεση στον ήλιο, την ζέστη και τον καυτό αέρα.  Είναι ιδανική για όλους του τύπους μαλλιών, αλλά εξαιρετικά ευεργετική για μαλλιά βαμμένα ή περμανάντ, άτονα, λεπτά, χωρίς όγκο, ξηρά, αφυδατωμένα, θαμπά, με ψαλίδα ή κατεστραμμένες άκρες.

 

 

 

Γαρδένια των Ίνκας- Σπάνια, εξωτική και ανεκτίμητη.

 

Φρέσκα, εύθραυστα λουλούδια γαρδένιας που συλλέγονται με τα χέρια, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, από την τοπική κοινότητα Κέτσους (Quechuas) απόγονων των Ίνκας, που ζουν στις κοιλάδες της Cochabamba στη Βολιβία, σε υψόμετρο μεταξύ 2000 με 3300 μέτρων.  Τα πολύτιμα άνθη διυλίζονται σε λάδι από brazil nut, για να δώσουν το σπάνιο, ευωδιαστό κι ευεργετικό εκχύλισμα τους.

Τρεις διυλίσεις που διαρκούν δέκα μέρες η κάθε μια, με αναλογία ενός κιλού λουλουδιών σε ένα λίτρο λαδιού brazil nut, για να εκχυλιστούν χωρίς να χαθούν τα πολύτιμα συστατικά και το σπάνιο άρωμα τους.  Κάθε διύλιση θα εκτεθεί στον ήλιο και μετά θα φιλτραριστεί,  για να δώσει το τελικό προϊόν.

Η τοπική παραγωγή του εκχυλίσματος της γαρδένιας, γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο κι είναι αυτή που δίνει ζωή και βοηθάει την διαβίωση της μικρής κοινότητας των Κέτσους. Οι Κέτσους προέρχονται από τους Ίνκας κι είναι η πιο σημαντική αυτόχθων φυλή της Νοτίου Αμερικής. Ζουν σε μικρές κοινότητες στις Άνδεις του Περού, στη Βολιβία, στο Εκουαδόρ, στη Χιλή, στη Νότια Αργεντινή και στην Κολομβία.

Η συλλογή των ανθών της γαρδένιας βοηθάει την κοινότητα να επιβιώσει και να μείνει στα εδάφη της.  Παράλληλα το φυτό διατηρείται με απόλυτο σεβασμό στην φυσική του κατάσταση, χωρίς τις επιπτώσεις της μαζικής καλλιέργειας. Στην τοπική διάλεκτο, τα άνθη της γαρδένιας ονομάζονται  «LLave T’ica» που σημαίνει «το λουλούδι κλειδί» εννοώντας μ’ αυτόν τον όρο, ότι είναι «το λουλούδι που με την ευωδιά του ανοίγει την πόρτα των Θεών».  Σύμβολο της καθαρότητας, της αγνότητας, της ομορφιάς και της υγείας, τα λουλούδια της γαρδένιας προσφέρονταν από τους Ίνκας στον θεό Ήλιο,  την υπέρτατη θεότητα τους, προκειμένου να ζητήσουν να τους δώσει ευημερία και ευτυχία.

 

Μια ευωδιά μοναδική, παραδεισένια, σ΄ένα εκχύλισμα γεμάτο φυσικές βιταμίνες, που εμπλουτίζεται και από τα συστατικά του brazil nut (εξαιρετικό στην τριχόπτωση και την ενδυνάμωση της ρίζας των μαλλιών), Ω6-λιπαρά κι αντιοξειδωτικά, προορισμένα να χαρίσουν μαλλιά ελαστικά, απαλά, λαμπερά, με κίνηση και νεύρο, υγεία, δύναμη και φυσικά ξεχωριστό άρωμα! Τα ξηρά, κατεστραμμένα, θαμπά, τραχιά, φριζαρισμένα, άτονα μαλλιά αναγεννιούνται και γίνονται λεία και δυνατά από την άκρη ως τη ρίζα.

 

 

 

Υπάρχει κάποιο προιόν που να περιλαμβάνει και τα 3 παραπάνω συστατικά;

 

To More than Perfect” Beautifying Hair Serum, των Stella’s Recip-Y, είναι ένα καταπληκτικό προϊόν μαλλιών από σύμπλεγμα βιταμινών, φυσικών βιολογικών συστατικών, αιθέριων και φυτικών ελαίων, όλων στοχευμένων στην υγεία και την ομορφιά των μαλλιών μας, αλλά προπαντός με την συνέργεια των  τριών παραπάνω  μαγικών συστατικών: Πανθενόλη (προβιταμίνη Β5), πρωτεΐνες ρυζιού και εκχύλισμα γαρδένιας των Ίνκας.

 

 

 

 

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως serum μαλλιών για επανόρθωση, λάμψη, ενυδάτωση αλλά και ως  επανορθωτική και δυναμωτική μάσκα μαλλιών ιδανικά μετά το καλοκαίρι που τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο.

 

 

 

10 Σχόλια
  1. Φαντάζομαι πως θα ευωδιαζει, πέρα από τα καλά που προσφέρει στα μαλλιά δε θα χρειάζεται να φοράμε αρωμα😉

  2. @MARYL Ναι, θα μπορούσες να το πεις και “άρωμα” μαλλιών!

  3. Ποσα μαθαινω Στελλα απο σενα που δεν ξερω.
    Εκπληκτικο τι κανουν φυσικα φυτικα προιοντα

  4. Και μονο που εχει γαρδενια μου αρκει❤️

  5. Κάθε post από τη @Stella μας, εκτός των άλλων, είναι ένα ταξίδι με τις πολύτιμες γνώσεις που μας παραθέτει σε αληθινή εγκυκλοπαιδια της ομορφιάς!
    xx

  6. Εκτός από την αποτελεσματικότητα του,φαντάζομαι τη μυρωδιά του.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.