Welcome September!

 

 

Tην προηγούμενη εβδομάδα, έκανα μια μικρή στάση στο SM που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι μου. Λέω «μικρή» γιατί δεν έχω ξεκινήσει ακόμα το κανονικό food shopping.

 

Aυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα είναι ολόκληρο project που θα χωριστεί σε 3 μέρες διότι κυρίες μου, το «ψυγείον είναι μείον» (δεν αφήνουμε τρόφιμα όταν λείπουμε για γνωστούς  λόγους).

 

Την πρώτη μέρα θα κάνω όλη τη μπακαλική, τη δεύτερη μέρα θα κάνω την κρεατική και την τρίτη μέρα θα κάνω την μαναβική μου  καθώς και τα φρέσκα ψώνια του ψυγείου.

 

Θα τα χωρίσω έτσι τμηματικά,  γιατί αλλιώς αν τα κάνω όλα μαζί θα μπερδευτώ,  παρόλο που πάντα κάνω λίστες (το αγαπημένο μου χόμπι-παντού στο σπίτι θα βρεις και μια λίστα, υπάρχουν φορές που έχω πάνω από 4 λίστες με τα διάφορα που πρέπει να θυμηθώ, για να μη σας πω για τις λίστες με μαγνητάκια πάνω στο ψυγείο…)

 

Anyway, άλλο ξεκίνησα να πω. Σε αυτό το SM που λέτε, έχουμε οικογενειακώς συμπάθεια σε μια από τις κοπέλες στα ταμεία- είναι πάντα με το χαμόγελο, ευγενέστατη, εξυπηρετικότατη, γλυκιά και έχει και εκείνη αδυναμία στον κύριο Ρωμανό- πάντα ρωτάει τι κάνει όταν δεν τον βλέπει.

 

Μετά από περίπου 1,5 μήνα που είχα να μπω στο SM και να τη δω την είδα την προηγούμενη εβδομάδα και φυσικά πήγα στο δικό της ταμείο. Μετά τις πρώτες ευγενικές κουβέντες που ανταλλάξαμε τη ρώτησα πως τα πέρασε στις διακοπές της και αν ξεκουράστηκε για να λάβω την απάντηση «όχι δεν έχω πάει διακοπές ακόμα, φεύγω σε λίγες μέρες αρχές Σεπτεμβρίου για 2 εβδομάδες και το περιμένω πως και πως!»

 

Φυσικά της είπα και το εννοούσα ότι αν ο Αύγουστος είναι ο ωραιότερος μήνας για να είσαι στην Αθήνα (που είναι πολύ πιο άδεια και άρα πολύ πιο όμορφη) ο Σεπτέμβριος είναι ο τέλειος μήνας για διακοπές. Όλοι γυρίζουν και εσύ φεύγεις! Εξ άλλου  οι γονείς μου γύρισαν όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τον μήνα Σεπτέμβριο και κατά τα λεγόμενά τους περνούσαν υπέροχα.

 

Ο λόγος του post εκτός φυσικά από το να σας ευχηθώ Καλό Μήνα είναι για να σας υπενθυμίσω ότι ο Σεπτέμβριος στην Ελλάδα είναι Καλοκαίρι και σήμερα ας το γιορτάσουμε αυτό με τη μουσική στη διαπασών  και με τι άλλο; Earth Wind and Fire φυσικά και τον «ύμνο» τους στον September! (εντάξει, το ξέρετε, το λατρεύω αυτό το τραγούδι)

 

say do you remember,
dancing in September,
never was a cloudy day!

 

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Καλό μήνα! Όντως ο Σεπτέμβριος είναι ο ωραιότερος μήνας για διακοπές, αλλά θα πρέπει να πάρω σύνταξη πρώτα (εδώ γελάμε) για να τον χαρώ! Και για να προλάβω τη σκέψη σου Τζούλια, εννοείται ότι είναι σαφώς καλύτερα που είμαστε στο νησί και απολαμβάνουμε ακόμα τη θάλασσα… Όμως διακοπές καταλαβαίνει κάποιος μακριά από τον τόπο διαμονής του.
    Α, και: Λίστες, λατρεμένες…

  2. Καλημερα. Εκανα περυσι διακοπες τον Σεπτεβριο και οντως δεν συγκρινετε η ομορφια αυτου του μηνα.
    Η θαλασσα ζεστη μονο δικη μου εγω σε παραλια και στο βαθος με κυαλια δευτερο ατομο.
    Ηρεμια πιο δροσερα την νυχτα να κοιμαμαι χωρις αιrcondicion , και χαλαρωση και ατελειωτες συζητησεις με ανθρωπους που δεν βιαζονταν να βρουν τραπεζι για φαγητο, ξαπλωστρα, η οτιδηποτε αλλο
    Καλο μηνα κοριτσια και ο Αγιος Συμεων ο Στυλιτης που γιορταζει σημερα, – και ειναι ο προστατης Αγιος του χωριου μου – να ειναι βοηθεια ολων μας στην ζωη μας

  3. @Amalia: Ο πιο υπέροχος μήνας για σας που ζείτε στα νησιά αγαπημένη μου.

  4. Χρόνια πολλά στον Άη Συμιό!! (Νομίζω έτσι τον αποκαλούν στα μέρη σου Ρανια μου- καλά δε λέω;)💕💕💕

  5. Καλο μήνα!!!πολυαγαπημενος Σεπτέμβρης ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  6. Nαι Τζουλια…το λες με την τοπολαλια.
    Ευχαριστω πολυ…εχω ξαδελφια Συμεων και Ασημινες που γιορταζουν ενεκα του Αγιου

  7. Καλό μας μήνα, χρόνια πολλά στις εορταζουσες που είναι πολλές σήμερα και εύχομαι υγεία!! Συμφωνώ απόλυτα οτι ο Σεπτέμβριος ειναι super μήνας για πραγματικά ποιοτικές διακοπές (τις πιο όμορφες διακοπές μου ειλικρινά τις εχω κάνει Σεπτέμβριο, τι να θυμηθώ Ρόδο, Κρήτη, Ζακυνθο κλπ) και τον Αύγουστο η Αθήνα μας είναι υπέροχη και μόνο τότε την απολαμβάνω!

  8. Καλό μήνα, κοπελιές και Τζούλια! Εγώ πάντως ελπίζω να μην γίνει ο καιρός φθινόπωρο γρήγορα, για να προλάβω να κάνω μερικά ακόμη μπάνια. Βλέπεις, εδώ στη Λίμνη κάνουμε ακόμη μπάνιο στη θάλασσα, η οποία μάλιστα τώρα είναι πιο ζεστή από τον Αύγουστο. Και πράγματι, έχει πιο λίγο κόσμο στα εστιατόρια και στη θάλασσα, οπότε τώρα είναι πιο ευχάριστα για όποιον κάνει διακοπές.

  9. Καλημέρα, καλό μήνα και μην υποκύπτεται σε χαζοευχές τύπου “Καλό χειμώνα” ή στις καταθλίψεις του Σεπτεμβρίου. Αν μη τι άλλο είναι και ασέβεια σε μια χώρα που 9 μήνες το χρονο, ο ήλιος λάμπει και τα τραπεζάκια είναι έξω!
    Καλή δύναμη!

  10. Α μπα δεν αγαπώ τον Σεπτέμβρη,αρχίζουν οι υποχρεώσεις,προτιμώ την άνοιξη,όταν κοντεύουν να τελειώσουν!χαχα!

  11. @Marianna: Δεν έχεις και άδικο, εδώ που τα λέμε…

  12. Ηey, BB girls…let’s FALL-ing!!! I’m so over summer time!!
    Kαλόν μήνα σε όλες!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.