“F R A G R A N C E S ” : Αρωματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

 

Η αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, πάντα πρωτοπόρα σε θέματα μόδας και ομορφιάς, πρωτοστατεί για άλλη μία φορά, με την ΕΚΘΕΣΗ “ F R A G R A N C E S  Ένα ταξίδι στον κόσμο των γαλλικών αρωμάτων”, που θα ενθουσιάσει τους perfumistas.

 

Μια μοναδική ιδέα της δικηγόρου και φανατικής συλλέκτριας αρωμάτων Ζωής Κουμπή, στης οποίας την προσωπική συλλογή ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των συλλεκτικών φιαλιδίων της έκθεσης. Τη Ζωή, έχω τη χαρά να την γνωρίζω από τη διαδικτυακή κοινότητα της ελληνικής Fragrantica κι ίσως είναι από τους ελάχιστους συλλέκτες αρωμάτων στην Ελλάδα που ξεχωρίζει για την σπάνια και μεγάλη συλλογή της, όπως ξεχωρίζει και για τις ασυναγώνιστες γνώσεις της.

 

Η ιδέα της πρωτότυπης αυτής έκθεσης, την βασάνιζε για δυο χρόνια και χρειάστηκε πολύ δουλειά και οργάνωση για να υλοποιηθεί, από τον  Σύλλογο των αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale».  Τελεί υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται, που αλλού; Στον «φυσικό» χώρο της πατρίδας των αρωμάτων, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Allatini – Dassault, από 12 – 22 Σεπτεμβρίου 2019. Γιατί ένα ταξίδι στο Γαλλικό άρωμα είναι ένα ταξίδι ευωδιάς, αισθήσεων, ιστορίας, τέχνης, πολιτισμού και λατρείας!

 

 

 

 

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Μ. Fhilippe Ray Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 

Τα αρώματα που έχουν τόσο στενά συνδεθεί με τη γαλλική κουλτούρα προβάλλονται μέσα από ιδιωτικές συλλογές φιαλιδίων, παλαιές συλλεκτικές αφίσες, οπτικοακουστικό υλικό και παρεμβάσεις ειδικών. Η έκθεση συμπληρώνεται, εκτός από τους προσωπικούς θησαυρούς της κας Κουμπή και με ιδιαίτερα σπάνιες επιλογές αρωμάτων που προσέφεραν οι φίλοι του συλλόγου Χριστίνα και Χάρης Δάρδας, Λένα Κοκκαλά, Ντάνης Λαδόπουλος και Λένα Χαϊτογλου.

 

ΕΝΑ PERFUME BAR ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, με σκοπό να εντρυφήσουν οι επισκέπτες στο ποιοτικό γαλλικό άρωμα, καθώς και στις niche δημιουργίες και να γνωρίσουν την υψηλή αρωματοποιία και τέχνη που εκπροσωπεί η σύγχρονη niche αγορά.

Έτσι, οι τυχεροί Θεσσαλονικείς, που έχουν στην επικράτεια τους το εξειδικευμένο αρωματοπωλείο Stemma, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά niche αρώματα περιορισμένης διανομής, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κ.  Χριστόδουλο Χατζημαυρουδή, (χημικό με ειδίκευση στην αρωματοποιία και ιδιοκτήτη του Stemma) σε μια παρουσίαση της ιστορίας των αρωμάτων, αλλά και να έχουν την καθοδήγηση του στο perfume bar με σπάνια αρώματα που θα υπάρχει στο χώρο.  Ευκαιρία για όλους όσοι αγαπούν η θέλουν να γνωρίσουν αυτή την εκλεκτική μερίδα αρωμάτων, που προσομοιάζει με την «haute couture» και δεν είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

 

Παράλληλα θα υπάρχει οπτικοακουστική παρουσίαση για τον τρόπο που παράγονται τα αρώματα στην Grasse της νότιας Γαλλίας, την εδώ και δύο αιώνες παγκόσμια πρωτεύουσα της αρωματοποιίας.

 

 

 

 

Μια φωτογραφική έκθεση επίσης θα συνοδεύει τις ονειρικές ευωδιές με τις ευφάνταστες φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Κουκούτση, με θέμα «Το Αρωμα». Ο Κωνσταντίνος, παλιός μας γνώριμος στο beautyblog.gr ως Le Coeur Gothique, όταν είχε αναλάβει στο παρελθόν και την φωτογράφιση των Stella’s Recipy. Ευρέως γνωστός στους κύκλους των perfumistas, τόσο για τις βαθιές γνώσεις και την αστείρευτη συλλογή του σε vintage αρώματα, όσο και για τα ανατρεπτικά reviews και τις συναρπαστικές φωτογραφίες, με τα οποία ζωντανεύει μυθιστορηματικά τις ευωδιές που λατρεύει.

 

Rochas, Byzance

 

 

Cacharel Anais Anais

 

 

Chapeau Bleu by Marina Picasso

 

 

Guerlain L’Heure Bleu

 

 

Montana Parfum D’Homme

 

 

Lancome Tresor

 

 

Nina Ricci L’Eau

 

(copyright Konstantinos Koukoutsis, used by Nouvelle Amicale with permission)

 

 

Τέλος διοργανώνεται μια ακόμα φωτογραφική πρόκληση, με τη σκέψη ότι το κάθε άρωμα αποκτά μοναδικότητα στο δέρμα, γίνεται κομμάτι της προσωπικότητας μας και σφραγίζει την παρουσία μας, ακόμα και μετά την αποχώρηση μας. Οι διοργανωτές ζητούν από τους φίλους του αρώματος, να φωτογραφηθούν με το αγαπημένο τους άρωμα και να στείλουν τη φωτογραφία τους στο email του συλλόγου [email protected]. Οι φωτογραφίες που θα σταλούν, θα αναρτηθούν σε ένα μεγάλο ταμπλό στον εκθεσιακό χώρο.

 

 

INFO Έκθεσης “FRAGRANCES

Χώρος: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης, Αίθουσα Allatini – Dassault (Λεωφ.Στρατού 2Α) Διάρκεια έκθεσης: 12 – 22 Σεπτεμβρίου 2019. Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:30. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες:  6937240239

 

Stella

 

15 Σχόλια
  1. Πολυ ωραια εκθεση φαινεται, κριμα που δεν ειναι αθηνα

  2. @ΜΑΡΙΑ Κ Κι εγω θα ήθελα πολύ να βρισκόμουν εκεί!

  3. Υπέροχες φωτογραφίες, εύχομαι κ εγώ να ήμουν εκεί!!!

  4. Υπεροχη εκθεση! Μεγαλη τιμη στην ομορφη Θεσσαλονικη..! Μακαρι να μπορουσα να ειμαι εκει σ’αυτο το αρωματικο ταξιδι!
    xx

  5. Καλημερα…
    Πραγματικα πολυ ωραια στημενη η ιστορια του αρωματος.
    Νομιζω οτι αξιζει να την μεταφερουν την εκθεση και στην Αθηνα

  6. Αχ τι τέλεια έκθεση που φαίνεται! Μακάρι να ήμουν Θεσσαλονίκη! Θα ήθελα ιδιαιτέρως να δοκιμάσω κάποια niche αρώματα, γιατί αλλιώς πού να τα βρεί κάποιος για δοκιμή. Μπράβο στους διοργανωτές λοιπόν!

  7. Καταπλικτικη εκθεση!!Πιστευω ολες μας θα θελαμε να παμε!!!!

  8. Αν προλάβω να πάω θα σας κάνω αναμετάδοση .
    Μουτςς

  9. @Litsa Αν πας Λίτσα, να βρεις οπωσδήποτε τη Ζωή και να αφεθείς στο ωραιότερο perfume tour της ζωής σου! Και εννοειται, οτι θα περιμένουμε αναμετάδοση!

  10. Tυχερές οι Θεσσαλονικιές …
    Litsa, πες τα όλα!!!

  11. Απίστευτο! Είχα κρατήσει το link της εκδήλωσης να το στείλω στην Τζούλια, γιατί μου είχε φανεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά εν μέσω μετακόμισης δεν κατέστη δυνατό. Αν προλάβω, θα πάω (είναι και κοντά μου άλλωστε) και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις!

  12. @Sheena Το “κληρονομικό χάρισμα” των ΒΒgirls! 😉

  13. Τι όμορφη και μοσχοβολιστη ιδέα!!!!! Αν βρω χρόνο θα περάσω μια βολτίτσα γτ είμαι λάτρης των καλών αρωμάτων( το έχω πάρει από τη γιαγιακα μου αυτό. ) 💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💜❤💜❤💛💚💙💚💙💙

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.