“Libre”: Το άρωμα της ελευθερίας από τον oίκο YSL

 

Μακριά από τις συμβάσεις και τα τετριμμένα, λάτρης του ανδρόγυνου στυλ, αντικομφορμιστής, οραματιστής, καινοτόμος. Με μια λέξη «ελεύθερος». Libre.

 

Όλα τα παραπάνω επίθετα ταιριάζουν στη μοναδική προσωπικότητα του μύθου Yves Saint Laurent και έχω την εντύπωση ότι θα χαμογελούσε με τη νέα αρωματική δημιουργία  “LIBRE”, του οίκου που φέρει το όνομά του.

 

 

 

To άρωμα όμως αποτίνει φόρο τιμής στον δημιουργό  και με έναν ακόμα τρόπο: δύο από τις βασικές  νότες καρδιάς που χαρακτηρίζουν το LIBRE  προέρχονται από τα δύο μέρη που ο μετρ λάτρεψε στη ζωή του. Τη Γαλλία και το Μαρόκο.  Έλαιο λεβάντας από τις καλλιέργειες της γαλλικής υπαίθρου και άνθη πορτοκαλιάς (orange flower absolu) από το Μαρόκο. Το Μαρόκο που την πρώτη φορά που το επισκέφτηκε το 1966 τον είχε απογοητεύσει γιατί έβρεχε ασταμάτητα επί μια εβδομάδα. Μόλις βγήκε ο ήλιος ο Yves το ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, αγόρασε εκεί σπίτι, εμπνεύστηκε κάποιες από τις πιο εμβληματικές του δημιουργίες και έκανε τα πιο διάσημα πάρτι με καλεσμένους ονόματα όπως Andy Warhol, Loulou de La Falaise και  Betty Catroux.

 

Ήταν εκεί στο αγαπημένο του Μαρόκο που ο YSL, εμπνεύστηκε το γυναικείο tuxedo σε μια εποχή που η γυναικεία χειραφέτηση, το ανδρόγυνο και το all inclusive ήταν λέξεις άγνωστες.

 

 

Κάπως έτσι έχω την εντύπωση ότι μυρίζει τo Libre: σαν ένα καλοραμμένο tuxedo που φοριέται από μια γυναίκα. Σοφιστικέ, αισθησιακό, elegant, και πολύ -πολύ γαλλικό. Aλλά πάνω απ’ όλα αντισυμβατικό και «ελεύθερο» από προκαταλήψεις. Ένα ανατολίτικο/ fougere χαρμάνι φτιαγμένο για γυναίκες αλλά που θα μπορούσε να φορεθεί και από άντρες. Μανταρίνι, λεβάντα, φραγκοστάφυλο στην κορυφή, γιασεμί, λεβάντα (και πάλι) και orange blossom absolu σην καρδιά, βανίλια Μαδαγασκάρης, κέδρος και μόσχος στη βάση.

 

 

 

Δεν είναι περίεργο που και η μούσα του ξεφεύγει από τα στερεότυπα της χολιγουντιανής celebrity της αψεγάδιαστης star. Η 24χρονη Dua Lipa τραγουδάει “Ι’m free to do want I want” σε μια διασκευή του hit των 90’ς από το  γκρούπ «Soup Dragons”.

 

 

 

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά λανσαρίσματα που μας έχει δώσει ο οίκος τα τελευταία χρόνια.

 

Στιγμιότυπα από την επίσημη παρουσίαση του αρώματος χθες το βράδυ στο πανέμορφο νεοκλασικό της Κηφισιάς στο Νο 299 της Λεωφόρου Κηφισίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Τα fougere ξαναπαίνουν στο παιχνιδι! Καιρός ήτανε γιατι με τα σορόπια είχαμε πάθει ζάχαρο… Δεν ξέρω για το άρωμα, αλλά το μπουκάλι και το εμπνευσμενο Logo είναι εξαιρετικά! Είχαμε πολύ καιρό να δούμε κατι τόσο γνήσια κομψό στη συσκευασία αρωμάτων.

  2. @Stela: Ωραίο άρωμα. Κάνει statement. Είναι “τσιμπημένο” και καθόλου γλυκερό. Σήμερα έχει γίνει πουδρέ και το ίχνος του κρατάει ακόμα. Βέβαια για την τελική μου απόφαση, πρέπει να “ζήσω” λίγο ακόμα μαζί του.

  3. @Julia Μ’ αρεσει η προοπτική να είναι και πουδρε.

  4. Θέλω να το δοκιμάσω τώρα!!! Τι συνδυασμοί, τι μπουκάλι, τι μαγικοί δεσμοί τόπων και χρόνων…

  5. Το μπουκάλι απλά το ερωτεύτηκα ♥️♥️♥️♥️♥️Όσο για το άρωμα απο την περιγραφή και μόνο θελω να το δοκιμάσω τώρα!!!♥️♥️♥️♥️

  6. Πουδρε, ανατολιτικο και με νότες βανίλιας, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω!! Η παρουσίαση με αυτά τα μωβε χρώματα και το μπουκάλι είναι εκπληκτικα! 😍

  7. Καλημερα.
    Σαν bb girl που ειμαι οταν κατεβαινω στο κεντρο παντα θα μπω στα καταστηματα καλλυντικων
    Και για ενημερωση αλλα και για αγορες
    Την προηγουμενη εβδομαδα ημουν στο ΑTTICA και εβαλα αυτο το θεικο αρωμα
    Κοριτσια δεν ξερω πως να το περιγραψω για να πω ολα οσα θελω
    Θα ξεκινησω απο το μπουκαλι που μου τραβηξε το βλεμμα αμεσως
    Οχι μονο υπεροχο εξεραιτικο , κομψο και ανταξιο της πολυτελειας και της απλοτητας που εχει ο οικος
    Απο τα πιο ομορφα που εχω δει τον τελευταιο χρονο
    Κοσμημα κυριολεκτικα

  8. Συγνωμη κατα λαθος πατησα τελος
    Θελω να πω για την μυρωδια του αφου φυσικα ψεκαστηκα
    Παρενθεση την ωρα που το εβαλα περασε διπλα μου μια κυρια ανω των 60 ετων ξενη και με ρωταει τι αρωμα φορω
    Της ειπα και κατευθυνθηκε στο σταντ και ζητησε απο την κοπελα να της βαλει και εκεινης
    Γυρισε με κοιταξε και χαμογελωντας μυρισε αμεσωσ το χερι της
    Λοιπον επανερχομαι, θα χρησιμοποιησω για να περιγραψω το αρωμα αυτο λεξεις που χρησιμοποιει στο αρθρο και η Τζουλια και νομιζω το αντιπροσωπευουν πληρως Σοφιστικέ, αισθησιακό, elegant, και πολύ -πολύ γαλλικό. Θα προσθετα θεικο και οντως οπως λεει και η Τζουλια κραταει πολυ μεχρι την επομενη μερα
    Αυτο το αρωμα νομιζω θα ειναι το μπεστ σελλερ το φετεινο
    Και εχω την εντυπωση οτι θα ταιριαζει σε ολες
    Αφηνει και αυτη την αισθηση του πουδρε στο τελος Το ερωτευτηκα

  9. @Rania: Μα αλήθεια τώρα; Υπάρχει κάτι νέο που κυκλοφορεί και δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει;; Ευχαριστούμε για το τέλειο review Υπεύθυνη Αγοράς!! 😊😊😊

  10. Tζουλια με εχεις μαθει τωρα τοσα χρονια
    Λατρευω τον κοσμο της ομορφιας και θελω να εχω αποψη προσωπικη σε καθε τι που κυκλοφορει
    Κυριως ομως γιατι τον αγαπω πολυ

  11. Αυτό τώρα τελευταία που σε όποια παρουσίαση πας όλα γύρω σου μωβίζουν, πώς το κάνεις αγαπημένη μου;;;
    Μουτςς💜💜💜💜💜

  12. Από τι να αρχίσω να πω πως με κέρδισε; από το μπουκάλι; από τη σύνθεση; ή από το εμπνευσμένο όνομα; Αθήνα σου έρχομαι, γιατί θέλω τοοοσο πολύ να το δοκιμάσω με τις περιγραφές αυτές…! και ως γνωστόν στην υπέροχη κατά τα άλλα περιφέρεια… έχουμε μια μικρή καθυστέρηση στην ενημέρωση από ότι νέο κυκλοφορεί.
    xx

  13. Οφείλω να πω εξαιρετικό το review της bbg @Rania!
    ××

  14. Πάντα Όταν αγοράζω ένα άρωμα κοιτάω πρώτα να έχει εντυπωσιακό μπουκάλι!!!! Αυτό έχει υπέροχο μπουκάλι όποτε πιστεύω ότι και το περιεχόμενο θα είναι εξίσου καλό και δεν θα με απογοητεύσει…. περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία για μια δοκιμή 💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙

  15. @Litsa: Είδες τι ωραία τα έχω “μαγειρέψει” αγαπημένη μου; Μοβ παντού αυτή τη χρονιά!!! 🙂 🙂 🙂

  16. Το μπουκαλι το ερωτευτηκα , θα παω να το μυρισω ❤️

  17. @Julia και Litsa, η δεκαετία μας αξίζει πολλές πολλές μοβ παρουσιάσεις!!!

  18. To μύρισα κι εγώ….άνθη πορτοκαλιού είναι αυτό που μύρισα εγώ περισσότερο….και μια υποψία πούδρας στο τελείωμά του…το μπουκάλι κομψό κι ανεπιτήδευτο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.