The Power of Symbols: Κοσμήματα με …. σημασία.

 

 

Τα σύμβολα. Πόση δύναμη άραγε κρύβουν; Τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας;

 

Τα σύμβολα ανέκαθεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην ζωή. Η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε τα σύμβολα ως μέσο επικοινωνίας , αλλά και έμπνευσης και φαντασίας. Οι άνθρωποι ταυτίζονται συχνά με σύμβολα που έχουν ειδική σημασία γι αυτούς, αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα τους αλλά και αυτό που θέλουν να γίνουν ή να επιτύχουν.

 

O συγγραφέας που έβαλε για τα καλά τα σύμβολα στα έργα του φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Dan Brown. Ο βασικός ήρωας Robert Langdon  των περισσότερων από τα μυθιστορήματά του, (Da Vinci Code, Illuninati, The Lost Symbol) είναι  Καθηγητής συμβολολογίας και θρησκευτικής εικονολογίας στο Χάρβαρντ. Κρυφοί κώδικες, αινιγματικά σύμβολα, χαμένα στα βάθη των αιώνων πριν καν τη σφηνοειδή γραφή των Σουμέριων «ξεκλειδώνουν» μυστικά άγνωστα στην ανθρωπότητα.

 

 

 

 

Στο βιβλίο The Lost Symbol ο συγγραφέας πάει ένα βήμα παρακάτω και παραθέτει φράσεις που μας βάζουν σε σκέψη:

 

« Η μόνη διαφορά του ανθρώπου με το Θεό είναι ότι ο άνθρωπος έχει ξεχάσει την θεϊκότητά του»

«Ανοίξτε το μυαλό σας. Όλοι φοβόμαστε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε»

«Όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο μεγαλύτερη και η ικανότητά μας να μάθουμε κι’ αλλα»
«Η λέξη Google δεν είναι συνώνυμο της λέξης «έρευνα».»

«Το σκοτάδι τρέφεται από την απάθεια»

«Κάποιες φορές, ένας μύθος που επιβιώνει  για αιώνες, επιβιώνει για λόγο»

«Οι παράξενες ιδέες του σήμερα, θα είναι η σίγουρη αλήθεια του μέλλοντος»

 

Τα σύμβολα είναι παντού γύρω μας. Η φύση είναι γεμάτη από σύμβολα. Ένα λουλούδι, τα γεωμετρικά σχέδια επάνω στα φύλλα, το αποτύπωμα ενός ζώου και φυσικά, τα ιερογλυφικά και τα ιδεογράμματα των αρχαίων πολιτισμών. Τα σύμβολα κάποιες φορές μας υπενθυμίζουν αυτό που θέλουμε να γίνουμε ή να πετύχουμε, ενώ άλλες φορές μας εμπνέουν.

 

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό το Power of Symbol μια ιδιαίτερη συλλογή κοσμημάτων που εμπνέεται από τα σύμβολα. Η πρώτη συλλογή του Power of Symbol περιλαμβάνει μενταγιόν, δακτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια, όλα εμπνευσμένα από την δύναμη των συμβόλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιβλητικοί και κομψοί Ελέφαντες φορεμένοι στο χέρι ή στο λαιμό χαρακτηρίζουν την ήσυχη δύναμη, την σοφία, αλλά και την ικανότητα να μην χάνεις ποτέ τον προσανατολισμό σου.

Παγώνια σε δακτυλίδια και σκουλαρίκια προσδίδουν την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και την ομορφιά και αρμονία της ψυχής.

Εντυπωσιακές και ιδιαίτερες Νεκροκεφαλές σε μενταγιόν, για τους τολμηρούς, τους ασυμβίβαστους και αυτούς που βρίσκουν τελικά την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις φοβίες τους.

 

Στην πρώτη συλλογή κοσμημάτων, θα βρείτε ακόμα:

 

Πελαργός : Πτηνό άρρηκτα συνδεδεμένο με την μητρότητα και σύμβολο καλοτυχίας και ευημερίας.

Κέρας Αμάλθειας : Αιώνιο σύμβολο της αφθονίας, της ευημερίας και της γενναιόδωρης απόκτησης αγαθών.

Καρδιά : Σύμβολο αγάπης και έρωτα, η αρχή και το τέλος της ζωής, το κέντρο όλων των συναισθημάτων.

Πινέλο : Μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, ελευθερίας συναισθημάτων και δημιουργικής απόλαυσης.

Πυραμίδα : Σύμβολο της δημιουργικής φύσης και της προόδου, η εικόνα της ιεραρχίας που κινεί τους κόσμους.

Νεράιδα : Υπερφυσικά μικροσκοπικά πλάσματα που κατέχουν την τέχνη της μαγείας και της γοητείας.

2 χέρια ενωμένα : Σύμβολο ενότητας, προωθεί την αμφίδρομη επικοινωνία και τη συνεργασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλα τα κοσμήματα της συλλογής είναι χειροποίητα , κατασκευασμένα με υπο-αλλεργικά υλικά ενώ οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές για όλους- ξεκινούν από τα 20Ε έως τα 40Ε. Ένα πολύ ευπρόσδεκτο δώρο για μας ή τους αγαπημένους μας, με… σημασία. Θα τα βρείτε  στα καταστήματα καλλυντικών Galerie De Beaute και online στο powerofsymbol.com 

 

Τέλος όταν μπείτε στο site μην παραλείψετε να κάνετε το quiz για να βρείτε ποιο σύμβολο ταιριάζει στην προσωπικότητά σας. Εγώ το έκανα (δεν αντιστέκομαι σε τέτοια quiz)  και μου ταιριάζει η Καρδιά και η Νεράιδα. Νόμιζα ότι θα ήμουν Πινέλο ή 2 Χέρια Ενωμένα, αλλά για να το λέει, κάτι θα ξέρει παραπάνω.  (παντως το δακτυλίδι με τα δυο ενωμένα χέρια, πολύ μου άρεσε, το βάζω στη λίστα)

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Υπέροχα κοσμήματα και με νόημα!! Έκανα το quiz και μου ταιριάζει η νεκροκεφαλή, ο ελέφαντας και το παγώνι! Θ’αρχίσω από τον ελέφαντα και μετά τα υπόλοιπα!! 😉

  2. @ΕΛΕΝΑ κι εμένα τα ίδια ακριβως μου έβγαλε!

  3. @Stella& Elena: Νομίζω ότι σε μένα έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Χειμώνας ως αγαπημένη εποχή.

  4. @Elena Sardella: Πάντως το βραχιόλι “Ελέφαντας” είναι και εμένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια της συλλογής.

  5. Και σ’εμένα η Καρδιά και η Νεράιδα. Πολύ όμορφα τα κοσμήματα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει κάποια statement rings με σύμβολα και δεν τα αποχωρίστηκα όλο το χειμώνα.

  6. Πυραμίδα, πινέλο και 2 χέρια ενωμένα ηταν το αποτέλεσμα του quiz για εμενα!! Πολύ όμορφα κοσμήματα, εχω αγοράσει αρκετές φορές αντικείμενα στμβολα(ελέφαντες, δρακους, κλπ) οχι μόνο σε κοσμήματα αλλά και σαν τυχερά διακοσμητικό σπιτιού

  7. Καλημερα…εχω αγορασει στο παρελθον συμβολα οχι αυτα που ειναι στην μοδα εκεινη την εποχη ..- τυπου δεντρο της ζωης – αλλα αλλα πιο ιδιαιτερα και πρωτοτυπα.
    Στο κουιζ αυτα που μου εβγαλε σιγουρα δεν θα τα φορουσα οπως το παγωνι και το κερας της Αμαλθειας που μου εβγαλε.
    Θα φορουσα πολυ ανετα τα βραχιολια που υπαρχουν σε μαυρο και χρυσο τα βρηκα πιο κοντα στο δικο μου γουστο
    Καλη εβδομαδα σε ολες ευχομαι

  8. Κομψά και γουστόζικα,μ’ αρέσουν.Το τεστ νεράιδα και καρδιά έβγαλε και για μένα.
    Μουτςς

  9. Τελεια ολα , ειδικα αυτο με τις νεκροκεφαλες

  10. @MARYL, ταυτίζομαι….Πυραμίδα, το Πινέλο και τα 2 Χέρια και για μένα…τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται…χαχαχα….
    Προγραμμάτιζα μια βόλτα στα galerie αυτές τις ημέρες…θα ρίξω μια ματιά κι από κοντά….

  11. Kαλόν μήνα, bb girls!!! Και μην ξεχνάτε … I’m going pink for October … #go_pink #think_pink #believe_in_pink 🎗🎗🎯💜👠👗👑🌺🌸🎗 https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22222010_1692605627416271_3043290659223825704_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQkEKfA1LSp6POGUXdtvR_6AUhjtPLXAVDtTK0YJFaUU2jptn-cJ-ZYSzBRWTLxMLbfZGfzS1pyb4nQcSrvcTCuy&_nc_ht=scontent.fath2-1.fna&oh=0aa0b68612c55ff44b4e1071c70be447&oe=5DF9EBAA
    Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία!!!

  12. Καλημέρα και καλό μήνα bbgirl. Έκανα το τεστ κι εγώ, και μου ταιριάζει η πυραμίδα, το πινέλο και τα ενωμένα χέρια. Μου άρεσαν αυτοί οι συμβολισμοί, και τα συγκεκριμένα κοσμήματα που τους φέρουν. Ειδικά το βραχιόλι με τη πυραμίδα είναι πολύ όμορφο. @Celia thanks you για την Pink επισύναψη!
    χχ

  13. Καλό μήνα!!! Καρδιά και νεράιδα το αποτέλεσμα του τεστ, όμως η επιλογή μου θα ήταν η πυραμίδα… Πάντως είναι χαριτωμένα κοσμήματα!

  14. @όλες: Θα κάνουμε φατρίες συμβόλων: Καρδιές και Νεράιδες, Παγώνια και Πυραμίδες, Πινέλα και Χέρια, Νεκροκεφαλές, Ελέφαντες και Παγώνια! Όλες τις προσωπικότητες τις συγκεντώνουμε μια χαρά, εμείς τα bb girls!!

  15. Καλο μηνα!!!Κερας της αμαλθειας και πελαργός …..πάντως όλα ειναι εξαιρετικά εγω ¨εχω μια αδυναμία στα skull head 😁😁😁😁

  16. υπέροχα κ μοναδικά κοσμήματα!! σε έμενα το τεστ λέει οτι μου ταιριάζει ο Πελαργός και το Κέρας….!!
    Καλό μήνα να έχουμε!!!

  17. Όντως το δαχτυλίδι με τα ενωμένα χέρια είναι φανταστικό!!!!! Ομολογώ πως στην αρχή πρόσεξα απλά την καρδιά αλλά μετά που το είπες το παρατήρησα καλύτερα…..💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤ πολύ ωραία ιδέα 💛💛💛💛💚💚💚💚💙💙💙💙💙💜💜💜💜💜❤❤❤❤❤❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.