Niche Αρώματα: Που τα βρίσκουμε και ποια είναι η τιμή τους;

 

 

 

 

Σε συνέχεια του χθεσινού post    όπου μάθαμε αρκετά πράγματα για τη niche αρωματοποία, θέλω εδώ να καταστήσω σαφές  ότι η τιμολογιακή πολιτική ενός niche αρώματος συνήθως είναι  πιο ακριβή από αυτή ενός designer αρώματος.

 

Παρόλα αυτά, αν και υπάρχουν αρώματα τα οποία προσεγγίζουν μεγάλα κόστη, ίσως απλησίαστα για το ευρύ κοινό, εν τούτοις υπάρχουν και εξαιρετικά niche αρώματα σε πολύ προσιτές τιμές.

 

Τέτοια brands  με προσιτές τιμές για όλους, είναι τα Edmond Coudray, τα Mancerat, τα Molinard, τα Serge Lutens, τα Les Voiles Depliees, τα L’ Αrtisan Parfumeur. Πλέον τα niche δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο του ακριβoύ.  Υπάρχουν προτάσεις που καλύπτουν άπειρα γούστα και budget, πολύ δε περισσότερο, αν συνυπολογίσουμε την σχέση τιμής – ποιότητας ή το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των niche αρωμάτων έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και χρειάζονται λιγότερη ποσότητα για να αναδειχθούν.

 

 

 

Η επιλογή του αρώματος μας εξαρτάται από το τι ζητάμε απ΄αυτό. Υπάρχουν αυτοί που απλά θέλουν να μυρίζουν ωραία και μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από την τεράστια γκάμα designer αρωμάτων.  Υπάρχουν αυτοί που θέλουν το άρωμα τους να διαφέρει, να μην είναι κάτι που το φορούν κι άλλοι πολλοί ή το συναντάς παντού και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Υπάρχουν αυτοί που μένουν για χρόνια πιστοί σ΄ένα άρωμα κι οι άλλοι που λατρεύουν την «γκαρνταρόμπα» αρωμάτων. Υπάρχουν κι οι φανατικοί αρωματόπληκτοι που λατρεύουν να εξερευνούν τις μυρωδιές, να συλλέγουν, να δοκιμάζουν, να πειραματίζονται, να φορούν διαφορετικά αρώματα, ανάλογα με τις διαθέσεις τους.

 

 

 

Αν θέλετε όχι μόνο να μυρίζετε ωραία, αλλά να αφήνετε μια μοναδική εντύπωση που θα κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται, τότε προτιμήστε κάποιο niche άρωμα. Καθώς είναι ιδιαίτερα και σπάνια ξεχωρίζουν και μαζί τους και εσείς.

 

Η αγορά των niche αρωμάτων είναι μια ξεχωριστή, μεγάλη περιπέτεια. Ένας ολόκληρος κόσμος που για να τον γνωρίσεις πρέπει να τον μελετήσεις, να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις. Κι αφού δεν τον βρίσκεις πάντα στα πολυκαταστήματα ή στα καταστήματα καλλυντικών, τότε τι κάνεις; Τα blind buys δεν θα έλεγα, ότι είναι το πιο ενδεδειγμένο, γιατί πέρα από την πιθανότητα να μην σου αρέσει το άρωμα, μόνο από τις νότες ή τις κριτικές που διάβασες είναι και ακριβές αγορές για να τις ρισκάρεις. Θα δώσουμε κάποιες οδηγίες για καταστήματα που διαθέτουν niche αρώματα, αλλά και για αξιόπιστα e-shops στα οποία μπορείτε να βρείτε ακόμα και δείγματα.

 

 

 

 

Αυτό θα σας πρότεινα ασυζητητί, πριν από κάθε αγορά. Να αγοράζετε δείγματα από αρώματα που σας κινούν το ενδιαφέρον και να τα δοκιμάζετε σπίτι σας, στην ησυχία σας και με όλη την δυνατότητα να διαπιστώσετε την εξέλιξη και τα ίχνη του.  Είναι ο νέος τρόπος που προτιμούν οι funs των αρωμάτων, ώστε ακόμα κι αν δεν αγοράσουν τελικά το άρωμα που δοκίμασαν, θα αποκτήσουν την εμπειρία και τη γνώση και κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ο μόνος τρόπος να «εξελιχθεί η μύτη» στην «αρωματογνωσία».

 

 

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

ATTICA & GOLDEN HALL.   Ήταν τα πρώτα καταστήματα που έφεραν στην Ελλάδα niche αρώματα.  Εκεί προταγόρασα τα λατρεμένα μου E. Coudray, που δυστυχώς δεν τα φέρνουν πια.  Θα βρείτε όμως Annick Goutal, Penhaligon, L’Artisan Parfumeur, Diptyque, τις exclusive σειρές των Tom Ford, Armani, Guerlain, Bottega Veneta. Πολύ πρόσφατα ωστόσο εμπλούτισαν τις συλλογές τους, με brands που δεν μπορούσαμε να βρούμε στην Ελλάδα και είναι κάποια από την crème de la crème των niche. Έτσι θα βρείτε Aqua di Parma, by Kilian, Frédéric Malle, Byredo, Maison Francis Kurkdjian.

 

KG PERFUMERY του ξενοδοχείου King George. Ένας παράδεισος υψηλής αρωματοποιίας, ίσως ο πρώτος στην Ελλάδα, όπου θα βρείτε θρυλικές μάρκες niche αρωμάτων. Amouage, Etat Libre d’ Orange, Il Profumo, Aqua di Parma, Montale. Επισκεφθείτε το για να δοκιμάσετε και μπορείτε να εξασφαλίσετε και κάποια δείγματα.

 

STEMMA. Πόσο τις ζηλεύω τις Θεσσαλονικές! Έχουν αυτό το κατάστημα θησαυρό στην πόλη τους, με ότι πιο υπέροχο κυκλοφορεί στην αγορά niche. O Χριστόδουλος Χατζημαυρουδής, χημικός με ειδίκευση στην αρωματοποιία και ιδιοκτήτης, ξεναγεί και κατατοπίζει τους πάντες με μοναδική ζέση, στα Profumum Roma, Nasomatto, Czech & Speake, James Heeley, Pierre Guillaume, Lorenzo Villoresi, Creed, Amouage, Roja Parfums, Xerjoff, Nishane, Nez a Nez, The Different Company και πολλές άλλες ακόμα. Αν επικοινωνήσετε με τον Χριστόδουλο και είστε από κάποια περιοχή εκτός Θεσσαλονίκης, θα σας στείλει δείγματα των αρωμάτων που σας ενδιαφέρουν. Οι υπόλοιπες θα οργανώσουμε μια αρωματική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, αγνώστων ημερών παραμονής φυσικά!

 

E-SHOPS

Το γερμανικό https://www.ausliebezumduft.de/ έχει όλα τα niche που μπορείτε να φανταστείτε! Το καλύτερο είναι, ότι για όλα όσα έχει διαθέσιμα, διαθέτει και δείγματα!

Στα γαλλικά https://www.news-parfums.com και https://www.incenza.com/ θα βρείτε σε εξαιρετικές τιμές Serge Lutens, Aqua di Parma, Etat Libre d’Orange, Houbigant, Molinard, Molyneux, Réminiscence, Salvador Dali, E. Coudray, Αlexandre j και πολλά άλλα brands ακόμα.

Στο ιταλικό https://www.neos1911.com θα βρείτε άπειρα niche brands συμπεριλαμβανομένων Robert Piguet, The Merchant of Venice, Bond No 9, Carven, Escentric Mollecule, Histoires de Parfums, Keiko Mecheri, Andy Tauer.

Στο αγγλικό https://www.fragrancesamplesuk.com/ θα βρείτε δείγματα και decants καθώς και travel sizes.  Ότι χρειάζεστε για καλές δοκιμές. Επίσης δείγματα, όπως και full sizes προϊόντα θα βρείτε στο https://www.notino.gr

 

Κάποια από τα niche αρώματα που βλέπετε παρακάτω και έχω στη δική μου συλλογή και αγαπώ είναι τα:

E. Coudray Ambre et Vanille, L’ Artisan Parfumeur Mure et Musc Extreme, Molinard Habanita, Molinard Musc, Les Voiles Depliees Bayadere,  Serge Lutens  Clair de Musc  και Serge Lutens  Fleur d’ Oranger

 

 

 

 

 

Σύντομα θα ασχοληθούμε και θα παρουσιάσουμε πιο εκτεταμένα, κάποιους από τους οίκους niche αρωμάτων.  Ως τότε, …αρωματιστείτε και αφεθείτε στις ευωδιές!

 

Stella

 

18 Σχόλια
  1. Υπέροχο άρθρο με πληροφορίες σημαντικές και με τοσο ζωντανη περιγραφή που είναι σα να τα μυρίζεις!

  2. Χμ…Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία… Έχω περάσει από το Stemma αρκετές φορές και δεν έτυχε ποτέ να μπω μέσα (συνήθως, όταν κατεβαίνω κέντρο, θα είναι για κάποια υποχρέωση / δουλειά)! Ντρέπομαι που το λέω, αλλά το έμαθα τώρα με αφορμή την έκθεση αρωμάτων στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω μια βόλτα, χάζεψα τα προϊόντα στο site τους.

  3. @Sheena Να πας και να βρεις τον Χριστόδουλο. Να του πεις, ότι εισαι ΒBgirl και να ζητησεις την βοηθεια του. Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσεις, οπότε μπορει να σε μυησει στα πιο “ευκολα” και ανάλογα με το budget σου. Εχεις το Stemma και το σκέφτεσαι?

  4. @Sheena: Ποτέ δεν είναι αργά!! Από την άλλη τι την ήθελες την εξομολόγηση; Θα με αναγκάσεις τώρα να σου βάλω εργασία για το σπίτι «Πήγα Stemma, φωτογράφισα, μύρισα και γράφω τις εντυπώσεις μου». Άντε γιατί όπου να’ναι θα έχουμε ελέγχους!!😂😂😂❤️

  5. Stella…μυριζε ολο το ποστ σημερα κομψα αρωματα
    Καποια απο αυτα τα εχω δοκιμασει στο ΑΤΤΙCA
    Ομως οντως ειναι απαγορευτικες οι τιμες των περισσοτερων
    Τελευταια μυρισα το νεο Kilian το κοκκινο
    Το agua de parma μου το ειχαν φερει σε τravel size πολυ παλια απο Ιταλια
    Ιδιαιτερα πραγματικα

  6. @Ρανια ειναι όντως απαγορευτικές οι τιμές σε πολλά. Αν ομως εχεις εντοπίσει καποιο που σε ενδιαφερει αναζήτησε το και στα Links που σας εδωσα. Υπάρχουν πολλά brands που τα βρίσκεις φθηνότερα σε e-shops του εξωτερικού, μιλάμε φυσικά πάντα για αυθεντικά, κι επισης θα σας δωσω κι εγω εναλλακτικές πιο οικονoμικών niche.

  7. Nτρέπομαι που το γράφω αλλά από όλα τα brands των niche λιγοστά είναι αυτά που γνωρίζω…επίσης, το μοναδικό που έχω δοκιμάσει και το λατρεύω είναι από Tom Ford το tobacco vanille…το έχω κλέψει (γκουχ γκουχ, συγγνώμη…το έχω δανειστεί…) από το bb boy του σπιτιού….είναι από τα αρώματα που κάποιος ή θα λατρέψει ή θα μισήσει,θεωρώ….

  8. @Celia ε, καλά! Όχι και να ντρέπεσαι!!! Αφού είναι τόσο δύσκολο να τα βρεις σε φυσικά καταστήματα και δεν έρχονται τα περισσότερα Ελλάδα, πως να τα ξέρεις…

  9. @Stella: Ναι, θα το κάνω! Με ιντριγκάρει η ιδέα να δοκιμάζω νέα πράγματα, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με αρώματα (φετίχ είναι αυτό, τι να κάνουμε;)

    @Julia: Αγαπημένη δασκάλα, το project ακούγεται σούπερ! Ίσως προς τα Χριστούγεννα το θέσω σε εφαρμογή, προς το παρόν δεν προλαβαίνω και θα αρκεστώ στο ρόλο της μαθήτριας που έρχεται σε κάθε μάθημα, αλλά κάθεται σιωπηλά στο τελευταίο θρανίο, χαχαχαχα! (χωρίς πλάκα, μου φαίνεται εξαιρετική ιδέα!)
    Καλημέρα!

  10. @Sheena: Φυσικά για X-mas θα είναι το project! Γίνεται αλλιώς;;;; 🙂 🙂 🙂

  11. Ύστερα από όσα διάβασα άρχισα και τα βλέπω διαφορετικά.
    Μουτςς

  12. Σε ευχαριστω πολυ @Stella θα τα δω τα ε-shop που προτινεις…καλο απογευμα

  13. Θα περάσω μια βολτίτσα από το κατάστημα stemma μιας και είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη να τα μυρίσω και από κοντά!!! 💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜💜💙💚💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙💜❤💛💚💙❤ Είναι ωραία να μυρίζεις μοναδικά!!!!!

  14. Επειδη δεν αναφέρεται ειναι και το Rosina Perfumery φυσικό κατάστημα στην Γλυφάδα και eshop με 18 οίκους αρωμάτων την μεγαλύτερη γκάμα στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια.
    Ευχαριστώ!

  15. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει και το Beautystore. Παλιά ήταν στο κέντρο στην Προξένου Κορομηλα. Τώρα είναι στην Καλαμαριά. Εκεί βρίσκεις Diptyque, Molton Brown, Costume national, Juliette has a gun, Lartizan Parfumeur, Miller Harris, Annic Goutal, E.Coudray , Hei poa, Parfumerie Tiki monoi, Comptoir Sud Pacifique, Laboratory Perfumes,

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.