Λιπαρή επιδερμίδα; Ίσως πρέπει να μάθεις, γι’ αυτό το νέο make up.

 

 

Η Selena Gomez, η καλλονή Eva Mendes και η Meghan Markle έχουν ένα κοινό: λιπαρή επιδερμίδα.

 

Και μπορεί η λιπαρή επιδερμίδα να είναι αυτή που στο πέρασμα του χρόνου δείχνει τα λιγότερα σημάδια γήρανσης (αντίθετα από τις ξηρές επιδερμίδες που «σπάνε» πιο εύκολα) εν τούτοις τα έχει τα θεματάκια της με χειρότερα την τάση για ακμή, τις ατέλειες και τα μικρά σπυράκια και την αντιαισθητική γυαλάδα. Αν το δέρμα σας λοιπόν είναι λιπαρό στην αναζήτησή σας για το κατάλληλο foundation το make up δηλαδή που και θα καλύψει ατέλειες και θα δώσει ομοιομορφία στην απόχρωση της επιδερμίδας σας χωρίς όμως να εντείνει το πρόβλημα της λιπαρότητας κατ αρχήν ψάξτε για λέξεις-κλειδιά πάνω στη συσκευασία όπως «oil- control» ή «oil- free» είτε σε υγρά foundation, είτε σε πούδρες είτε ακόμα και σε στικ.

 

Για ελαφριά κάλυψη, απλώστε το μόνο στις περιοχές όπου η επιδερμίδα έχει κάποιες ατέλειες ή ανομοιομορφία στην απόχρωση. Είναι γνωστό ότι  οι, oil free υγρές βάσεις δημιουργούν το πιο φυσικό look αλλά είναι πιθανό να χρειαστείτε μια πούδρα που απορροφά τη λιπαρότητα για να δώσετε στο δέρμα σας ένα ματ τελείωμα, αν γυαλίζει πολύ.

 

Tέλος αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό μια καλή ιδέα είναι να επενδύσετε σε ένα καλό primer. Το primer λειτουργεί σαν ένας «φραγμός» ενάντεια στη   λιπαρότητα του δέρματος, αφήνοντας ένα ματ τελείωμα και βοηθώντας το make up να διαρκέσει περισσότερο.

 

Ένα νέο make up ήρθε πρόσφατα στα Sephora από την Kat-Von-D ειδικά σχεδιασμένο για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα με την ονομασία True Portrait.

 

 

 

 

Mόλις αγγίξει την επιδερμίδα,  μεταμορφώνεται σε πούδρα, κυκλοφορεί σε 40 αποχρώσεις και προσαρμόζεται σε όλους τους τόνους και τα undertones δέρματος, από το πιο ανοιχτόχρωμο μέχρι τις πολύ σκούρες αποχρώσεις.

 

Η υφή του είναι ιδιαίτερα ελαφριά και άνετη και δεν φράσσει τους πόρους. Αποτέλεσμα: ένα foundation με πουδρέ τελείωμα που χαρίζει αέρινο ματ τελείωμα το οποίο μένει σταθερό για ώρες.

 

Το True Portrait foundation είναι ιδανικό για κανονική και λιπαρή επιδερμίδα και μπορείτε να το απλώσετε απευθείας με τα δάχτυλα. Το ματ τελείωμά του θέτει υπό έλεγχο τη λιπαρότητα χωρίς να φράσσει τους πόρους ενώ αφήνει μια φυσική λάμψη στο πρόσωπο.

 

 

 

 

 

 

Κυκλοφορεί σε πολύ χαριτωμένη tube-like συσκευασία και μπορείτε να το έχετε παντού μαζί σας για να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας, χάρη στο μέγεθος αλλά και το ειδικά μελετημένο άκρο ακριβείας, το οποίο απελευθερώνει την σωστή δόση προϊόντος. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν επίσης σφαιρίδια που αναμειγνύουν τη φόρμουλα όταν κουνάτε το μπουκάλι, ώστε να έχετε τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Ενδιαφέρον.

 

 

Μιλώντας για λιπαρές επιδερμίδες πολύ εύχρηστο και αποτελεσματικό είναι και το στικ- μάσκα της Sephora “Bambo Mask Stick”. Μετά τον καθαρισμό και πριν το primer και το foundation, απλώνεις σε όλο το πρόσωπο το στικ. Το αφήνεις για 5 μόλις λεπτά και μετά ξεπλένεις το πρόσωπο με άφθονο χλιαρό νερό. Το αποτέλεσμα είναι τέλεια, ματ επιδερμίδα χωρίς καθόλου γυαλάδα για όλη τη μέρα και φυσικά διάρκεια στο μακιγιάζ.

 

 

 

 

Τα παραπάνω θα τα βρείτε στα καταστήματα, Sephora, στο site Sephora.gr  καθώς και στο  Sephora App που λειτουργεί σε smart phones,  iOs και Android

 

 

 

 

 

Ήρθε λοιπόν και το Φθινοπωράκι, όλες τις εποχές τις αγαπάμε και κάθε πράγμα στον καιρό του. Καιρός είναι λοιπόν να βγάλουμε και τις κόλλες αναφοράς και κάνουμε και κανένα τεστάκι. Η συνέχεια άυριο για να μη λέτε ότι το τεστάκι είναι απροειδοποίητο.

 

 

22 Σχόλια
  1. Ενδιαφέρον πράγματι. Θα το πω στην κολλητή μου τη Χαρά, που μονίμως ψάχνει προιόντα για λιπαρό δέρμα. Αγαπώ τεστάκια!

  2. Καλή εβδομάδα!! Εχω λοιπόν κοινό σημείο και εγω με τις παραπάνω καλλονες, το λιπαρό δερμα! Πολύ ωραίες συμβουλές, και ενημέρωση για τα προϊόντα αυτά! Η αλήθεια είναι ότι το primer, που το ανακάλυψα τα τελευταία 2 χρόνια, εχει βελτιώσει κατά πολύ την εμφάνιση του δέρματος μου, τουλάχιστον δε γυαλιζω στο πρώτο δίωρο 😉

  3. Αν και δεν εχω λιπαρό δερμα μου αρέσει οτι το προιον αφήνει πουδρε τελείωμα!
    @Τζουλια τι διάβασα τεστακι αύριο? Δώσε και την ύλη σε τι κατηγορία δηλαδή μην διαβάσουμε τα
    παντα😄

  4. Ωραίο make up και πολύ έξυπνη συσκευασία.

  5. @Eleytheria: Ναι να της το προτείνεις σίγουρα. Και καλό θα ήταν να το δοκιμάσει πριν το αγοράσει.
    Για το τεστάκι, υπομονή έως αύριο. 🙂

  6. @Maryl: Αγαπώ primer. Και εγώ το έχω εντάξει, στην ιεροτελεστία του μακιγιάζ μου και τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιοώ το Tone Corrector Primer της Radiant Professional σε απόχρωση “Nude” και κάποιες φορές, δεν φοράω από πάνω μέικ απ, γιατί κάνει και πολύ ελαφριά και φυσική κάλυψη.

  7. @SofiaT: Μμμμμμ.. δεν μπορώ να πω… σας το έχω κάνει όμως αρκετά εύκολο, οπότε ως άριστες μαθήτριες πιστεύω θα έχετε επιτυχία!!

  8. @ΑΝΑSTASIA: Ναι, απίθανη συσκευασία, κάτι ωραίο και διαφορετικό για το makeup bag.

  9. Καλημερα
    Αγαπώ primer και εγω και μου αρεσαν πολυ οι συσκευασιες
    Οσο για το τεστακι ….περιμενω ελπιζω να αριστευω δηλαδη θελω να αριστευσω
    Προτιμω ετσι που δεν ξερω την υλη
    Καλη εβδομαδα σε ολες ευχομαι

  10. Αγαπώ Kat Von D! Είχα αγοράσει κάποια προϊόντα της από το εξωτερικό, πριν το brand έρθει Ελλάδα και ανυπομονούσα να γίνει πραγματικότητα! Το True Portrait το είδα την περασμένη εβδομάδα, που έκανα παραγγελία από το site της Sephora, αλλά αν δε με απατά η μνήμη μου, νομίζω ότι είναι web exclusive, γιατί θυμάμαι ότι ήθελα να δω τις αποχρώσεις από κοντά.
    Ευκαιρίας δοθείσης, ας γκρινιάξω λίγο για τα eshop, που μονίμως τα προϊόντα τους είναι εκτός stock και εκτίθεσαι στην περίπτωση που θες να κάνεις κάποιο δώρο με τη χρονοκαθυστέρηση που προκύπτει. Με τα Sephora είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που συμβαίνει και δεν ξέρω αν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα όποια παράπονα ή τις βαθμολογήσεις στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Είναι Δευτέρα και βρέχει και κάπου έπρεπε να τα πω, χαχαχα!

  11. Α, και μόλις μου έστειλαν mail ότι μου ακυρώνουν όλη την παραγγελία, γιατί ένα προϊόν δε θα ανανεωθεί, αφού εξαντλήθηκε. Ξεκίνησε ο ανάδρομος Ερμής…

  12. @Sheena: Πολύ καλά κάνεις και τα λες, αν δεν τα πεις εδώ στο bb forum, που θα τα πεις? Θα μάθω αν πωλείται exclusively online και θα σε ενημερώσω.

    (πάντως είναι πράγματι “Manic Monday” σήμερα, για να θυμηθούμε και Bangles. Το πρωί στο SM πήγα να βοηθήσω μια κυρία και μόνο που δεν με έβρισε, μου είπε ότι την κοίταξα στραβά… χαχχαχα.. γελάω για να μη θυμώσω. Ok, θα περάσει και αυτή η Δευτέρα σε λίγες ώρες..

  13. @Sheena Alert! : Mόλις με ενημέρωσαν από Sephora ότι το True Portrait μπορείς να το βρεις σε όλο το δίκτυο άρα μπορείς να πας και να δεις από κοντά τις αποχρώσεις.

  14. Και μόνο για τη συσκευασία θα το αγόραζα!Ωχ!ΤΕΣΤ;Να είναι εύκολο κυρία,να μη σπάσουμε τα κεφάλια μας!!

  15. @Marianna: Θα δεις, θα δεις. Αρκεί να μην αγχωθείτε όπως ο κύριος Ρωμανός όταν έχει διαγώνισμα… χαχαχαχ

  16. Σαν αδιάβαστη μαθήτρια θα απαντήσω: ΩΧΧΧΧ 😛
    Mουτςς

  17. Σαν τη μαθήτρια που ήμουν κααποτε στο σχολείο, άρχισε από τώρα να χτυπά η καρδιά μου τικ-τακ, τικ -τακ για αύριο!
    xx

  18. Μου αρέσουν πολύ οι πρωτότυπες συσκευασίες! Τα μικροσφαιρίδια πολύ ωραία ιδέα…
    Τα τεστ τα περιμένω, αν και, συνήθως, εκείνη την ώρα εγώ βάζω κανένα τεστάκι στους μαθητές μου!!!

  19. Ωραία συσκευασία, ενδιαφέρον προιόν αλλά το δέρμα μου είναι κανονικό προς ξηρό οπότε δεν είναι για μένα. Παρόλα αυτά, διαβάζω εντατικά για το τεστ!!!!!!!

  20. Η αδερφή μου υποφέρει από την λιπαρή της επιδερμίδα. Φοράει μεικ απ και μετά από ένα μισάωρο λαμποκοπαει! Θα την ενημερώσω για το συγκεκριμένο γιατί ακούγεται φοβερό!!!! 💚💚💚💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤💙💛💛💛💛💛💛💛💜💜💜💜💜💜💜💜💛🖤💛💚💚💙💙❤ Περιμένουμε το τεστακι πως και πως!!!! ❤💙💚💛💜💛💚💙❤💜💛💚💙❤💜

  21. Αν κι η επιδερμίδα μου είναι μάλλον κανονική, ποτέ foundation χωρίς primer…ειδικά όταν δουλεύω όπως αυτές τις μέρες από το πρωί ως το βράδυ…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.