Tεστ Γνώσεων: Αν το βρεις θα το κερδίσεις!

 

 

Δυναμικά μπαίνει η Τρίτη με τεστάκι beauty γνώσεων και έρευνας, για το οποίο σας είχα προειδοποιήσει χθες.  Γι’ αυτό βγάλτε τις κόλλες αναφοράς και ξεκινάω αμέσως με διήγηση:

 

Α’ Γυμνασίου φέτος ο κύριος Ρωμανός και για πρώτη χρονιά έχει εισαχθεί στο αγαπημένο μου μάθημα,  αυτό  της Ελληνικής Λογοτεχνίας. Έλαμπε το πρόσωπό μου, από χαρά τις μέρες που είχα Λογοτεχνία στο σχολείο. Δυστυχώς είναι μόνο δικό μου αγαπημένο, γιατί δικό του όπως θα καταλάβετε, μάλλον  δεν είναι.

 

Από τις πρώτες του εργασίες ήταν η ανάγνωση και κατανόηση (το γνωστό «τι θέλει να πει ο ποιητής») του ποιήματος του Οδυσσέα Ελύτη «Κάτω στης Μαργαρίτας το Αλωνάκι»

 

 

 

Παραθέτω στίχους:

 

Κάτω στης Μαργαρίτας το Αλωνάκι

…Στήσαν τρελό χορό τα μελισσόπουλα

….φωτιάς σουσάμια σιγοπέφτουν

…στάχια ψηλά λυγίζουνε… κοιμούνται αγοροκόριτσα

πέρα μέσ’ στα χρυσά νταριά

 … Ο ύπνος τους μυρίζει πυρκαγιά

… στα δόντια τους ο ήλιος σπαρταράει.

 

 

 

 

«Τι πιστεύεις ότι θέλει να πει ο Ελύτης με αυτούς τους στίχους;» ρωτάω τον Ρωμανό αφού τελειώσαμε την ανάγνωση.

 

Το σκέφτεται λίγο και απαντάει «Ότι οι φωτιές είναι επικίνδυνες και δεν πρέπει τα παιδιά να χοροπηδάνε και να βάζουν πυρκαγιές στο δάσος» μου απάντησε.

 

 

 

 

Ήθελα να κλάψω από τα γέλια- δεν το έκανα φυσικά- αλλά από την άλλη άντε τώρα να βρεις τον τρόπο  να εξηγήσεις σε ένα 12χρονο ότι ο Ελύτης μιλάει μεταφορικά  για την ερωτική αφύπνιση των εφήβων και το ότι έφηβοι και φύση ταυτίζονται μοναδικά στο ποίημα. Ε, τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο αυτά που θέλει, δηλαδή Πληροφορική,  Μαθηματικά, Βιολογία και Τεχνολογία στο Γυμνάσιο. Θα έχουμε και Λογοτεχνία.

 

Όταν τελικά του εξήγησα,  δεν χρειάζεται να σας πω, το πως ζάρωσε το πρόσωπό του και εμφανίστηκαν ρυτίδες  στο μέτωπό  του,  που φανέρωναν την έκπληξη,  αλλά και τη δυσπιστία του.

 

«καλά, τι μου είπες τώρα βρε μαμά; Tι σχέση έχει αυτό το ποίημα με έρωτες και σαχλαμάρες;»

(είπαμε είναι 12. Στα 15 θα έχουμε άλλες συζητήσεις,  τότε που ελπίζω να έχουμε κάνει ακόμα καλύτερη  σύσφιξη σχέσεων. )

 

 

 

 

Μετά από όλο αυτό,  μου ζήτησε να κάνουμε διάλλειμα για να φάει μια κρέμα και  να πιεί νερό και να πάρει δυνάμεις,  γιατί του έπεσε κάπως βαρύ το ποίημα. Λογικό. Χρειαζόταν ενυδάτωση μετά από  τη συζήτηση περί «πυρκαγιάς» και «φλόγας» και νεανικών σκιρτημάτων και φωτιάς στο δάσος.

 

Η επόμενη εργασία στο μάθημα της  Λογοτεχνίας ήταν να επιλέξουν ένα λουλούδι, ή φυτό,  ή φρούτο για παράδειγμα ροδάκινο, ιβίσκο, παιώνια, τριαντάφυλλο και να γράψουν δυο κείμενα. Ένα λογοτεχνικό και ένα επιστημονικό. Διάλεξε το τριαντάφυλλο και κατανόησε εύκολα και γρήγορα  (thank God) ότι αλλιώς γράφεις λογοτεχνικά για ένα λουλούδι  ( υπέροχο μεθυστικό άρωμα,  πέταλα με υφή απαλή σαν βελούδο- χρώματα σαν του ουράνιου τόξου- δροσοσταλίδες σαν δάκρυα κλπ κλπ ) και αλλιώς γράφεις  σύμφωνα με τους όρους της φυτολογίας (ρίζα, βλαστός, στήμονας κλπ κλπ )

 

 

 

 

Κάπως καλύτερα τα κατάφερε εδώ. Για το επιστημονικό κείμενο έκανε μόνος του έρευνα. Όσο αφορά το λογοτεχνικό κείμενο, για αρχή  του είπα να βάλει ό, τι κοσμητικό επίθετο σκεφτεί και να κάνει ό, τι παρομοίωση του έρθει στο κεφάλι. Σε ένα σημείο έγραψε «τα πέταλά του στέκουν ψηλά σαν ξίφη που σχίζουν τον αέρα». Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, (λυσσάμε με αυτή  την ξιφασκία…) αλλά ας πούμε ότι είναι κάπως λογοτεχνικό και από κάπου τέλος πάντων, πρέπει να ξεκινήσουμε.

 

Η συνέχεια λοιπόν στον έλεγχο του Α’ Τετραμήνου.

 

 

 

 

—————————————————

 

 

ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΑΣ

 

Διαβάστε άλλη μια φορά με προσοχή όλο το παραπάνω κείμενο. Θα βρείτε παντού κωδικούς και  λέξεις κλειδιά από αυτό που έχω στο μυαλό μου, κάτι που χρησιμοποιώ εδώ και περίπου ένα μήνα και αγάπησα πολύ.

 

Για να σας το κάνω πιο εύκολο (γιατί είμαι καλή δασκάλα και άνθρωπος) οι λέξεις κλειδιά είναι με bold. Φυσικά θα σας βοηθήσουν και οι teaser φωτογραφίες.

 

Ξεκινήστε χωρίς άγχος και διαβάστε προσεκτικά. Όπως πάντα η πρώτη που θα το βρει και θα το ΓΡΑΨΕΙ ΣΩΣΤΑ, δηλαδή ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ του προιόντος θα το κερδίσει! Αν το βρείτε πολλές,  θα μπείτε σε μικρή κλήρωση και τα αποτελέσματα του τεστ θα ανακοινωθούν αύριο. 

 

Καλή επιτυχία αριστούχες μου.

 

67 Σχόλια
  1. Επειδή χθες είδαμε προϊόντα από Sephora ίσως υπάρχει σύνδεση με σήμερα, άρα λέω να πω το TONYMOLY I’m Real Rose Sheet Mask. Και ενυδάτωση και τριαντάφυλλο και κάνει σύσφιξη στην επιδερμίδα και δίνει λάμψη.

  2. Κρεμα ενυδατωσης για λαμψη με ροδάκινο, ιβίσκο, παιώνια, τριαντάφυλλο .

  3. Λοιποοοοον…. Πιστεύω ότι είναι η κρέμα σώματος Τhe Body Shop British Rose Instant Glow Body Butter. Και κρέμα είναι και τριαντάφυλλο έχει και το Body Shop έχει φυσικά συστατικά.

  4. ΧΑΧΑΧΑ! Απολαυστικό το κείμενο. Όσο για προιόν νομίζω ότι η δασκάλα θέλει να μας μπερδέψει γι αυτό θα πω το άρωμα Roses de Chloe.

  5. Νομίζω ότι το βρήκα….. είναι η κρέμα Apivita Aqua Beelicious! Καλημέρα σε όλους 😊

  6. Πολύ ωραίος ο τρόπος που έκανες τον διαγωνισμό για να ακονισουμε το μυαλό μας! Εγώ σκέφτηκα ότι είναι άρωμα βέβαια πολλά θα μπορούσε να είναι αλλά νομίζω το Libre από YSL

  7. Πρόκειται για κρέμα ενυδάτωσης,συσφικτική και αντιγηραντική,με απαλή υφή και μεθυστικό άρωμα τριαντάφυλλου..♥️, ροδάκινου, παιώνιας και Ιβίσκου..♥️ Korres ???

  8. Το έθαψα πολυ και επειδή ξέρω οτι αγαπάς την συγκεκριμένη εταιρία η οποία συνδιάζει την τεχνολογια με την φύση λέω οτι ειναι η Claris super restorative rose randiance cream🥰🥰🥰🥰

  9. Korres Wild Rose, Κρέμα Προσώπου Άγριο Τριαντάφυλλο. To βρήκα κυρία;;;;

  10. Κορρες αγριο τριανταφυλλο κρεμα προσωπου αλλα δεν ειμαι σιγουρη χμμμμ για να δουμε

  11. Καλημέρα! Θα ξεκινήσω λέγοντας πόσο με ενθουσίασε ο υπέροχος, μοναδικός, τόσο εμπνευσμένος τρόπος να παρουσιάσεις το σημερινό τεστ!! Ο γρίφος, οι λέξεις, η κουβέντα περί λογοτεχνίας με κινητοποίησαν με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό να ψάξω να βρω τη λύση..και νομίζω το βρήκα: Clarins Multi-Intensive Creme Rose Lumiere, κρέμα προσώπου ενυδάτωσης και σύσφιξης 3-σε-1 με ιβίσκο, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και παιώνια, αυτή μου ταιριάζει με όλα όσα περιγράφεις και δείχνεις! 😉

  12. Κρέμα ενυδάτωσης και σύσφιξης άγριο τριαντάφυλλο Κορρές

  13. Μήπως είναι η κρέμα προσώπου Vichy Neovadiol Rose Platinum?

  14. Λαμψη,συσφιξη,ενυδατωση…χμ….παιωνια,Ιβισκος,ροδακινο…Clarins Super Restorative Rose Radiance Cream.Κερδιζω τουλαχιστον ενα παγωτο????😆😆😆😆

  15. Τέλειος διαγωνισμός!!!! Για να δούμε, ποιος παίρνει άριστα;;; η δική μου απάντηση σύμφωνα με αυτα που γράφεις είναι: Clarins Multi-Intensive Creme Rose Lumiere, κρέμα προσώπου ενυδάτωσης και σύσφιξης 3-σε-1 με ιβίσκο, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και παιωνια. Λοιπόν;;;;

  16. Μας μπέρδεψες λίγο αγαπημένη μας δασκάλα…
    Πιστεύω πως η σωστή απάντηση είναι η Clarins Super Restorative Rose Radiance Cream – All Skin Types!! Μακάρι να έχω πέσει μέσα!!

  17. Τέλειο το Post. Μπράβο ωραία ιδέα. Είμαι σίγουρη πως μιλάμε για κρέμα ημέρας, ενυδατικη και συσφικτική. Θα έλεγα λοιπόν την Clarins Super Restorative Rose Radiance Cream.

  18. Νομίζω μιλάς για την κρέμα προσώπου Clarins Multi Intensive Creme Rose Lumier!!!

  19. H Super Restorative Rose Radiance Cream είναι μια νέα κυκλοφορία της Clarins που, αν κρίνω απο τις πανομοιότυπες φωτογραφίες, είναι σίγουρα το προιόν στο οποίο αναφέρεσαι. Δικαιωματικά, το βραβείο πρέπει να το πάρει η @SofiaT που το βρήκε πρώτη… Εξαιρετικό το test, από τα καλύτερα που έχεις κάνει!

  20. Στην Clarins θα πήγαινε και εμένα το μυαλό μου ή στη Caudalie, παρακολουθώντας τις αναρτήσεις στο bb. Το τεστάκι εξαιρετικό, μην αγχώνεσαι για τον κύριο Ρωμανό, είναι μικρός ακόμη να εκτιμήσει τη λογοτεχνία! Αλλά θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω με την Eva Diama, να πάρει δικαιωματικά το έπαθλο η SofiaT, first come first served, που λένε και στο χωριό μου! 🙂

  21. Multi-Intensive Crème Rose Lumière – Toutes peaux της clarins

  22. Είναι από την αγαπημένη μου, μοναδική Clarins! Η κρέμα Mullti Intesive Cream Rose Lumiere, κρέμα ενυδάτωσης και σύσφιξης 3 σε 1 με υβισκο, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και παιονια της Clarins!
    Πέρασα;
    xx

  23. Ε τώρα θα αντιγράψω(χαχα αχ) clarins κ εγω multi-intesive creme rose lumiere toute peaux. Τουλάχιστον είμαι ειλικρινής

  24. Mε αγωνία περίμενα το τεστ,πέθανα στο γελιο με την αφήγηση για τον κ.Ρωμανό και τρελαίνομαι μι εγώ για λογοτεχνία κυρία!Το clarins θα πω κι εγώ αλλά επειδή είμαι δίκαιη η πρώτη να το πάρει.

  25. Clarins Multi-Intensive Creme Rose Lumiere και θα εκθειάσω τον υπέροχο σου τρόπο, ξεχωριστός και μοναδικός όπως πάντα!!!!!!

  26. τελειο το τεστ!!! εχω πολλά στο μυαλο μου σιγουρα κατι με τριανταφυλλο…. δεν ειμαι σε θεση να σκεφτω αυτη την στιγμη…

  27. κρέμα προσώπου Clarins Multi Intensive Creme Rose Lumier

  28. H Super Restorative Rose Radiance Cream – All Skin Types της Clarins

  29. Δύσκολο το τεστ κυρία!!! Θα γράψω λοιπόν το Rose Garden της Stella”s Recipy …. Καλή επιτυχία!!!

  30. Neovadiol rose platinoum της vichy μάλλον δεν ξερω

  31. ΝΟΜΙΖΩ OTI EINAI H KOPPEΣ KPEMA AΓPIO TPIANTAΦYΛΛO.

  32. Κρέμα προσώπου με μεθυστικό άρωμα για λάμψη, σύσφιξη , ενυδάτωση και λείανση των ρυτίδων, νέας τεχνολογίας με φυσικά συστατικά και άρωμα λουλουδιών και φρούτων…….”CREME ROSE LUMIERE” της CLARINS.
    Nομίζω αυτή είναι, τη βρήκα??Πέρασα το τεστ ??

  33. Το διάβασα, το ξαναδιάβασα, σημείωσα τα SOS και ελπίζω να πάρω καλό βαθμό, κυρία!!!!!
    Είναι η Clarins Multi-Intensive Creme Rose Lumiere
    🌹

  34. Crème Rose Lumiere multi intensive
    Toute peaux από την Clarins!!
    Ευχαριστούμε πολύ!!
    💗💗💗💗💗💗💗💗

  35. Κρέμα ενυδάτωσης με Άγριο Τριαντάφυλλο της weleda

  36. Είναι: η Clarins Multi-Intensive Creme Rose Lumiere, κρέμα προσώπου ενυδάτωσης και σύσφιξης 3-σε-1 με ιβίσκο, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και παιωνια. Σωστά;

  37. Μετά από μεγάλη έρευνα θα έλεγα την Rose Radiance Cream της Clarins.Αυτή στο κόκκινο βαζάκι!

  38. Korres άγριο τριαντάφυλλο νομίζω

  39. Clarins multi intensive creme rose lumiere αυτή είναι σιγουρα

  40. Άργησα σήμερα να μπω στο τεστ, ας είναι καλά οι υπερωρίες σε ενα τμήμα που καταρρεει.. Ευτυχώς με περίμενε αυτό το υπέροχο άρθρο για να αποφορτιστω και να βαλω το μυαλό να δουλέψει πανω σε κάτι που αγαπώ πραγματικά καλλυντικά και ότι έχει να κάνει με περιποίηση και ομορφιά.. Κατέληξα στην Clarins creme rose Lumiere multi intensive(τριαντάφυλλα και λαμψη)

  41. Super Restorative Rose Radiance Cream For All Skin Types 50ml. Όλη η εξειδίκευση της Clarins συμπυκνωμένη σε μια κρέμα ημέρας:
    Περιποίηση αντιγήρανσης νέας γενιάς που αναπληρώνει, απομακρύνει νεκρά κύτταρα και ενισχύει το δέρμα ώστε στο ξεκίνημα της ημέρας να αποκαλύπτεται η υγιής λάμψη του. Οι ρυτίδες περιορίζονται και τα χαρακτηριστικά ανορθώνονται. Η επιδερμίδα είναι φωτεινή και γεμάτη ζωντάνια. Το δέρμα αποκτά πιο νεανική όψη. 💝💝💝💝💝💝💝Εεεεεε μετά από τόση έρευνα το δικαιουμε πιστεύω ΣΕ ΚΌΚΚΙΝΟ ΒΑΖΆΚΙ

  42. QUEEN BEE
    Κρέμα Ημέρας Ολιστικής Αντιγήρανσης Πλούσιας Υφής

  43. Μια επιλογή είναι η SUPER RESTORATIVE ROSE RADIANCE CREAM της CLARINS. Για να δούμε!

  44. Νομίζω πως είναι η Clarins Multi-Intensive Crème Rose Lumière – All skin types!! Μακάρι να το πέτυχα!!!

  45. Clarins Crème Rose Lumière Multi-Intensive.Και δεν αντέγραψα(μόνο πήρα μια μικρήήήήήή βοήθεια από το google)
    Μουτςς

  46. Kαλησπερα !! Ειναι η Korres Άγριο Τριαντάφυλλο Κρέμα 24ωρης Ενυδάτωσης & Λάμψης !!!!!

  47. Clarins creme rose lumiere multi Intensive 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

  48. Super Restorative Rose Radiance Cream – All Skin Types

    τέλειος ο τρόπος παρουσίασης!

  49. Είναι η Super Restorative Rose Radiance Cream τής CLARINS !!!!!! 🌹🌹🌹🌹

  50. Clarins θα πω κι εγώ… creme rose lumiere(multi intensive) …αγγλιστί rose radiance cream (super restorative)…βοήθησε πολύ η teaser photo…είμαι τρελαμένη αυτήν την εβδομάδα ….αντικαθιστώ μια συνάδελφο και στη δική της βάρδια ,οπότε καταλαβαίνετε τι πήξιμο έχει πέσει….

  51. H Super Restorative Rose Radiance Cream της Clarins

  52. Μηπως είναι η Comfort Hydrating Creme Apivita AquaBeelicious with Rich Texture;; Υπέροχο το κείμενο 😉

  53. Νομίζω ότι είναι η Super Restorative Rose Radiance Cream τής CLARINS!!!! Κατ ευθείαν αυτή σκέφτηκα!!!

  54. Apivita Aqua Beelicious comfort hydrating cream, rich texture!!!! 😍

  55. Τhe Body Shop British Rose Instant Glow Body Butter

  56. Η κρέμα Mullti Intesive Cream Rose Lumiere, κρέμα ενυδάτωσης και σύσφιξης 3 σε 1 με υβίσκο, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και παιόνια της Clarins!

  57. Η κρέμα Clarins Multi-Intensive Creme Rose Lumiere, κρέμα προσώπου ενυδάτωσης και σύσφιξης 3-σε-1 με ιβίσκο, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και παιωνια.
    Μπράβο σου δασκάλα μου. Ευχαριστουμε

  58. Νομίζω πως είναι η κρέμα με το άγριο τριαντάφυλλο απο kores χωρίς να είμαι σιγουρη

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.