20, 30, 40, 50: Όμορφη σε κάθε ηλικία.

 

 

 

Τι 30, τι 40, τι 50, ήταν το τίτλος μιας  παλιάς Ελληνικής κωμωδίας. Και μπορεί αυτό να ίσχυε όσο αφορούσε τις ερωτικές περιπέτειες του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα, αλλά όσο αφορά την σωστή περιποίηση της επιδερμίδα μας, αυτή πρέπει πάντα να είναι ανάλογη με την ηλικία και τις ανάγκες μας για να διατηρήσει το δέρμα μας τη νεανικότητά του για πολλά περισσότερα χρόνια.

 

Ανεξάρτητα από την ηλικία μας, νέες ή πιο ώριμες, η διατήρηση της νεότητας και της φρεσκάδας  μας είναι μια από τις αγαπημένες μας ασχολίες και αυτό δεν είναι δείγμα ματαιοδοξίας,  αλλά αυτοσεβασμού.

 

 

 

 

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι εξ αιτίας της παρατεταμένης έκθεσης στο blue light των ηλεκτρονικών συσκευών, τα πρώτα σημάδια γήρανσης δυστυχώς αρχίζουν πλέον και   κάνουν την εμφάνιση τους πιο  νωρίς- οι πρώτες λεπτές γραμμές εμφανίζονται  γύρω στα 20. Από την άλλη ζούμε σε εποχές που  με σωστή, έγκαιρη και κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός μας περιποίηση, όλα αυτά τα σημάδια είναι αναστρέψιμα σε όποια ηλικία και αν είμαστε.

 

 

20+

Μια επιδερμίδα φρέσκια σαν τριανταφυλλάκι, αλλά και μια επιδερμίδα που ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο σε αυτή την ηλικία από κάθε άλλη και είναι και λογικό. Ξενύχτια, ατέλειωτες βραδιές, συνεχόμενο clubbing, ε, μπορείτε και το κάνετε και γιατί έχετε και τη διάθεση, αλλά  και γιατί το δέρμα σας είναι ακόμα τίγκα στο κολαγόνο και την ελαστίνη. Και την άλλη μέρα το πρωί, σηκώνεστε και είσαστε και πάλι σαν φρέσκο τριανταφυλλάκι για να συνεχίσει η «κραιπάλη» και το επόμενο βράδυ. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να κάνετε απαραίτητα, και κάθε βράδυ πολύ καλό καθαρισμό για να ξεφορτωθείτε ό, τι έχει μαζέψει το δέρμα σας όλη τη μέρα. Μην τεμπελιάζετε ποτέ, όσο κουρασμένη και αν είσαστε γιατί οι καλές συνήθειες ξεκινούν νωρίς και αυτή είναι μια συνήθεια για την οποία η επιδερμίδα σας, θα σας ευγνωμονεί στα χρόνια που θα έρθουν. Το πρωί μια ελαφριά ενυδατική που θα επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, αρκεί.

 

 

 

30+

“Ουπς! Τι έγινε; Αφού κάθε φορά που ξενυχτάω, την επόμενη μέρα είμαι φρέσκη, φρέσκη, σήμερα γιατί δείχνω κουρασμένη;” Στη δεκαετία των 30, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή έχετε κοιταχτεί στον καθρέπτη και την έχετε κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας.  Είναι η ηλικία που τα ξενύχτια πλέον «γράφουν» στο πρόσωπο γι αυτό μετά τον καθαρισμό και πριν πέσετε για ύπνο, θα απλώσετε την κρέμα νυκτός σας – ήρθε η ώρα της. Πιο λεπτό δέρμα, λιγότερο κολαγόνο, οι λεπτές γραμμούλες έκφρασης εξελίσσονται σε στατικές ρυτίδες. Αν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, ούτε να διανοηθείτε να κάνετε βήμα έξω από το σπίτι χωρίς αυτό. Κάθε μέρα και για πάντα. Επενδύστε σε μια καλή κρέμα ματιών γιατί τα βλέφαρα τώρα έχουν ανάγκη από ενισχυμένη ενυδάτωση- το δέρμα γύρω από τα  μάτια είναι 3 ως 5 φορές πιο εύθραυστο από ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ασχοληθείτε σχολαστικά με τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου σας ακόμα και αν δεν έχετε μακιγιαριστεί.  Μια ενυδατική μάσκα μια με δυο φορές την εβδομάδα και ένα καλό προϊόν απολέπισης πρέπει να βρουν θέση στο beauty case σας.

 

 

 

 

 

 

 

40+

Όπως προσθέτονται τα χρόνια ακριβώς έτσι πρέπει να  προσθέτουμε και τα προϊόντα ομορφιάς στο νεσεσέρ μας. Στη δεκαετία των 40, το δέρμα έχει ήδη χάσει γύρω στο 40% του κολαγόνου του. Οι λεπτές γραμμές γίνονται λίγο πιο έντονες, το περίγραμμα του προσώπου δεν είναι το ίδιο σφικτό, τα βλέφαρα σα να δείχνουν κάπως προς τα κάτω. Σημειώστε ότι η Βιταμίνη C και τα πεπτίδια ενισχύουν την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης. Μην ξεχνάτε ποτέ να απλώνετε την κρέμα σας και στο λαιμό. Αν τον παραμελήσετε είναι σίγουρο ότι θα προδώσει την ηλικία σας. Από προϊόντα, ένα ενισχυμένο serum πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί στην καθημερινή σας ιεροτελεστία.

 

 

 

 

50+

Tα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν, το δέρμα σας είναι πιο ξηρό και πιο λεπτό, χάνει λίγο – λίγο την σφριγηλότατα του. Ίσως κάνετε τις πρώτες σκέψεις για μη- επεμβατικές αισθητικές παρεμβάσεις και πολύ καλά κάνετε. Μεσοθεραπεία, botox, εγχύσεις υαλουρονικού οξέως, διάφορα φυσικά fillers που διεγείρουν αυτά που δεν παράγει πλέον ο οργανισμός  ανάλογα με τις ανάγκες σας,  θα βοηθήσουν το δέρμα σας να δείξει πιο φρέσκο και νεανικό. Για να διατηρηθούν όμως περισσότερο αυτά τα καλά αποτελέσματα ή αν δεν θέλετε να καταφύγετε σε τέτοιες θεραπείες ακόμα, έχετε απόλυτη ανάγκη και από σούπερ ενισχυμένα προϊόντα που θα χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ. Το κλειδί είναι η ενυδάτωση. Προϊόντα περιποίησης με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ, πολύ νερό, σχεδόν καθόλου απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο, σωστή διατροφή, ελαφριά άσκηση. Και μια συμβουλή: αποφύγετε προϊόντα με σκληρούς καθαριστικούς παράγοντες με υψηλή περιεκτικότητα οινοπνεύματος- ζητάτε πάντα alcohol-free προϊόντα.

 

 

 

 

 

 

Πέρασα ένα ακόμα όμορφο ΣΚ, που και πάλι όμως δεν πήρα ανάσα. Ξενύχτησα λίγο την Παρασκευή, το Σάββατο στόλισα το δέντρο που έγινε κάτι σαν πάρτι γιατί μαζευτήκαμε 6-7 άτομα στο σπίτι (το γνωστό tree decorating party). Ξύπνησα όσο να’ναι λίγο κουρασμένη σήμερα και νιώθω την επιδερμίδα μου λίγο ταλαιπωρημένη,  γι’ αυτό σε λίγο θα σας αφήσω γιατί έκλεισα να κάνω μια θεραπεία προσώπου στο stand της Clarins στο Attica Golden Hall, ένα event που όπως πέρυσι θα κρατήσει μια εβδομάδα από σήμερα 18 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 23 Νοεμβρίου. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα προϊόντα που είναι ιδανικά για τη δική σας ηλικία και τις δικές σας ανάγκες και να πάρετε και προϊόντα ειδικού μεγέθους είναι μεγάλη ευκαιρία να περάσετε μια βόλτα από το Attica Golden Hall.  Εγώ πάντως αύριο,  θα σας έχω ανταπόκριση.

 

Καλή εβδομάδα να έχουμε bb girls!

 

 

17 Σχόλια
  1. Καλή εβδομάδα γλυκιά μου Τζούλια!! Οι συμβουλές σου ειναι πάντα σωστές και αυτές που πρέπει, χωρίς υπερβολες!! Εγώ βέβαια τη μέσοθεραπεια την ξεκίνησα γύρω στα 42, και από τοτε κανω κάθε εξάμηνο.. Επώδυνη θεραπεία βέβαια αλλά το αποτέλεσμα σημαντικό!

  2. Kαλημερα
    Τζουλια παντα τα καλυτερα προτεινεις
    Να εισαι καλα καλη σου εβδομαδα

  3. Σίγουρα τα επόμενα προϊόντα που θα δοκιμάσω θα είναι clarins,έχω αρκετά χρόνια να τα πάρω.

  4. @Nansy: Καλή εβδομάδα και από εδω αγαπημένη μας!

  5. @Maryl: Εκανες πολύ καλά Maryl μου! Kαι εγώ έχω κάνει ήδη 3 χημικά peelings και το επόμενο βήμα σίγουρα θα είναι μεσοθεραπεία και ίσως κάποιο filler ή και botox. Προσέχουμε για να έχουμε αγαπημένη και η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία!

  6. @Ράνια: Καλή εβδομάδα αγαπημένη! Αυριο θα έχουμε περισσότερα νέα από την επίσκεψή μου στο stand της Clarins.

  7. @Marianna: Δεν θα το μετανιώσεις- πίστεψέ με. Αλλά να ενημερωθείς καλά γι αυτά ακριβώς που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες.

  8. Πάντως εγω απο τις πρώτες δοκιμές της κρέμας Clarins rose radiance ¨εχω μείνει απόλυτα ικανοποιημενη😍

  9. Αχ, αυτή η αγαπημένη μου Clarins! @Julia, πολύ μου άρεσε η προσέγγιση με το τι 30,τι 40, τι 50..! Ένα από τα “μαγικά” που έχω ανακαλύψει της Clarins, είναι η Extra- Firming Nuit Creme. Όταν την φορώ το βράδυ, την επόμενη μέρα ξυπνώ με μια επιδερμίδα ξεκούραστη, ενυδατωμένη και αναζοωγονημενη, και σαφώς…πιο νέας γυναίκας! Θα περιμένω αύριο να διαβάσω την ανταπόκριση, @Julia!

    xx

  10. Αύριο κιόλας θα επικοινωνήσω για ραντεβού.

  11. Όσο μεγαλώνω βαριέμαι περισσότερο η αλήθεια αλλά ευτυχώς δεν παραλείπω ποτέ καθαρισμό,ενυδατική κι αντηλιακή καθημερινά.
    Μουτςς

  12. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία στα 20+ (24 πλέον) και όντως δεν παραλειπω Πότε τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μου ακόμα και όταν γυρνάω στις 6 το πρωί στο σπίτι μου!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  13. Είδα το βίντεο στα social και ζήλεψα…
    @Julia, και του χρόνου για το δέντρο σας!!!

  14. Εξαιρετικό post! Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα να περιποιηθώ τον εαυτό μου, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατο. Ωστόσο, δεν παραλείπω ποτέ το σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου κάθε βράδυ και ντεμακιγιάζ απαραίτητα (δεν μπορώ με τίποτα να κοιμηθώ μακιγιαρισμένη και απορώ με όσες το κάνουν, δεν ξέρω) και καθημερινά αντιηλιακή κρέμα, μετά από τόσα χρόνια σπουδής στο bb σχολείο! Μου έγινε βίωμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η επιδερμίδα ανταποκρίνεται!

  15. Εγω γιατι δεν εχω παρει τιποτα απο αυτο το brand γιατι???

  16. . Υπέροχη σειρά!!!!
    Όπως και διαγωνισμοί που κάνετε κάθε φορά!!!
    Σας ευχαριστούμε!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.