Αφιέρωμα, Niche Parfumerie: E. Coudray, 200 χρόνια ιστορίας.

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το αφιέρωμα για να  ανακαλύψουμε κάποια από τα πιο μοναδικά, σπάνια και πολύτιμα αρώματα, της υψηλής αρωματοποιίας. Θα κάνουμε την αρχή με τον οίκο Maison Edmond Coudray που μετράει 200 χρόνια ιστορίας στην υψηλή αρωματοποιία.

 

Λατρεύω τα αρώματα του Edmond Coudray, αυτό θα πρέπει να σας το ομολογήσω εξαρχής.  Παρ’ ότι θα τις χαρακτήριζα safe επιλογές, ίσως από τις πιο safe και cozy για niche αρώματα, εν τούτοις είναι τέτοια η ποιότητα και οι ευωδιές τους, που πραγματικά δεν τα αποχωρίζομαι.  Το αγαπημένο μου Ambre et Vanille υπάρχει μόνιμα στο boudoir μου, όπως και η ανεπανάληπτη σειρά του, των προϊόντων μπάνιου.  Με κάνουν να νιώθω βασίλισσα, σαν κι αυτές που για χάρη τους ο Edmond Coudray δημιουργούσε τα υπέροχα σαπούνια και αρώματα του στην Γαλλία του 17ου αιώνα.

 

 

 

 

Ένα κομμάτι ιστορίας

Οι εποχές που ακολούθησαν την Γαλλική Επανάσταση μετά το 1789, την πρώτη Γαλλική Αυτοκρατορία και την στέψη του Ναπολέοντα το 1804, είναι για τη Γαλλία εποχές ταραχώδεις με τεταμένο πολιτικό κλίμα, αλλά και πολλούς κοινωνικούς κραδασμούς. Οι κοινωνικές ζυμώσεις φέρνουν νέες ιδέες και ανακατατάξεις κι ατέλειωτες πολιτικές συζητήσεις στα παριζιάνικα σαλόνια. Ο πρώτος φορέας των καινούριων ιδεών γίνονται τα καφέ και κυρίως αυτά του Παρισιού, που αποτελούν τα καταφύγια νεαρών ποιητών και διαφόρων λόγιων και μη, που συζητούν παθιασμένα για τις ανερχόμενες ιδέες και φιλοσοφίες.  Αυτές οι νέες ιδέες έχουν να κάνουν με την κατάργηση του θεσμού της Μοναρχίας, αλλά και με το σπάσιμο επικρατούντων κοινωνικών κωδίκων, ανάμεσα σ’ αυτούς και της θέσης των γυναικών στην γαλλική κοινωνία.

 

 

 

Οι γυναίκες εκείνη την εποχή, εξαιρούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, ωστόσο πληρώνουν φόρους ισότιμα με τους άντρες.  Οι Γαλλίδες, ασφυκτιούν με τη μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται και διεκδικούν την αναγνώριση της συμμετοχής τους.  Οι διανοούμενοι και οι λόγιοι της εποχής, δίνουν τα απαραίτητα ερείσματα στα πρώτα βήματα του φεμινιστικού κινήματος.  Η ανάγκη μεταρρύθμισης  του ‘‘Δικαίου του Γάμου’’, της καθιέρωσης του διαζυγίου όπως και του δικαιώματος στην εργασία, ήταν τα βασικά τους αιτήματα.

 

Μαζί με όλες όσες κοινωνικές αλλαγές συντελούνται, αλλάζει και η γυναικεία μόδα.  Οι περισσότεροι Γάλλοι δεν θέλουν να φορούν τίποτα πλέον, που να τους συνδέει ή να τους θυμίζει την μόδα των προηγούμενων αριστοκρατών.  Τα ρούχα παίρνουν πιο απλή γραμμή, ενώ η Ιωσηφίνα, η σύζυγος του Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, κάνει μόδα το φόρεμα «αμπίρ» (Empire Dress).  Χαλαρό, ψηλή μέση και φούστα σε χυτή γραμμή που πέφτει πάνω στο σώμα χωρίς να στηρίζεται στα μεσοφόρια των προηγούμενων ετών.  Αντίστοιχα, οι γυναίκες αλλάζουν και τα δεδομένα στον καλλωπισμό τους και φέρνουν νέες συνήθειες στο boudoir τους.

 

 

Το 1804, η Γαλλία θα έβλεπε για πρώτη φορά την δημιουργία του σπουδαιότερου κήπου τριαντάφυλλων που έχει υπάρξει στην Ιστορία, με 250 διαφορετικά είδη ρόδων, στο Chateau de Malmaisοn, το εξοχικό που αγόρασε η αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα Βοναπάρτη, για να δημιουργήσει τον κήπο με τα άνθη που λάτρευε.  Έναν ανθόκηπο που ξεχωρίζει και του οποίου η ομορφιά, μνημονεύεται ως σήμερα.

 

 

 

Σ΄αυτές τις ταραχώδεις εποχές, ο  Edmond Coudray έχει ήδη ξεκινήσει από το 1810, τους πειραματισμούς στο μικρό εργαστήριο του, χρησιμοποιώντας φυσικές και ακατέργαστες πρώτες ύλες.  Είναι κι αυτός ένας  “avant-garde” της εποχής.  Ως χημικός και γιατρός αρχίζει να παράγει εξαιρετικής ποιότητας σαπούνια, αλοιφές και βάλσαμα και να προμηθεύει τις βασιλικές αυλές της Αγγλίας, Ιταλίας, Αφρικής, Αυστρίας, Πορτογαλίας, Βραζιλίας και Ρωσίας, χτίζοντας έτσι σταδιακά, μια πολύτιμη κληρονομιά.  Το 1822, ιδρύει τον Οίκο αρωματοποιίας και σαπωνοποιίας Edmond Coudray, όπως τον ξέρουμε σήμερα.

 

 

 

Οι δημιουργίες του γνωρίζουν τέτοια επιτυχία, που στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, γίνεται ο επίσημος προμηθευτής πολλών εστεμμένων της εποχής.  Μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Βικτωρία, στην οποία αφιερώνει την αρωματική του δημιουργία “Queen Victoria Perfume”.  Στα περισσότερα αρώματα του, έμελλε να αναδείξει το τριαντάφυλλο μ’ έναν απαράμιλλο τρόπο, ως το λατρεμένο βασιλικό λουλούδι εκείνης της ιστορικής περιόδου. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των αρωμάτων του οίκου που ισχύει ως σήμερα. Το τριαντάφυλλο σε όλα όσα αρώματα του E. Coudray χρησιμοποιηθεί, είναι πάντα διαφορετικό και μεταμορφώνεται ανάλογα με τις υπόλοιπες νότες που το πλαισιώνουν. Διατηρεί την εύθραυστη ομορφιά του και την βελούδινη λεπτότητα των πετάλων του.

 

Δημιουργούνται κι άλλα αρώματα από τον Ε. Coudray, όλα με εντυπωσιακά ονόματα και συνθέσεις όπως «Το όνειρο της βασίλισσας», το «Μπουκέτο για άρχοντες» και το περίφημο κι εμβληματικό «Agua Divina».

 

 

 

 

 

Ο Edmond Coudray πετυχαίνει να δημιουργήσει αρώματα για κάθε γυναίκα.  Τόσο για τις εστεμμένες, όσο και για τις ανερχόμενες φεμινίστριες της εποχής, που μάχονται για τα δικαιώματα τους. Αλλά και για τις επιφανείς γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο στις τέχνες ή την εργασία.  Μεταξύ αυτών είναι κι η διάσημη ηθοποιός Sarah Bernhardt, για την οποία δημιουργεί κατόπιν επιθυμίας της, την περίφημη κρέμα σώματος  “Medulline” με πατσουλί και τριαντάφυλλο.  Όπως πάντα ο Edmond Coudray ξέρει πώς να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί τις ανάγκες των γυναικών για ομορφιά και θηλυκότητα, για δυναμισμό και πολυτέλεια, για εκλεπτυσμένα και ραφιναρισμένα προϊόντα.

 

 

 

Ο Edmond Coudray υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του.  Οι συνταγές των αρωμάτων και των προϊόντων του, φυλάσσονται πολύ καλά στα αρχεία του Οίκου. Το 1828 στα «Μυστικά Ομορφιάς» του έγραφε: «η τέχνη να είσαι όμορφη είναι επίσης και ο τρόπος που φοράς άρωμα».

 

Ο Οίκος Edmond Coudray παρέμεινε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη φήμη, μέχρι την εξαγορά του το 1908 από τον επιχειρηματία Edouard Colmant. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιβίωσε, χάρη στις συνταγές των αρωμάτων του που διασώθηκαν. Μέχρι τότε τα δημοφιλή αρώματα του ήταν το «Reve de Paris» 1920, «Nohiba» 1922, «Charme de France» 1922, «Onyx Noir» 1930.

 

Μετά τον πόλεμο δημιουργεί μυθώδη αρώματα, τα περισσότερα από τα οποία κυκλοφορούν έως σήμερα: “Reve de Reine”, “Camellia et Iris”, “Givrine”, “Vanille et Ambre”, “Vanille et Coco”,  “Jacinthe et Rose”.

 

 

 

 

Το 1960, ο οίκος κάνει ένα νέο άνοιγμα, μια νέα αρχή, με το “bath concept”.  Ένα concept που πραγματοποίησε ο ανιψιός του E. Cοudray που βρίσκονταν στην διοίκηση του Οίκου και δημιουργεί μια νέα αρωματική διάσταση που περνάει από την περιποίηση του σώματος. Δημιουργεί ονειρεμένες κρέμες σώματος που γίνονται αμέσως πολύ δημοφιλείς. Ακόμα και σήμερα το γεγονός, ότι τα αρώματα του E. Coudray συνδυάζονται με συγκλονιστικές σειρές μπάνιου (αφρόλουτρο, κρέμα και λάδι σώματος) κάνει τον οίκο μοναδικό και τα προϊόντα του μια μαγική στιγμή στην καθημερινότητα μέρα κάθε γυναίκας. Σύγχρονο packaging και αρώματα, με art decο αισθητική, συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό το πνεύμα του Edmond Coudray και προσφέρουν την επιτομή της πολυτέλειας, στο boudoir κάθε γυναίκας, σε όλο τον κόσμο.

 

 

H νεότερη εποχή του Οίκου ξεκινάει το 2002, με νέα διοίκηση που ακολουθεί πιστά και σέβεται το όνειρο και τη φιλοσοφία του E.Coudray. Τα αρώματα ακολουθούν τις παλιές φόρμουλες και σέβονται την αρωματική παράδοση του οίκου.  Είναι πάντα σύγχρονα, αλλά και κλασσικά, χωρίς να γίνονται παλιομοδίτικα και ξεπερασμένα.  Όλα τα αρώματα διακρίνονται για την αίσθηση πούδρας, όχι όμως μια πούδρα παιδική, αλλά τη φίνα πούδρα των καλλυντικών, την πούδρα που μια femme fatale της εποχής απλώνει μ΄ένα απαλό pom-pom.  Οι συνθέσεις των προϊόντων σώματος είναι βασισμένες σε αγνά, φυτικά συστατικά κι η υφή τους είναι τόσο λαχταριστή, σαν λιωμένη καραμέλα, σαν λαχταριστές crème brûlée, που λιώνουν αισθησιακά πάνω στο σώμα. Από το τέλος του 17ου αιώνα, που ο Edmond Coudray έφτιαξε την φόρμουλα μια αξεπέραστης κρέμας σώματος και ήταν αυτή που τον οδήγησε να γίνει ο επίσημος προμηθευτής της Αγγλικής Αυλής,  οι κρέμες παρασκευάζονται με πλούσια φυτικά έλαια όπως τζοτζόμπα, φουντουκέλαιο και αμυγδαλέλαιο που αφήνουν το δέρμα απαλό και βελούδινο. Τα σημερινά μπουκάλια των αρωμάτων με τις art nouveau αναφορές είναι σχεδιασμένα από τον καλλιτέχνη – designer Thierry Lecoule.  Φίνα, κομψά γυάλινα σατινέ μπουκάλια με διάκοσμο φλοράλ αραβουργημάτων, για το απόλυτα θηλυκό αποτέλεσμα.  Τα ίδια τα προϊόντα, χρωματίζουν τα μπουκάλια με απαλά, ιριδίζοντα χρώματα.

Σήμερα τα αρώματα του οίκου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των αρωματοποιών Gerard Anthony, Evelyn Boulanger και Cecile Zarokian.

 

Οι σειρές που ξεχωρίζω

 

Ambre et Vanille (1935) – Henri Bergia

 

 

Είναι η εποχή που μεσουρανούν αρώματα σαν το Shalimar του Guerlain και υποδεικνύουν την μόδα της εποχής. Το Ambre et Vanille είναι ένα απ΄αυτά κι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου αρώματα, τα τελευταία οκτώ χρόνια! Ένα πουδρένιο σύννεφο, μια λαίμαργη αμαρτία, έτσι όπως τη φαντάστηκε ο αρωματοποιός Henri Bergia. Μια αμαρτία που διεγείρει τις αισθήσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση και φρεσκάδα.  Η βανίλια μαζί με το κεχριμπάρι, δίνουν μια σεξι διάσταση, καθόλου γλυκερή ή γκουρμάν.  Πούδρα, σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα καλλυντικά κι όχι μωρουδιακή. Είναι η αίσθηση που δίνει ένα πανάκριβο έλαιο, μετά από μια πολυτελή spa περιποίηση.  Ανατολή και χαμάμ….Άριστη μίξη του κεχριμπαριού και της βανίλιας με την πικάντικη κανέλα, το πιπεράτο πορτοκάλι και το ηλιοτρόπιο.   Νομίζω πως απ΄όλα όσα αρώματα έχω αυτή τη στιγμή, είναι αυτό που δεν θα μπορούσα ν’ αποχωρισθώ.

 

Givrine (1950) – Evelyne Boulanger

 

 

Μια δημιουργία πολύχρωμη, φίνα κι εκλεπτυσμένη.  Η ίδια η αρωματοποιός του, το περιγράφει ως «έναν ιμπρεσιονιστικό πίνακα, γεμάτο μικρά μυστικά και πλήθος χρωμάτων, που αποκαλύπτονται σιγά σιγά».  Ζωντανό, γεμάτο ενέργεια απ΄το άνοιγμα του.  Λαμπερό σαν ένα σύννεφο από χρυσόσκονη! Ένα καλάθι εσπεριδοειδών που ξεχειλίζει από τις μυρωδιές των κουμ κουάτ, περγαμόντου και δροσερού καρπουζιού.  Σταδιακά αποκαλύπτονται η παιώνια, η γαρδένια, η βιολέτα και το κρίνο της κοιλάδας.  Νότες αγκαλιασμένες με σανδαλόξυλο, πατσουλί, μόσχο και λευκά ξύλα.  Σα να προσπαθείς να σβήσεις τη δίψα σου, μ΄ένα παγωμένο λικέρ! Είναι το άρωμα της χαράς!

 

Nohiba (1978 – επανακυκλοφόρησε το 2016)

 

 

 

 

Πολύ θα ήθελα ένα vintage μπουκάλι απ΄το Nohiba του 1922 ή έστω του 1978 για να δω το θρυλικό oriental, που το reformulation το μετέτρεψε σε chypre. Η επανακυκλοφορία του το 2016 απέδειξε πόσο δημοφιλές και διαχρονικό είναι κι ανέδειξε ένα υπέροχο σύγχρονο chypre με περγαμόντο, λεμόνι αμάλφι, κόλιανδρο και ροζ πιπέρι αναμεμιγμένο με πατσουλί και σανταλόξυλο που ζαλίζουν. Ένα άρωμα βγαλμένο από τις χίλιες και μία νύχτες, αλλά δομημένο με κομψότητα και διαχρονικότητα.

 

Jacinthe et Rose (1983) – Evelyne Boulanger

 

 

Ένα από τα best sellers του Οίκου.  Μια εμβληματική δημιουργία που παντρεύει την κομψότητα, την θηλυκότητα και την φινέτσα, με την κοριτσίστικη αθωότητα και την καθαρότητα.  Τονωτικό, λαμπερό, γαργαλιστικό.  Αφρώδες, σαν ένα ποτήρι σαμπάνια μια ζεστή μέρα. Η αρμονική συμφωνία εσπεριδοειδών και λουλουδιών, όπως η τέλεια ενορχήστρωση μιας μελωδίας. Ένα εύθραυστο, ονειρικό πουδρένιο μπουκέτο από υάκινθους και ρόδα.  Ξεκίνημα με βότκα και ροδάκινο και στη συνέχεια υάκινθος, νεράντζι, παιώνια, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, υλάνγκ – υλάνγκ και τριαντάφυλλο. Η βάση είναι σανταλόξυλο, μόσχος, βανίλια, δροσιστικό βέτιβερ και ξυλώδης κέδρος.  Το άρωμα της γαλήνης και της διαφάνειας, γεμάτο ζωντάνια και νεότητα.  Ένα άρωμα φτιαγμένο για όλες τις γυναίκες που αισθάνονται πριγκίπισσες και διατηρούν πάντα την κοριτσίστικη πλευρά τους.

 

Ylang – Ylang (2016) 

 

 

 

 

Από τις πρόσφατες δημιουργίες του Οίκου, που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την σύγχρονη αρωματική πλευρά του υλαγκ υλαγκ και υποδηλώνει το αρωματικό προφίλ που εκπροσωπεί σήμερα ο Ε. Coudray. Στην ουσία πρόκειται για ένα άρωμα που παρουσιάζει τη γυναικεία θηλυκότητα, κάτω από την δική του οπτική γωνία. Κινείται στις νόρμες του floral-oriental, γι΄αυτό και το άνοιγμα του είναι μια αγκαλιά από καρυκεύματα, που αναδεικνύουν στη συνέχεια  το υλάνγκ υλάνγκ, το τριαντάφυλλο, τον κρίνο και την πουδρένια ίριδα.  Οι πράσινες νότες της βάσης από βέτιβερ και πατσουλί μαζί με το αισθησιακό σανταλόξυλο, δίνουν ένα άρωμα κλασσικά «παριζιάνικο».  Λεπτό, κομψό, αλλά συνάμα σκοτεινό και σαγηνευτικό, έχει αναδειχθεί στη σημερινή κορωνίδα του οίκου.  Το “Ylang-Ylang” αντιπροσωπεύει το μυστήριο της γυναικείας φύσης γι΄αυτό κι είναι φυλαγμένο στο χαρακτηριστικό μπουκάλι του Οίκου, σε υπέροχο μαύρο χρώμα.   Δοκιμάστε το γιατί είναι θεσπέσιο!

 

Εδώ μπορείτε να δείτε και ένα video από το απολαυστικό E.Coudray, “bath concept”

 

 

 

Τα αρώματα και οι σειρές σώματος του Maison Edmond Coudray,  δεν υπάρχουν πια στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα σε e-shops. Στο επίσημο site του Oίκου https://www.coudray-parfumeur.com, θα βρείτε όχι μόνο όλες τις σειρές σε full size, αλλά μεγάλη ποικιλία σε special και travel sizes όλων των προϊόντων, αρώματα σε roll on και sprays των 12ml, καθώς και συσκευασίες δώρων σε ειδικά μεγέθη, που θα σας δώσουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε με άνεση πριν αγοράσετε.

 

Επίσης, θα τα βρείτε στα γαλλικά https://www.jovoyparis.comhttps://www.news-parfums.com, https://www.incenza.com σε πολύ καλές τιμές, αφού στη χώρα προέλευσης τους είναι εξαιρετικά δημοφιλή κι αγαπημένα.

 

Stella

 

15 Σχόλια
  1. Οταν τα post έχουν και ιστορίες από το παρελθόν, ρουφάω μέχρι και το κόμμα!! Δε θυμάμαι να εχω ακούσει για τα, αρώματα αυτά, αλλά μόνο και μόνο που είναι από τη Γαλλία, τη μητέρα των αρωματων και των καλλυντικών και ότι σου αφήνουν την αίσθηση πούδρας που λατρεύω, ε δε θέλω κάτι αλλο!! Νομίζω οτι το αγαπημένο μου θα ειναι τοAmbre et vannile❤️

  2. @MARYL Ειναι θεικό Μαρία μου! Δοκίμασε το, αν βρεις την ευκαιρία, έστω μ΄ενα roll on. Απιστευτα αρωματα, άλλης ποιότητας!

  3. @Στελλα οταν διαβάζω τα αθρα σου δεν ξέρω με πόση λαχτάρα θελω να το τελειώσω που μολις φτάσω στο τέλος θελω κι αλλο 😊 Μπηκα στο σάιτ και οι τιμες ειναι πολυ προσιτές !!!κριμα που δεν ψωνίζω με κάρτα 😂

  4. @SOFIAT Αφου θελεις κι άλλο να ξέρεις…. θα ακολουθήσουν κι άλλα! Εχουμε αφιέρωμα, όπως διάβασες 😉 ! Μπορέις πάντως να ψωνίσεις και με Pay Pall ή Prepaid.

  5. Μου ειχαν κανει δωρο ενα αρωμα πριν μερικα χρονια και το λατρεψα, ακομα θυμαμαι την μυρωδια

  6. Περιηγήθηκα στο site τους και βρήκα ιδέες για χριστουγεννιάτικα δωράκια.
    Μουτςς

  7. Μεθυστική ιστορία επιτυχίας γραμμλενη από την υπέροχη πένα της Στέλλας! Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω το Nohiba κάποια στιγμή…
    @Stella, χρόνια πολλά! Γεμάτα απολαύσεις και δημιουργία!

  8. @Stella,χρόνια σου πολλά κορίτσι μου,πάντα δημιουργική!Πραγματικά κοσμήματα αυτά τα αρώματα!

  9. @STELLA υπέροχο το άρθρο σου!!!! Μας ταξίδεψες στην Γαλλία!!!! 💛💜💚❤💙❤💜💛❤❤💚💜❤💙💛💜❤💚💙💜❤💙💛💚💚 Χρόνια πολλά για σήμερα!!!! Να έχεις ότι επιθυμεί η καρδούλα σου… σου αφιερώνω άπειρες χρωματιστές καρδούλες!!!! 💜❤💙💚💛💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💙❤💜💛💚💙❤💜💛💚💙❤💜💛💚💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜💙💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💛💙💙💜💜💚

  10. Εξαιρετικό άρθρο! Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα με κάποιο τρόπο να μυρίζουμε το κάθε άρωμα που μας περιγράφεις! Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο μέσα στις γιορτές και να ψάξω το θέμα της niche αρωματοποιίας.
    @Stella: Αγαπημένη μου Στέλλα, χρόνια πολλά, όμορφα, υγιή και ευωδιαστά!

  11. @,Sheena @ Nikol Σας ευχαριστώ πολύ αγαπημένες μου!

  12. Ρούφηξα από την πρώτη ως την τελευταία λέξη το άρθρο ,,,παραμύθι σκέτο….
    Είμαι σίγουρη πως η μυρωδιά των συγκεκριμένων αρωμάτων σε συνεπαίρνει αλλά και τα μπουκάλια τους δεν πανε πίσω….
    Θα πάω κι εγώ μια βόλτα από το site τους….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.