Nέο brand: The “Naxos Apothecary” με Fragrance Collection

 

 

Αμμόλοφοι, συστάδες κέδρων, ελαιώνες, πεδιάδες, ορεινοί όγκοι, μία απέραντη ακτογραμμή και κρυμμένα, γραφικά χωριά – αυτό είναι το ποικιλόμορφο τοπίο της Νάξου, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων λουσμένο στο φως και περιστοιχισμένο από τη δροσιά του Αιγαίου.

 

Τόπος που φιλοξενεί εκατοντάδες φυτά και βότανα, κάποια από τα οποία φύονται μόνο στα εύφορα εδάφη της. Η μαγεία και ποίηση αυτού του νησιού είναι η πηγή έμπνευσης για το νέο brand THE NAXOS APOTHECARY, που κάνει την πρώτη εμφάνισή του μέσα από πέντε universal αρώματα. Ισάριθμα χωριά της Νάξου γίνονται το σημείο αναφοράς για αυτές τις αρωματικές συνθέσεις, που μοιράζουν απλόχερα τις εικόνες, μνήμες και ευωδιές τους μέσα από minimal καφέ μπουκάλια σε λευκές συσκευασίες, που θυμίζουν old-school φαρμακείο.

 

 

Τα προϊόντα THE NAXOS APOTHECARY διατίθενται αποκλειστικά στο ομώνυμο concept apothecary. Το The Naxos Apothecary – ένας χώρος αφιερωμένος στα βότανα – είναι η εξελιγμένη μορφή του δημοφιλούς Φαρμακείου Κορρέ, το παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας, που τώρα μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

 

Αυτά είναι τα αρώματα της σειράς:

 

ΧΑΛΚΙ / CHALKI

Citrus Floral

Νεοκλασική αρχιτεκτονική και εντυπωσιακές Βυζαντινές εκκλησίες εξιστορούν το πλούσιο παρελθόν του Χαλκί που είχε αναδειχθεί η εμπορική πρωτεύουσα του νησιού. Το fresh floral άρωμα Chalki έχει κάτι από τη μεγαλοπρέπεια αυτού του χωριού. Νότες από λεμόνι, μανταρίνι και πορτοκάλι κατακλύζουν την κορυφή της αρωματικής πυραμίδας, για να δώσουν τη θέση τους σε μία πράσινη καρδιά από αιθέριο έλαιο petit grain και ανθισμένο νέρολι, που ακουμπά στις ζεστές νότες από patchouli και κέδρο.

 

ΑΛΥΚΟ / ALYKO

Woody Marine

Απόκοσμα όμορφη η τοποθεσία Αλυκό είναι από τα πιο μαγευτικά σημεία της Νάξου. Μία παραλία με τυρκουάζ νερά και ένα δάσος κέδρων να την περικυκλώνει. Η θαλάσσια αύρα της είναι αυτή που χαρακτηρίζει το άρωμα Alyko, μία ωδή σε αυτή την απάνεμη ακτή στα νοτιοδυτικά του νησιού. H δροσιά της θάλασσας συναντά το θυμάρι, το σύκο, την ίριδα, το tamaris ή αλλιώς αλμυρίκι και τον κέδρο, που προσθέτουν τη ζεστασιά, το βάθος, τη γλυκύτητα του αρώματος – σα να έχει βυθιστεί κανείς στη λευκή άμμο και να αντικρύζει το γαλάζιο.

 

 

 

 

ΧΩΡΑ / CHORA

Fruity Floral

Η Xώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, κτισμένη γύρω από το λόφο του Μεσαιωνικού κάστρου, με τα Ενετικά αρχοντικά και τα ασπροβαμμένα σπίτια, είναι το σημείο συνάντησης του παρόντος και του παρελθόντος του νησιού. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία ορίζει το άρωμα Chora, που ανήκει στην fruity/ floral κατεύθυνση. Νότες από φραγκοστάφυλο και γκρέιπφρουτ μπλέκονται με άνθη παιώνιας και muguet και έναν πλούσιο συνδυασμό patchouli και vetiver. To άρωμα Chora είναι αφιερωμένο στους καλοκαιρινούς περιπάτους στα καλντερίμια μίας από τις πιο δημοφιλείς και μεγαλειώδεις κυκλαδίτικες πολιτείες.

 

ΣΑΓΚΡΙ / SANGRI

Oriental Woody

Με ανοιχτό ορίζοντα, διάσπαρτα μοναστήρια και τους φημισμένους ενετικούς πύργους, τo Σαγκρί διαφέρει από τα υπόλοιπα χωριά της Νάξου. Το ομώνυμο άρωμα επιχειρεί έναν εξίσου ιδιαίτερο, ξεχωριστό συνδυασμό από ευωδιές γκρέιπφρουτ, rhubarb, καραμελωμένων φρούτων, μελιού και κέδρου. Ένα ανατολίτικο, γήινο άρωμα που αντλεί έμπνευση από τη μοναδικότητα αυτού του χωριού και μεταφέρει κάτι από το δέος των αρχαίων ναών της περιοχής.

 

ΚΟΡΩΝΟΣ / KORONOS

Powdery Musky

H Κόρωνος, χτισμένη στις πλαγιές μίας καταπράσινης ρεματιάς, έχει εκθειαστεί για τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα λευκά σπίτια με τις περίτεχνες καμάρες, και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική – ένα χωριό γραφικό, αυθεντικό, από τους παλαιότερους οικισμούς στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νησιού. Το άρωμα Koronos έχει την ίδια αύρα και γοητεία. Μία πουδρέ σύνθεση που ξεχειλίζει από νότες περγαμόντο και τζίντζερ, με μία εκρηκτική καρδιά ίριδας και άνθους πορτοκαλιού, που καταλήγει σε πράσινες νότες από έλατο.

 

-THE NAXOS APOTHECARY, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 3-5 & ΒΟΥΛΗΣ, ΑΘΗΝΑ

 

 

Εφόσον το αφιέρωμα της niche parfumerie εδώ στο bb είναι εν εξελίξει, θα έλεγα ότι ενδεχομένως να μπορούσαμε να κατατάξουμε και τα νέα Τhe Naxos Apothecary,  στην Ελληνική niche αρωματοποιία. Eξ άλλου είναι μια  σπουδαία νέα προσπάθεια από την  Korres, μια προσπάθεια για την οποία φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά, δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη.  Και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο  από το να προωθείται παγκοσμίως  άλλο ένα ελληνικό νησί με τις μοναδικές του ομορφιές,  όπως το νησί της Νάξου. Για τους χυμούς -αφού τους δοκιμάσει -θα μας μιλήσει για άλλη μια φορά η Stella,  με τον μοναδικό  τρόπο που έχει, να μας παρουσιάζει αρώματα.

 

Παρόλα αυτά, εγώ  έχω μια παρατήρηση όσο αφορά τη συσκευασία. Σοφιστικέ, minimal και πολύ stylish, δε χωρά αμφιβολία. Aλλά νιώθω ότι το έχουμε δει αρκετά αυτό το “clinical”, το  no gender style. Στα Byredo, στα Replica by Maison Margiella, στα Bon Parfumeur που έχουν νούμερα πάνω στα μπουκάλια κλπ. Δεν είμαι ούτε του «παραδοσιακού», ούτε  του υπέρ του δέοντος μαξιμαλιστικού (το “Decadence” τσαντάκι- άρωμα του Marc Jacobs ακροβατεί ανάμεσα στο εντυπωσιακό και στο κιτς) ούτε της υπερβολικής περικοκλάδας, ούτε του φρου – φρου και αρώματα χωρίς ουσία (στην κυριολεξία.)

 

Αλλά είμαι γυναίκα. Και πραγματικά θέλω κάτι πιο θηλυκό να κοσμεί την τουαλέτα μου, γιατί εξ άλλου το άρωμα είναι το κόσμημα του δέρματός μας. Και μπορεί η έκφραση να είναι “don’t judge the book by its cover” αλλά όσο αφορά τα αρώματα ναι, θα κρίνω και από τη συσκευασία. Το άρωμα όπως και το καλό κρασί πρέπει να το απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις.

 

 

12 Σχόλια
  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σε ότι αφορά τις συσκευασίες. Είναι βλέπεις η κυρίαρχη άποψη σχετικά με τα Niche, που προωθεί πολύ το unisex. Οντως οι συγκερκιμένες συσκευασίες και η ετικέττα – γραμματοσειρά θυμίζει πολύ Maison Margiela,https://www.maisonmargiela-fragrances.eu/en/
    Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τα αρώματα, ούτε λογος. Εξάλλου τελευταία γινονται τόσο σημαντικές προσπάθειες στην ελληνική αρωματοποιία (Theodoros Kalotinis, Manos Gerakinis, Journaper κ.λ.π) που αξίζει να σταθούμε και να τις εκτιμήσουμε.

  2. Πολύ ενδιαφερουσες προτάσεις!! Μπράβο στην Κορρέ που προωθεί με τόσο ελκυστικό τρόπο τα ελληνικά νησιά!! Αλλά συμφωνώ απόλυτα για τις συσκευασίες, ειδικά εγώ που είμαι πολύ υπέρ της πρώτης εντύπωσης και εμφάνισης οσον αφορά τις συσκευασίες..

  3. Αμεσως μου τράβηξαν το ενδιαφέρον!!Κυριως η old school εμφάνιση τους ,δεν θα διαφωνήσω για την
    εμφάνιση του μπουκαλιού και εγώ πρώτα βλέπω το μπουκάλι και μετα το άρωμα αλλα δεν σημαινει
    παντα οτι εναρμονίζονται αυτα τα δυο 😁

  4. Η ελληνική niche αρωματοποιία μπροστά μας! Χαίρομαι πολυ γι αυτές τις προσπάθειες! Θα ηθελα πολύ να δοκιμάσω το Fruity Floral / Χώρα και το Powdery Musky/Κορωνος
    xx

  5. Εξαιρετική προσπάθεια της κορρέ για την ανάδειξη ελληνικών νησιών!! Νομίζω πως το Σαγκρί με το άρωμα Oriental Woody είναι πολυ ελκυστική επιλογή…Λατρεύω τις oriental νότες κ σε αντρικά κ σε γυναικεία αρώματα!Μπορώ να φορέσω ανετα ένα αντρικό άρωμα με oriental νότες όπως το joob red.! Θα συμφωνήσω απόλυτα με την @SOFIAT ότι καμοιά φορα δεν εναρμονίζονται μεταξύ τους η εμφάνιση του μπουκαλιού με το άρωμά του!

  6. Συγχαρητήρια στην εταιρεία Korres που συνεχίζει και μας εκπλήσσει ευχάριστα με τα εξαιρετικά προϊόντα τους! Θα’θελα πολύ να τα δοκιμάσω όλα!! 😍 Πάντως η αλήθεια είναι πως το μπουκάλι κάνει την διαφορά στο άρωμα, αλλά η ποιότητα τελικά πάντα κερδίζει! 🥰

  7. Δεν διαφωνώ μαζί σου για τα μπουκαλάκια.Πιθανόν ακολούθησαν τη λογική της σύνδεσης του παλιού και καθιερωμένου με το νέο και γενικά ακολούθησαν τις τάσεις και δεν σκέφτηκαν κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό.Αυτό μου λείπει.Το αλλιώτικο.Ζητάω πολλά??
    Μουτςς

  8. @Litsa: Και έκανα αυτό μου λείπει. Ο συνδυασμός της ποιότητας με την ευρηματικότητα. ❤️

  9. Πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Το αφιερωμένο στην Κόρωνο άρωμα με προκαλεί περισσότερο. Μπορεί να την έχουμε ξαναδεί, όμως εμένα μου αρέσει η συσκευασία, γιατί ακολουθεί απόλυτα το concept. Δεν θα βγουν στη διαδικτυακή αγορά;

  10. Λιτές και συνάμα κομψές αυτές οι old -school ”φαρμακευτικές” οι συσκευασίες… Powdery Musky και Κόρωνος για μένα ….

  11. Φέτος το καλοκαίρι επισκέφτηκα την Νάξο και έφυγα με μαγικές εικόνες στο μυαλό μου!!! Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω αυτά τα αρώματα!!! Θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την συσκευασία. Βαρετή μου φαίνεται. Εγώ δίνω μεγάλη βάση στο μπουκάλι ενός αρώματος! 💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.