PIERRE GUILLAUME: Niche αρώματα με … μεσογειακό φως!

 

 

O Pierre Guillaume, είναι νέος, ταλαντούχος, πολλά υποσχόμενος, πανέμορφος και λάτρης της Ελλάδας, στην οποία χρωστάει μεγάλο μέρος της έμπνευσης του δημιουργώντας μοναδικά niche και σπάνια αρωματικά χαρμάνια.

 

Ένα από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή αρώματα του,  λέγεται LIMANAKIA, από τα πασίγνωστα μας Λιμανάκια της Βάρκιζας. Ο Pierre Guillaume από το Clermont-Ferrant της Γαλλίας, μόλις στα 25 του χρόνια, νεαρός χημικός ακόμα, προκάλεσε αίσθηση με το πρώτο του άρωμα, το COZE 02.

 

 

 

 

 

O Pierre από παιδί γοητευόταν απ΄τις μυρωδιές, αλλά δεν είχε καθόλου στο μυαλό του την αρωματοποιία. Όταν οι φίλοι του έπαιζαν τα παιχνίδια της ηλικίας τους, εκείνος συνέλλεγε αιθέρια έλαια και αρωματικές ουσίες, ένα προοίμιο σε αυτό που έμελλε να γίνει ο ίδιος χρόνια αργότερα και να αποτελέσει, το εργαλείο της δημιουργίας του.  Ωστόσο, ο Pierre εξελίχθηκε ως ένας αυτοδίδακτος αρωματοποιός, που είχε πάντα το υπόβαθρο των γνώσεων του στη χημεία.

 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ότι ενώ με το τέλος των σπουδών του το 1999, προσχωρεί στην οικογενειακή επιχείρηση ως υπεύθυνος παραγωγής, για την ανάπτυξη του τμήματος καλλυντικών, ο ίδιος ομολογεί, ότι ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να είναι αρωματοποιός. Στην πραγματικότητα αισθάνεται, ότι η ζωή η ίδια έκανε επιλογές γι’ αυτόν κι έκανε, ότι ήταν δυνατόν να τον εμπλέξει και να ακολουθήσει αυτή την σταδιοδρομία…

 

Όλα ανατράπηκαν για τον Pierre Guillaume, όταν ο πατέρας του αρρώστησε και πέθανε από μια σοβαρή ασθένεια.  Παλεύοντας συναισθηματικά με το πένθος εκείνη την περίοδο, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό κάτι απ΄αυτόν και αναπαράγει μια πολύ προσωπική μυρωδιά του, την μυρωδιά που αναδύεται μέσα από το κουτί, την «κάβα» που φυλάει τα πολύτιμα πούρα ο πατέρας του. Δημιουργεί έτσι ένα υπέροχο μείγμα ξύλου, μπαχαρικών και πικάντικου καπνού.  Σε τυχαίες επαγγελματικές συναντήσεις εκείνη την εποχή, με μερικά μεγάλα ονόματα της αρωματοποιίας, του προτείνουν να μετατραπεί αυτή η τόσο προσωπική και ιδιωτική εσάνς, σε άρωμα.

 

 

 

 

Έτσι, γεννιέται το COZE 02. Όταν ο Chandler Burr θα γράψει σε μια κριτική του στο New York Times’ Review of Perfume, τον Μάιο του 2005, για αυτόν τον συναρπαστικό «χυμό» “είναι σχεδόν απίστευτο ότι αυτός ο νεαρός hardcore Γάλλος χημικός δημιούργησε το πιο ιδιαίτερο και fashion forward ευρωπαϊκό άρωμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή” και κάπως έτσι αυτό θα γίνει το σημείο μηδέν, για να γεννηθεί ο αρωματοποιός Pierre Guillaume. Είναι ζήτημα χρόνου το άρωμα να εντοπισθεί από τους κριτικούς που το διαφημίζουν στην μπλογκόσφαιρα και να μαθευτεί από τους perfumistas, σε όλο τον κόσμο.  Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

 

 

 

 

 

Η ιστορία του Pierre Guillaume ξεκινάει έτσι απλά, το 2002 με το άνοιγμα της δικής του ανεξάρτητης αρωματοποιίας, με την ονομασία Fragrance General.  Χωρίς να κάνει κάποιες σπουδές στον τομέα της αρωματοποιίας, ο Pierre Guillaume προχωράει σιγά σιγά, με οδηγό το ένστικτο του. Στην πραγματικότητα, το πάθος του είναι αρχικά, που τον ωθεί να επανασχεδιάσει και όχι να δημιουργήσει νέα αρώματα. Με την πάροδο του χρόνου, παθιάζεται με αυτή την ενασχόληση κι αρχίζει να δημιουργεί τις δικές του συνθέσεις, που οδηγούν σε νέες επιτυχίες.  Ο ίδιος θεωρεί, ότι «το αγαπημένο του άρωμα είναι το αμέσως επόμενο».  Αυτό είναι το moto του, το κίνητρο του για να σηκωθεί το πρωί, να κλειστεί στο εργαστήριο και να συνεχίσει τους πειραματισμούς του μέχρι να νιώσει, πως αυτή η καινούργια σύνθεση που δουλεύει είναι η νέα μεγάλη του αγάπη.

 

 

 

 

 

Αυτός, ο αρχικά αδιάφορος για την αρωματοποιία έχει μετατραπεί σ’ έναν παθιασμένο δημιουργό που δηλώνει, ότι «δεν υπάρχει πιο απαραίτητο συστατικό για τον σχεδιασμό καλών προϊόντων, χωρίς το πάθος!»   Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένες πρώτες ύλες, όπως ο καπνός που περιείχε το COZE, παραμένουν μεταξύ των αγαπημένων του και τις χρησιμοποιεί συχνά κι επαναλαμβανόμενα στα αρώματα του, προσδίδοντας τους έτσι την απαραίτητη ταυτότητα, την προσωπική σφραγίδα της έμπνευσης του. Δηλώνει επίσης αρνητικός, στη χρήση των εσάνς των λουλουδιών στα αρώματα του. Ο Pierre Guillaume υποστηρίζει, ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να ενσωματωθούν σωστά οι ευωδιές των ανθών στα αρώματα.  Σε αυτή την περίπτωση, θεωρεί ότι ένα floral άρωμα είναι πάντα λιγότερο όμορφο από το ζωντανό λουλούδι και υπό αυτή την άποψη, θα είναι πάντα ένα άρωμα απογοητευτικό.  “Τα αρώματα μου χρειάζονται το δέρμα για να εκφραστούν, δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς αυτό” δηλώνει.

 

 

 

 

 

Το brand του Pierre Guillaume δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτή τη στιγμή, στην αρωματική βιομηχανία. Είναι μια 100% οικογενειακή επιχείρηση, γαλλική και απόλυτα, οικονομικά ανεξάρτητη.  Ο Pierre Guillaume επιλέγει ο ίδιος αποκλειστικά τα δικά του αρωματικά projects και θέματα, τα εργαλεία παραγωγής, τις τεχνικές και τους τρόπους επεξεργασίας. Έχει πλήρη ελευθερία και αυτονομία να εκφραστεί κι αυτό το υπογραμμίζει και στο logo του brand, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «ένας ανεξάρτητος αρωματοποιός». Είναι ένας αρωματοποιός που έχει την τύχη να διαθέτει μια σπάνια αυθεντικότητα και να βρίσκεται έτσι πιο κοντά, στις βασικές αρχές και τα ιδεώδη της αρωματοποιίας.

 

 

Η πρώτη παριζιάνικη μπουτίκ του Pierre Guillaume άνοιξε στο νούμερο 13 της οδού Jean-Jacques Rousseau και φιλοτεχνήθηκε εξαιρετικά, από τον αρχιτέκτονα Hugo Franck.  Ο τελευταίος δημιούργησε έναν πρωτοποριακό, σύγχρονο «ναό» αφιερωμένο στα αρώματα, με κεκλιμένους τοίχους σκαμμένους σε μονόλιθο, το σχήμα των οποίων έχει το προφίλ του μπουκαλιού, της σειράς αρωμάτων General.  Οι πελάτες μπορούν εκεί να ανακαλύψουν και να οσμιστούν τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ο αρωματοποιός.  Το brand αρχικά πρωτολανσαρίστηκε ως Parfumerie Générale, αλλά αργότερα έγινε re-branded ως Pierre Guillaume, συμπεριλαμβάνοντας τρεις συλλογές: Parfumerie Générale, Huitième Art και Collection Croisière. Το 2010 η Εταιρεία μετατρέπεται σε Pierre Guillaume Diffusion και εξοπλίζεται με νέα εργαλεία και υποδομές παραγωγής, που περιλαμβάνουν  εργαστήρια και στούντιο σύνθεσης, αποθήκη πρώτων υλών και μια γραμμή συσκευασίας, αποκλειστικά σχεδιασμένη από τον Pierre Guillaume για τα αρώματα του brand.  Ένα δεύτερο εργαστήριο εγκαινιάζεται στη συνέχεια, το 2015, για να στηρίξει την συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας.

 

 

 

 

 

Σήμερα το brand Pierre Guillaume έχει στο δημιουργικό του 103 αρώματα, σε τέσσερις συλλογές αρωμάτων, που διανέμονται σε ένα δίκτυο 250 εξαιρετικά επιλεκτικών καταστημάτων σε 21 χώρες του κόσμου.

 

Ορισμένα αρώματα είναι EDTs και κάποια είναι EDPs, ανάλογα με όποιο λειτουργεί καλύτερα, για κάθε συγκεκριμένη αρωματική σύνθεση.  Η στρατηγική είναι, ότι τα βαρύτερα μείγματα πρέπει να έχουν μικρότερη συγκέντρωση, αλλά και ως EDTs πρέπει να μυρίζουν σωστά, χωρίς να φαίνονται νερωμένα, αλλά να έχουν διάρκεια και ένταση.  Εκτός από το χειρισμό των συστατικών σχετικά με την ποσότητα και τη σύνθεση, ο αρωματοποιός χρησιμοποιεί επίσης έξυπνες τεχνικές (που συχνά έχει εφεύρει ο ίδιος) όπως το Photo-affinage®  (η εξομάλυνση των οσφρητικών νοτών κορυφής με υπεριώδη ακτινοβολία) για να τροποποιήσει καθοριστικά το άρωμα και να του προσδώσει έναν χαρακτήρα «ζωντανό» ή «μελαγχολικό», ανάλογα με το concept που έχει στο μυαλό του.

 

O Pierre Guillame δίνει έμφαση στη χρήση εξωτικών και ασυνήθιστων συστατικών και επικεντρώνεται σε συνθέσεις φιλόδοξες και πειραματικές, όπως είναι η συλλογή του από συνθέσεις συστατικών σπάνιων κεχριμπαριών, ασυνήθιστων δερμάτων ή πολύτιμων γκουρμέ, με σκοπό το επόμενο αριστουργηματικό του άρωμα.

 

 

 

 

 

 

                                        Ποια αρώματα του Pierre Guillame ξεχωρίζω

 

Ο Pierre Guillame στη συλλογή του Parfumerie Generalle, της οποίας τα αρώματα παρουσιάζουμε, εμπνέεται ολοφάνερα από τη λεκάνη της Μεσογείου. Αρώματα εμπνευσμένα από την Ιταλία, την Τουρκία και προπαντός την Ελλάδα. Στα αρώματα του βρίσκει κανείς το διάχυτο φως του ελληνικού ουρανού, την κρυστάλλινη δροσιά του Αιγαίου, το λευκό των Κυκλάδων, το αλμυρό καλοκαιρινό αεράκι, τις ευωδιές των βοτάνων. Αρώματα ζωντανά, διαυγή, κρυστάλλινα, αιθέρια, που γαληνεύουν νου, ψυχή και αισθήσεις. Αλλά αρώματα εμφανή που δεν χάνονται, εξελίσσονται, γίνονται μια αύρα γύρω απ΄το δέρμα, μια ανεπαίσθητη δροσιά που συνεπαίρνει. Σαν ένα φωτοστέφανο σε βυζαντινές εικόνες, σαν μια πτυχή ελληνικού χιτώνα σε άγαλμα της αρχαιότητας. Τα αρώματα του Pierre Guillame είναι νεανικά χωρίς όριο ηλικίας, δροσερά χωρίς όριο εποχής, φωτεινά χωρίς σύννεφα στον γαλανό ουρανό.

 

COZE 02

To πρώτο αριστούργημα του Pierre Guillame.  Εξαιρετικά τολμηρό, δυναμικό μα και μυστηριώδες.  Γλυκός καπνός με σπάνια μπαχαρικά και έλαιο κάνναβης. Πάπρικα, καφές και μεξικάνικη σοκολάτα παντρεύονται με ταμπάκο, ξύλο έβενου, πατσουλί, σανδαλόξυλο και κέδρο της Βιρτζίνιας.  Δεν έχει όμοιο του! Εξάλλου χωρίς αυτό δεν θα είχαμε ποτέ γνωρίσει το ταλέντο του Pierre Guillame.

 

 

 

LIMANAKIA 27

Τόπος έμπνευσης τα Λιμανάκια στη Βάρκιζα κι ένα καθηλωτικό αττικό τοπίο που προετοιμάζει για την συγκλονιστική διαδρομή του Σουνίου. Κρυφοί βραχώδεις ορμίσκοι, κρυμμένοι απ΄τα περίεργα βλέμματα. Καυτός αέρας που σκάει πάνω στα ξασπρισμένα βράχια, αλμυρή, απέραντη θάλασσα, θάμνοι από ζωώδες λάβδανο (κίστο), κίτρινα, ξεραμένα από τον αδυσώπητο καύσωνα χόρτα, ιδρωμένα κορμιά που στεγνώνουν στον ήλιο.  Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι παντού καθηλωτικό και η Αττική Ριβιέρα αποδεικνύεται  πλήρης ηδονών.

 

 

 

JARDINS DE KERYLOS 16

Οι κήποι της Κέρυλος!  Στην κωμόπολη Beaulieu-sur-Mer στην Κυανή Ακτή υπάρχει ένα εντυπωσιακό δείγμα αναπαράστασης μιας κατοικίας, σύμφωνα με αρχαιο-ελληνικά πρότυπα.  Ο αρχαιολόγος Theodore Reinach χρηματοδότησε την κατασκευή της «βίλας Κέρυλος» στις Αρχές του 20ου αιώνα, την οποία υλοποίησε ο αρχιτέκτονας Emmanuel Pontremoli.  Σε κανένα μουσείο του κόσμου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, μια ολοκληρωμένη και λειτουργική ανακατασκευή ενός νοικοκυριού, που δείχνει την κατοικία επιφανών και εύπορων Ελλήνων.  Ως πρότυπο λειτούργησαν τα ευρήματα πολυτελών κατοικιών του 2ου αιώνα π.Χ. στη Δήλο.  Οι κήποι αυτής της κατοικίας είναι η έμπνευση γι΄αυτό το άρωμα.

 

«Η μινιμαλιστική κομψότητα της πικρής ευωδιάς του γαλακτώδους φύλου του σύκου, του φρέσκου καρπού και του ξύλου του δέντρου, που μεγαλώνει ανάμεσα στα φρέσκα βοτάνια ενός σκιερού κήπου. Ο αέρας του πελάγους, έτσι όπως σκάει με δύναμη πάνω στα φλεγόμενα απ΄την ζέστη βράχια σ΄ένα νησί των Κυκλάδων… Φυσικό και λαμπερό!» περιγράφει ο Pierre Guillame.

 

 

 

 

PAPYRUS DE CIANE 24

Εμπνευσμένο από τις «πηγές της Αρετούσας» που κυλούν ορμητικά στα σκοτεινά νερά του ποταμού Ciane  (που προέρχεται από την ελληνική λέξη Κυανός) έξω από τις Συρρακούσες.  Απαλή ευωδιά χαρτιού ή μάλλον ξεραμένων φύλλων πάπυρου, μαζί με φρεσκοκομμένο γρασίδι.  Ένα άρωμα διάφανο, σαν τη βροχή που ποτίζει τα βρύα, το γρασίδι και το γάλβανο, για να ενώσει με τη νωπάδα της την μυρωδιά τους.  Ένα φόντο ξηρής ανάλαφρης πούδρας.  Υπέροχο πράσινο άρωμα, φρέσκο και γήινο, αναδεικνύει το άρωμα των ξύλων και των αγριόχορτων του δάσους.

 

 

 

 

LE MUSC & LA PEAU 4.1

Διάφανο, φωτεινό musc σαν τριζάτα, καθαρά σεντόνια!   Λεμονανθοί και περγαμόντα, πούδρα και σαπούνι, μπερδεύονται απαλά κι ονειρικά μαζί με την κουμαρίνη, τη λεβάντα, τα ξύλα και τα αποξηραμένα φρούτα.  Ονειρεμένο άρωμα μόσχου και καθαριότητας, αλλά με μοναδικό αισθησιασμό.  Ο Χριστόδουλος Χατζημαυρουδής από το Stemma, ο μοναδικός που διαθέτει στην Ελλάδα τα αρώματα του Pierre Guillame και λατρεύει αυτό το άρωμα, το θεωρεί ένα από τα συγκλονιστικότερα niche, που θα σύστηνε ακόμα και για blind buy. «Έχει μια μοναδική αίσθηση καθαριότητας που σε γυρνάει στα παιδικά σου χρόνια. Οκτώ διαφορετικά είδη Musc που μαζί με το ylang ylang, τις αλδεΰδες και το γάλα, δημιουργούν ένα άρωμα που είναι η επιτομή της τελειότητας, αν μπορούσαμε να επιλέξουμε, πως θέλουμε να μυρίζει η επιδερμίδα μας. Είναι ένα μαγικό άρωμα, μαγεύει αυτούς που το φορούν κι αυτούς που το μυρίζουν». Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο…

 

 

 

 

INTRIGANT PATCHOULI 08

«Ένα αποπλανητικό ταξίδι στην Ανατολή, στις χίλιες και μια νύχτες, στο Κάμα Σούτρα» το χαρακτηρίζει ο οίκος.  Ένα ανατολίτικο, όμως που διαφέρει ριζικά απ΄όλα όσα ξέρουμε στην κατηγορία του, γιατί ενώ είναι σαγηνευτικό παραμένει αιθέριο. Δροσερό αλλά και πικάντικο, κρεμώδες, φρέσκο πατσουλί και σανδαλόξυλο που συνδυάζεται με λάγνες ευωδιές από μπαχάρια.  Μια animalic αύρα, αδιόρατα καπνιστή που πλανιέται στον αέρα, χωρίς να μπουκώνει ή να πνίγει.

 

 

 

 

SUEDE OSMANTHE 5.1

Απαλό, βελούδινο σουέτ, μια κασμιρένια ζεστή πασμίνα που σε τυλίγει μέσα στο αγιάζι της νύχτας.  Ένα «δεύτερο δέρμα» εμπλουτισμένο με νότες από βερίκοκο, όσμανθο και μαύρο τσάι.  Όλη η θαλπωρή και η ζεστασιά μια ζεστής αχνιστής κούπας τσαγιού μπροστά στο τζάκι.

 

 

 

 

ISPARTA 26

Η πόλη Isparta της Τουρκίας κοντά στην Antalya έχει πάρει το όνομα της από το ελληνικό Σπάρτη κι είναι η βυζαντινή πόλη Βάρις.  Ολόκληρη η ομόνυμη επαρχία είναι φημισμένη για τα τριαντάφυλλα της, μια ποικιλία που αποκαλείται «καλοκαιρινά τριαντάφυλλα της Isparta» και καλλιεργούνται διάσπαρτα και άφθονα, στους κήπους, τους αγρούς, τις χαμηλές λοφοπλαγιές, ακόμα και στις ταράτσες των σπιτιών. Τα τριαντάφυλλα αυτά συλλέγονται πολύ νωρίς το πρωί, όταν ακόμα είναι μισάνοιχτα και το άρωμα τους είναι πιο πλούσιο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, έχει την μεγαλύτερη ένταση και μια ιδιαίτερη, ελαφριά πικάντικη ευωδιά.  Από αυτά τα τριαντάφυλλα παράγεται το εξαιρετικό ροδέλαιο της Isparta και αυτό το θεσπέσιο ροδέλαιο είναι που προσπαθεί να αναπαράγει στο άρωμα του, ο Pierre Guillame. Μαζί με βενζόη και αμπροξάν, χωμάτινο πατσουλί και μια εσάνς από καλαμιές, το Isparta είναι ένα άρωμα ονειρεμένο.  Σε μένα θυμίζει τα τούρκικα λουκούμια τριαντάφυλλου, που διατηρούν όλη την ευωδιά και τον πλούτο του ροδόνερου, χωρίς να λιγώνουν από τη γλύκα.

 

 

 

 

 

Τα αρώματα του Pierre Guillame θα τα βρείτε στο επίσημο site https://www.pierreguillaumeparis.com/ όπως και στο ελληνικό φυσικό κατάστημα και e-shop https://www.stemmacosmetics.gr, όπου μπορείτε να τα δοκιμάσετε, αλλά και να προμηθευτείτε δείγματα. Σημειώστε ότι για λίγες μόνο μέρες το Stemma κάνει έκπτωση 10% σε όλα τα αρώματα Pierre Guillame. 

 

 

 

 

 

 

Stella

 

 

27 Σχόλια
  1. Θα παθουμε κανένα καρδιακό με τον Pierre και τις φωτο που ανέβασες αγαπημένη Τζου! Είμαστε και μιας κάποια ηλικίας και οι μεγάλες συγκινήσεις …κρασάρουν το σύστημα 😉

  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Στέλλα μας για ένα ακόμα εξαιρετικό post αλλά και γιατί μόλις αποφάσισα τι θέλω «δωράκι» για τα Χριστούγεννα.

    Τον Pierre ντυμένο Αι Βασίλη απ’ έξω αλλά πιο «ελαφρά» από μέσα, γιατί να, κάνει και πολύ καλό καιρό στην Ελλάδα, τι να τα κάνει ο άνθρωπος τα πουλόβερ και τα βαριά ρούχα;

    Αν κρατάει και κανένα από τα αρωματάκια του θα είναι extra bonus, αν πάλι όχι, ε, καλά, δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας.

  3. @Julia μου, κανε μια βόλτα από Βάρκιζα μεριά…. Μπορεί και να τον πετύχεις να λιάζεται στα βραχάκια… (άλλη φαντασίωση αυτη…)

  4. @JULIA Θα συμφωνήσω μαζί σου!!! Και εγώ θα ήθελα τον Pierre με ένα άρωμα στα χέρια του!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ @STELLA στα βραχάκια;;;; χαχαχαχχα καλό και αυτό!!! 💜💛❤💚💙💜❤💚💛💙💜❤💚💛💙💜❤💚💛💙💜❤💚💛💙💜❤

  5. @Julia @Stella αυτα κάνουν οι υψηλές θερμοκρασίες χειμωνιάτικα χαχαχαχαχχα😀😀😀😀😀🤪🤪😉😉
    Εγώ νομίζω οτι βρήκα το άρωμα μου le musc & la peau 4.1 θα κοιτάξω στο σάιτ και για δειγμα😉

  6. Ουάου τι είναι αυτά σήμερα!!Γίνεται κάθε μέρα να έχουμε κι από ένα τέτοιο post????Μόλις είδα τον Pierre ξέχασα σε τι αναφερόταν το post αρχικά.. μετά το είδα βέβαια..Νομίζω το coze 02 το πρώτο του άρωμα πρέπει να είναι από τα καλύτερα!!

  7. Έχω να καταγγείλω πως εγώ στο σχολείο είχα κάτι χημικούς κοντούς,χοντρούς,φαλακρούς,με γυαλιά και κοιλιά…νιώθω αδικημένη…..κλαψ….

  8. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ ξεχνάς όχι μόνο τα αρώματα…. αλλά και τ΄όνομα σου… 😉
    @CELIA κι εγω! κι εγω!!!!

  9. Τώρα είδα και το σχόλιο της κυρίας για το ”δωράκι” που επιθυμεί για τα Χριστουγεννα …ένα έχω να πω… <> 🤩🤩🤩😍😍🤣😂🤗🙃🤪🤪😜😛🤪

  10. Ένα έχω να πω….κυρία, δεν αισχύνεσθε-δασκάλα γυναίκα;;Τι παράδειγμα θα δώσετε στις μαθήτριές σας;; 🤩🤩🤩😍😍🤣😂🤗🙃🤪🤪😜😛🤪

  11. @CELIA @ STELLA κ εγώ κοντους με γυαλιά ειχα γι αυτό δεν έμαθα τίποτα απο χημεία.! Αν είχα τέτοιους χημικούς ή θα έβγαζα τώρα κ εγώ τέτοια αρώματα ή θα εμένα στην ίδια τάξη( όχι για τον χημικό για να τα μάθω καλϋτερα) ♥♥♥♥

  12. Είμαι περίεργη να μυρίσω ‘Τα Λιμανάκια¨
    Μουτςς

  13. Που τους ξετρυπωνεις αυτούς τους…κακασχημους που ποστάρεις @Stella μας, που;
    xx

  14. Να πω την αλήθεια εντυπωσιαστηκα τόσο με τις φωτογραφίες του Pierre που δεν καλό διάβασα το post.. Μετά που το διάβασα με την ησυχία μου, μεταξύ μας παρήγγειλα στον Αη Βασιλη το άρωμα Λιμανάκια και αν γίνεται να μου το φέρει ο ίδιος ο Pierre 😉😉😉

  15. Koριτσια τωρα διαβασα τα σχολια σας και τελικά βλεπω οτι επειδη τα αιτηματα μας προς τον Αη Βασίλη συμπιπτουν,προτείνω να κανουμε κλήρωση,χιχιχι

  16. Βρε κορίτσια που θα σας προλάβει όλες ο Pierre? Προτείνω σειρά προτεραιότητας για όλο το δωδεκαήμερο!😜

  17. Δυστυχώς τον Pierre σε δείγμα δεν μπορώ να τον προσφέρω.. Χαχα
    Αλλά από τα αρώματα του ότι θέλετε 😊😊

  18. Τελικά ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Και αυτό ισχύει και για την ανάδειξη των ταλέντων και για τα “δώρα” του Άγιου Βασίλη!

  19. @CHRIS_STEMMA Χριστόδουλε και τα αρωματα του, κάτι απο Pierre έχουν μεσα… χα χα 😉

  20. Το λιμανακια μου εκανε κλικ Αλλα και ο ιδιος χαχα

  21. @Celia: Ειδικά για τα bb girls παραδίδω πάντα τα καλύτερα μαθήματα, δια του παραδείγματος!!!!😛😘😂💕💜

  22. Χαριτωμένος ο Pierre, δεν αντιλέγω, αλλά σας τον χαρίζω, κορίτσια! Έχω μια έφεση στους ξανθούς με γαλανά / πράσινα μάτια! Παρ’ όλα αυτά, κλασικά η Στέλλα με έχει ιντριγκάρει με τις περιγραφές και σκέφτομαι να κατέβω κέντρο, μόνο και μόνο για να περάσω από το Stemma και να μυρίσω τα αρώματα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.