Διακόσμηση: Οι καλύτερες ιδέες για χριστουγεννιάτικα κεριά!

 

Ξετρελαίνομαι όταν μου κάνουν δώρο κεριά. Όσα και να έχω δεν είναι ποτέ αρκετά ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, αλλά και για κάθε μέρα του χρόνου, εδώ που τα λέμε.

 

Ένα από τα αγαπημένα δώρα που έλαβα για φέτος τα Χριστούγεννα ήταν αυτό το όμορφο βελούδινο pouch που βλέπετε στην φωτογραφία που ανοίγει το post από την αγαπημένη Nuxe. Δεν ξέρω αν θα το πιστέψετε αλλά περισσότερο χάρηκα με το κερί Bougie Prodigieuse, παρά με το άρωμα Prodigieux  που λέει ο λόγος.

 

Το κερί αυτό το είχα αγοράσει πέρυσι, και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέροχη είναι η μυρωδιά του, όταν το ανάβεις. Και φυσικά επειδή η ποιότητα του είναι άριστη καίγεται ομοιόμορφα και κρατάει πάρα πολύ.

 

Επιπλέον είναι υπέροχο να διακοσμείς το σπίτι τα Χριστούγεννα με όσο το δυνατόν περισσότερα κεριά, τοποθετημένα όμορφα, τα οποία από μόνα τους είναι και ο πιο εκλεπτυσμένος τρόπος διακόσμησης.

 

Είμαστε στην τελική ευθεία και σήμερα ξεκινάει το τελευταίο ΠΣΚ πριν τα Χριστούγεννα. Ας πάρουμε λοιπόν κάποιες ιδέες για candle decorations έστω και της τελευταίας στιγμής.

 

 

Απλά λευκά κεριά σε γυάλες, σε κάποιο side table του σπιτιού.

 

 

 

Κεριά στο τζάκι

 

 

Σχεδόν έτσι ακριβώς έχω τα δικά μου πιο αγαπημένα κεριά. Σε έναν μεγάλο ασημένιο δίσκο στο κέντρο του τραπεζιού στο σαλόνι. Πολύ ωραία ιδέα, στον ίδιο δίσκο να προσθέσετε και κάποια αρωματικά χώρου σε λεπτά μπουκαλάκια.

 

 

 

Τόσο απλή αλλά και τόσο εκλεπτυσμένη ιδέα.

 

 

 

Πολλά και χρωματιστά λεπτά κεριά σε διαφορετικά κηροπήγια πάνω σε κάποιο δίσκο.

 

 

 

 

 

Φυσικά τα κεριά είναι και το ομορφότερο centerpiece για τα γιορτινά μας τραπέζια.

 

 

 

Πως μια απλή πορσελάνινη σαλτσιέρα, μπορεί να μετατραπεί σε όμορφη διακοσμητική ιδέα, για τα κεριά μας.

 

 

 

 

 

Θα κλείσω με λίγες ακόμα ιδέες χριστουγεννιάτικη διακόσμησης, όχι με κεριά αυτή τη φορά. Είναι διακόσμηση στο χθεσινό γεύμα που παραθέτει κάθε χρόνο σε εκδότες και δημοσιογράφους το Ξενοδοχείο King George στην υπέροχη αίθουσα Tudor Hall στον 7ο όροφο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλό γιορτινό ΣΚ,  bb girls!

22 Σχόλια
  1. Υπέροχη πραγματικά η ατμόσφαιρα με τα κεριά! Χριστούγεννα χωρίς αυτά δεν γίνεται…

  2. Κερια και φερνω στο μυαλο μου τα diptyque που ειναι πανεμορφα

  3. Κι εγώ τρελλαίνομαι για τα κεριά. Μάλιστα, έχω φτιάξει και με τον πατέρα μου κεριά, λιώνοντας κερί, βάζοντας φιτύλι και χρωματίζοντας τα με κηρομπογιές που ρίξαμε στο μείγμα κι έλιωσαν. Αυτό τα έκανε πολύ πρωτότυπα, καθώς βάλαμε στρώσεις από διάφορα χρώματα κι έγιναν ριγέ. Η μάνα μου όμως δεν τα πολυθέλει.
    Μου άρεσε παρά πολύ κι η ανθοδέσμη με κλωνάρια ελάτου. Αν κάποιος μένει στην εξοχή είναι εύκολο να κάνει κάτι παρόμοιο νομίζω: κλωνάρια από έλατο, κλωναράκια αγριοτριανταφυλλιάς με καρπούς πάνω και κλωνάρια μυρτιάς, φυλλικιού, κοκκορεβιθιάς ή τέλος πάντων κάποιου πλατύφυλλου αειθαλούς είδους.
    Και τα λουλούδια σε χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ωραία. Πιθανόν είναι πιο βολικό να βάλεις ψεύτικα λουλούδια, γιατί τα αληθινά θα μαραθούν γρήγορα και θα ‘χεις να τα μαζεύεις.

  4. let there be light!!! Πιστεύω πως ανθρωπος περισσότερο εθισμενος απο εμένα στα κεριά δεν πρέπει να υπάρχει στη χώρα….στον κόσμο,μην σας πω….

  5. Άπειρες ιδέες διακόσμησης με κεριά ..Ιδανική επιλογή στολισμού τώρα τα Χριστούγεννα..Αν και προσωπικά τα λατρευω όλο τον χρόνο. Η ηρεμία,η γαλήνη,ο ρομαντισμός που δημιουργουν είναι κατι μοναδικό.!

  6. @Βάγια: Βάγια μου τι ωραιες οι ιδέες που μας έδωσες! Και πόσο τρυφερό που φτιάχνεται κεριά με τον μπαμπάκα σου! Νομίζω ότι το δικό σου ήταν το πιο γιορτινό σχόλιο της χρονιάς!! Πολλά πολλά φιλιά και όλη μου την αγάπη για υπέροχες γιορτες γεμάτες αγάπη και φαντασία! 🌲🌟❤️

  7. @Celia: Για να είμαι ειλικρινής κάτι έχουμε καταλάβει…😂😂😘😘❤️💜💜

  8. Ευχαριστώ πολύ κα Τζούλια για το σχόλιο και τις ευχές, αλλά αυτά που είπα δεν ήταν δικές μου ιδέες (εκτός απ’ τα κεριά με τις κηρομπογιές). Απλώς σχολίασα τις διακοσμήσεις στις φωτογραφίες απ’ το ξενοδοχείο που μας έδωσες, όπου σε μια φαίνεται μια ανθοδέσμη με κλωνάρια ελάτου (και, επειδή μ’ άρεσε πολύ, σκέφτηκα πως μπορεί να φτιαχτεί μια χειροποίητη και όχι τόσο ακριβή εναλλακτική) και στην άλλη ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει και λουλούδια πάνω, εκτός των άλλων στολιδιών.
    Πολλές ευχές και καλά Χριστούγεννα σε εσένα και στην οικογένειά σου, καθώς και στα άλλα κορίτσια του μπλογκ και στις οικογένειές τους!

  9. Μου αρέσουν και μενα πολυ οι χριστουγεννιάτικες χειροποίητες συνθέσεις έφτιαξα πέρσι αλλα και φέτος
    με τα κλαριά του περσινού χριστουγεννιάτικου δεντρο μιας και το αντικατέστησα με καινούργιο.Δεν μου πήγαινε να το πετάξω όλο έτσι κράτησα πολλα κλωνάρια ,με αυτα φτιαχνω υπέροχες συνθέσεις που περιλαμβάνουν κεριά και λουλουδια😄

  10. Και γω αγαπώ τα κεριά…οπως ολα τα bbgirls, αν και η @Celia μας διατηρεί τα πρωτεία! ❤ Όλες οι συνθέσεις που ποστάρες @Julia μου, μου αρεσαν! Και η διακόσμηση που ειδαμε από το χθεσινό σας event ήταν απλά τέλεια! Ευχαριστούμε για τις ευχές και για τις ιδέες με τα χρωματιστά κεριά @Βάγια! Θα ανάψω κεριά και φέτος..!
    xx

  11. Γεια σας…μου αρεσαν ολες οι εικονες διακοσμησης…βρηκα πρωτοτυπη αυτη με την σαλτσιερα
    Εγω σε γυαλα εβαλα κουκουναρια που βρηκα στο δασακι και απο φελιζολ εκανα το τεχνητο χιονι οπως σε μια φωτο που εχεις
    Για μυρωδια στα κερια προτιμω πολυ την κανελλα και την βανιλια

  12. Η διακοσμηση στο ξενοδοχειο ειναι χωρις λογια
    Παντα μου αρεσαν πολυ οι συνθεσεις και τα δεντρα που στολιζουν στα μεγαλα ξενοδοχεια
    Τα χαζευω παντα

  13. Ενα ιδιαίτερο κερί που θα ανάψω, ( δώρο μου το εφεραν made in France) είναι Bain de Soleil (le jardin de mon Grand Pere) Υπέροχη μυρωδιά…οτι πρέπει για την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!
    @Celia το γνωρίζεις;
    xx

  14. Λατρεύω τα κεριά, εχω γεμισει το σπίτι, ειδικά με άρωμα βανίλιας ή μόκα που είναι τα αγαπημένα μου και τα αναβω καθημερινα, ειδικά τώρα το χειμώνα.. Αγοράζω πολλά από το ΙΚΕΑ που είναι οικονομικά και μοσχοβολαει όλο το σπίτι οταν τα ανάβω.. Υπέροχο περιβάλλον, θαυμάσια στο King George!!

  15. Λατρεύω τα κεριά στο τζάκι!💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛 Όταν δεν ανάβω το τζάκι βάζω μέσα λευκά ψηλά κεριά και τα ανάβω!!Φτιάχνουν φοβερή χαλαρωτική ατμόσφαιρα!!!! Είναι πανέμορφα💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙

  16. Τελικά τα κεριά είναι το απόλυτο διακοσμητικό.Ταιριάζει σε όλα τα σπίτια,σε όλα τα στυλ διακόσμησης,σε όλες τις περιστάσεις και σε όλες τις εποχές. Εκτός από τα φυτά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο.
    Μουτςς

  17. @SOFIA όχι αλλά το γκούγκλαρα και ξεμυαλίστηκα!!!

  18. Κεριά και συσκευές καύσης αρωματικών ελαίων είναι παντού στο σπίτι για καθημερινή χρήση. Λατρεία!
    @Julia, χρόνια πολλά αγαπημένη μου για τη γιορτή σου! Πάντα να χαμογελάς και να λάμπεις! Κάθε σου μέρα να είναι γιορτή πλάι στους δικούς σου ανθρώπους!

  19. Λατρεύω τα κεριά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαι φαν του χειμώνα! Αγοράζω διάφορα κάθε φορά, αλλά για αυτήν την περίοδο αγαπώ το άρωμα μήλου-κανέλας, είναι τόσο Χριστουγεννιάτικο! Υπέροχες και οι ιδέες διακόσμησης – για τις γιορτές έχω κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό με τα κουκουνάρια και έχω προσθέσει γκι!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.