Power of Symbol: «Γούρια» για το 2020

 

 

 

 

Δεν μπορεί να ξεκινήσει η νέα χρονιά χωρίς κάποιο όμορφο γούρι που θα διαλέξουμε για μας τις ίδιες,  ή για  τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

 

Tα γούρια- ένα έθιμο που υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου και βασίζεται σε διαφορετικά σύμβολα- φέρνουν ελπίδα, τύχη, αγάπη,  καλοτυχία, δύναμη ή απλά προφυλάσσουν από τα «κακά μαντάτα». Πολλά τα έθιμα,  αλλά και διαφορετικά τα σύμβολα για κάθε χώρα.

 

 

Στη Γερμανία τα γουρουνάκια φέρνουν καλή τύχη, στην Ουκρανία ωοειδή σχήματα  σαν αυγά όμορφα ζωγραφισμένα λέγεται ότι  φέρνουν υγεία, αγάπη, πλούτο και γονιμότητα, ο σκαραβαίος στην Αίγυπτο προορίζεται για την αιώνια ζωή και τη νέα δημιουργία, η γάτα Maneki Neko στην Ιαπωνία φέρνει χρήμα και αφθονία, το σύμβολο Jin Chan στην Κίνα φέρνει άφθονη τύχη στον κάτοχό του και απομακρύνει τα κακά μαντάτα, στην Ιρλανδία το τετράφυλλο τριφύλλι που είναι και το εθνικό σύμβολο της χώρας, συμβολίζει την πίστη, την ελπίδα, την τύχη και την αγάπη, στις ΗΠΑ το φυλαχτό Chippewa είναι η ονειροπαγίδα που εμποδίζει τους εφιάλτες, ενώ στην Αγγλία αν έχεις ένα βελανίδι στην τσέπη σου, θα σε προστατέψει από αρρώστιες.

 

 

 

 

Όλα αυτά τα παραπάνω σύμβολα αλλά και τα  ήθη και έθιμα κάθε λαού χάνονται στον χρόνο ενώ και στην Ελλάδα τα σύμβολα που λέγεται ότι προσελκύουν την τύχη είναι το φλουρί της βασιλόπιτας, το ρόδι, το πέταλο ή ακόμα και  το λαγοπόδαρο.

 

 

 

 

Είτε θέλουμε να προσελκύσουμε την τύχη,  είτε απλά να φορέσουμε ένα εκλεπτυσμένο κόσμημα με το οποίο θα υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, στη εταιρεία κοσμημάτων Power of Symbol  θα βρούμε όμορφα και μοναδικά γούρια για το 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mενταγιόν γούρι Happy 2020 σε μαύρη ή κόκκινη απόχρωση

 

 

 

 

Μενταγιόν γούρι σε ασημένιο ή ροζ χρυσό με τα δυο Χ που συμβολίζουν το λατινικό 2020

 

 

 

 

Δακτυλίδι γούρι σε ασημένιο ή ροζ χρώμα με τα δύο Χ που συμβολίζουν το λατινικό 2020

 

 

 

Μagical 2020, γούρι μενταγιόν σε χρυσό χρώμα

 

 

 

 

Magical βραχιόλι γούρι 2020 σε μαύρο χρώμα

 

 

 

 

Magical βραχιόλι γούρι 2020 σε ροζ χρυσό χρώμα

 

 

 

 

Και επειδή κάτι πήρε το μάτι μου τι προάλλες στα σχόλια του bb όσες από εσάς, επιθυμείτε αφθονία, χρήματα και πλούτο για τη νέα χρονιά, τότε για σας  το σύμβολο- γούρι της χρονιάς είναι το μενταγιόν   “Κέρας της Αμάλθειας”

 

 

 

Εσείς ποια γούρια προτιμάτε bb girls;

 

 

16 Σχόλια
  1. Καλημερα!!! Μου αρεσε πολυ η ιδεα γουρι σε δακτυλιδι!!Γιατι σε μενταγιον και βραχιολι τα εχω
    ξαναδει😁

  2. Νομίζω η ιδέα γούρι σε δαχτυλίδι έχει ενδιαφέρον κ μου αρέσει αρκετά!! Σε μενταγιόν ή βραχιόλι δεν θα το φορούσα πιστεύω μονο αν ηταν κάποιο διακριτικό όπως η τελευταία φώτο σε ροζ χρυσό..

  3. Με το που είδα το γουρι-δαχτυλίδι στο ροζ χρυσό, νομίζω το αγαπησα!! Αλλά βέβαια δε θα έλεγα με τίποτα οχι και για το μενταγιόν κερας της Αμάλθειας-δε θα το έβγαζα από πανω μου!!

  4. Το μενταγιόν είναι απίστευτο!! Χρόνια πολλά Κ καλή χρόνια bbgirls με υγεία κ ότι καλύτερο για τον καθένα!! Φιλακιααα

  5. Καλημερα μου αρεσε πολυ το Μενταγιόν γούρι σε ασημένιο ή ροζ χρυσό με τα δυο Χ που συμβολίζουν το λατινικό 2020

  6. Δεν μ’ αρέσουν τα γούρια στα οποία είναι εμφανές το νούμερο. Θέλω να είναι ένα γούρι διαχρονικό που μπορεί να φορεθεί και αφού τελειώσει η χρονιά. Τα γούρια δαχτυλίδια μου αρέσουν πολύ και τα έχω λάβει ως δώρο και από τον καλό μου και από την κουμπάρα μου. Οπότε ψηφίζω για το γούρι δαχτυλίδι αλλά και το υπέροχο μενταγιόν με λατινικούς χαρακτήρες και σε ροζ χρυσό! Είναι πραγματικά υπέροχα!

  7. Tα δαχτυλίδια μου άρεσαν πολύ! Άσχετο, αλλά για τα αυγά που αναφέρεις, τα pysanky, έχω ένα δώρο από φίλη που είχε επισκεφτεί την Ουκρανία, είναι πολύ δημοφιλή εκεί και η τέχνη περνάει από γενιά σε γενιά. Αν δε με απατά η μνήμη μου, πρέπει να ανήκουν και στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Και μου θύμισες ότι δεν έχω αδειάσει ακόμη κούτες με μεμοραμπίλια και διάφορα άλλα διακοσμητικά από τη μετακόμιση!

  8. Όλα τα σχέδια είναι φανταστικά, αλλά το ροζ χρυσό δαχτυλίδι γούρι….το ερωτεύτηκα! 😍 Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ελπίδα! Πολλά φιλιά 😘

  9. Aυτό για το χρήμα και τον πλούτο σίγουρα για μένα το λέει η Τζένιφερ…χοχοχο…. ψηφίζω το “Κέρας της Αμάλθειας” λοιπόν κι ελπίζω πως σε συνδυασμό με το BLACK AFGANO της προηγούμενης ανάρτησης θα κάνει το θαύμα του!!! Όμως δεν θα έλεγα όχι και στο δαχτυλίδι σε ροζ χρώμα με τα δύο Χ που συμβολίζουν το λατινικό 2020…..
    Ό,τι και να διαλέξουμε όμως, η καλή διάθεση που θα πηγάζει από μέσα μας είναι το καλύτερο γούρι απ’ όλα για την νέα χρονιά…
    Τα δικά μου γούρια για το 2020 είναι χειροποίητα, από παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ που εργάζομαι https://www.facebook.com/celia.vassou/videos/2889015234441965/
    Καλή χρονιά ……κι ό,τι επιθυμείτε στην αγκαλιά σας να το βρείτε!!!!

  10. Τα δαχτυλιδια γουρια πρωτοτυπα , υπεροχα , μου αρεσαν πολυ.

  11. Μου άρεσε πολύ το γούρι μενταγιον Happy σε μαύρη απόχρωση που έχει τον αριθμό 2 σε πολύ διακριτικό μέγεθος. Στη Νορβηγία, γούρι εχουν τα τρολ που ειναι λιγο ασχημουλικες φιγούρες και (υποτίθεται ότι) ζουν στα δάση, και υπάρχουν σε διαφορα μεγέθη ως κουκλάκια, όπου μπορεί να τα προμηθευτεί όποιος επιθυμεί και να του φέρουν κακοτυχία.
    xx

  12. Χαριτωμένα όλα.Προσωπικά θεωρώ γούρι μου τα κλειδάκια και τα ματάκια.Καλή Πρωτοχρονιά αγαπημένες μου.
    Μουτςς

  13. Το βραχιόλι σε ροζ χρυσό είναι πανέμορφο!!!!!! 💛💚💜💙❤💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙 Καλή χρονιά κορίτσια μου!!!! Τρέχω για τις ετοιμασίες του βραδινου τραπεζιού!!!! 💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙💛💚💜❤💙 Καλά να περάσετε με τις οικογένειές σας!!!!! 💛💛💚💚💙💙💜💜❤❤💛💛💚💚💙💙💜💜❤❤💛💛💚💚💙💙💜💜❤❤💛💛💚💚💙💙💜💜❤❤

  14. Το Κέρας της Αμάλθειας, γιατί Δίας ήταν αυτός και η μυθολογία είναι έκφραση σοφίας! Ωραία ιδέα και το μενταγιόν και το δαχτυλίδι με το λατινικό ΧΧ!

  15. Όλα είναι ωραία τα παραπάνω γούρια αλλά το πιο πρωτότυπο και που δεν έχω ξαναδεί είναι τα δαχτυλίδια με ΧΧ λατινικό 2020❗
    Ευχαριστούμε για τις προτάσεις💋

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.