Lunar Year: Κινεζικη Πρωτοχρονιά με νέα λαμπερά beauty buys!

 

Μπορεί για μας η 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους να σηματοδοτεί  την έναρξη της Νέας Χρονιάς, αλλά οι φίλτατοι Κινέζοι καθώς και άλλοι ασιατικοί λαοί,  γιορτάζουν τη δική τους νέα χρονιά-  ή το Lunar Year, ή Spring Festival-  κάθε χρόνο ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού.

 

Για το 2020, η δική τους Πρωτοχρονιά κάνει έναρξη στις 25 Ιανουαρίου και η χρονιά τους θα τελειώσει στις 11 Φεβρουαρίου του 2021.

 

Φέτος το 2020,  είναι η χρονιά του Αρουραίου the Rat year και αυτό συμβαίνει κάθε 12 χρόνια, οπότε προηγούμενες χρονιές του Αρουραίου (σημειώστε αν εσείς ή κάποιος δικός σας  έχει γεννηθεί σε κάποιες από αυτές τις χρονιές) ήταν το 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, κλπ κλπ.

 

 

 

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Αρουραίου είναι έξυπνοι, πολυμήχανοι, δημιουργικοί, έχουν πάθος και διαίσθηση,  είναι εξαιρετικά εργατικοί, ενώ θεωρείται το ζώδιο του πλούτου και της αφθονίας. Στα ελαττώματα τους συγκαταλέγεται η τσιγγουνιά και η έλλειψη θάρρους. Τυχερά νούμερα το  2 και το 3, τυχερά χρώματα το χρυσό, το μπλε και το πράσινο, τυχερά λουλούδια ο κρίνος και η βιολέτα, άτυχα νούμερα το 5 και το 9 και από χρώματα δεν τους φέρνουν τύχη το κίτρινο και το καφέ. Στοιχείο τους είναι το Μέταλλο ένα από τα 5 στοιχεία της Κινεζικής Feng Shui  κουλτούρας (τα υπόλοιπα είναι το Ξύλο, η Φωτιά, η Γη και το Νερό).

 

Το χρώμα που συμβολίζει την έλευση του Lunar Year είναι φυσικά το έντονο κόκκινο και πολλά beauty brands δεν έχασαν χρόνο και κυκλοφόρησαν limited edition προϊόντα  για να γιορτάσουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά- κάποια σε κατακόκκινες συσκευασίες, κάποια με σχέδια αρουραίου και κάποια άλλα που περιλαμβάνουν τη λέξη  “Lunar” στη συσκευασία τους (είναι και τεράστια αγορά εξ’ άλλου η αγορά της Κίνας).

 

 

Aς δούμε κάποια από αυτά, :

 

Βecca Skin Perfector Year of the Rat. Με σχέδιο έναν αρουραίο η limited edition πούδρα για ντελικάτη λάμψη στην επιδερμίδα.

 

 

 

Nars Lunar New Year  Quad Eyeshadow – με τέσσερις κολακευτικές shimmering γήινες αποχρώσεις.

 

Givenchy “Le Rouge” Με γιορτινή  διάθεση σε limited edition packaging και σε υπέροχη προρτοκαλοκόκκινη απόχρωση.

 

 

H Estee Lauder κάνει τον Αρουραίο, το πιο glamorous τρωκτικό με αυτή την limited ω limited , Perfecting Pressed Powder στην τιμή των $250.

 

 

Rodial New Year Collection, ένα σετ με 3 προιόντα, καθαρισμός, ενυδατική κρέμα προσώπου και κρέμα ματιών από τη best seller σειρά Dragon’s Blood.

 

 

 

Το online shop Look Fantastic το πήγε ένα βήμα παρακάτω και κυκλοφόρησε advent calendar (γιατί να σταματήσουν τα advents εξάλλου;) ειδικά για το Lunar Year με 10 προϊόντα κλεισμένα σε παραδοσιακό κινέζικο κουτί με συρταράκια (πόσο μου αρέσουν αυτά.. είχα ένα μαύρο λάκα σχεδόν ίδιο όταν ήμουν μικρή κάπου εξαφανίστηκε δυστυχώς…).

 

 

 

 

 

Υπάρχει βέβαια και ένα makeup brand που τα τελευταία χρόνια γιορτάζει το Lunar Year κυκλοφορώντας με  limited edition συλλογές ειδικά γι αυτό το σκοπό. Μήπως θυμάστε ποιο είναι; Δεν είναι τεστάκι αυτό, απλά ρωτάω.

 

29 Σχόλια
  1. Καλημέρα Όλη Μέρα, πολύ όμορφο άρθρο, δεν ξέρω με συνεπήρε ( και με σήκωσε!) το κόκκινο και το γκλίτερ και φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη! ερωτεύτηκα την παλέτα της Nars , έχει εκπληκτικά χρώματα και αυτά ακριβώς που χρειάζομαι αυτή την εποχή!
    αυτό που ρωτάς Τζούλια μου νομίζω είναι Chanel ή Dior ….

  2. @KATEΡΙΝΑ Κ. Eίδες; Κακά τα ψέματα, είναι “ξεσηκωτικό” χρώμα. Σε βάζει σε mood ακόμα και την πιο μουντή μέρα! 🙂 Και έχεις απόλυτο δίκιο για την παλέτα. Φανταστικά χρώματα. Όχι δεν είναι Dior ούτε Chanel. Θα περιμένουμε λίγο και θα σας το πω.

  3. Καλημερα!!!
    Απο τα ποντικακια συμπαθω την mini maus και τον Ρατατουη😁αρα καλα παμε για αρχη!!!
    Καταπληκτικες ολες οι συσκευασιες μου αρεσει αλλωστε και το κοκκινο χρωμα.
    @Τζουλια στην ερωτηση σου μου κανει περισσοτερο η Mac οτι βγαζει limited edition😊

  4. Υπέροχο το σημερινό άρθρο Τζούλια♥ το 1960 είναι ο μπαμπάς μου αλλά δεν ήταν ποτέ τσιγγούνης η έλλειψη θάρρους το ακριβώς αντίθετο μαλιστα στο έπακρον κ τα 2 : -) .Θα συμφωνησω απόλυτα με την @Sofiat οτι είναι η mac!!!

  5. @ ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ: Νομίζω ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά του ζωδίου ισχύουν μόνο για τους ασιάτες! Χχαχαχαχαχ!! Ναι, ναι, η Mac είναι θα τα δούμε αύριο.

  6. Υπεροχο χρωμα!!!Μολις αγορασα την παλετα της Nars και μπορω να πω οτι ειναι θεικη!!!!!Οι αποχρωσεις ζεσταινουν παρα πολυ τα ματια και τις φορας απο το πρωι μεχρι το βραδυ!!!

  7. @Julia Μάλλον ναι γιατι μόλις είδα ελλειψη θάρρους κ τσιγγουνιά κ 1960 ο μπαμπάς αρχισα να γελάω γιατί είναι τόσο χουβαρντάς που δεν λεγεται οσο για θάρρος άσ το.. : -) Περιμένω το αυριανό αρθρο με πολύ ενδιαφέρον άλλωστε αγαπώ τρελά mac!!!

  8. Πολύ ωραίο το Advent και η παλέτα της Nars!
    Υ.Γ. Να, θα λέω και εγώ ότι γιορτάζω την κινέζικη Πρωτοχρονιά και δεν ξεστόλισα ακόμη! Καμιά άλλη Πρωτοχρονιά που να πέφτει αργότερα ξέρουμε? 😀

  9. @Sheena βέβαια κ έχει την μουσουλμανική,τους παλαιοημερολογητες,την βουδιστική πρωτοχρονιά δες ποια σε βολευει να ξεστολίσεις κ πες κ σε μενα που ακόμα το δεντράκι μου κάθεται στολισμένο….

  10. Mac, το ξέρω γιατί είμαι fan της! ❤️ Στο ζώδιο του αρουραίου ανηκουν και τα δύο κορίτσακια μου αλλά δεν ξέρω αν πιστεύω στο κινέζικο ωροσκόπιο γιατί δεν ειναι καθόλου τσιγγουνες, το εντελώς αντίθετο μάλιστα!

  11. @ΤΖΕΝΗ: Ευχαριστώ για τις ιδέες! Την παλαιοημερολογίτικη τη γιόρτασα χτες, τώρα ψάχνω άλλη! Αναρχία στο ξεστόλισμα του δέντρου (πέρυσι το κράτησα μέχρι τον Ιούνη – ρίχνω το φταίξιμο στη μετακόμιση που ακολούθησε) 😀 😀 😀

  12. @Εleftheria: Aaaaa!!! Τέλεια! Η χρονιά σου ξεκίνησε με αυτή τη σούπερ παλέτα! Well done!

  13. @Sheena: Χχαχαχαχχαχαχαχαχχ!!!! Είδες η Τζένη; Όλες τις γιορτές σου τις είπε! (μπορείς να ξεστολίσεις το Πάσχα!!)

  14. Kαλημερα…η παλετα Nars Lunar New Year Quad Eyeshadow μου θυμιζει η υφη τους υφασμα..
    Μου αρεσε πολυ το τελευταιο κουτακι με τα καλλυντικα
    Τζουλια πριν απο χρονια που ειχα παει στο Μοντρεαλ ειδα ενα κουτακι ξυλινο που ειχε μεσα δυο κοκκινες μπαλες με κινεζικα σχεδια που οταν τις κρατας στο χερι κουδουνιζουν και μου ειπαν οτι παιρνουν το στρες.
    Βεβαια δεν ξερω αν ισχυει γιατι στρες εχω πολλα πολλα χρονια να ζησω

  15. @Rania χαχα εχω κ εγώ τέτοιες μπάλες σε μπλε χρώμα οντως είναι για το στρες αλλά η αλήθεια είναι ότι άγχος κ στρες είναι οι λεξεις που με αντιπροσωπέυουν και πίνω 4-5 καφέδες την μέρα για να είμαι οκ..τώρα που μου τις θύμισες θα ψάξω να τις βρω να δω αν κανουν δουλειά.. ♥

  16. @TZENH εγω τις χρησιμοποιω μονο σαν διακοσμητικο
    Και μιας και λεω για αντικειμενα απο Κινα, εχουμε ενα πορσελανινο σετ τσαγιου που το ειχαν φερει γαμηλιο δωρο στην μαμα μου, που οταν πινεις τσαι ακουγεται ενα κελαιδισμα καναρινιου και στον πατο του φλυτζανιου εχει ενα πουλι.
    Ειναι τοσο λεπτεπιλεπτο με πολυ καλης ποιοτητας πορσελανη που δεν αλοιωνεται η γευση του τσαγιου

  17. Πολύ ωραία όλα!Η παλέτα ΝARS είναι τέλεια καθώς και το κραγιόν givenchy.Rodial έχω δοκιμάσει δείγμα και ήταν πολύ ωραίο.

  18. @Rania!! Αααα! Ράνια τι ιδιαίτερα πραγματα που έχεις 🙂 πραγματικα τι εντυπωσιακό σετ τσαγιού είναι αυτό..πρώτη φορά το ακούω κ ειλικρινά δεν νομίζω πως υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να πίνεις το τσάι σου!!

  19. Τι ζεστές οι αποχρωσεις από τις σκιές της Nars!
    xx

  20. Από άποψη προιόντων, μ’ άρεσαν οι σκιές της Nars και βρήκα πολύ γουστόζικο το κουτάκι του Lunar advent calendar, καθώς, γενικά έχω τρέλα με τα κουτιά. Αλλά, παραδέχομαι ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν: “Τι άλλη αφορμή θα βρουν πια οι εταιρίες να πουλήσουν πράγματα!”
    Μ’ άρεσε όμως πολύ που μας θύμισες αυτές τις καταπληκτικές χώρες! Η Κίνα, και γενικά οι ασιατικές χώρες, έχουν καταπληκτικό πολιτισμό!
    Εμένα μ’ αρέσει πιο πολύ η Ιαπωνία, αλλά και η Κίνα έχει σπουδαία πράγματα: πανέμορφους πίνακες, συμβολισμό στα άνθη, υπέροχους δράκους στην τέχνη… Επίσης, οι λαογραφικές ιστορίες (ιδίως με τους επτά αθανάτους και γενικά τις θειικές φυσιογνωμίες) αλλά και τα παραμύθια της, έχουν μια απίθανη λεπτότητα. Γενικά έχει κάτι το απόμακρο, αλλά ταυτόχρονα απίθανα ποιητικούς και λεπταίσθητους συμβολισμούς. Εκεί κολλάει, νομίζω, και το ημερολόγιο με τα ζώα.
    Και φυσικά, τα τσάγια!

  21. Toυς σιχαίνομαι τους αρουραίους αλλά για τον στραφταλιζέ αυτόν από την Estee δεν θα έλεγα όχι!!
    Tην είδα την ltd edt από MAC αλλά περισότερο με εντυπωσίασε η αντίστοιχη συλλογή από GUERLAIN (Youth Watery Oil, Météorites Limited Edition powder and Aqua Allegoria Rosa Rossa perfume.) Για δείτε κι εσείς κι είμαι σίγουρη πως θα μου δώσετε δίκιο… https://cdn.asiatatler.com/asiatatler/i/hk/2020/01/07111005-guerlain-chinese-new-year-beauty_article_1360x680.jpg

  22. @Sheena, δες τι σου έχω… Η Norooz, Πρωτοχρονιά για τους Πέρσες (Ιρανούς) γιορτάζεται την πρώτη ημέρα της Ανοιξης, στις 20 Μαρτίου κάθε έτους….για τους Τα’ι’λανδούς τον Απρίλη…για τους μουσουλμάνους τον Οκτώβρη (του χρόνου πια…οπότε γιατί να ξεστολίσεις αφού τον Νοέμβρη θα ξαναστολίσεις….)

  23. Η παλέτα είναι φανταστική. Αχχχχ
    Μουτςς

  24. Μόνο έναν αρουραίο θα μπορούσα να δεχτώ δίπλα μου, αυτόν της Estee Lauder. Κατά τ’ άλλα καλή χρονιά!!!

  25. @AMALIA ,πλήρης ταύτιση απόψεων…χαχα…να είναι και λίγο γκλαμ ο Μίκυ….λίγο στρασάκι επιβάλλεται…..μαζί σου κι εγώ….

  26. @Celia: Oh, mille merci! Ωραία ιδέα, έχω πάτημα! Και θα το κάνω πράξη, χαχαχαχα!

  27. @Celia, ούτε καν της Becca που είναι τόσο σαφές το σχέδιο!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.