Inspiration: Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση Κοσμημάτων στη Θεσσαλονίκη

 

O εμπνευσμένος κόσμος του ξεχωριστού Ελληνογάλλου καλλιτέχνη Μιχάλη Πελαμίδη, ένας κόσμος εικόνων από τη θάλασσα και τον βυθό, που μετουσιώνεται σε κοσμήματα, παρουσιάζεται στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί) στη Θεσσαλονίκη, από τις 7 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

 

Μια ακόμα ξεχωριστή έκθεση που διοργανώνει ο Σύλλογος των παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale» και τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

 

 

Ο βραβευμένος Μιχάλης Πελαμίδης, χρησιμοποιεί υλικά όπως κοράλλια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, χρυσό και ασήμι, για να αναδείξει  οργανικές, ρευστές και δομικά διαμορφωμένες φόρμες, στα κοσμήματα του.  Με δοκιμασμένα στους αιώνες υλικά και τεχνικές, δημιουργεί καμπύλες και ρέουσες γραμμές που αναδεικνύουν το γυναικείο κορμί. Γεννημένος στο Παρίσι,  αλλά και μόνιμος κάτοικος της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 20 χρόνια, είναι απόφοιτος της σχολής Chambre Syndicale de la haute joaillerie κι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, με βραβεύσεις στον χώρο του κοσμήματος.

 

 

 

Ο Μιχάλης ζει ως ένας σύγχρονος Οδυσσέας πάντα ανήσυχος, έτοιμος να ξεκινήσει καινούρια «ταξίδια», ανοιχτός στις νέες προκλήσεις. Ένα καλλιτεχνικό πνεύμα, που αναζητά συνεχώς νέες εμπνεύσεις. Ταξίδεψε και ταξιδεύει πολύ και ερχόμενος σε επαφή με πολλές και διαφορετικές κουλτούρες, εισπράττει ερεθίσματα που αποτυπώνει στα κοσμήματα του.

 

Τα κοσμήματα του παρουσιάζονται σε ευρωπαϊκές γκαλερί όπως οι Karry Berreby και η IBU στο Παρίσι, η Cecere στο Μονακό και σε εκθέσεις τέχνης, όπως η παγκοσμίου φήμης PAD στο Λονδίνο, η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση κοσμημάτων BASELWORLD, στην Ελβετία και η “A Jewel Made in Greece”, στην Αθήνα.

 

 

Ο Μιχάλης Πελαμίδης έχει βραβευτεί με το βραβείο George et Jacques LENFANT ως ο καλύτερος σχεδιαστής στη Γαλλία το 1995, με το 1ο βραβείο σε Εθνικό Διαγωνισμό, για το καλύτερο σχέδιο κοσμήματος στην Ελλάδα το 1996, με τα βραβεία κοινού και το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Precious Eternities”, στην έκθεση “A Jewel Made in Greece” στην Αθήνα, το 2014, 2017 και 2018.

 

 

 

Στην έκθεση INSPIRATION, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μάθουν τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός κοσμήματος, από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό, μέχρι την τελική του μορφή, μέσα από την προβολή σχετικού βίντεο.

 

INFO Έκθεσης “ΙΝSPIRATION”

Χώρος: Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί), Αρχαιολογικού Μουσείου 30

Διάρκεια έκθεσης: 7 – 16 Φεβρουαρίου 2020

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00

Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 21:00, Κυριακή 10:00 – 15:00

Είσοδος ελεύθερη

[email protected]

 

12 Σχόλια
  1. Καλημερα
    Πολυ ομορφα και ιδιαιτερως κομψα κοσμηματα
    Ιδιαιτερα σχεδια μου αρεσαν παρα πολυ
    Καλη επιτυχια τους στοχους του

  2. Εντυπωσιακη έκθεση, ειδικά το τελευταίο δαχτυλίδι μου άρεσε ιδιαίτερα!!

  3. Aν επισκεφθώ την πόλη σύντομα, σίγουρα θα επισκεφθώ και την έκθεση….

  4. Υπέροχα, εμπνευσμένα κοσμήματα! Ιδιαίτερα! Το δαχτυλίδι με εντυπωσίασε τόσο πολύ! Έχετε δει δαχτυλίδι να έχει κίνηση; Εγώ μόλις είδα! Πολλά Συγχαρητήρια στον ευφάνταστο δημιουργό αυτών των κοσμημάτων!
    xx

  5. Εντυπωσιακή η χρήση του μετάλλου. Νιώθεις την κυριαρχία του ανθρώπου στα χημικά στοιχεία… Ζηλεύω που δεν θα μπορέσω να πάω στην έκθεση στον εκπληκτικό χώρο του Παλιού Αρχαιολογικού Μουσείου.
    @Julia, χρόνια πολλά! Να είσαι πάντα δημιουργός διαδικτυακών κοσμημάτων! Υγεία, χαρά, έμπνευση!

  6. Ιδιαίτερα κι εντυπωσιακά κοσμήματα.Συγχαρητήρια!
    Μουτςς

  7. Μιας κ μένω Θεσσαλονίκη ευκαιρία να επισκεφτώ την έκθεση σιγουρα θα εντυπωσιαστώ…με δωρεάν είσοδο

  8. Κάποτε που πήγαινα συχνά Θεσσαλονίκη είχα γνωρίσει μια φανταστική δημιουργό κοσμημάτων που συχνά πυκνά αγόραζα απ’ αυτήν. Τότε της είχα πει πόσο μ’ αρέσουν τα χειροποίητα κοσμήματα σε σχέση με τα μαζικά κοινά σχέδια. Κι αυτή μου είχε πει…. “Χειροποίητο είναι και το κουλούρι…. Εδώ δεν μιλάμε για χειροποίητο, μιλάμε για μικρογλυπτική!”. Πόσο δίκιο είχε! Τα κοσμήματα του Μιχάλη είναι κι αυτά μικρογλυπτική!

  9. Πολύ όμορφα,φαίνεται το ταλέντο,δεν κρύβεται.

  10. Υπέροχα φαίνονται!!! Θα επισκεφτώ σίγουρα την έκθεση!!! 💜💛❤💚💙💛💜💚❤💙💜💛💚❤💙💜💛💚💙❤💜💛💚💙❤

  11. Πολυ ιδιαιτερα κοσμηματα, κριμα να ειναι μακρυα η εκθεση

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.